Şimdi Ara

Lisanssız Kullanım Maili Aldım 150.000 TL diyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
7.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: byenes2oo2

quote:

Orijinalden alıntı: Cihan Unlu

Korkma birşey olmaz. Yalnız bu Ace translator piyasadaki en iyi çeviri programıdır. Hatta google translate bile Alt yapısını Ace Translator'den alıyor.

Evet hocam o yüzden kullandım zatende artık işim olmaz yani gogle translate kullanırım bu Ace Translator ile işim olmaz daha.

Alıntıları Göster
    150.000 tl mi? 100.000 tl versinler 3 yıl yatarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: This_is_Heavy

150.000 tl mi? 100.000 tl versinler 3 yıl yatarım.

Evet 150.000 TL ve 2 yıla kadar hapis.
    Verseler bende yatarımda :D hep alıyorlar hep yatırıyorlar hocam :)
    Çirkin ve etik olmayan bir satış politikası.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Türkiye'de kaçak yazılım cezası satış fiyatının 7 katıdır. Kullandığın o yazlım şimdi 150000/7=~21500 TL mi :) . İtibar etmeyin. Güzelim memlekette hiç kimse ev kullanıcısı ile uğraşmaz zaten.

Allah razı olsun içimi rahatlattın aylık 276 lira burs param var gelirim yok kara kara düşünmeye başlamıştım vallahi

Gelirin yok ama kullandigin bilgisayar;
    Intel Core Ivy Bridge i7 3630QM || Nvidia GeForce GTX660M 2GB GDDR5 || 8 GB 1600MHz || 750 GB 7200RPM ||THX TruStudio PRO || 15.6" Full HD Non-Glare Type
  • quote:

Arkadaşlar hepınızden Allah Razı olsun vallahi içimi rahatlattınız Türkiyede yollanan bu maili alan arkadaşlara şuana kadar okudugum yorumlarda ceza aldım diyen yok zaten ama içime kurt düştü 276 lira burs ile ödenmez o miktar :D
    Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim sağolun varolun.
    2-3 ay içinde birşey olmazsa ben o maile karşılık bir saygıyla anma maili atayım

maile cevap olsun diye mail atma boşver sil gitsin,
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Türkiye'de kaçak yazılım cezası satış fiyatının 7 katıdır. Kullandığın o yazlım şimdi 150000/7=~21500 TL mi :) . İtibar etmeyin. Güzelim memlekette hiç kimse ev kullanıcısı ile uğraşmaz zaten.

Allah razı olsun içimi rahatlattın aylık 276 lira burs param var gelirim yok kara kara düşünmeye başlamıştım vallahi

Gelirin yok ama kullandigin bilgisayar;
    Intel Core Ivy Bridge i7 3630QM || Nvidia GeForce GTX660M 2GB GDDR5 || 8 GB 1600MHz || 750 GB 7200RPM ||THX TruStudio PRO || 15.6" Full HD Non-Glare Type

Dayımın hediyesi dostum.Benim gücüm yetmez yoksa.

• quote:

Orijinalden alıntı: *Soldierblood*

quote:

Arkadaşlar hepınızden Allah Razı olsun vallahi içimi rahatlattınız Türkiyede yollanan bu maili alan arkadaşlara şuana kadar okudugum yorumlarda ceza aldım diyen yok zaten ama içime kurt düştü 276 lira burs ile ödenmez o miktar :D
    2-3 ay içinde birşey olmazsa ben o maile karşılık bir saygıyla anma maili atayım

Öyle yaptım hocam teşekkür ederim sağolasın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: *Soldierblood*

quote:

Öyle yaptım hocam teşekkür ederim sağolasın.
    cevap maili at gel al diye

• quote:

Orijinalden alıntı: cenk1149

cevap maili at gel al diye

Yok hocam hiç niyetim kalmadı mail atmaya felan birdaha uğraşmıyım
  • Arkadaşlar benimde başıma yenice böyle bir olay geldi. Aslında hep yasal program sitesinden indirdiğim yasal lisanslı yada ücretisz programları ve açık kaynak kodlu programları kullanıyorum. Programın çeviriyi orjinal yaptığını yazmışlardı açıklamaya bende bu yüzden deneme amaçlı kurmuştum programı. Ama evdeki bilgisayardan sandboxlu kurdum ve flash diske kaydederek (taşınabilir) işyerinde bir kere kullandım ve sildim. İşyerindeki bilgisayardan kurulum gerçekleştirmedim yani. Zaten çevirisi hiç iyi değildi, gogle ile aynı çeviriyi yapıyordu. Ertesi gün bana mail atmışlar programı kırık lisansla kullandınız, programı satın almalısınız diye. Ayrıca ben seri numarası falan girmedim. Sadece program katılımsızdı. Sanırım katılımsız kurulum olmasından dolayı serialide kendisi otomatik girdi. Bende 150.000 TL. para ve 5 yıl hapis cezasını duyunca çok telaşlandım ve onların mailine karşılık yazdım. Bilgisayarıma zarar verdiğini ve programda truva atı olduğunu söyledim. Belkide maillerine karşılık yazmakla hata ettim bilmiyorum. Ertesi gün cevap gelmiş bu inkar hiç bir işe yaramaz, bunu düzeltmek için programı satın almalısınız, 7 gün süreniz var deyip linkte vermişler. Arkadaşlar programı alayım kurtulayım diyorum ama birincisi program 99 EUR. Bu kadar para edecek bir program değil. Aldırış etmezsem bu işten birşey çıkarmı. Bu olay başına gelen arkadaşlar yardım edermisiniz. Sizler naptınız bu konuda, programı aldınızmı yoksa maili silip arkanıza bile bakmadınızmı. Birşey çıktımı. Beni bilgilendirip içimi rahatlatacak cevap verirseniz çok sevinirim. Yalnız ben hiç bir şekilde onlara mail adresimi vermedim. Benim mail adresimi nasıl buldular anlayamadım. Bu mail adresini ayrıca msn de kullanıyorum ve o an msn açıktı. Yoksa bunlarda benim bilgisayarımamı sızdılar. Şimdi onlar bana programı zorla ve tehdit ederek satmaya çalışıyorlar bende bu şekilde onların karşısında haklı duruma düşebilirmiyim. Onlar benim mail adresimi ben vermeden nasıl elde ettiler. Onların yaptığıda suç değilmi. Bir çıkar yol gösterin arkadaşlar. Teşekürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: eer

Arkadaşlar benimde başıma yenice böyle bir olay geldi. Aslında hep yasal program sitesinden indirdiğim yasal lisanslı yada ücretisz programları ve açık kaynak kodlu programları kullanıyorum. Programın çeviriyi orjinal yaptığını yazmışlardı açıklamaya bende bu yüzden deneme amaçlı kurmuştum programı. Ama evdeki bilgisayardan sandboxlu kurdum ve flash diske kaydederek (taşınabilir) işyerinde bir kere kullandım ve sildim. İşyerindeki bilgisayardan kurulum gerçekleştirmedim yani. Zaten çevirisi hiç iyi değildi, gogle ile aynı çeviriyi yapıyordu. Ertesi gün bana mail atmışlar programı kırık lisansla kullandınız, programı satın almalısınız diye. Ayrıca ben seri numarası falan girmedim. Sadece program katılımsızdı. Sanırım katılımsız kurulum olmasından dolayı serialide kendisi otomatik girdi. Bende 150.000 TL. para ve 5 yıl hapis cezasını duyunca çok telaşlandım ve onların mailine karşılık yazdım. Bilgisayarıma zarar verdiğini ve programda truva atı olduğunu söyledim. Belkide maillerine karşılık yazmakla hata ettim bilmiyorum. Ertesi gün cevap gelmiş bu inkar hiç bir işe yaramaz, bunu düzeltmek için programı satın almalısınız, 7 gün süreniz var deyip linkte vermişler. Arkadaşlar programı alayım kurtulayım diyorum ama birincisi program 99 EUR. Bu kadar para edecek bir program değil. Aldırış etmezsem bu işten birşey çıkarmı. Bu olay başına gelen arkadaşlar yardım edermisiniz. Sizler naptınız bu konuda, programı aldınızmı yoksa maili silip arkanıza bile bakmadınızmı. Birşey çıktımı. Beni bilgilendirip içimi rahatlatacak cevap verirseniz çok sevinirim. Yalnız ben hiç bir şekilde onlara mail adresimi vermedim. Benim mail adresimi nasıl buldular anlayamadım. Bu mail adresini ayrıca msn de kullanıyorum ve o an msn açıktı. Yoksa bunlarda benim bilgisayarımamı sızdılar. Şimdi onlar bana programı zorla ve tehdit ederek satmaya çalışıyorlar bende bu şekilde onların karşısında haklı duruma düşebilirmiyim. Onlar benim mail adresimi ben vermeden nasıl elde ettiler. Onların yaptığıda suç değilmi. Bir çıkar yol gösterin arkadaşlar. Teşekürler.

cokiee leri alıyor demekki program, maillerine cevap vermesen daha iyi olurdu şimdi ip adresinide öğrendiler :), hatta gelen maili okuduğunda bile öğrenmiş olabilirler, maile basit bir html kodu girilirse karşı taraf maili açar açmaz ip sini öğrenebilirsin.

neyse yaptıkları zaten yasal değil, programa hiç bir crack vesaire birşey yapmadan deneme sürümü olarak kurmuşunuz değil mi?

• byenes2oo2 B kullanıcısına yanıt
    Eğer öyleyse ben omur boyu hapis üstüne 200000 milyar para odemem gerek çünkü ben hep korsan kacak yazilimlar kullanıyorum önce beni tikmalari lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMD HASTASI 044

Eğer öyleyse ben omur boyu hapis üstüne 200000 milyar para odemem gerek çünkü ben hep korsan kacak yazilimlar kullanıyorum önce beni tikmalari lazim
    korkma kardeşim sorun olmaz piyasada bir sürü sahte crack var hepsini tespit edip atamazlar prograamı kaldır yeter hangi program bu arada bilgilnedirirsen iyi olur ?
  • quote:

Maalesef seriali kullandım. Ama programa bir kere çeviri yaptırdım ve google aynı çeviriyi yaptığı için sildim. Hatta bilgisayara bile yüklemedim, taşınabilir olarak bir kere kullandım sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gustave Flaubert

korkma kardeşim sorun olmaz piyasada bir sürü sahte crack var hepsini tespit edip atamazlar prograamı kaldır yeter hangi program bu arada bilgilnedirirsen iyi olur ?

Daha öncede dediğim gibi programı zaten kurmamıştım. Evdeki bilgisayarda taşınabilir yapıp işyerinde bir kere kullandım ve sildim. Galiba benim hatam, çok telaşlandığım için gönderdikleri maile cevap yazmam oldu. Onlara cevap yazmış olsam bile yinede birşey çıkarmı bu işten. Program Ace Translator çeviri programı. Hani mükemmel olsa verip parasını alcam lisansı ama, bugün kutulu windows lisansları bile 100 - 150 USD iken böyle paspal bir program için 99 EUR değermi. Tehdit eder gibi zorla satmak istiyolar. Tamam benim yaptığım doğru değil ama onlarında çok haklı bir şey yaptığını sanmıyorum. Her ne kadar söyledikleriniz yüreğime su serpsede yinede çok tedirgin oluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: eer

quote:

Orijinalden alıntı: Gustave Flaubert

Daha öncede dediğim gibi programı zaten kurmamıştım. Evdeki bilgisayarda taşınabilir yapıp işyerinde bir kere kullandım ve sildim. Galiba benim hatam, çok telaşlandığım için gönderdikleri maile cevap yazmam oldu. Onlara cevap yazmış olsam bile yinede birşey çıkarmı bu işten. Program Ace Translator çeviri programı. Hani mükemmel olsa verip parasını alcam lisansı ama, bugün kutulu windows lisansları bile 100 - 150 USD iken böyle paspal bir program için 99 EUR değermi. Tehdit eder gibi zorla satmak istiyolar. Tamam benim yaptığım doğru değil ama onlarında çok haklı bir şey yaptığını sanmıyorum. Her ne kadar söyledikleriniz yüreğime su serpsede yinede çok tedirgin oluyorum.

Alıntıları Göster
    Ben çok pimpirikli bi insanım, son olarak ne yapayım, ne dersiniz? Mail adresimi kapatıp arkama bile bakmasam, dedikleri gibi yarın bir gün peşime düşerlermi, avukatlar gelip dayanırmı kapıma. Bir yandanda düşünüyorum bi tek benimi yakaladılar, bu programı crackli kullanan başka kimse yokmu dünyada? Gerçi forumlardan baktım ve kimse bunun için gelip kapıma dayandılar yada bana ceza yazdılar dememiş. Herkesin genel kanısı olan; programı zorla satmakmı istiyorlar. Bilgisi olan arkadaşlara soruyorum, onların bana gönderdiği mail yasalmı? Ben mail adresimi vermedim ama nasıl buldular? Buldukları yöntemde kişisel hakları ihlal değil mi? Ve bu da benim kişisel verilerimi elde etmek istedikleri için siber suç sayılmazmı. Son olarak ne yapayım tekrar bilgi verirseniz sevinirim. Her ihtimale karşı gönderdikleri mailleri kaydedip mail adresimi kapatacağım. Teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için.

• eer E kullanıcısına yanıt
    Boşver onlar yalan dolan milletten sörf para almak için yapiyorlar

• quote:

Boşver onlar yalan dolan milletten sörf para almak için yapiyorlar
    Çoğumuz interneti gerçek hayattan kaçma alanı olarak görüp özgürce istediğimizi yapacağımızı düşünüyor; ama Türkiye'de ve birçok diğer ülkede bu konu hakkında mevzuatlar mevcut.

İşin ne denli ciddi olduğunu bilemem; bu firmaya bağlı bir durum; ancak Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında bir alıntı sunarak bu konularda aslında ne derece dikkatli olunması gerektiğini göstereyim:

"Yazılım Telif Hakları İle İlgili Hukuki Bilgi

12.6.1995 tarih ve 22311 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 4110 sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine İlişkin Kanun" ile "Bilgisayar Yazılımları Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu"nun (FSEK) koruması altına alınmıştır.

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na önemli değişiklikler getiren 4630 sayılı yasa, 3 Mart 2001 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. Bilgisayar yazılımlarının, hak sahibinin izni olmaksızın kopyalanması, kullanılması, bedelli ve bedelsiz dağıtılması, kiralanması ve ithal edilmesi durumunda uygulanacak cezalar önemli ölçüde ağırlaştırıldı.

Lisans başına 10 milyar TL'den 150 milyar TL'ye kadar para cezası
    2 yıldan 6 yıla kadar, para cezasına çevrilmeksizin hapis
    3 yıla kadar meslekten men
    Kullanılan bilgisayar ve araçlara el konulması

Firma sahipleri, yöneticileri ve bilgi işlem sorumluları, lisanssız yazılım kullanımı konusunda yasalar karşısında doğrudan sorumludur."

Son olarak da Fikrî ve Sınai Mülkiyet Hukuku derslerine giren hocam Mustafa Topaloğlu'ndan şu kısmı ekleyeyim:

"FSEK m.38’e göre, fikir ve sanat eserlerinin yayımlanma ve kar amacı güdülmeksizin şahsi kullanım için çoğaltılması mümkündür.

Genel kural bu olmakla beraber, 38.madde incelendiğinde, Kanun Koyucunun bilgisayar programları bakımından şahsi kullanım amacıyla çoğaltma serbestisine istisna getirdiği görülecektir.

Söz konusu maddede bilgisayar programının meşru hak sahibine dahi, ancak belirli şartların gerçekleşmesi halinde ve çok sınırlı olarak çoğaltma yapabilmesine hak tanınmaktadır.

Ayrıca madde gerekçesinde, şahsi kullanım serbestisinin bilgisayar programları için uygulanmayacağı belirtilmektedir."

• Kardeş ben başıma gelen bi olayı anlattım ve çözüm aramak için yazdım. Geçerli bir cevabın yada çözümün varsa söyle. Hakaret şeklinde ve dalga geçer gibi yazılar yazma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feanor Tasartir

Çoğumuz interneti gerçek hayattan kaçma alanı olarak görüp özgürce istediğimizi yapacağımızı düşünüyor; ama Türkiye'de ve birçok diğer ülkede bu konu hakkında mevzuatlar mevcut.

İşin ne denli ciddi olduğunu bilemem; bu firmaya bağlı bir durum; ancak Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında bir alıntı sunarak bu konularda aslında ne derece dikkatli olunması gerektiğini göstereyim:

"Yazılım Telif Hakları İle İlgili Hukuki Bilgi

12.6.1995 tarih ve 22311 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 4110 sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine İlişkin Kanun" ile "Bilgisayar Yazılımları Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu"nun (FSEK) koruması altına alınmıştır.

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na önemli değişiklikler getiren 4630 sayılı yasa, 3 Mart 2001 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. Bilgisayar yazılımlarının, hak sahibinin izni olmaksızın kopyalanması, kullanılması, bedelli ve bedelsiz dağıtılması, kiralanması ve ithal edilmesi durumunda uygulanacak cezalar önemli ölçüde ağırlaştırıldı.

Lisans başına 10 milyar TL'den 150 milyar TL'ye kadar para cezası
    2 yıldan 6 yıla kadar, para cezasına çevrilmeksizin hapis
    3 yıla kadar meslekten men
    Kullanılan bilgisayar ve araçlara el konulması

Firma sahipleri, yöneticileri ve bilgi işlem sorumluları, lisanssız yazılım kullanımı konusunda yasalar karşısında doğrudan sorumludur."

Son olarak da Fikrî ve Sınai Mülkiyet Hukuku derslerine giren hocam Mustafa Topaloğlu'ndan şu kısmı ekleyeyim:

"FSEK m.38’e göre, fikir ve sanat eserlerinin yayımlanma ve kar amacı güdülmeksizin şahsi kullanım için çoğaltılması mümkündür.

Genel kural bu olmakla beraber, 38.madde incelendiğinde, Kanun Koyucunun bilgisayar programları bakımından şahsi kullanım amacıyla çoğaltma serbestisine istisna getirdiği görülecektir.

Söz konusu maddede bilgisayar programının meşru hak sahibine dahi, ancak belirli şartların gerçekleşmesi halinde ve çok sınırlı olarak çoğaltma yapabilmesine hak tanınmaktadır.

Ayrıca madde gerekçesinde, şahsi kullanım serbestisinin bilgisayar programları için uygulanmayacağı belirtilmektedir."

Dostum biraz olsun rahatlamak ve güzel cevaplar almak için yazdım ama sen temelli beni çöktürdün. :) İçimi rahatlatacak daha iyi cevapların varsa sevinirim. :)

• quote:

Arkadaşlar forumda bu konu daha onceden vardı fakat okudum hepsini birşey olmaz sonucuna varsamda içime o kurtu düşürmeyi başardılar.

Öylesine bakayım dedim maillere bakmaz olaydım böyle bir maıl atmıslar maili [support@acetools.biz] adresınden atmıslar;

Hello,

We noticed that you recently used a cracked copy of Ace Translator.

We have logged down the IP addresses and other solid proof.

Software theft is a serious crime. If you are caught with illegal software, you may be fined and prosecuted to the full extent of the law. In fact, you may be liable under both civil and criminal law. Software copyright violators in Turkey are fined up to 150000 Liras, or sentenced to jail for up to two years.

We hope you will take this matter seriously. You can acquire valid licenses now from the webpage below:

http://AceTools.biz/purchase.html?pp=4&xx=253&b=20130817XR

If you don't acquire a license within 7 days, we will turn over all evidence and documentation to a law enforcement agency for investigation, and sue you for violating copyright laws and software theft.

Thank you for your immediate attention.

Best Regards,
    Dan Smith

AceTools.biz
    http://www.AceTools.biz

Ben bunu okur okumaz programı sildim hemen ama bunlara cevap vermedim.
    Önceki konudada boyle maıl yollanmıs arkadaslara dunyadada genel olarak yollanmıs ınsanlara ama cogu kişi satma politakasi olarak görüyor ne yapmam gerekiyor ? içim rahat olsun mu ? kafama çok takıldı bu durum.Parada yok 2 sene yatarım herhalde.

Para olsa bile vericek değilsin herhalde adamlar birde türk parasına çevirmiş senin için 150.000 lira diye maili okuyamadım kullandığın şey free mi yoksa sen mi crack ledin takma kafana öyle bişe imkansız ..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.