Şimdi Ara

linux'un neden bu kadar çok çeşidi var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • linux sitelerine ne zaman girsem bir sürü çeşidinin olduğunu görüyorum ve bu açıkçası linuxdan soğutuyor windows 5 senede bir sürümü çıkıyor ama linux bayağı bereketli buu konuda gerçekten ilginç

• Özgürlüğün ve binlerce farklı konuda program olmasının nedenlerinden biri bu. Herkes farklı bir ihtiyaç grubuna en uygun linux'u hazırlamaya çalışıyor. İnsanlar ortaya alternatifler sunuyor. Windows gibi "ben ne yaparsam onu yersin" mantığı yok. Mesela debian kararlılık sağlamaya çalışırken, gentoo hıza önem veriyor, mandrake ise kullanıcı kolaylığına. Turkix windows kullanıcılarını linux'a çekmeye çalışırken , boreas elektronik kullanıcılarını. İhtiyaçların çeşitliliği linux'uda çeşitlendiriyor. Bu arada windows 5 senede bir mi çıkıyor. 98, 2000,me,xp şimdi vista bunlar arasında hiç 5 sene geçmiş gibi gelmiyor bana.
  • Linux açaık kaynak kodlu. yani kodları al ekleme düzenleme yap. İstediğin şekile sok. yada belli bir ihtiyaca yönelik yap. Sende bir Linux sürümü çıkar. Yani Linux Bir firmaya bağlı değil. Herkes Linuxile ilgili geliştirme yapabilir. Hatta gelişmiş ülkelerin kendilerine özel Linux Sürümleri var. Bizde de Tübitak ın geliştirdi Linux tabanlı Ulusal işletim sistemi projesi var.
    www.uludag.org.tr
    Yani bu kalabalık değil özgürlük.
  • iyi güzelde arkadaşlar tübitak bu ismi nerden bulmuş acaba " pardus" u yani kaplan da neyin nesi ben anlayamadım türkiyede kaplan mı var da bizim haberimiz yok .?
  • bir zamanlar vardı nesli tükendi ormanlarla birlikte
  • bildiğm kadarıyla pardus hakkında tübitak'ın sitesinde bir yazı var. Anadolu kaplanı vs. diye
  • quote:

Orijinalinden alıntı: mehmetinac

linux sitelerine ne zaman girsem bir sürü çeşidinin olduğunu görüyorum ve bu açıkçası linuxdan soğutuyor windows 5 senede bir sürümü çıkıyor ama linux bayağı bereketli buu konuda gerçekten ilginç

Aslında senin soru da ilginç. Çeşit fazlalığının ne zararı olabilir ki? Paralel ortamı olan otomobil piyasasında da çeşit var. Farklı markalar olduğu gibi aynı markada farklı kasalar hatta aynı markanın aynı kasasında bile çeşitlilik var. Bu çeşitlilik kendimize daha uygun olan modeli seçme imkanını sağlıyor. Tabi otomobil alırken araştırma yapmamız ve öğrenmemiz gerekiyor.

Birgün kullanıcılar bir işletim sisteminin neye hizmet etmesi gerektiğini anlayacak kadar ilerlerse işletim sistemi çeşitliliği de işe yarayacak. Herkezin işine yaramasa da bir kısım kullanıcı bu noktaya ulaşmış ve onların işine yarıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.