Şimdi Ara

Linux tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba Forumda daha yeniyim ve windows 8 bilgisayarımın yanına linux mint kurmak istiyorum linux sistemlerden sadece ubuntuyu denedım o kadar ve bilgisayarım samsung laptop ama mint'i biraz araştırdım ve kullanan bi kaç arkadaşım da var etkileyici ve güzel geldi ama benim laptobumda tam anlamıyla çalışırmı o yuzden sormadan denemek istemiyorum Bilgisayarımın özellikleri burada Samsung Bilgisayarımın özellikleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jorjet1 -- 22 Aralık 2013; 20:57:02 >

• Merhaba,
    Bir kaç gündür masaüstü bilgisayarım da lunix mint kullanmaktayım uzun süredir linux kullananlar kadar bilgim yok maalesef fakat ubuntu ya göre daha basit yapıda olduğunu ve son kullanıcı için son derece kolay bir yapıya getirmek için uğraştıklarını biliyorum Mint'in Ubuntu tabanlı olduğunu ve Ubuntu'nun tanıdığı aygıtları büyük ihtimal tanır görselliğinden ve hızından memnunum kullandığım sistemin Linux Mint 16 Petra Cinnamon Edition'ı öneririm. Yüklemeden önce cd üzerinden başlatarak sistemi test etme imkanın var böylece uyumlu ve uyumsuz donanımları görebilirsiniz.
  • Samsung dizüstü bilgisayarda, kurulumdan sonra aşağıdaki komutları uçbirimde çalıştırarak birkaç özel aracı yüklemek gerekir.

sudo add-apt-repository ppa:voria/ppa 
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install samsung-tools samsung-backlight
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Samsung dizüstü bilgisayarda, kurulumdan sonra aşağıdaki komutları uçbirimde çalıştırarak birkaç özel aracı yüklemek gerekir.

sudo add-apt-repository ppa:voria/ppa 
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install samsung-tools samsung-backlight

vaio icin falanda varmi hocam böyle seyler
  • kelebekx3 peki mint'in 15 Olivia sürümünün x64 versiyonunu kurabilirmiyim senin tavsiye ettiğin bir sürüm varmı ?çünkü şuan 15 Olivia sürümünü indiriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jorjet1

kelebekx3 peki mint'in 15 Olivia sürümünün x64 versiyonunu kurabilirmiyim senin tavsiye ettiğin bir sürüm varmı ?çünkü şuan 15 Olivia sürümünü indiriyorum.

Linux Mint 16 Cinnamon sürümü kurmanız daha uygun olur.
    32 bit sürümü kurmanızı tavsiye ederim.
    Böylece Skype gibi sadece 32 bit sürümü olan uygulamalar için uyumluluk sorunlarıyla uğraşmazsınız.
    Buna rağmen Skype 64 bit sürüme de kurulabiliyor.
    Linux Mint 64 bit sürümde multiarch (çoklu mimari) özelliği etkin geliyor.
    Ama yine de 32 bit sürüm yeni kullanıcı için daha az sorun demek.
    32 bit için 4 GB RAM sıırlamasını Linux dağıtımlarında yaşamazsınız.
    PAE çekirdek sayesinde 32 bit sistemlerde bile 4 GB üstü RAM kullanılabiliyor.

quote:

Orijinalden alıntı: xwq
    vaio icin falanda varmi hocam böyle seyler

Sony için yok galiba. Samsung'da yaşanan uyum sorunları nedeniyle hazırlanmış eklentiler bunlar.
    Örneğin kalvye ışığı wifi açma kapama, FN tuşu gibi Samsung ayarları için.
    Sony'de böyle sorunlar yaşanıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 23 Aralık 2013; 0:36:04 >

• peki 16 nın türkçe sürümü varmı ben türkçe sayfasında en son 15 gördümde varsa direk onuda kurabilirim

http://www.samsung.com/tr/consumer/pc-peripherals-printer/notebook-computers/essential/NP300E5A-S08TR

bu bilgisayara 32 biti kurabilirmiyim kusura bakma fazla soru soruyorum ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jorjet1 -- 23 Aralık 2013; 0:39:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IPTV Tavsiye & Öneri
    geçen yıl açıldı
    Ubuntu vs Kubuntu yardım!!
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eğer kurabilirsem 16 nın ındirme linkini koyabilirmisin kelebekx3
    yardımın için gerçekten teşekkür ederim
  • quote:

eğer kurabilirsem 16 nın ındirme linkini koyabilirmisin kelebekx3
    yardımın için gerçekten teşekkür ederim

Aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz. 32 bit sürümü kurabilirsiniz.

http://www.linuxmint.com/edition.php?id=143

Siizn sisteminizde Intel + Nvidia hibrid (optimus) ekran kartı varmış.

Kurulum sonrasında aşağıdaki komut ile Bumblebee uygulamasını kurarsanız ısınma sorunu yaşamazsınız.

sudo apt-get update && sudo apt-get install bumblebee bumblebee-nvidia primus linux-headers-generic 

Kurulum sonrası sisteminizi yeniden başlattığınızda Intel ekran kartı etkin olacaktır.
    Gündelik kullanım için Intel ekran kartı işinizi görecektir.

• peki kelebekx3 normal nvida ekran kartımıda kullanabılırmıyım veya onun içinde ayrı bişi yüklemem gerekiyormu çünkü dahili ekran kartını kullanmak istemiyorum da
    grafik tasarım ile uğraşıyorum adobe tarzı programları yukleyip onları kullanacağım için kasma problemi yapsın istemiyorum.
  • quote:

peki kelebekx3 normal nvida ekran kartımıda kullanabılırmıyım veya onun içinde ayrı bişi yüklemem gerekiyormu çünkü dahili ekran kartını kullanmak istemiyorum da
    grafik tasarım ile uğraşıyorum adobe tarzı programları yukleyip onları kullanacağım için kasma problemi yapsın istemiyorum.

İstediğiniz uygulmaların Nvidia ekran kartını kullanmasını sağlayabilirsiniz.
    Bunun için forumda bumblebee-ui uygulamasını aratabilirsiniz.
  • kelebekx3 teşekkür ederim yardımların için mint'e bayıldım valla ya çok hoşuma gitti ubuntudan daha iyi ve onun gibi yavaş çalışmıyor ama sadece şu bütün uygulamaları nvida ekran kartıyla çalışmasını sağlayamadım onuda çözeceğim inş.
  • jorjet1 J kullanıcısına yanıt
    Aşağıdaki komutlar bumblebee-ui uygulamasını kurabilirsiniz.

sudo apt-get install git 
    git clonehttps://github.com/Bumblebee-Project/bumblebee-ui.git
    cd bumblebee-ui
    sudo ./INSTALL

Kurulumdan sonra menüden Başlangıç Uygulamalarını bulup açınız.
    Açılan Başlangıç Uygulamalarında Ekle düğmesine basınız ve aşağıdaki düzenlemeyi yapıp kaydediniz.

İsim : Bumblebee-ui
    Komut : /usr/local/bin/bumblebee-indicator

Böylece başlangıç sırasında bumblebee-ui isimli uygulamayı kontol edebileceğiniz küçük bir uyglamacık sistem çekmesinde açılarak kontrolünüzü kolaylaştıracaktır.

Linux tavsiye

Video

• Dostum çok saol valla bu minte bayıldım ya çok hoşuma gitti dediklerini yaptım işe yaradı simdi daha verimli kullanıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.