Arkadaşlar biliyorum burası donanım ama napım 2 adet harddiskim var . Bunlardan primary slave e gelecek kurmak istedim . 200 mb swap , 7.8 GB da ext3 olarak ayırdım ve çok normal bir şekilde kuruldu. bilgisayarda ayrıca winxp home var.Ancak Lilo ekranı gelmiyor.linux başlangıç disketini takıyorum yükleme yapıtor ama sonda giriş yapmıyor. benim bilgisayar nforce anakarta sahip acaba bundan dolayı tanımama sorunu yasadığından mı girmiyordur. Nforce RedHat sürücülerini indirdim . Eğer sorun burdaysa süerücüleri nasıl eklicem
Redhatın son sürümünümü kurdun?Kullandığın başlangıç disketini yükleme sırasında veya sonundamı oluşturdun?yoksa daha önce kurduğun linuxun başlangıç disketimiydi?Nforce çipsetini tam bilmiyorum ama redhat yeni ise tanıması lazım.Keşke linux kullanabilsek.
Merhaba, Problemin nforce driverları ile ilgisi yok. CD'den boot sırasında makina açtığına göre problem yalnızca lilo ayarlarında.Lilo.conf içinde linear adresleme yapacak şekilde ayarlamayı deneyin.(man lilo.conf) Olmazsa disk yapınızı ve lilo.conf dosyanızı foruma yazarsanız yapmanız gereken değişikliği söyleyebilirim.
Bu arada MBA 'da WinXP nin mi yoksa Linux'un mu bootloaderı var tam anlamadım. Açılışı ne şekilde yapmak istiyorsunuz?
win xp kuruluyken Gelecek kurmuş arkadaş demekki Lilo var ... büyük ihtimalle ufak bir ayar yapmak yeterli olcaktır ben deneyimli deilim bu konularda ama sana yardıme debilcek olanları biliyorum pc labs forumlarına git orda linux bölümü var eminim olayı hemen çözeceklerdir...
dostum senlinux ü kurarken gelen ekranların birinde bir seçenek var onu tiklemen lazım açılışla linuxloader ın gelmesi için o seçenek "first sector of master boot record" cumlesini içinde içeren bir kısa cümlecik.Ben de hızlıca es geçmiştim o aşamaları bi baktım lilo yok baştan dikkat edince o seçeneği fark ettim saygılar
Arkadaşım,maalesef nforceun linux driverları yok daha doğrusu var da derleyebilmek için Linus Torwalds'ın amcaoğlu olmak gerekiyor.Belki yeni sürüm mandrake veya knoppix 3.3 kurulabilir ama benim deneme şansım olmadı.Bu arada Gelecek Linux'un Lilo kurulumu WinXP ile uyumlu değil.Size önerim Win XP'yi kurduktan sonra Gelecek Linuxu kurmanız. Bu arada Lilo'yu hiç kurmayın, başlama disketi oluşturun bu disketi de bootable CD'ye yazın.Böylece herhangi bir problemde MBR'yi de bozmamış olursunuz.Bir de swap alanını ramınızın 2 katı olacak şekilde ayırın.Kolay gelsin..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme