Şimdi Ara

Linux Ubuntu-Mint-Debian vs gündelik işleri bile yerine getirememesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle şunu belirteyim. Hiç bir sistemin fanatiği değilim. Hatta windows'u sevmiyorum tekelleştiği için fakat linux'un şuan ki durumu içler acısı. İnsanlar windowsla yıllar boyu dalga geçti ''hee mavi ekran'' diye fakat ubuntu/kubuntu/mint hepsini denedim. Sık sık donmalar ve çökmeler kart uyumsuzlukları vs cabası. Bilgisayarım lenovo z50-70. Bayağı üst seviye bir model. Bugün mint i özledim diye kurayım dedim. Bilgisayarı askıya alınca veya ekranı kapatınca geri ekran gelmiyor. Simsiyah kalıyor. Büyük ihtimal sistem hdd yi uyandıramıyor diye düşündüm. Yeniden takas alanı oluşturdum. Önyükleme yerini değiştirdim yine aynı. Aynı sorun hp g62 modelinde de vardı. Gerçekten içler acısı bir durum. Ben de windows'u sevmiyorum ve linux dünyasına çok hevesliyim fakat durum gerçekten çok kötü bence. Bu daha en basit bir sıkıntı ve forumlardan sitelerden araştırmama sormama rağmen sonuç bulamadım. Senin bilgisayarın uyumsuz dediler. Eski bilgisayarda da aynı sıkıntı vardı halbuki. Ama şuan ki windows 8.1 neredeyse kusursuza yakın. Stabilite açısından diyorum. Üzülerek söylüyorum ve windowstan nefret ediyorum tekrar söyleyeyim. Kusura bakmayın ama bilgisayarımın kapağını kapatınca geri uyandıramacaksam gerek yok böyle özgür yazılıma. Çoğu linux sistemde durum bu malesef. Kusura bakmayın içimi döktüm ve çok sinirli ve kızgınım şuan. Neye kızgınım? Windows ve os x in resmen tekel olması ve doğru düzgün alternatifinin olmamasına. İnşallah iyi olur ne diyelim. Hayırlı günler dilerim.

• Anlattığınız durum sadece özgür yazılımların sorunh değil. Üreticiler de Microsoft ile aralarını bozmamak ya da zaten sınırlı olan kullanıcı kitlesi için kaynak ayırmamak adına linux driverleri geliştirmiyor ya da güncellemiyor. Hal böyle olunca dediğiniz uyumsuzluklar olabiliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @CarnageTR +1

Çekirdek 4.0 sonrası uykudan uyanma sorunu vb. sorunlar yaşamadım. Önceki çekirdek sürümlerinde birkaç değişken ile sorunumu çözebiliyordum. Mint forumda da sordunuz mu?

quote:

Kusura bakmayın ama bilgisayarımın kapağını kapatınca geri uyandıramacaksam gerek yok böyle özgür yazılıma.
    Donanım üreticilerinin sorunlarını da özgür yazılıma yıktınız ya...
    kernel.org'dan bir bakın isterseniz. Geliştiriciler farklı ürünlere uyum sağlamak için ne kadar çalışıyor! Kaç firma Linux'a düzgün destek vereyim diye uğraşıyor, araştırabilirsiniz.

Şimdilik elimizden gelen, donanımı almadan önce Linux desteğini araştırmak, destek vermeyen firmalara e-posta göndermek, teknoloji marketlerine Linux yüklü sistemler satmaları konusunda baskı yapmak vb. şeyler.

• merhaba50 kullanıcısına yanıt
    Hocam sizinle tartışmaya girmem çünkü belli siz de fanatiksiniz. Ölümüne savunacaksınız bana. Ama ben dediğim gibi öncelikle tekel firmalardan nefret ediyorum. (microsoft, os x )
  • benzer bir sorunla karşılaşmıştım. crunchbang'e geri dönünce sorunlar ortadan kalktı. sistem kaynaklarını verimli kullanma ve optimum fayda için linux dağıtımları değişkenlik gösteriyor. windows gibi tek bir çatı sltında birleşemedikleri için değişik donanım görünce sistem uyum sağlayamıyor. bilgisayara göre dağıtım seçmek zorunda kalınıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mühendis Ahmet

Hocam sizinle tartışmaya girmem çünkü belli siz de fanatiksiniz. Ölümüne savunacaksınız bana. Ama ben dediğim gibi öncelikle tekel firmalardan nefret ediyorum. (microsoft, os x )

İlk iletinizde önyargılarınızı görünce cevap yazıp yazmamak konusunda kararsız kalmıştım. Ancak yazılanları yalnızca siz okumayacağınız için cevap yazma ihtiyacı hissettim. Tekel firmalardan nefret etmeniz veya sevmeniz umrumda değil. Bir iletimi okudunuz ve beni tanımadığınız halde fanatik ilan ettiniz. Ölümüne Linux'u savunacağımı iddia ettiniz. Sadece

• ihtiyacini karsilamiyorsa kullanmakta israr etmenin anlami yok.
    herhangi bir seyi savunmak gibi amacim yok ama laptoplarda ozellestirmeler cok oldugu icin kutudan nasil cikmissa oyle kullanmak daha mantikli. mesela sony windows 10'a gecmeyin diye uyarida bulundu cunku kendisi tuhaf bir firma. kullaniciya hicbir ozgurluk vermez kendi standartlarini dayatmaya calisir.
    bir pc almissindir sonradan bunu linux dagitimlariyla kullanmak istemissindir o ayri. olmuyorsa yapacak bir sey yok ama linux dagitimi kullanmata israrciysan pc edinmeden once bu ise yatkinligini arastirman iyi olur. en iyisi uzerinde abuk subuk led isiklar cift ekran kartlari sacma sapan hoparlor fonksiyon tuslari olmayan sade bir pc almak.

ayrica sormak istiyorum uyku gibi fonksiyonlarin duzgun calismasi icin takas alani ayirmak gerekir. kurulumda takas icin bolum ayirdin mi veya takas dosyasi olusturdun mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Linux Mint KDE 17.1 kullanıyorum günlük ihtiyacımı fazlasıyla karşılıyor.Şuana kadar hiç bir sorun çıkarmadı ekran kartını falan da kendi kurdu.Bazı donanımlar da sorun çıkarıyor ama destek forumlarından yardım alarak çözebilirsiniz.
  • Bendeniz 5 aydır Linux Mint kullanıcısıyım. İlk başladığımda sizin gibi sorunlar yaşadım. Bazen sizin gibi duygular da geçti içimden. Ama bunun için bu kadar tepkili olmadım. Karşıma çıkan sorunları Linux Mint'in Forum sitesinde konu açarak çözdüm.
    Bu sorunlar işletim sistemiyle ilgili değil donanım ilgili sorunlardır. Neyse kastetmek istediğim şu bir sıkıntıyı çözemiyorsak yardımcı olmaya çalışan forum sitelerinden yardım alabiliriz . Zaten sizde Linux Mint denemişsiniz. Mint'in çok güçlü bir Türkçe forum sitesi var. Birde sorununuzu uygun bir dille konuyu açıp sabırla çözüm arasanız. Göreceksiniz ki gözümüze büyüttüğümüz sorunlar meğer ufak bilgi eksikliğinden kaynaklandığını farkederiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lebid -- 13 Ağustos 2015; 7:08:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.