Şimdi Ara

Lisans mezunu işsizim günden güne intihara yaklaşıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
5
Favori
17.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
129 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İş beğenmiyorsunuz diyen arkadaşlar konuyu direkt terk ederse sevinirim
    3 Yıldır iş arıyorum okuduğum bölümle ilgili iş istiyorum saçma sapan pozisyonları teklif ediyorlar bilgi ve tecrübe kazanamayacağım departmanlar (temizlikçi, çaycı, garson gibi.) İş beğenmemek değil bu yada gurur yada ego problemi değil bunlar, ben eğer bir umutla 4 yıl bir alan üzerine o okulu okumuşsam o alanda bir iş istiyorum lise mezunu olsam hiç gocunmam her işi yaparım beni 4 yılım çöpe atılacaktı madem neden bu üniversiteler bölümler var ? Liseden sonra 4 yıl çöpe atmadan iş hayatına girerdim. Ailemin birikimi ve babamdan anneme kalan dul/yetim aylığı olmasa şuan açlıktan ölmüştük.
    B2 İngilizce A2 almanca var bilgisayar office programlarına çocukluğumdan beri hakimim ek olarak ilgi duyduğum VB ve C# programlamaları ile hobi olarak ilgilendim ileri seviyede değil fakat aşinalığım var basic kodlamalara hakimim. Çocukluğumdan beri kitap okurum genel kültür açısından kendimi çok yükseklerde görmesem de diplerde de değilim. Diksiyonum da düzgündür. Herhangi bir suç sabıkam vs yok kavga bile etmişliğim yok hayatımda.
    Düzgün bir iş bulana kadar çok yorucu olmayan işlerde çalışmak istedim kitaplarla ilgilenmeyi sevdiğim için avmlerdeki kitap mağazalarına başvurmak istedim fakat mağazalara alımlar büyük bir ihtimalle referansla yapılıyor defalarca kariyer üzerinden başvuru yapmama rağmen 1 kez olsun dönüş yapmadılar. Şubelerden başvuru yapmak istediğimde kariyer üzerinden alım yapıyoruz diyorlar.
    Şuan kpss çalışıyorum belki bir ihtimal atanırım diye fakat günden güne psikolojim bozuluyor 25 yaşındayım ve hala annemden para istemek zorunda kalıyorum. Sosyal yaşamım sıfıra indirmek zorunda kaldım annemin parasını harcamak istemediğim için. İntihar fikirleri son dönemde aklımı yoğun bir şekilde meşgul etmeye başladı. Ne yapacağımı bilmiyorum çok çaresizim. Hayatımda hiç bu kadar çaresiz olacağımı düşünmezdim çok büyük hayallerim umutlarım vardı...

• Haysiyetsizce davranıp beyninizdeki 1 nöronu dahi kıpratmadan ŞU FORUMA MESAJ ATMAYIN ARKADAŞ!

Adam burda dert yanmış intihar edicem diyor ki böyle yazan troll olmaz gelip buraya boş yapmayın.

4.Sınıf muz kabile devletleri dışında bilim ve ilim heryerde değerlidir. Üniversite okuyan adam yaptığı bilimin ve ilimin karşılığını alır. Amerika ve Avrupa'da öğrenciler mezun dahi olmadan şirketler önüne diziliyor yüksek şartlarla anlaşmak için bizde ise odtü mezununa bile asgari teklif eden tiplemeler görülüyor çoğuda senin gibi boş beleş hayatında hiçbirşey bilmeyip herşeyi bildiğini gördüğünü sanan tipler.

Kaldı ki arkadaş maaşında bile değil adam İŞ BULAMIYORUM DİYOR İŞ! İş var diyeceksen ben sana diyorum gel 2.300 liraya günde 12 saat yol yok yemek yok tuvalet lağım temizle! Bağ ijj varmış dimi yeğen? herkes bu ahlak dışı şartları kabul dahi etse yine 5 milyon işsize yetecek iş piyasada yok! Trollük yapacaksanız yapılcak birsürü konu var gelip burda çökmüş adamla oynamayın!

Kaynakları iş yükü dağılımını eşit yapmak devletin görevidir. İş verebileceğin kadar bölüm açarsın ihtiyacın olduğun kadar kontejyanda öğrenci yetiştirirsin. Mühendislik, Bilgisayar, Tıp gibi yurtdışına açılma şansı yüksek bölümlere fazladan kontejyan verir iyi eğitimle sağlam adamlar yetiştirirsin. Eşeği salıp geçtiği heryere üniversite dikmezsin. Adam akıllı meslek okulları yapar gençleri doğru yönlendirirsin.

Beyin kullanmak kullanmamak düşünebilmek büyük meziyet. Ülkede malesef sizin gibi tiplemeler MALESEF en tepe yerlerde olduğu için bir gıdım yol alamıyoruz!

Ülkeyi en iyi temsil eden tüm meslek dallarındaki insanlar yurtdışında niye ülkemizde değil? Örnek futbolda en iyi yetişen Türk oyuncuların menşei yurtdışı gurbetçi, Osman Kibar diye bir milyarderden haberiniz var mı? Yurtdışında en sağlam Türk asıllı firmalardan biri. Silikon vadisinde yığınla Türk bilim adamı var. Ödül kazanmış yüzlerce değerli bilim adamımız var. Ama hepsinin ortak noktası "YURTDIŞI" niye bunları sorgulamıyoruz?

Sizin gibi Odtü mezununa 2.300 mülyon asgari 12 saat yeğnimmm diyen kirli zihniyet olduğu sürece bu ülkeye şuan ki düzey bile fazla. YAZIKLAR OLSUN.
    Bu arkadaşa kızmayın beyler. Ülkeyi yöneten zihniyet bu. Ne eksik ne fazla. Bu zihniyet yüzünden Türkiye’nin dört bir yanına dağ başlarına üniversitesiler açıldı. Üniversite bölümlerinin bir kıymeti kalmadı. Kalitesiz, ciğeri beş para etmez akademisyenler türedi. Sırf şehirlerin ekonomisini kurtarmak için öğrenciler feda edildi. Barajı geçen herkes üniversite okuyor. Kalite kalmadı. Milyonlarca öğrenci kredi borcu batağına saplandı. Bu çark bir gün çok kötü bir şekilde dağılacak.
    Hocam şu zamanda herkesin ortak sıkıntısı bu. Herkes bir şekilde bu durumdan sıyrılmak istiyor. Kimi polis,bekçi,asker hatta temizlik personeli oluyor. Bizim bir ee mühendisi arkadaş sözleşmeli temizlik personeli oldu.
    Durum bu malesef. Bize dönük olan kısmı şu ki biz 15 sene önceki piyasaya ve şartlara göre yönlendirildik.
    Sadece oku denildi. Oku, okulunu bitir iş bulursun. Ama şu anki durum öyle değil. Durumu kabullenip mevcut şartlara göre hareket etmekten başka çare yok.

Üni eğitimi boyunca ertelediğimiz hayat bu. Ve bu hayat sadece bize değil herkese zor. Zamanında erken yaşta okumayıp çalışanlarda sıkıntılar yaşadı.
    Bu saatten sonra yapılacak şey, okuduğun bölümde iş imkanı ve gelecek görmüyorsan ki yok çoğu bölümde, eğitimine bakmadan bir meslek öğreneceğim iş veya geleceği olan bir iş bakman.
    Şükür denilen kavramı başka yerinizden anlayıp din üzerinden gerzekçe algı kasmayın. Ülkede likayatsızlık varsa çoğu kişi haketmediği konumdaysa bunu sorgulayacaksın! Kimin hakkını yiyorsunda bu adileri savunma isteği doğmuş sana?

Burası Türkiye burası Türk devleti. Kurduğu her devlette dönemin en iyi devletlerinden biri olmuş bu millet sizin gibi gerici kafayla yürümeyecek. Biz ne afrikayız ne bedevi çölüyüz meraklısı olan yallah oraya! Her Türk gencinin çalışmak refah içinde yaşamak HAKKIDIR.
    Üniversiteler bilim yeridir. Mezun olanların ise o dalda iş bulmak hakkıdır. Devlet ya gereksiz üniversiteleri kapatacak yada tüm üniversitelerin eğitim sistemini düzenleyecek iyileştirecek. Saçma sapan düşünmeden bilmeden her söylediğinizi doğru kabul edip konuşmayın. Bugün dünyanın heryerinde milyonlarca tıpçı aman doktorluğu mal gibi yıllarca öğreneyim sonra manav dükkanı açayım diye mi okuyor? ya mühendisler? onlarda bakkal mı olmak istiyor? Hukukçularıda kasap yaparız? Dünyanın her yerinde insanlar bölümlerini o dalda ilerlemek için okuyor. Olması gerekende budur. Devlet bölüm açıp o bölüme öğrenci alıp okutuyorsa o alanda iş yaratmak "ZORUNDA". Devlet gördüğü her apartmana tabela çakıp üni yaparsa 18 yaşında üniversite lafına güvenip bölümü yazan gençlerde bunun hesabını sorar.

Gençler nasıl firmalara istediğini veremiyor? Hiç piyasayı görüp bilmediğiniz belli oldu. Tamam ben kabul ediyorum eğitim iyi değil ama ülkemizde özel sektör rezil durumda. 6 kişinin yapacağı işi 1 kişiye yüklemeye çalışan üstünede bütün bunlara rağmen 2.300 lira maaş teklif eden dangalakça anlayış hakim. Her ilan tecrübeli aranıyor tecrübeli aranıyor ama tecrübeli adama teklif ettikleri 2.5-3 k Sosyal haklar yok insanca çalışma koşulları yok. Siz neyin firmasını neyi savunuyorsunuz?

Tyt kasan ergenler gibi gelip burda Türkçe dersi vermeye kalkmayın derste değiliz ki mobilden hızlıca yazınca Zeki Müren Türkçesiyle yazmaya önem göstermiyorum. Yazmak isteseydimde kusursuz derecede yazardım sizin girdiğiniz sınavlardan çoktan yüksek derece ile geçtik. Benide rahatsız eden genellikle sizin gibi böyle yazan tiplerin gerçekte iki kelimeyi bir araya getiremiyip ya pısırık yada hayt höyt konuşması.
  • Her üni okuyan iş bulacak diye bir şey yok. Zaten üniversiteyi ilim bilim yapmak için okursun, iş bulup çok iyi bir gelirim olur diye okursan ayazda kalırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi bölüm mezunusunuz hocam ? Bu ülkede durumlar böyle maalesef yurtdışında işçi olarak çalışmayı düşündünüz mü hiç ?
  • Babadan zengin torpilli tipler bunlar hocam . Gelecek kaygısından vs anlamazlar boşuna dilinizi yormayın .
  • A101 veya bime başvur

• Thomas Silverstein T kullanıcısına yanıt
    -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 18 Mart 2021; 3:59:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heisenbergin asistanı

Her üni okuyan iş bulacak diye bir şey yok. Zaten üniversiteyi ilim bilim yapmak için okursun, iş bulup çok iyi bir gelirim olur diye okursan ayazda kalırsın.
    Bunu diyen adam forum köşelerinde ödevlerini başkalarına yaptırmak için dileniyor !
    Şaka gibisiniz yeminle !

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne mezunusun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum mezun olduğun bölüm nedir bilmiyorum ama şu dönemde iş bulmak gerçekten zor. Bankaların ik sayfalarını takip edebilirsin zaman zaman memur alımı yada teknik kadro alımı yapılıyor. Mezun oldukta sonra bende bir bankaya girdim ve çalışmaya devam etmekteyim. Hani maaşın ne desen hayatımı idame ettirebiliyorum lükse kaçma şansım yok taksite girerek bazı istediklerimi alabiliyorum. Sende takip edebilirsin bu sayfaları kpss çalışabilirsin (kendi adıma konuşayım benim yeterli bir puan alıpatanabileceğim bir sınav değil yeterli kapasitem olsa denerdim) özel şirketlere bakabilirsin özel hastahanelere girebilirsin aklıma gelenler bunlar ama denemişsin bakmışsındır ama bakmamışsındır bilmiyorum. Umarım hakkında hayırlısı olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Temizlikçi ol çaycı ol iş var bol bol

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şu zamanda herkesin ortak sıkıntısı bu. Herkes bir şekilde bu durumdan sıyrılmak istiyor. Kimi polis,bekçi,asker hatta temizlik personeli oluyor. Bizim bir ee mühendisi arkadaş sözleşmeli temizlik personeli oldu.
    Durum bu malesef. Bize dönük olan kısmı şu ki biz 15 sene önceki piyasaya ve şartlara göre yönlendirildik.
    Sadece oku denildi. Oku, okulunu bitir iş bulursun. Ama şu anki durum öyle değil. Durumu kabullenip mevcut şartlara göre hareket etmekten başka çare yok.

Üni eğitimi boyunca ertelediğimiz hayat bu. Ve bu hayat sadece bize değil herkese zor. Zamanında erken yaşta okumayıp çalışanlarda sıkıntılar yaşadı.
    Bu saatten sonra yapılacak şey, okuduğun bölümde iş imkanı ve gelecek görmüyorsan ki yok çoğu bölümde, eğitimine bakmadan bir meslek öğreneceğim iş veya geleceği olan bir iş bakman.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heisenbergin asistanı

Her üni okuyan iş bulacak diye bir şey yok. Zaten üniversiteyi ilim bilim yapmak için okursun, iş bulup çok iyi bir gelirim olur diye okursan ayazda kalırsın.
    Haysiyetsizce davranıp beyninizdeki 1 nöronu dahi kıpratmadan ŞU FORUMA MESAJ ATMAYIN ARKADAŞ!

Adam burda dert yanmış intihar edicem diyor ki böyle yazan troll olmaz gelip buraya boş yapmayın.

4.Sınıf muz kabile devletleri dışında bilim ve ilim heryerde değerlidir. Üniversite okuyan adam yaptığı bilimin ve ilimin karşılığını alır. Amerika ve Avrupa'da öğrenciler mezun dahi olmadan şirketler önüne diziliyor yüksek şartlarla anlaşmak için bizde ise odtü mezununa bile asgari teklif eden tiplemeler görülüyor çoğuda senin gibi boş beleş hayatında hiçbirşey bilmeyip herşeyi bildiğini gördüğünü sanan tipler.

Kaldı ki arkadaş maaşında bile değil adam İŞ BULAMIYORUM DİYOR İŞ! İş var diyeceksen ben sana diyorum gel 2.300 liraya günde 12 saat yol yok yemek yok tuvalet lağım temizle! Bağ ijj varmış dimi yeğen? herkes bu ahlak dışı şartları kabul dahi etse yine 5 milyon işsize yetecek iş piyasada yok! Trollük yapacaksanız yapılcak birsürü konu var gelip burda çökmüş adamla oynamayın!

Kaynakları iş yükü dağılımını eşit yapmak devletin görevidir. İş verebileceğin kadar bölüm açarsın ihtiyacın olduğun kadar kontejyanda öğrenci yetiştirirsin. Mühendislik, Bilgisayar, Tıp gibi yurtdışına açılma şansı yüksek bölümlere fazladan kontejyan verir iyi eğitimle sağlam adamlar yetiştirirsin. Eşeği salıp geçtiği heryere üniversite dikmezsin. Adam akıllı meslek okulları yapar gençleri doğru yönlendirirsin.

Beyin kullanmak kullanmamak düşünebilmek büyük meziyet. Ülkede malesef sizin gibi tiplemeler MALESEF en tepe yerlerde olduğu için bir gıdım yol alamıyoruz!

Ülkeyi en iyi temsil eden tüm meslek dallarındaki insanlar yurtdışında niye ülkemizde değil? Örnek futbolda en iyi yetişen Türk oyuncuların menşei yurtdışı gurbetçi, Osman Kibar diye bir milyarderden haberiniz var mı? Yurtdışında en sağlam Türk asıllı firmalardan biri. Silikon vadisinde yığınla Türk bilim adamı var. Ödül kazanmış yüzlerce değerli bilim adamımız var. Ama hepsinin ortak noktası "YURTDIŞI" niye bunları sorgulamıyoruz?

Sizin gibi Odtü mezununa 2.300 mülyon asgari 12 saat yeğnimmm diyen kirli zihniyet olduğu sürece bu ülkeye şuan ki düzey bile fazla. YAZIKLAR OLSUN.

• Boşa mı okudum dersen eğer: Benim 10 sene sanayide tamircide çalışan arkadaşım var. Adama adamakıllı işi öğretmeyip oyaladılar. Arkadaş baktı olacak gibi değil. Lastikçiye girdi, lastik işi basit olduğundan 1 ayda öğrendi sonra kendi işini kurdu. Farklı tarzda bir lastikçilik hizmeti veriyor ve durumu dan gayet memnun. Geçmişe baktığında bizim kadar üzülmüyor. Sadece nasıl 10 yıl dayanmışım orada diyor.
    Hayat bu, dünya geniş. Senin yaşadığın şeyleri ben de yaşadım senden 2 sene kadar önden. Ve daha yeni yeni bir şeylerin farkına vardım. 1,5 senem böyle düşüne düşüne, ingilizcemi geliştireyim,kendimi geliştireyim belki iş bulurum diye İngilizce çalışarak geçti. Şimdi okuma ve okuyarak sayfasını çok şükür kapattım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albequerr -- 3 Haziran 2020; 21:54:2 >
  • İş hacmi çok küçüldü, şimdiki durum daha da küçülttü. Ülkede insanlar ortada kalıyor, düşünen kimse de yok. Ben de arıyorum, şu sıralar hevesim azaldı, durgunluğa girdim. Ancak çabalayıp bulacağız, bir şekilde olacak. Aramaya devam et, tanıdıklarına da haber ver, kötü düşünme. Kafanı rahat tut, eninde sonunda bulup rahat edeceksin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrehan09

Haysiyetsizce davranıp beyninizdeki 1 nöronu dahi kıpratmadan ŞU FORUMA MESAJ ATMAYIN ARKADAŞ!

Alıntıları Göster
    Valla brom işinize gelirse, sen okumak istiyorsan okul var sen para istiyorsan iş var. İkisinide isteme şansın yok. Her konuda kazanamazsın. Ben ne adamlar gördüm intihar muhabbeti falan geçeceksin o işleri. Bu dünyada hem fakir hem engelli hem işsiz bir dünya adam var. İnsan şükretmeli. Yoksa ıvıra zıvıra intihar muhabbeti yaparsın. Sen amerika diyorsun bu dünyada sadece amerika ya da avrupa yok gözünüzü açın biraz ve elinizdekilerin kıymetini bilin. Arkadaş iyi bir gelir istiyorsa baştan ticarete yönelecekti. Şuan 15 yaşında sanayiye giren adam bile üni mezunundan daha rahat bir gelire sahip. Gerçekler bunlar.

• ben de seneler önce master mezunu işsizdim 1 yıl kadar
    ancak bu benim üçüncü işsiz kalışım olduğundan umutsuzluğa kapıldım ve intihar ettim

sanki intihar etmemi beklercesine daha önce 2 defa ömür boyu iş garantisi olan yer üçüncü başvurumu kabul etti
    bence intihar işe yaradı
  • İngilizce ve almanca varsa boşuna buralarda heba olma. İş vermiyorlarsa veren yere git. Boşuna göçmüyor beyinler sonuçta. Varsın sende göç, ahirete göçme tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrehan09

Alıntıları Göster
    Üniversiteler iş bulma kurumu değildir, bilim yapma yeridir. Eğer dediği kadar iyi derecede programlama dili biliyor ise aç kalmasının imkanı yok. Açıktan çalışarak (Freelance) işler dahi yaparak ayaklarının üstünde durur. Bugün çoğu üniversite ( bunların içinde çok iyi üniversiteler de dahil ) firmalara istediklerini veremiyor.

Not : Maalesef olacak "malesef" yazım hatasıdır. Göze çok çirkin geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimkucukbebegim -- 4 Haziran 2020; 3:35:29 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.