Şimdi Ara

Lisanssız Kullanım Maili Aldım 150.000 TL diyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
7.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    şoşo kullanıcısına yanıt
    Sırf iyi hissedin diye bir şey olmaz ya da kafanızı takmayın dersem ve sonra da Allah korusun başınıza bir şey gelirse vicdan azabı çekerim.

Ben işin kanuni boyutuyla ilgili açıklamalar yaptım ve işin ciddiye alınması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta en kötü ihtimali düşünerek hareket edersek başımıza ne gelirse gelsin en azından bunu beklediğimiz için o kadar sarsılmayız.

Rahatlatacak kısmı da belirtmiştim: Firmanın ne denli ciddi olduğu durumu değiştirir. Arkadaşların dediği gibi eğer bu bir satış politikasıysa sorun yok; ama ya hakikaten dava açarlarsa? Bu işin şakası yok diye uyarmak istediğimden dolayı kötümser gözüken bir cevap yazdım.

Geçmiş olsun.

şoşo, neye dayanarak imkansız oluyor; zahmet olmazsa açıklayabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 7 Şubat 2014; 0:07:43 >

• Arkadaşlar hepinize cevaplar için teşekkür ederim o günden beri bir sıkıntı çıkmadı
  • Adınıza sevindim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Citizen

Adınıza sevindim.

Teşekkür ederim dostum
  • İyimser ya da kötümser olsun verdiğiniz cevaplar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Şimdi bu durumda ben bir kere kullandığım ve sildiğim (zaten bilgisayara kurmadım, taşınabilir olarak kullandım) bu dandik programa 99 EURO verip satınmı alayım? Ya da kafama takmayıp sallayıp geçeyimmi?
    Bazı arkadaşlarımız firmanın ciddiyetine bağlı demişler. Microsoft kadar ciddi bir firma olamazlar sanırım. Yoksa microsoft şimdiye kadar böyle birşeyle uğraşsa dünyanın yarısı ceza yemişti heralde. Diyelim ki ben oralı olmadım ve Allah korusun bunlar ciddi bir firma çıktı ve geldiler. Hiç uyarı almadan birşey yapma hakları varmı? Bir diğer konu ise ben bunlara hiç bir şekilde msn adresimi vermedim ama bana mail atmışlar. Benim msn adresimi nerden ve nasıl buldular? Büyük bir ihtimalle programları casus bir program ve bilgisayarıma erişip içinde kayıtlı olan msn adresime ulaştılar. Bana ilk gönderdikleri mail duruyor. Bu durumda benim hiç bir hakkım yok mu? Ya da onların karşısında haklı çıkabilme durumum nedir? Bu konuyla ilgili yeterli ve geçerli bir cevap yazarsanız artık konuyuda kapatmak istiyorum. Çünkü bunu kafama taka taka kaç günlerdir içime dert oldu ve geceleri bile uyuyamaz oldum. Bir an önce bundan kurtulup rahatlamak istiyorum. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum arkadaşlar.

• Böyle birşey nasıl mümkün olabilir ki ?
    Eğer böyle bir şey mümkün olsaydı ben de dahil neredeyse tüm bilgisayar kullanıcıları müebbet yerdi.
  • eer E kullanıcısına yanıt
    Sorulara şu şekilde cevap vereyim. Ortada iki ihtimal söz konusu:

Birinci İhtimal: Firma, siz programıı kurarken kabul ettiğiniz beyanat listesinin içeriğinde belirli bilgilerinize erişebileceğini şart olarak koymuştur. Şartları okuduğunuzu ve anlayıp kabul ettiğinizi belirterek bu durumla ilgili olarak itiraz hakkınız doğmaz. Örneğin; Google Play'de programı indirmeden önce belirli yerlere erişim yetkisi verip vermeme konusunda size sorulur. Bu duruma göre programı kurar veya kurmazsınız. Veya Twitter'daki uygulamaların bazıları yerinize tweet atıp özel mesajlarınıza bakmaya varacak kadar yetki isterler. Bu durumda da karar sizin olduğu için herhangi bir itiraz hakkınız doğmaz. Şahsi bilgilerinizin kullanıldığını veya bunlara ulaşıldığını iddia veya ispat etmek bu konu dahilinde size haklılık kazandırmayacaktır.

Bu sonuçların ışığında firma size, kendisinin haklarını ihlal ettiğinizi bildiren bir e-posta atmış. Size bu programı illa ki alacaksınız diyemez; ama dava hakkından feragat etmek şartıyla programı almanızı isteyebilir. Siz programı alır veya almazsınız. Alırsanız, bu e-posta sayesinde karşı tarafın dava hakkından feragat ettiğini kanıtlar ve kanunda belirtilen cezalarla karşı karşıya kalma ihtimalinizi tamamen ortadan kaldırırsınız. Almazsanız, firma işin peşine düşmediği müddetçe rahatsınız. Firma işin peşine düşerse, daha önceki mesajımda bahsettiğim mevzuat ve doktrin yorumu neticesinde ceza almanız mümkündür. Bu cezayı, "Firma benim bilgilerime yetkisiz yere ulaşmış." gibi bir iddia ile ortadan kaldıramazsınız.

İkinci İhtimal: Firma bu şekilde program aldırmayı sağlama amacıyla, sizin durumunuzdaki birçok kişiye böyle e-postalar atmaktadır. Burada da "Ne koparsam kâr." anlayışıyla, bu gruba dahil insanların programı satın almasını beklemektedir. Gerçekten dava açmak gibi bir niyetleri mevcut değildir. Sonuç olarak, firmanın böyle bir e-posta yollaması hukuka aykırı değildir. Nitekim, zarar gören hakkına ilişkin yasal dava hakkından feragat etmek karşılığında size böyle bir teklifte bulunabilir. Bu da hukuken mümkündür ve kesinlikte tehdit değildir.

Son olarak da Microsoft örneği hakkında açıklama yapayım. Şöyle ki, Microsoft gibi ulusal alanda elde edilmesi gerçekten çok güç olan bir ihtiyaca hitap eden şirketin elbette böyle durumlarla uğraşması neredeyse imkansızdır; ancak bu Microsoft'un haklarını zedelediğiniz ve gerekirse cezai yaptırıma tabi olacağınız gerçeğini değiştirmez.

Adı kısaca KYK olarak bilinen kredi borçlarının ödenmemesi durumunda icralık olma ihtimaliniz de bu şekildedir; zira devletin her KYK borçlusuna icrai yaptırımda bulunacak kaynağı bulunmamaktadır. Ancak bu durum devlete olan borcunuzu ortadan kaldırmaz.

Kısacası, AceTranslator programını geliştiren firma eğer isterse, hak düşürücü süre ve zamanaşımı süresi dahilinde size dava açabilir. Bunun gerçekleşme ihtimali tamamen onlara bağlı. Sizin unutmamanız gereken kısım ise, Türkiye sınırları içerisinde tabi olduğunuz bir kanun maddesine karşı gelecek bir fiil sonucunda, eğer dava açılırsa yaptırıma maruz kalacağınız.

Geçmiş olsun; umarım herhangi bir şey yaşanmadan bu konu kapanır.

• Çok teşekkür ederim Feanor Tasartir arkadaşım. Gerçekten açıklayıcı bir bilgi oldu. İnşallah bununla ilgili herhangi bir problem yaşamam. Tanıdığım bir iki bilgisayarcı arkadaşımada sordum; onlarda boşver gitsin, bunlar sadece programı satmak için bunu yapıyolar, kafana bile takma dediler.
    Hiç bir firmanın, değeri ne olursa olsun kendi programını yasal olmayan lisansla kullansanız bile uyarmadan hemen dava açacağını sanmıyorum ama yinede insan tedirgin oluıyor.
    Neyse artık, inşallah sorun çıkmaz. Tekrardan teşekkürler.
  • eer E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Umarım hiçbir sorun çıkmaz da içiniz rahatlar. Açıkçası benim de gönlümden geçen fikir bu yönde; kimsenin bununla uğraşacağını sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • byenes2oo2 B kullanıcısına yanıt
    Kardeş bu çok ciddi bir konu. Bu işin çok büyük para cezaları var. Ben bir ajansta çalışıyorum, bizim ortak çalıştığımız başka bir ajans vardı. Bunlar Adobe'un ürünlerini ücretsiz kullanıyordu. Bir gün sivil polisler bi geldi ofise, herkes telaşlandı falan. Bir dava açtılar 120.000 TL cezaya çarptılar. O da torpille falan indirilmiş hali. 300.000 TL'ye kadar gidiyor cezalar. Aman dikkat. Ben korsan kullanmamaktan yanayım. Ama illa muhtaçsan Firewall'dan engelle ki erişemesinler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agonfighter

Kardeş bu çok ciddi bir konu. Bu işin çok büyük para cezaları var. Ben bir ajansta çalışıyorum, bizim ortak çalıştığımız başka bir ajans vardı. Bunlar Adobe'un ürünlerini ücretsiz kullanıyordu. Bir gün sivil polisler bi geldi ofise, herkes telaşlandı falan. Bir dava açtılar 120.000 TL cezaya çarptılar. O da torpille falan indirilmiş hali. 300.000 TL'ye kadar gidiyor cezalar. Aman dikkat. Ben korsan kullanmamaktan yanayım. Ama illa muhtaçsan Firewall'dan engelle ki erişemesinler.

Ajans boyutuna geçince tabikide öyle olur zaten o bünyeye gelince warez ile işim olucağını sanmıyorum şuanda idarelik diyelim öğrenci olaraktan.İşe girip çalışınca bu şekilde devam ettirmem.

Ama şuan için yabancı forumlarda ve bloglarda yaptığım araştırmalar doğrusunda %95 bir satış politikası denmiş o yuzden bende bu konuda içimi rahat tutuyorum.

Cevap içinde ayrıca teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.