|
Bildirim
|
Babadan zengin torpilli tipler bunlar hocam . Gelecek kaygısından vs anlamazlar boşuna dilinizi yormayın .
|
Bunu diyen adam forum köşelerinde ödevlerini başkalarına yaptırmak için dileniyor !
Şaka gibisiniz yeminle ! |
Haysiyetsizce davranıp beyninizdeki 1 nöronu dahi kıpratmadan ŞU FORUMA MESAJ ATMAYIN ARKADAŞ!
Adam burda dert yanmış intihar edicem diyor ki böyle yazan troll olmaz gelip buraya boş yapmayın. 4.Sınıf muz kabile devletleri dışında bilim ve ilim heryerde değerlidir. Üniversite okuyan adam yaptığı bilimin ve ilimin karşılığını alır. Amerika ve Avrupa'da öğrenciler mezun dahi olmadan şirketler önüne diziliyor yüksek şartlarla anlaşmak için bizde ise odtü mezununa bile asgari teklif eden tiplemeler görülüyor çoğuda senin gibi boş beleş hayatında hiçbirşey bilmeyip herşeyi bildiğini gördüğünü sanan tipler. Kaldı ki arkadaş maaşında bile değil adam İŞ BULAMIYORUM DİYOR İŞ! İş var diyeceksen ben sana diyorum gel 2.300 liraya günde 12 saat yol yok yemek yok tuvalet lağım temizle! Bağ ijj varmış dimi yeğen? herkes bu ahlak dışı şartları kabul dahi etse yine 5 milyon işsize yetecek iş piyasada yok! Trollük yapacaksanız yapılcak birsürü konu var gelip burda çökmüş adamla oynamayın! Kaynakları iş yükü dağılımını eşit yapmak devletin görevidir. İş verebileceğin kadar bölüm açarsın ihtiyacın olduğun kadar kontejyanda öğrenci yetiştirirsin. Mühendislik, Bilgisayar, Tıp gibi yurtdışına açılma şansı yüksek bölümlere fazladan kontejyan verir iyi eğitimle sağlam adamlar yetiştirirsin. Eşeği salıp geçtiği heryere üniversite dikmezsin. Adam akıllı meslek okulları yapar gençleri doğru yönlendirirsin. Beyin kullanmak kullanmamak düşünebilmek büyük meziyet. Ülkede malesef sizin gibi tiplemeler MALESEF en tepe yerlerde olduğu için bir gıdım yol alamıyoruz! Ülkeyi en iyi temsil eden tüm meslek dallarındaki insanlar yurtdışında niye ülkemizde değil? Örnek futbolda en iyi yetişen Türk oyuncuların menşei yurtdışı gurbetçi, Osman Kibar diye bir milyarderden haberiniz var mı? Yurtdışında en sağlam Türk asıllı firmalardan biri. Silikon vadisinde yığınla Türk bilim adamı var. Ödül kazanmış yüzlerce değerli bilim adamımız var. Ama hepsinin ortak noktası "YURTDIŞI" niye bunları sorgulamıyoruz? Sizin gibi Odtü mezununa 2.300 mülyon asgari 12 saat yeğnimmm diyen kirli zihniyet olduğu sürece bu ülkeye şuan ki düzey bile fazla. YAZIKLAR OLSUN. |
hayatında bilimin b sini mi gördün de millete bilim ilim satıyorsun ya
|
Bu arkadaşa kızmayın beyler. Ülkeyi yöneten zihniyet bu. Ne eksik ne fazla. Bu zihniyet yüzünden Türkiye’nin dört bir yanına dağ başlarına üniversitesiler açıldı. Üniversite bölümlerinin bir kıymeti kalmadı. Kalitesiz, ciğeri beş para etmez akademisyenler türedi. Sırf şehirlerin ekonomisini kurtarmak için öğrenciler feda edildi. Barajı geçen herkes üniversite okuyor. Kalite kalmadı. Milyonlarca öğrenci kredi borcu batağına saplandı. Bu çark bir gün çok kötü bir şekilde dağılacak.
|
Hocam şu zamanda herkesin ortak sıkıntısı bu. Herkes bir şekilde bu durumdan sıyrılmak istiyor. Kimi polis,bekçi,asker hatta temizlik personeli oluyor. Bizim bir ee mühendisi arkadaş sözleşmeli temizlik personeli oldu.
Durum bu malesef. Bize dönük olan kısmı şu ki biz 15 sene önceki piyasaya ve şartlara göre yönlendirildik. Sadece oku denildi. Oku, okulunu bitir iş bulursun. Ama şu anki durum öyle değil. Durumu kabullenip mevcut şartlara göre hareket etmekten başka çare yok. Üni eğitimi boyunca ertelediğimiz hayat bu. Ve bu hayat sadece bize değil herkese zor. Zamanında erken yaşta okumayıp çalışanlarda sıkıntılar yaşadı. Bu saatten sonra yapılacak şey, okuduğun bölümde iş imkanı ve gelecek görmüyorsan ki yok çoğu bölümde, eğitimine bakmadan bir meslek öğreneceğim iş veya geleceği olan bir iş bakman. |
Şükür denilen kavramı başka yerinizden anlayıp din üzerinden gerzekçe algı kasmayın. Ülkede likayatsızlık varsa çoğu kişi haketmediği konumdaysa bunu sorgulayacaksın! Kimin hakkını yiyorsunda bu adileri savunma isteği doğmuş sana?
Burası Türkiye burası Türk devleti. Kurduğu her devlette dönemin en iyi devletlerinden biri olmuş bu millet sizin gibi gerici kafayla yürümeyecek. Biz ne afrikayız ne bedevi çölüyüz meraklısı olan yallah oraya! Her Türk gencinin çalışmak refah içinde yaşamak HAKKIDIR. |
Üniversiteler bilim yeridir. Mezun olanların ise o dalda iş bulmak hakkıdır. Devlet ya gereksiz üniversiteleri kapatacak yada tüm üniversitelerin eğitim sistemini düzenleyecek iyileştirecek. Saçma sapan düşünmeden bilmeden her söylediğinizi doğru kabul edip konuşmayın. Bugün dünyanın heryerinde milyonlarca tıpçı aman doktorluğu mal gibi yıllarca öğreneyim sonra manav dükkanı açayım diye mi okuyor? ya mühendisler? onlarda bakkal mı olmak istiyor? Hukukçularıda kasap yaparız? Dünyanın her yerinde insanlar bölümlerini o dalda ilerlemek için okuyor. Olması gerekende budur. Devlet bölüm açıp o bölüme öğrenci alıp okutuyorsa o alanda iş yaratmak "ZORUNDA". Devlet gördüğü her apartmana tabela çakıp üni yaparsa 18 yaşında üniversite lafına güvenip bölümü yazan gençlerde bunun hesabını sorar.
Gençler nasıl firmalara istediğini veremiyor? Hiç piyasayı görüp bilmediğiniz belli oldu. Tamam ben kabul ediyorum eğitim iyi değil ama ülkemizde özel sektör rezil durumda. 6 kişinin yapacağı işi 1 kişiye yüklemeye çalışan üstünede bütün bunlara rağmen 2.300 lira maaş teklif eden dangalakça anlayış hakim. Her ilan tecrübeli aranıyor tecrübeli aranıyor ama tecrübeli adama teklif ettikleri 2.5-3 k Sosyal haklar yok insanca çalışma koşulları yok. Siz neyin firmasını neyi savunuyorsunuz? Tyt kasan ergenler gibi gelip burda Türkçe dersi vermeye kalkmayın derste değiliz ki mobilden hızlıca yazınca Zeki Müren Türkçesiyle yazmaya önem göstermiyorum. Yazmak isteseydimde kusursuz derecede yazardım sizin girdiğiniz sınavlardan çoktan yüksek derece ile geçtik. Benide rahatsız eden genellikle sizin gibi böyle yazan tiplerin gerçekte iki kelimeyi bir araya getiremiyip ya pısırık yada hayt höyt konuşması. |
Ben de yüksek lisans mezunu ve C2 seviyesi ingilizcem var. Asgari ücretten 500 lira fazlasına bir mağazada müdür yardımcısıyım. Yaşım 40. Yapacak bir şey yok arkadaşlar, bizlerin olması gereken yerlerde şu an akp ilçe teşkilatlarından tipler var.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 18 Mart 2021; 3:59:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albequerr -- 3 Haziran 2020; 21:54:2 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimkucukbebegim -- 4 Haziran 2020; 3:35:29 > |