Bildirim
linux yüklemed sorun lütfen bir yardım
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
kardeş linuz un hangi surumu mandrake mi suse mi?
ama once iso yu cd ye yazdır tabi bootable olarak
sonra cd den boot et makinayı
gerisi gelir zaten -
Selamlar ;
Oncelikle Linuxa baslamak istedigin icin seni tebrik ediyorum, ilk basta biraz zahmetlidir ama sonralari bagimlilik yapar linux :)
Linuxa baslamak istiyorsan oncelikle asagidaki siteyi dikkatelice okuyabilrsin.
http://www.belgeler.org/lis/archive-tlkg-lis-1.html
Ben sana ilk once linuxu bilgisayarina kurmadan once, bir canli CD araciligi ile incelemeni tavsiye ediyorum. Mesela "Knoppix" bu iste baya iyidir. Altta ingilizce veya Almanca surumlerinden birini indirip, bu iso dosyasini Neroda kalibi diske yazdir (Burn image or saved project) seceengi ile CDye yaz. Daha sonra bilgisayari bu CD uzerinden boot ettir ve Linux baslayacaktir. Bu sekilde canli CD ile linuxu actigin zaman bilgisayarindaki kayitli dosyalara ve windowsa hicbir zarar gelmez.
KNOPPIX 5 EN
Eger linuxu bilgisayarina kurmak istersen. Herhangibir linux surumunun kurulabilir versiyonunu internetten indir. Bundan sonra linux kurmak icin kendine iki parition olusturman gerekecek birisi 7GB falan olsun buraya linux "/root" olarak ayir digerini de senin bilgisayarinin RAMinin en az iki kati kadar buyuklukte "/swap" partitionu olarak ayir. Linux yuklenirken sistem dosyalari /root partitiona yuklenir. Linuxu yuklerken /root paritionun dosya sitemini ext2, ext3 yada reiserfs olarak sec ve formatla. /swap partition da zaten swap dosya sistemi ile formatlaniyor. Dha sonra linux kurulumuna devam et, en son boot loader yuklemeni ister onu da yukle ve kurulumu bitir. Boot loader bilgisayarinda linuxtan baska windows varsa onun ile de bilgisayarini acabilmeni saglar. Bilgisyarini yeniden baslattigin zman sana boot loader iki secenek sunar bunlar linux ve windowstur. Sen hangisini acmak istersen onun ile acabilirsin bilgisayari.
Kurulum acisindan zorluk cekmeyecegin ve grafiksel bir kurulum arayuzune sahip olan yerli linux Pardus Linuxu (http://www.uludag.org.tr/) ilk etapta bilgisayarina kurabilirsin bence. ftp://ftp.uludag.org.tr/pub/pardus/kurulan/1.0/pardus-1.0.iso pardusun kurulum iso dosyasini indirebilirsin.
Asagidaki linkten de nasil kurulacagina dair yararlanabilirsin.
http://www.pardus-wiki.org/index.php/NASIL:Kurulur
Linuxda benim tercihim Slackware, daha sonra Slackware ile ilgili yardim almak istersen bana PM atabilirsin. Sana kolay gelsin, iyi gunler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malic -- 30 Ağustos 2006; 9:43:12 >
-
merhaba ya bende artuk bir lınux kulanıcısı olmak isitorum ama bende zatebn linux iso cd si var neden yeniden o cd nin içindekilerini bir cd ye yazmamı istiyorsunuz. anlamadım. -
quote:
Orjinalden alıntı: system_expert
merhaba ya bende artuk bir lınux kulanıcısı olmak isitorum ama bende zatebn linux iso cd si var neden yeniden o cd nin içindekilerini bir cd ye yazmamı istiyorsunuz. anlamadım.
Selamlar sistem_ekspert arkadasim. Ben bu yazilari seninle ayni dertten muzdarip bir arkadasa yazmistim 2 hafta once :) Oradan kopyalayip direkt yapistirdigim icin elinde linux iso CD si oldugunu atlamisim. Ozman o CD uzerinden bilgisayari baslat ve kuruluma basla. Ama bu islemlerden once linux icin ayri parcalar yapmalisin hard diskine. Gerisi yukarda anlattigim gibidir zaten. Bide senin elinde hangi lkinux surumu var?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X