Şimdi Ara

Lisans mezunu işsizim günden güne intihara yaklaşıyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
5
Favori
17.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
129 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum ben de geçen sene mezun oldum. Henüz askerliğimi yapmadım ve iş tecrübem yok diye herhangi bir işe girerim diye düşündüm ve yaklaşık 4 ay bir sigorta şirketinde sahada satış danışmanı olarak çalıştım. Uluslararası İlişkiler mezunuyum bu arada, İngilizcem var,erasmus yaptım, 3,20 ortalama ile mezun oldum. Yani ben de kendimi boş,vasıfsız olarak değerlendirmiyorum.

İş işte bulunur diye bir söylem var, bizzat tecrübe ettim. Yöneticimin müşterisi ihracat elemanı arıyormuş, yöneticim de bizzat beni önermiş. Zaten kendisi de bir kaç ay sonra istifa etti. Şimdi o şirkette,yaklaşık 6 aydır ihracat departmanında calısıyorum. Ne askerliğim var ne tecrübem. Demek istediğim şu anda iş seçebilecek bir ülkede ya da durumda değiliz. Bence herhangi bir işe girip çalışmaya başla. Bir şekilde karşına daha iyisi çıkacaktır. Garsonluk vb. meslekleri küçümsediğimden değil ancak üniversite mezunu olarak bu tarz işler yapmak istemiyor insan, hak veriyorum.

• Bir yerden başla, gerisi gelir. Yok en iyisi olsun diye beklersen olmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Heisenbergin asistanı kullanıcısına yanıt
    Birader zaten herkesin yaşadıklarından psikolojisi bozuldu, dediğin şey yanlış ama herkesin kendi fikriidir saygı duymak zorundayız, ama bunu sosyal hayatta söyleme , şu an herkes patlamaya hazır bomba gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albequerr

Birader zaten herkesin yaşadıklarından psikolojisi bozuldu, dediğin şey yanlış ama herkesin kendi fikriidir saygı duymak zorundayız, ama bunu sosyal hayatta söyleme , şu an herkes patlamaya hazır bomba gibi
    Ne yanlışı sen hayal dünyasında yaşıyorsun galiba. Şu an ne kadar istemesenizde çark böyle dönüyor. İster söv ister döv. Ya yurtdışına gideceksin ya da burada ağlamayacaksın. Sosyal hayatta senin gibi insanlar yok çevremde, siz forumlarda kafanızı deve kuşu gibi toprağa gömmeye alışmışsınız. Çıkarın kafanızı internetten biraz dışarıya bakın. Aldığın eğitimi herkes alıyor zaten. Türkiyedeki en iyi üniversite dünyada ilk 300 sıralamasına giremezken eğitim falan geçeceksiniz o işleri. Sen okudum ettim kendimi geliştirdim dersin, adam lise bırakıp ticarete atılır senin patronun olur. Önemli olan çok çalışmak değil, mantıklı çalışmak. Bunu anlayamadığınız sürece ne kadar eğitim alsan boş.

..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 7 Mart 2021; 20:12:21 >
  • Durumlar vahim dostum, herkes aynı durumda inan. Hala birşeyler yolunda gibi davrananlar, bu düzenden payını alanlardır, başka açıklaması yok.

Boş yapanlar var konuda, bunlar paranın nasıl kazanıldığını, özel sektörün durumunu bilmeyen, baba parası yemeye devam eden 15 yaşında çocuklar. Sakın takılma bunlara.
    İntiharda çözüm değil. Gerçekten çok sıkıldıysan, gemiye çıkmayı deneyebilirsin. 6 ay-1 sene uzak kalmak iyi gelebilir. Çok oldu intihar düşünen arkadaşım, fenedebiyat fakültesi olunca manyak çok oluyor çevremizde Hepsi iyi kötü -günü kurtardı-

Düzen değişecek elbet. Eğer böyle sınırlarda geziyorsan dediğim gibi yurtdışı imkanlarını gözden geçirmeni öneririm. (İmkan mı? Hangi imkan..? Haklısın dostum, Qatarda çalışmak için ingilizce-TR bilen hostes ilanlarına bile bakabilirsin. B2 yeter sanırım o iş için.

Hayata bir kere geliyoruz, iyisiyle kötüsüyle tecrübe ediniyoruz.
    Hep kötüleri gördük, elbet iyileride görürüz be?

• quote:

Orijinalden alıntı: Heisenbergin asistanı

Valla brom işinize gelirse, sen okumak istiyorsan okul var sen para istiyorsan iş var. İkisinide isteme şansın yok. Her konuda kazanamazsın. Ben ne adamlar gördüm intihar muhabbeti falan geçeceksin o işleri. Bu dünyada hem fakir hem engelli hem işsiz bir dünya adam var. İnsan şükretmeli. Yoksa ıvıra zıvıra intihar muhabbeti yaparsın. Sen amerika diyorsun bu dünyada sadece amerika ya da avrupa yok gözünüzü açın biraz ve elinizdekilerin kıymetini bilin. Arkadaş iyi bir gelir istiyorsa baştan ticarete yönelecekti. Şuan 15 yaşında sanayiye giren adam bile üni mezunundan daha rahat bir gelire sahip. Gerçekler bunlar.

Alıntıları Göster
    Şükür denilen kavramı başka yerinizden anlayıp din üzerinden gerzekçe algı kasmayın. Ülkede likayatsızlık varsa çoğu kişi haketmediği konumdaysa bunu sorgulayacaksın! Kimin hakkını yiyorsunda bu adileri savunma isteği doğmuş sana?

Burası Türkiye burası Türk devleti. Kurduğu her devlette dönemin en iyi devletlerinden biri olmuş bu millet sizin gibi gerici kafayla yürümeyecek. Biz ne afrikayız ne bedevi çölüyüz meraklısı olan yallah oraya! Her Türk gencinin çalışmak refah içinde yaşamak HAKKIDIR.

• quote:

Orijinalden alıntı: benimkucukbebegim

Üniversiteler iş bulma kurumu değildir, bilim yapma yeridir. Eğer dediği kadar iyi derecede programlama dili biliyor ise aç kalmasının imkanı yok. Açıktan çalışarak (Freelance) işler dahi yaparak ayaklarının üstünde durur. Bugün çoğu üniversite ( bunların içinde çok iyi üniversiteler de dahil ) firmalara istediklerini veremiyor.

Not : Maalesef olacak "malesef" yazım hatasıdır. Göze çok çirkin geliyor.

Alıntıları Göster
    Üniversiteler bilim yeridir. Mezun olanların ise o dalda iş bulmak hakkıdır. Devlet ya gereksiz üniversiteleri kapatacak yada tüm üniversitelerin eğitim sistemini düzenleyecek iyileştirecek. Saçma sapan düşünmeden bilmeden her söylediğinizi doğru kabul edip konuşmayın. Bugün dünyanın heryerinde milyonlarca tıpçı aman doktorluğu mal gibi yıllarca öğreneyim sonra manav dükkanı açayım diye mi okuyor? ya mühendisler? onlarda bakkal mı olmak istiyor? Hukukçularıda kasap yaparız? Dünyanın her yerinde insanlar bölümlerini o dalda ilerlemek için okuyor. Olması gerekende budur. Devlet bölüm açıp o bölüme öğrenci alıp okutuyorsa o alanda iş yaratmak "ZORUNDA". Devlet gördüğü her apartmana tabela çakıp üni yaparsa 18 yaşında üniversite lafına güvenip bölümü yazan gençlerde bunun hesabını sorar.

Gençler nasıl firmalara istediğini veremiyor? Hiç piyasayı görüp bilmediğiniz belli oldu. Tamam ben kabul ediyorum eğitim iyi değil ama ülkemizde özel sektör rezil durumda. 6 kişinin yapacağı işi 1 kişiye yüklemeye çalışan üstünede bütün bunlara rağmen 2.300 lira maaş teklif eden dangalakça anlayış hakim. Her ilan tecrübeli aranıyor tecrübeli aranıyor ama tecrübeli adama teklif ettikleri 2.5-3 k Sosyal haklar yok insanca çalışma koşulları yok. Siz neyin firmasını neyi savunuyorsunuz?

Tyt kasan ergenler gibi gelip burda Türkçe dersi vermeye kalkmayın derste değiliz ki mobilden hızlıca yazınca Zeki Müren Türkçesiyle yazmaya önem göstermiyorum. Yazmak isteseydimde kusursuz derecede yazardım sizin girdiğiniz sınavlardan çoktan yüksek derece ile geçtik. Benide rahatsız eden genellikle sizin gibi böyle yazan tiplerin gerçekte iki kelimeyi bir araya getiremiyip ya pısırık yada hayt höyt konuşması.

• Kardeşim allah yardımcın olsun inşallah, aynı dönemlerden geçtim seni çok iyi anlıyorum, öncelikle özel sektörde ve kamuda kendi mesleğinle ilgili ilanlara mutlaka takip edip başvurmalısın. Aynı zamanda diğer mesleklerede başvur, polis, bekçi, jabdarma, güvenlik, zabıt katibi, gardiyan gibi alımı çok olan mesleklerede başvur kesinlikle

• quote:

Orijinalden alıntı: emrehan09

Üniversiteler bilim yeridir. Mezun olanların ise o dalda iş bulmak hakkıdır. Devlet ya gereksiz üniversiteleri kapatacak yada tüm üniversitelerin eğitim sistemini düzenleyecek iyileştirecek. Saçma sapan düşünmeden bilmeden her söylediğinizi doğru kabul edip konuşmayın. Bugün dünyanın heryerinde milyonlarca tıpçı aman doktorluğu mal gibi yıllarca öğreneyim sonra manav dükkanı açayım diye mi okuyor? ya mühendisler? onlarda bakkal mı olmak istiyor? Hukukçularıda kasap yaparız? Dünyanın her yerinde insanlar bölümlerini o dalda ilerlemek için okuyor. Olması gerekende budur. Devlet bölüm açıp o bölüme öğrenci alıp okutuyorsa o alanda iş yaratmak "ZORUNDA". Devlet gördüğü her apartmana tabela çakıp üni yaparsa 18 yaşında üniversite lafına güvenip bölümü yazan gençlerde bunun hesabını sorar.

Gençler nasıl firmalara istediğini veremiyor? Hiç piyasayı görüp bilmediğiniz belli oldu. Tamam ben kabul ediyorum eğitim iyi değil ama ülkemizde özel sektör rezil durumda. 6 kişinin yapacağı işi 1 kişiye yüklemeye çalışan üstünede bütün bunlara rağmen 2.300 lira maaş teklif eden dangalakça anlayış hakim. Her ilan tecrübeli aranıyor tecrübeli aranıyor ama tecrübeli adama teklif ettikleri 2.5-3 k Sosyal haklar yok insanca çalışma koşulları yok. Siz neyin firmasını neyi savunuyorsunuz?

Tyt kasan ergenler gibi gelip burda Türkçe dersi vermeye kalkmayın derste değiliz ki mobilden hızlıca yazınca Zeki Müren Türkçesiyle yazmaya önem göstermiyorum. Yazmak isteseydimde kusursuz derecede yazardım sizin girdiğiniz sınavlardan çoktan yüksek derece ile geçtik. Benide rahatsız eden genellikle sizin gibi böyle yazan tiplerin gerçekte iki kelimeyi bir araya getiremiyip ya pısırık yada hayt höyt konuşması.

Alıntıları Göster
    Birisinin seni işe almasına gerek yok. Okuduğun bölüm ile alakalı iş yapmak istiyor isen kendi iş yerini kurabilirsin. Şirketlerin tek amacı kârı maksimuma çıkarmaktır. Seni babanın hayrına çalıştırmaz, eğer sen şirkete sana ödediği maaştan daha çok para kazandırabiliyor isen o şirket seni her türlü işe alır, bu konu bu kadar basit.

Kimse size iş bulmak zorunda değil topluma kata bildiğiniz kadar değer görür ve para kazanırsınız. Kötü üniversitelerimiz var ama hiç olmamasından iyidir. En azından herkesin bir fırsatı oluyor. ilerlemek istediği alanda ilerleyebiliyor.

Son yazdığınıza cevap verme gereği görmüyorum. Karşı tarafı ötekileştirerek, kötüleyerek bir yere gelemeyeceksiniz ve evet TYT veya AYT sizin tabirinizle KASMIYORUM.

Son olarak hayatınızda bol şans. Umarım topluma ve ülkeye bir değer katabilirsiniz. Zira kapitalist sistemde bunu yapmadığınız taktirde sürekli bu halde olacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimkucukbebegim -- 5 Haziran 2020; 0:19:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: benimkucukbebegim

Birisinin seni işe almasına gerek yok. Okuduğun bölüm ile alakalı iş yapmak istiyor isen kendi iş yerini kurabilirsin. Şirketlerin tek amacı kârı maksimuma çıkarmaktır. Seni babanın hayrına çalıştırmaz, eğer sen şirkete sana ödediği maaştan daha çok para kazandırabiliyor isen o şirket seni her türlü işe alır, bu konu bu kadar basit.

Kimse size iş bulmak zorunda değil topluma kata bildiğiniz kadar değer görür ve para kazanırsınız. Kötü üniversitelerimiz var ama hiç olmamasından iyidir. En azından herkesin bir fırsatı oluyor. ilerlemek istediği alanda ilerleyebiliyor.

Son yazdığınıza cevap verme gereği görmüyorum. Karşı tarafı ötekileştirerek, kötüleyerek bir yere gelemeyeceksiniz ve evet TYT veya AYT sizin tabirinizle KASMIYORUM.

Son olarak hayatınızda bol şans. Umarım topluma ve ülkeye bir değer katabilirsiniz. Zira kapitalist sistemde bunu yapmadığınız taktirde sürekli bu halde olacaksınız.

Alıntıları Göster
    Benim ne halde olduğu mu nereden biliyorsun sen? Örnek tecavüze karşı çıkman için tecavüze mi uğraman lazım? Haksızın hakkını her zaman savunurum. Aklınızca sizde yazıma takarakta bi yere varamazsınız.

Sizin o kar maksimize muhabbetinizi profosyonel olarak biliyorum. Siz iş bölümü diye birşey duydun mu? Valla sıkıldım laf anlatmaktan bir yerden birşey duyan hemen lafının arasına sıkıştırıyor oluyor sana uzman Aynısı otomobil bölümünde serbest piyasa karşimm diyen tiplerdede var. Çiziyorlar bir aşağı çizgi bir yukarı çizgi talep arz doğrusuyla koskoca ekonomiyi çözümlediklerini sanıyorlar.

Şuan çoğu iş ilanında veya işin içinde gördüğümüz üzere 4-5 kişinin yapacağı işi bir kişiye yükleyerek maksimize saçmalıklarını yutturamazlar. İş bölümü ve uzmanlaşmaya göre bunlar açıklanamaz. Bir kişiyi bir işte uzmanlaştırırsın birgün uçak diğer günde kamyon başka gün otobüs kullandırmazsın. Kar maksimizasyonunu belli verim çerçevesinde yaparsın istediğin adamı en iyisini 12-13 saat çalıştır tam verim ALAMAZSIN. Ve sen istediğini söyle 10 özellik isteyip 10 ayrı iş yaptırıp 12 saat çalıştırma ve buna karşılık 2.300-500 teklif etmek ahlaksız tekliftir. En gelişmiş ülkelerde niye binlerce euro dolar maaş veriliyor? Onlar saf ondan para dağıtmayı seviyorlar bir tek bizim millet zeki

Ben genel konuşuyorum. Sadece yazılım değil. Her meslekte kendi iş yerini kuramıyorsun ki kurulabilende dahi sermaye gerekli.

• B2 ingilizce varsa neden halen türkiyedesin? Yurtdışında bir çok ülke b2 dil seviyesini kabul ediyor.hemen yurtdışına çıkmanın yollarını ara,param yok falan filan deme.annen seni doğurduysa destek vermesini de bilecek.4-5 bin euro çok kolay işini görür.

• Senin cv nasıl? Cv kötüyse otur 1 hafta güzel bi cv hazırla(internetten örnekleri incele hazır cvler bul editle) staj yaptığın yeri kısa süre çalıştım diye cvde salla deneyimli gözük ordan birilerini referans olarak göster, işsiz kaldığın süreyi "ailemle ticaretle uğraştım battık" gibi bi şekilde salla "3 senedir işsizdim" deme, linkedinde aktif ol, istihtam ofislerine başvur, cvni alanındaki bütün şirketlere, belediyelere, kamuya heryere yolla, sürekli iş kovala asgarinin üstü maaş verirlerse de işe gir 2. işe deneyimli olarak daha yüksek maaştan başlarsın. 2 yabancı dil varsa büyük otellere cvni yolla. Alanın dışında iş bulur ve çalışırsan alanınla ilgili cv yollamaya ve iş kovalamaya devam et, yine alanın dışında becerebileceğin, sevebileceğin, geliri yüksek bi iş alanı varsa o konuya eğil, sertifika kovala, tutorial izle demo yapıp heryere yolla çoğu sektörde çalışanların yarıdan fazlası başka alanlardan mezun aralarında bilgisayar mühendisi, lise mezunu vs var özel sektör diplomaya değil yaptığın işe, cvye bazen arkadaş networküne(arkadaşlarının seni işe aldırır) bakıyo. Kendine mantıklı bahaneler üretip bunlara sığınma(işsizlik var, iş yok, intahar etçem vs.)bahane üreten ve bunlara sığınan, azimsiz, tembel, armut piş ağzıma düş zihniyetli adamlar büyük bi torpilleri yoksa asla iş bulamazlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: emrehan09

Şükür denilen kavramı başka yerinizden anlayıp din üzerinden gerzekçe algı kasmayın. Ülkede likayatsızlık varsa çoğu kişi haketmediği konumdaysa bunu sorgulayacaksın! Kimin hakkını yiyorsunda bu adileri savunma isteği doğmuş sana?

Burası Türkiye burası Türk devleti. Kurduğu her devlette dönemin en iyi devletlerinden biri olmuş bu millet sizin gibi gerici kafayla yürümeyecek. Biz ne afrikayız ne bedevi çölüyüz meraklısı olan yallah oraya! Her Türk gencinin çalışmak refah içinde yaşamak HAKKIDIR.

Alıntıları Göster
    Sen zaten küçümsediğin bedevi çölündeki adamdanda kötü durumdasın şuan ekonomik olarak. Yakında muz cumhuriyetlerinin parasıyla aynı değerde olacak paramız. Burada sağı solu eleştirmeklede ekonomi düzelmez. Bana burada halk tv muhabiri savunması yapma. O laflara karnım tok benim. Refah falan kimse kimseye refah içinde yaşama garantisi veremez. Kimse sana özgürlüğünü vermez. Kimse sana eşitliği, adaleti ve başka hiçbir şeyi vermez. Eğer gerçekten adamsan, bunları kendin alırsın. Burada devlet bana bakmıyor diye ağlamazsın. Devlet hamal değil kardeşim. Vasıfsız adamları sırtında küfeyle taşıyacak...

• quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Bu mesaj silindi.
    tulpar

tck madde 84:
    ( 1 ) başkasını intihara azmettiren, teşvik eden, başkasının intihar kararını kuvvetlendiren ya da başkasının intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

( 2 ) intiharın gerçekleşmesi durumunda, kişi dört yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

( 3 ) başkalarını intihara alenen teşvik eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

( 4 ) işlediği fiilin anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan veya ortadan kaldırılan kişileri intihara sevk edenlerle cebir veya tehdit kullanmak suretiyle kişileri intihara mecbur edenler, kasten öldürme suçundan sorumlu tutulurlar

..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 7 Mart 2021; 20:11:57 >
  • Haysiyetim şerefim yok bana parayı ver istediğinizi söylerim diyorsan forumdaki çoğu üyenin yaptığı gibi maaşlı malum parti trollüğü yapabilirsin hocam. Hem oturduğun yerden çalışıyorsun sana verilen sabit mesajları kopyalayıp yapıştırıyorsun. Artık eskisi kadar kolay değil diyordu ama bir arkadaş. Malum belediyeler gidince bu trollere verilen bütçeler oldukça azaldı. Eskiye göre daha çok hesap emanet ediliyormuş o yüzden şu sıralar çok fazla kendi mesajını beğenen alıntı yapan troll vakası görüyoruz.

Birazdan maaşlı troller dayanır konuya eniştemin reklam ofisi var gel 07:00-21:00 saatleri çalış Asgari + yemek + agi + yol parası diye. Kabul etmeyince de "Gençler iş beğenmiyor diye ağlarlar çünkü sen onun doblolu eniştesi için günde 14 saat çalışmak zorundasın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 5 Haziran 2020; 12:10:7 >

• kariyer.ibb.istanbul
    KariyerİBB-Giris
    https://kariyer.ibb.istanbul/Ilan/Ilanlar
    adresinde şu anda birçok mezuniyete göre ilan var. Mezun olduğun bölümü bilmediğim için senin bakman menfaatinedir.

// Aynı zamanda Lise mezunu olanlar için de ilanlar var. ilgilileerin dikkatine...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskiab -- 5 Haziran 2020; 12:31:5 >
  • Kardeşim iş bulursun endişen olmasın.

yalnız 3 yıldır okuduğun bölümle ilgili iş arıyorum diyorsun, demek ki o bölümle ilgili açık pozisyon yok anlaşılan, sen de benzer yada farklı işlere başvurabilirsin. mutlaka yapabileceğin, keyif alacağın bir iş vardır.
    Hem donanımlı adamsın kısa sürede girdiğin işte farklı yerlere de gelebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faber12

..
    Yav zaten iş imkanı var. Git şantiyelere, sanayilere, marketlere zibille adam alımı yapıyorlar ama sen okuduğum bölümün işi olsun dersen öyle bir dünya yok. Devlet senin keyfin için işine yaramayacak ihtiyaç fazlası adam alımı yapmaz. Ya özelde yoluna bakacan olmuyorsa başka ülkeye. Ülkede herkes avukat, öğretmen, mühendis, mimar, hakim, savcı olacak diye bir şey yok. İhtiyaç fazlası adamdan çok bir şey yok zaten belediyelerde alayı sülük gibi devleti emiyorlar. Sonra ekonomi niye kötü ıvır zıvır. Ekonomiyi kalkındıran adamlar yine elini taşın altına koyup, yattığı yerden devletten para beklemeyen girişimciler. Zaten devlette şu an onları koruyucu yasalar çıkarıyor. Yoksa bu ekonomiyide bulamayız. Sizin gibi vizyonsuz adamlara müstehak işsiz kalmak.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.