Şimdi Ara

Lisans mezunu işsizim günden güne intihara yaklaşıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
5
Favori
17.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
129 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende şu an işsizim ama maalesef görüyorum ki özel sektör mutlak tecrübe arıyor. Benim bulunduğum sektörde 12 yıllık bir geçmişim var lise mezunuyum,yabancı dilim,şoförlüğüm yok ama buna rağmen başvuru yapıp görüşmeye gittiğim 5 firmadan 4 ü gel başla dedi. Şartlar bana uymadığı için çalışmayı tercih etmedim orası ayrı bir konu ama gittiğim yerlerde senin gibi arkadaşların görüşmeye geldiğini ve bunların arasından bana onay verdiklerini görmek biraz garip geldi açıkçası. Kısaca bu devir de ya bir yerlerde dayın olacak yada piyasada azda olsa namın olacak.
  • Kardeş hayatta hepimizin nice inişleri çıkışları oluyor. 36 yaşındayım ben. İşsizlik, maddi sıkıntılar, insan ilişkilerinden kaynaklanan sıkıntılar. Her şey bizler için. Uzun yıllar yurtdisinda yaşadım. Sanma ki kollarını açmış seni beni bekliyorlar. Ne kadar okumuş olursan ol, çok ama çok nadir, bırak devede kulağı, devede ancak tüy olacak kadar istisnalar hariç, çoğu seni en imtina ettikleri, angarya olarak gördükleri beğenmedikleri işlerde çalışmak ya da olurda iyi bir iş olursa da, kendi vatandaşına ödeyeceği maaşın %20-25 azına çalıştırmak istiyor. Sanıyor musun sen bizim vatandaşlarımızı güzel işlere layık görecekler???? Yeni nesil bayılıyor bu yurtdisi fikrine. Arkadaş dost çevresi edinmek kolay değil, sana karşı hep ilişkileri mesafeli yüzeysel, ailenden uzaktasın. Yurtdışı değer mi degmezmiyi tekrar tekrar düşün derim. Bir sen işsiz değilsin milyonlarca işsiz var memlekette. Bilinen insanlık tarihinin en büyük krizi şu an karşımızda. 2. Dünya Savaşı sonrasından beter durumda dünya ekonomik olarak. Bir enkaz kaldı geriye. Azimle çalışacaksın is bulunca, kazandığın parayı kenara atacaksın zor zamanların için. Bugün kazandım bugün yiyeyim yapmayacaksın. Aileni tarifsiz acılara sokacak şeyleri aklından at. Kimseye bunları yaşatmaya hakkın yok. Ayrıca şu üniversite bitirdim bilmem ne olayını da atın bir kafadan. Lanet olsun şu memleketteki umut ticaretine! İlla herkes her şeyin karşılığını maddi olarak bekliyor olmuş. Elbette hakkındır uni okumuşsun eyvallahta bak ne güzel vizyonun gelişmiş, okumuş etmiş cahil kalmamışsin fena mı? Herkes sanıyor ki üniversite bitti masabasi işler beni bekliyor ayda 5-6 bin lira maaşla da başlarım. Yok öyle bir dünya!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ulkemizde acayip siradan su icmek gibi bisey olan is bulmak ve calismak resmen piyangoya donmus. Yazik ulkemin genclerine sanki bedava aylik baglansin istiyorlar gibi muamele cekmisler bide. Adam calisip para kazanmak istiyor iste.
  • pes edince bişey kazanmıyorsun hocam. hiç bir insan! kaybetmek istemez.

psikolojik olarak da zorlanıyor insan, sabretmeden çözüm olmuyor bazen.

ben kpss çalıştım, çok şükür matematik ve türkçem çok iyidir, diğerlerine de biraz çalışınca 90 civarında puanlar alıyorum kaç defa aldım yani. ilkinde 89 gibi bir puanı heba ettim, sadece üst seviye maaş veren yerleri tercih etmiştim ve hiç biri gelmedi çünkü 90 üzeri paunla aldı hep tercih ettiğim yerler ve puanım boşa gitti. memur olmaktan daha büyük ideallerim vardı tabi ama ders çalışmayarak birkaç yıl boş boş geçirerek heba ettim, sonra son bir gayretle tekrar kpss çalışıp atandım bir kuruma. çok şükür kötü değilim şimdi.

memur olan arkadaşlar genelde 25-35 yaş aralığında atanıyor ve HEMEN HEMEN HEPSİ DE ARTIK TÜKENMİŞTİM BU SEFER DE ATANAMASAM BİTMİŞ OLURDUM diyorlar. son bir gayretle bütün gününü kpss çalışarak harcıyorlar. ben mesela en son kpss çalıştığımda kaç gün kafamı kaşıyıp duşa giremediğimi hatırlıyorum, stresten saçlarım hızlı dökülmeye başlamıştı artık. ders çalışmak gerçekten sabır azim isteyen bir iş, çok stresli bir olay yani sabır olmazsa kimse oturup günde 10-12 saat ders çalışamaz. sabır için de bol bol dua ederek namaz kıldım çalıştım. bitti çok şükür.

hangi bölümü okudun bilmiyorum ama maalesef birçok bölüm boşa diploma veriyor, milyonlarca insan da sırf üniversite diploması almak için okuyor, bir iş öğrenmek için değil. ben de üniversitede ders geçmeye çalıştım sadece, milyonlarca öğrenci gibi. alanımda uzman olayım iş aramayayım iş beni arasın iş teklifi gelsin isterdim ama bunun için okulun verdiği eğitimin yanında kendini geliştirmek için de fazladan çalışmak gerekiyor.

sabır şart.

• Üniversite mezunlarının yüzde kaçı kendi okuduğu alan dahilinde iş yapıyo ki ? Takılma bu kadar gir bi işe çalışmaya başla bir yandan yine kendi sektöründe kovalamaya devam et reis, benim tavsiyem bu yönde.
    Not : Lisans mezunu mühendisim farklı sektörde çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buy>akip_giden_yillarim -- 4 Haziran 2020; 10:43:31 >
  • Heisenbergin asistanı kullanıcısına yanıt
    hayatında bilimin b sini mi gördün de millete bilim ilim satıyorsun ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

hayatında bilimin b sini mi gördün de millete bilim ilim satıyorsun ya
    Sen einstein'ın oğluydun galiba kusura bakma. Şuan üniversitelerde verilende bilim değil zaten basma kalıp milattan kalma kitaplarda yazanlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman kaldırın üniversiteleri iş yoksa.4 yıl boşa gitmesin o zaman yazık ya.
  • İstediğin pozisyonda iş bulana kadar başka bir işte çalışabilirsin

• Aynı durumdayım 26 yaşındayım 2.5 yıldır işsizim. Arada bana da geliyor intihar düşüncesi. Boşver ölümlü dünya valla bak sal herşeyi akışına bırak, intiharı kabullenince bünye daha rahat oluyor. Ölümden daha kötü ne gelebilir ki başına. Çok daha vurdumduymaz oluyorsun böyle düşününce Bak iş bulamadım tecil bitti şimdi seve seve askere de gidicem. Hem bahtsızız hem fakir kasma kendini kabullen durumunu Bitik, yıkık insanlarız işte, ama bize kimse zarar veremez, acı çektiremez bi de burdan düşün Her anını lan intihar etsem bu anı yaşamazdım diye düşünerek geçir daha kolay oluyor. Doğruluğunu bilmem ama bir söz var; bataklıkta ne kadar çabalarsan o kadar çabuk batarsın diye. Sal kendini b*kun içine hiç çabalama öyle de b*k kokucaz böyle de

• Lisans mezunu işsizim günden güne intihara yaklaşıyorum

Peaky blinderd izleyenler çok iyi anladı. Bu dünyada misafir olanın umduğunu değil bulduğunu yediğini.

• İlkokul mezunu ezikler gelmiş hemen iş var sen beğenmiyorsun demeye.Yatacak yeriniz yok.
  • hocam kpssden +80 puan almaya bak ve açıktan alım yapan bakanlıkların ilanını takil et. bu şekil en dolu alımı adalet bk yapıyor. klavyenin de iyi olması lazım.polislik, askerlik, zabıta memuru vsvs .. alanın da iş yoksa bunlara bakacaksın kendi alanımda çalışmak istiyorum diyorsan daha çok harçlık istersin. düzene isyan edenler değil uyum sağlayanlar ayakta kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B7BA8EA93

O zaman kaldırın üniversiteleri iş yoksa.4 yıl boşa gitmesin o zaman yazık ya.
    bizim ülkede üniler ilim irfan yuvası değil ticaret merkezi. eğer çok iyi bir ünide iyi bir bölüm okumayacaksan hiç okuma daha iyi boşa zaman ve para kaybetmemiş olursun. her yerde diyorum bunu. DERECE YAPMADIYSAN VE PARAN YOKSA ÜNİ OKUMA. adam doğuda saçma sapan bi bölümü okumaya gidiyor. cebinde parası olmadığı için bide kyk kredisi alıyor. 4 sene leş gibi hayat yaşıyor üstüne bi ton para harcıyor, borçlanıyor ve sonuç olarak işsiz kalıyor. lise sonrası kpss çalışsa atanma şansı çok daha fazla, iş öğrense üni bitireceği yaşta usta olur. herkes üni okursa aha da böyle işsiz kalırlar. bu kadar basit. yaşadığın ülkenin farkına varacaksın kimse seni düşünmüyor kendi yolunu kendin çizcen

• Allah beterinden saklasın Allah korusun. Önce kendine gel. Bölümün derecen nedir bilmiyorum. Hangi şehirdesin onada gerek yok. Örnek vereyim. Burası Kırşehir. Geldiğimde 2010 nüfusu 100-110000 civarıydı. Bizim elmadağ ilçesinin 2 katından biraz fazlaydı. Şimdi 3 katını geçti.

Geldiğim yıldan 2-3 yıl sonraydı. Merkezde Bim markette alışveriş yapıyorum. Kasada ödeme yaparken konuşması düzgün hitabeti ve hareketleri yumusak ve naif bir kasiyer vardı. Erkek gözlüklü 1.75 boylarında. Kırşehirde böyle kişilikler dikkat çekiyordu. En azından benim dikkatimi. Ödeme yaparken gülümsedim ve sordum. Sizin eğitiminiz nedir dedim. Ankara iletişim ... dedi. Zaten belliydi. Neden buradasın dedim yasıda biraz vardı. İş yok dedi. Okulu özel sebeplerden uzatmış falan anlattı. Olsun dedim üniversitede senin eline su dökemeyecek insanlar öğr. gör memur olmus sen neden buradasın dedim. Biraz karamsardı ama gülümsedi. Çıktım marketten. Üzüldüm. Bir yandan aferin dedim yatmıyor ekmegini kazanıyor. Sonra 6 ay gecmedi bi baktım üniversitenin nizamiyesinden girerken bu cocuk güvenlik görevlisi olmus. Devlet memuru degil ama asgari ücretin üzerinde maas alıyorlarmıs.

Diyeceğim suki pes etmene gerek yok. Annen baban var. Aramaya devam. Ama bilgilerini geriye goturme. İngilizce almanca ... bunlara calıs unutma. Hicbir anne baba cocugunun mutsuz olmasını istemez yada paramı yiyor diye gocunmaz yerinmez. Üzüldükleri senin mutsuz olmandır. Benim öğrencilerim 200 kusur binde girmiş bölüme. Ama pırıl pırıl cocuklar. Haftada 6 saat dersimin 1 saati öğüt tecrübe seansları ile gecer. 3 ve 4 cü sınıfta kapasitelerinin en üstüne cıkmaları konusunda telkinlerde bulunacagım. Donanım kazanmaları için elimden geleni yapacagım. İns hayırlısı olur onlar içinde senin içinde. Karamsar olmamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: SPAWN-TheUndead

İngilizce ve almanca varsa boşuna buralarda heba olma. İş vermiyorlarsa veren yere git. Boşuna göçmüyor beyinler sonuçta. Varsın sende göç, ahirete göçme tabii.
    Ahirete mecbur göçecekte herkes, iyi amellerle göçsün.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • albequerr A kullanıcısına yanıt
    O zaman okumayacaktı kardeş, seviyenden de belli oluyor okuma işinide düzgün yapamadığın zaten.

• Üniversite resmen boş gelmeye başladı. Gideceksin aga iş öğreneceksin. Marangozluk bile olabilir.
  • Öncelikle sunu söylim bende aynı durumdayım. Ama sen çok saçma düşünüyorsun. Kpss kas madem memur ol p3 den atanmaya calıs. B2 a2 seviyeler çöp at onları kenara bi defa. 25 yasına kadar kendini geliştirememişsin yapacak bişey önüne bak. Cogu insan sıfırdan baslar. Garsonluk yapıp çevre yapıp mekan açan ve tutulan insanlar tanıyorum. Çaycı olup ihale alıp çay ofisi işleten kişilerde. Her sey basamaktır. Bugun kantide yer süpürürsün 5 sene sonra 6 tane okulun kantininde ihale sahibide olabilirsin. Bunlar senle alakalı. Kimse sana suan al sana pc al sana klima buda ofis demez. Oturup aglamanın bi anlamı yok. Bi bogaziçinde inglizce mühendislik okuyan biri degilsin bi cerrahpaşa tıp mezunu bi makaleler tezler yazan YL mezunu biri değilsin. Hayattan bişe bekleme sıfırdan basla. Sucu sistemde değil kendünde ara ve barısık ol

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.