Şimdi Ara

Lisans mezunu işsizim günden güne intihara yaklaşıyorum (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
196
Cevap
5
Favori
17.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
129 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: etoiledorient

Haklısın doğru İngiltere de bambaşka bir saygı görgü kavramı var da o dediğin burada Türkiye de geçmiyor birader. Çok isterdim aynen burada da uygulayayim da, karşındaki kişiler İngiltere de bu vizyona uygun hareket ediyor ve senle diyaloglarıni da bu doğrultuda kuruyor. İlk yazdığım mesajda (yani konuyu açan genç kardeşe ilk yazdığım mesajda yukarılarda epey) şayet okudu isen konunun o kısmına özellikle bir hassasiyetle yorumda bulundum. Belli ki onu okumamissin. İspanya da üniversite okurken anketorluk yaptım, broşür dağıttım, garsonluk yaptım, kuryelik yaptım. Bundan da utanacak değilim. Ilinois de Chicago da MBA yaparken de bulaşık yıkama vs. Şartlar onu gerektirdi onu yaptım. Utanacak değilim bundan da.
    Başka birisi geliyor, adam ısrarla benim yazdıklarımı, farklı yazmışım gibi yorumluyor. Ters bir üslup kullanmamışim gelmiş yok sizofrenlik var galiba, yok kafan yanmış senin bilmem ne! Neyin nezaketini göstereceksin böyle öküze? Adam ben bunu okudum başka is yapmam diyor ve yurtdisi diyor. Gelmiş diyor ki belki burada daha iyi işler yapar orada reyon işi yapar ama adam gibi yaşar parasının değeri olur. Adam burada yapmıyor is beğenmiyor. Ben de diyorum ki bu ülkede beğenmediğim yapmam dediğin işlerden daha iyi işleri mi teklif edecekler sanıyorsun? Bu da ona bozuldu herhalde. Bana ne birader kim nerede daha mutlu olacağına inanıyorsa orada yaşasın ben fikir belirtirim sadece, gozlemlerimi paylaşırım. Karar insanların. Şartlar öyle gerektirdi ben de döndüm eşimle Türkiye ye. Dönmek zorunda kaldım. İngiltere de burada kazandığım ya da kazanacağımiz paralarını kaç katı daha fazla maaş alıyorduk. Ne yapalım şimdi isyan mı edelim? İntihar mı düşünelim? Ailelerimize sonsuz acı mı bırakalım? Olur hersey bizler için. Bunlardan biraz bahsettim ilk mesajimda da. Yok bu mantığı bırakın yıl olmuş 2020 bilmem ne adamın tepkiye bak. Kimsenin pacasindan cekistirmiyorum diyorum ya azizim herkesin özgür iradesi buyursun çok gitmek isteyen uğurlar ola.

Alıntıları Göster
    "Gelmiş diyor ki belki burada daha iyi işler yapar orada reyon işi yapar ama adam gibi yaşar parasının değeri olur. Adam burada yapmıyor is beğenmiyor. Ben de diyorum ki bu ülkede beğenmediğim yapmam dediğin işlerden daha iyi işleri mi teklif edecekler sanıyorsun? Bu da ona bozuldu herhalde"

Sen nasıl mba yaptın bu zekayla? 50 defa burada beğenmediği işi orada yaparsa buranın aksine kazandığı para ona bir standart sağlar demişim. Bak 50 defa diyorum. Bunu 10 yaşındaki çocuğa söylesen gelip böyle bir alıntı yapmaz üstüne. En ufak lafta çıldırıp yaşını avantaj olarak öne sürüp karşıdakine küfür eden adam saygıdan bahsediyor. Aslında yararlı bir mesaj olmuş. Konuyu açan arkadaş senin mesajlarından yola çıkarak her çeşit insanın bir şekilde hayata tutunduğunu farkedebilir. Şimdi kızdırdım seni umarım ana avrat düz gidip adres istemezsin :/

• quote:

Orijinalden alıntı: Slim Charles

Şikayet ettim. Seviyeni belli ettin. Hata bendeymiş ki tartışma adabı bile bilmeyen, argüman üretmek yerine iki lafından birinde doğuştan gelen şansıyla(36 yaşında olup 26 seneden fazla yurtdışında yaşamanın başka açıklaması olamaz) caka satmaya çalışan birini ciddiye alıp cevap vermişim.

Alıntıları Göster
    Karşısındakine sizofrenlik var galiba, kafan yanmış senin diye konuşan adamdan benim tartışma adabı ve görgü namına ogrenebilecegim birsey yok!
    Ne gibi bir doğuştan gelen sansmis acaba? Yurtdisinda okumuşum yurtdisinda dogmamisim! Ne gibi bir doğuştan gelen şans? Onu nerenden yumurtladin? Buyur git dilediğin yerde çalış, dilediğin yerde okul oku ve yasa! Ben mi pacandan tutup seni engelliyorum? Yeri geldi bulaşık yıkadım okul okumak için, yeri geldi garsonluk yaptım şans dediğin bu mudur?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Karşısındakine sizofrenlik var galiba, kafan yanmış senin diye konuşan adamdan benim tartışma adabı ve görgü namına ogrenebilecegim birsey yok!
    Ne gibi bir doğuştan gelen sansmis acaba? Yurtdisinda okumuşum yurtdisinda dogmamisim! Ne gibi bir doğuştan gelen şans? Onu nerenden yumurtladin? Buyur git dilediğin yerde çalış, dilediğin yerde okul oku ve yasa! Ben mi pacandan tutup seni engelliyorum? Yeri geldi bulaşık yıkadım okul okumak için, yeri geldi garsonluk yaptım şans dediğin bu mudur?

Alıntıları Göster
    Amerikada zaten okurken garsonluk yapmak epey yaygın bir durum.

"36 yaşındayım, 26 yıldan uzun süre yurtdışında yaşadım." Bu şans değil de ne peki? Hala çıkıp seni tutan mı var diyor. Burada benim yaşayamamamı tartışmıyorum seninle. Zaten attığım mesajların hiç birisi benim durumuma yönelik değil.

• Lise mezunu olsan şuan 8 yıllık işte çalışıyor olurdun evini veya arabanı almış olurdun sen şuan asgarî ücretten iki kat maaş alsan 8 yıl sonra yüksek maaş alıyorum demen lazım anca amorti edecek sadece ortamlarda havan olacak o kadar anladığım kadarıyla şansın da yok çevren de yok eğer çevren yoksa bir aracı tarafından iş bulunmuyorsa iş yoktur insan kaynakları prösedür gereği ilan veriyorlar çoktan eleman alınmış oluyor çünkü her iş yerinde herkesin işsiz tanıdığı var Allah sabır versin inşallah istediğin işi bulursun her şer de vardır bir hayır böyle düşün illaki karşına bir iş imkanı bir tanıdık çıkacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Slim Charles

"Gelmiş diyor ki belki burada daha iyi işler yapar orada reyon işi yapar ama adam gibi yaşar parasının değeri olur. Adam burada yapmıyor is beğenmiyor. Ben de diyorum ki bu ülkede beğenmediğim yapmam dediğin işlerden daha iyi işleri mi teklif edecekler sanıyorsun? Bu da ona bozuldu herhalde"

Sen nasıl mba yaptın bu zekayla? 50 defa burada beğenmediği işi orada yaparsa buranın aksine kazandığı para ona bir standart sağlar demişim. Bak 50 defa diyorum. Bunu 10 yaşındaki çocuğa söylesen gelip böyle bir alıntı yapmaz üstüne. En ufak lafta çıldırıp yaşını avantaj olarak öne sürüp karşıdakine küfür eden adam saygıdan bahsediyor. Aslında yararlı bir mesaj olmuş. Konuyu açan arkadaş senin mesajlarından yola çıkarak her çeşit insanın bir şekilde hayata tutunduğunu farkedebilir. Şimdi kızdırdım seni umarım ana avrat düz gidip adres istemezsin :/

Alıntıları Göster
    Hayatta analardan daha aziz daha değerli varlık yoktur! Hayatımda kimsenin annesine, kimsenin namusuna laf demedim, demem de ! Bir gün diyeceksem de, Allah canımı alsın diyemeden tercih ederim.

Elbette ki en kötü diye tabir edilen is, işsizlikten iyidir. Sana bu anlamda itiraz edecek değilim. Aklın yolu bir. Elbette bu dediğin doğru. Ama adam istemiyor belli ki beğenmiyor bu işleri. Haklısını haksizini tartışmam kendi tercihidir ne diyeyim? Yurtdisi düşünüyorum demiş ben ona istinaden dedim yani yurtdisinda burada beğenmediğim dediğin işlerden farklı işler sana teklif etmezler dedim. Olay bu. OK?

• quote:

Hayatta analardan daha aziz daha değerli varlık yoktur! Hayatımda kimsenin annesine, kimsenin namusuna laf demedim, demem de ! Bir gün diyeceksem de, Allah canımı alsın diyemeden tercih ederim.

Elbette ki en kötü diye tabir edilen is, işsizlikten iyidir. Sana bu anlamda itiraz edecek değilim. Aklın yolu bir. Elbette bu dediğin doğru. Ama adam istemiyor belli ki beğenmiyor bu işleri. Haklısını haksizini tartışmam kendi tercihidir ne diyeyim? Yurtdisi düşünüyorum demiş ben ona istinaden dedim yani yurtdisinda burada beğenmediğim dediğin işlerden farklı işler sana teklif etmezler dedim. Olay bu. OK?

Alıntıları Göster
    Haydaa şimdi de anaya namusa filan gelmiş konu.

Ee ben de zaten birileri temizleyecek o tuvaletleri diyorum. Zaten kimse üst düzey işler beklemiyor. Ama burada beğenmediğin işi orada yaparsın, çünkü kazanacağın paranın bir gücü var. Ayrıca asgari ücretle çalışan kişi sayısı çok daha az buraya göre. Neyse bu da 51 olsun. OK

• Demişsin ya anama küfür edip adresimi isteyeceksin!!!!???

• quote:

Demişsin ya anama küfür edip adresimi isteyeceksin!!!!???
    Hemen sinirlenip küfür ettiğin için dedim. 1 satır böyle gereksiz bir detayı açıklayacağını hesap edemedim. Tamam anasız küfür/tehdit diye düzelteyim orayı. Konu da daha fazla kirlenmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 6 Haziran 2020; 21:52:23 >
  • Sen diyorsun ki burada beğenmediği işleri yurtdisinda yapsın insan gibi yaşasın. Orada bir itirazım yok. Değerli para birimi ile parasını kazansın. Evet OK sorun yok.

Ama bu genç kardeş diyor ki istediğim şartlarda işleri burada bulamıyorum. Yani okuduğu işi yapmak istiyor. Zaten okudugum alanla ilgili iş yapamıyorum demis, bu nedenle serzenişte bulunmuş ve yurtdisi demiş. Ben de diyorum ki sana kendi yurdunda bulamadığın mevkii işlerden daha iyi şartlarda, daha iyi konumlu işleri yurtdisinda mi teklif edecekler sanıyorsun?

Olay bu birader. Sen geliyorsun benim dediklerimi farklı yerlere yoruyorsun. Konuşmayı sen geriyorsun yok sende sizofrenlik var galiba, bu kafayla nasıl MBA bitirdin, senin kafan yanmış diyip ortamı geriyorsun!

• Hiç kavga etmişliğin yoksa hayatla biraz kavga et
  • Üniversiteden mezun olunca is garantin var seklinde birsey mi soylediler sana ? İsyanin kime anlamadim acikcasi. Universite ismini bosver, bolumun nedir? B2 ingilizce ve a2 almanca cop degil bir kere turkiyede gayet is yapar, nerede yasiyorsun, son hazirladigin cv ni bizimle paylasir misin ? Ona gore yonlendirme yapalim. Kendi mesleginde bir is bulamazsan kitapcida calismayi dusunuyorsun, ikisi arasinda o dil seviyeleri ileyapabilecegin onlarca is mevcut. Cogu genc cv hazirlamayi, internet uzerinden hangi kriterlerde is arayacagini dahi bilmiyor, o sekilde sekiz yil okuyup iki okul bitirsen kac yazar? İntihar en kolay yol, kimse evde yatarken sana is vermeyecek. Ben de cok issiz kaldim ama bir yerden baslamak zorundasin artik. Dedigim bilgileri bizimle paylasirsan is veremesekte en azindan dogru yonlendirme yapmaya calisalim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu şekildeydim fakat mücadele etmeyi bıraktım ne bok olacaksa olsun modundayım.

Sen daha doğmadan hayatın sana dağıtacağı kartlar hazır bekliyor;Zeka, şans ve sosyal statü eğer bu 3 ün biri sende yoksa hayatta sana 3 ün birini veriyor:)

Kişisel gelişim ve başarı hikayeleri umut tacirliğidir fakat intiharı kafandan tamamen çıkar hayattan beklentilerini 0 a düşür bencil ve egoist ol sadece kendini düşün.

• Öncelikle ne üzerine lisansını tamamladın.
  • Karamsarlaşmayın lütfen elbet iş bulacaksınız bu ara virüsten dolayı tüm piyasa durmuştu çok şükür virüs geçiyor gibi işler açılır bir işe girersiniz kötü düşünmeyin

• metanetli ol kardeşim. Allah bir kapı kapatır diğerini açar. kaderde her son yeni bir başlangıçtır. böyle düşünme. yazık edersin kendine.
  • Hangi il?

• Hep yazıyorum, üniversitede resmen diplomalı cahiller çıkıyor diye. Adam cidden üniversite mezunu olduğu için birilerinin onu işe alacağını ve maaşa bağlayacağını bekliyor ve ülkedeki gençlerin yarısından fazlası bu kafada. Vakti zamanında dedik size, üniversite okumak yerine mesleki eğitim alsanız gelecek kaygınız olmadan yaşarsınız diye ama dinlemediniz. Şimdi de bunun sıkıntısını yaşıyorsunuz.

Nazım Hikmet Ran'ın da dediği gibi, "Kabahatin çoğunluğu senin, canım kardeşim!"
  • Ne saçmalıyorsun sen aslanım ?

• Gerçekten ama gerçekten intihar veya ölmeyi düşünen biri benle iletişime geçebilir mi kendimle aynı psikolojide biriyle iletişim kurmak isterim çünkü bizi bizden başka kimse anlamayacak lütfen intihar etmeden bana ulaş.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.