Merhabalar arkadaşlar, Linux Mint'in son sürümünü kullanıyorum.
Bir sıkıntım var. Cpu-1 işlem yokken bile %80 kullanım oranlarına ulaşıyor. Bu da hem verimi düşürüyor hem de fanın her zaman sesli bir şekilde çalışmasına neden oluyor. Yaptığım araştırmalarda bulduğum çözümler işe yaramadı.
bu adreste önerilen çözümü denedim ben de çok fazla tüketim yapan gpe 13 isimli bir işlem var. Ancak benim dosyalarımda " /gpe13 /pathtobackup " yok. Bundan dolayı verilen öneriyi uygulayamıyorum.
Bu sıkınti ile karşılaşan veya çözüm önerisi olan varsa belirtirse sevinirim.
Aşağıdaki komut ile TLP güç yönetimi uygulamasını yükleyip sistemi yeniden başlatmayı deneyiniz. Bu uygulama varsayılan olarak işlemciyi, pil gücündeyken güç tasarrufu, fişe takılıyken performans kipinde çalıştırır.
Ne gibi sonuçları olabileceği hakkında bir bilgim yok maalesef. Ama bir soruna neden olmayacağı kanaatindeyim. Bununla birlikte sorunun güncelleme ile kendiliğinden çözülme ihtimali de mevcut. Sisteminizde 4.2.x çekirdek ile sorun çıkartabilecek bir donanım gözlemlemedim.
Aşağıdaki şekilde sistemi güncelleyebilirsiniz.
Güncelleme Yöneticisi => Düzenle menüsü => Tercihler => Seviyeler kısmından 4. seviye güncellemeleri işaretleyiniz ve Yenile düğmesine tıklayıp Güncellemeleri Kur düğmesine tıklayarak sisteminizi güncelleyiniz. Sonrasında isterseniz 4. seviye güncellemeleri pasifleştirebilirsiniz.
Ardından, Güncelleme Yöneticisi => Görünüm menüsü => Linux çekirdekleri aracı yardımıyla 4.2.x serisi çekirdeğin son sürümünü (şu an itibariyle 4.2.0-25 sürümde) kurunuz.
Ardından /etc/rc.local dosyasını açıp, eklediğinizsatırın başına # işareti koyarak komutu pasifleştirin ve dosyayı kaydedin.
Ardından sistemi yeniden başlatın, eğer ilgili sorun güncelleme ile çözüldü ise artık yapmanız gerken bir şey yok. Eğer çözülmedi ise başına # işareti eklediğiniz satırı, # işaretini silerek yeniden etkinleştirebilirsiniz. Tabii sonrasında sistemi yeniden başlatmalısınız.
kelebekx3
kullanıcısına yanıt
Anladım hocam şu an için sistemde bir sıkıntı hissetmedim. Eğer bir sıkıntı olursa dediğiniz şekilde sistemi 4. Seviye güncelleme alacak şekilde ayarlar ve dediğiniz işlemleri yaparım.
İlginize çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Masaüstü PC de benzer şey beni de rahatsız ediyo. Yani bu ihtiyac halinde frekans hızına göre, çok gösteriyorsa işlemci kullanımını, güzel. Windows' la karşılaştırdığımızda çok daha iyiydi Linux Mint ve diğer Linux dağıtımları. Şu an yaşadığım hayal kırıklığı bundansa ne güzel :) Bu ara da Linux Mint Cinnamon kullanıyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme