artık hem windows tan usanmışlık hem de gomulu sistemler üzerinde çalışma yapmak için, linux öğrenmek istiyorum, bunun için ilk adım ne olmalı kitap, e-book dokuman tavsiyesinde bulunurmusunuz,
daha hiç elime almışlığım yok ama işletim sistemlerine merakım ve aşinalığım var, tavsiyelerinizi bekliyorum, cok tesekurler şimdiden..
Bence cd veya usb üzerinden, bilgisayara kurulmadan çalışabilen linux dağıtımları edinin, kullanarak-sorun yaşarsanız çözüm arayarak daha iyi öğrenirsiniz. Pardus var mesela, onun çalışan cd'sini indirebilirsiniz.
hocam gerçekten öğrenmekse amacın kolay dağıtımlarla başlama.Debian vb. bir dağıtım indir ve konsola hükmetmeye çalış.öncesindehttp://www.belgeler.org/ gibi sitelere göz gezdirirsen faydalı olacaktır.ben fi tarihinde redhat ile başlamıştım (ama kuruluma başladığımda bile ve hatta kurduktan sonra bile Linux hakkında en ufak bir fikrim yoktu) deneye yanıla,konsolda çift tab ile filan yavaş yavaş sıkılmadan ama bol bol söverek işimi halledecek kadar çözdüm.ama her kesin algılama yöntemi farklıdır.kimi öncesinde bol bol okumayı teorik bilgi almayı ister.keyfine göre bir yöntemi sen seçeceksin.tek şart sıkılma,pes etme.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme