Şimdi Ara

Lise Alan Değiştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
45.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , ben 10. sınıf fen alanında okuyorum(anadolu lisesi) ve okul başladıktan sonra 40. günde alan değiştirme kararı aldım(tmye geçme) ve sadece ilk 1 ay değiştirilebildiğini öğrendim, fizik ve kimya derslerim berbat durumda , biyolojide bu sene sözel ders gibi olduğundan yapabiliyorum.Şimdi anlamadığım şey hangi mantıkla ilk 1 aydan sonra alan değiştirilmiyor? Okul değiştirmek serbest ancak alana gelince yasak , öğrenci sınava girmeden ne durumda olduğunu nasıl bilsin , ilk 1 ayda sınav olsaydık durumumu ölçer ona göre alanımı değiştirirdim ancak sınavda olmadık ki ilk 1 ayda , bunun bir çözümü yok mudur 2. dönem falan değiltirilemez mi? Okul müdürü dahil herkesle konuştum olmaz diyorlar, milli eğitim müdürlüğüne falan mı gitsem .

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lisede Alan Değiştirme: Her Şeyi Öğren

Lise hayatınız boyunca ilginizin veya kariyer hedeflerinizin değişmesi mümkündür. Bu durumda, lisede alan değiştirme seçeneğini düşünebilirsiniz.

Lisede Alan Değiştirme Nedir?

Lisede alan değiştirme, kayıtlı olduğunuz bölümden farklı bir bölüme geçmektir. Bu, öğrencilerin ilgi alanlarını takip etmelerine veya daha uygun bir kariyer yoluna hazırlanmalarına olanak tanır.

Lisede Alan Değiştirme Ne Zaman Yapılır?

Lisede alan değiştirme genellikle 2. dönemde yapılır. Ancak bazı okullar, dönem ortasında alan değiştirme için istisnalar yapabilir.

Alan Değiştirme İçin Gereksinimler

Alan değiştirmek için genel olarak aşağıdaki gereksinimleri karşılamalısınız:

• Mevcut bölümünüzde başarılı bir not ortalamasına sahip olmak
    • Geçmek istediğiniz bölüm için gerekli ders ön koşullarını tamamlamak
    • Rehberlik danışmanınızın onayını almak

Alan Değiştirme Süreci

Alan değiştirme süreci şu adımları içerir:

• Rehberlik danışmanınıza başvurmak
    • Yeni bölümünüz için ön koşul derslerini tamamlamak
    • Alan değiştirme başvurusu yapmak
    • Okul yönetiminin başvurunuzu değerlendirmesi

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alan değiştirirken şu hususları göz önünde bulundurmanız önemlidir:

• Yeni bölümünüzdeki ders yükü ve yoğunluğu
    • Kariyer hedeflerinize uygunluğu
    • Bölüm değişikliğinin sosyal etkileri

Lisede alan değiştirme, ilgi alanlarınızı ve kariyer hedeflerinizi takip etmenize yardımcı olabilir. Ancak karar vermeden önce gereksinimleri, süreci ve potansiyel etkileri dikkatlice değerlendirmelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • merhaba ben meslek son sınıftayım 10 dan 11 e geçerken alan deiştirdim ama onun dışında 1 aydan sonra zor şimdi seçmeli derslerimizi deitirmeye çalışıyoruz 1 ay doldu die bizede zorluk cıkarıolar. başla okua yazıl sonra tekrar okuluna yazıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

merhaba ben meslek son sınıftayım 10 dan 11 e geçerken alan deiştirdim ama onun dışında 1 aydan sonra zor şimdi seçmeli derslerimizi deitirmeye çalışıyoruz 1 ay doldu die bizede zorluk cıkarıolar. başla okua yazıl sonra tekrar okuluna yazıl

Babam okul müdürümüzle yakın arkadaş , müdür '' abi eğer yapılabilecek birşey olsa sen gelmeden ben gider milli eğitim müdürlüğüe hallederdim '' dedi , ''e-okul'dan değişimler yapıldığından eskisi gibi olmuyor'' dedi.Babam şehirde tanıdığı birkaç müdürü daha aradı onlar okulda değiştirse e-okuldan fen öğrencisi olarak görüneceğinden yine fen oluralanı geldiğinde dediler.Ya yolu yok galiba of be , ne saçma sistem .

• kalıcak gibiysen ve çaren yoksa. salaş okullardan birine git etliye sütlüye dokunmadan geçirsinler seni. sonra 10dan 11e geçergen bölümünü edğiştir eski okuluna geri dön.
  • Dönem arası değiştirilebiliyor diye biliyorum?
  • değiştirebiliyor diye biliyorum bende
  • ben meslek lisesi atl 10 sınıftayım ama üniversite düşünmüyorum endüstüri ye geçmek istiyorum geçilebiliyor mu bi bilginiz var mı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • atl dem eml ye geçemessin. alan değiştirmeye girmez. ama yınede mudur le felan konuşabilirsin
  • Sevgili arkadaşlar ben EML 10.Sınıf öğrencisiyim bilgisayr bölümündeyim .11.Sınıfta bölümümü değiştirebilirmiyim Tm ' ye bilgi verirseniz sevinirm .
  • teknik alanlardan endüstri alanlarına geçiş yok diye hatırlıyorum, ama yinede rehper hocasına felan sorun, unutmayın görmediğiniz derslerin sınavına girip kalırsanız sınıfta kalmış olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre0006

ben meslek lisesi atl 10 sınıftayım ama üniversite düşünmüyorum endüstüri ye geçmek istiyorum geçilebiliyor mu bi bilginiz var mı

alan tercihi yaptıysan değiştiremezsin eml gidipte ne yapacan tufaf tiplerle ve s...lak dolu üniye gitmek istemiyorsan yüksek okula git
  • quote:

Orijinalden alıntı: cr7_35

quote:

ben meslek lisesi atl 10 sınıftayım ama üniversite düşünmüyorum endüstüri ye geçmek istiyorum geçilebiliyor mu bi bilginiz var mı

alan tercihi yaptıysan değiştiremezsin eml gidipte ne yapacan tufaf tiplerle ve s...lak dolu üniye gitmek istemiyorsan yüksek okula git

eml leri niye kötülüyorsunuz anlamadım?. şu ülkede müdenhis vs olucak warsa onlarda melek liselilerdim. ben doğdugumdan beri denizclk işindeyim yüksek okuldayım ve elin düz liselisinin notları benden daha yüksek adalet mi mu , eline tornavida tutmayı bilmeyenler ..ne yani düz liseye gidenler çok mu adam

• quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

quote:

Orijinalden alıntı: cr7_35

quote:

eml leri niye kötülüyorsunuz anlamadım?. şu ülkede müdenhis vs olucak warsa onlarda melek liselilerdim. ben doğdugumdan beri denizclk işindeyim yüksek okuldayım ve elin düz liselisinin notları benden daha yüksek adalet mi mu , eline tornavida tutmayı bilmeyenler ..ne yani düz liseye gidenler çok mu adam

dostum bende teknik ve end.meslek okuyorum atl bilişimde ama hocaların dediği bu her eml kötü ayrıca kültür,ve bölüm dersleri bilmiyorum zor görünüyor yerleşsen bile ygs ye göre istersen söyleyeyim bu sene üniversite kazananlar arasında eml var mı? bu tür liselerin önü neden kapalı önce bu konuya el atılmalı (şahsen düz lisede ki eğitimle eml deki eğitim aynıdır)

• Hayır sadece 10.sınıfın sonunda değiştirilebiliyor artık,İlk1 ay eskidendi
  • Benim arkadaşım sözelden,yabancı dile geçmek istiyor.2. dönem alanını değiştirebilir mi ?
  • ben 11.sınıf anadolu lisesi ögrencisiyim 2.dönem oldu sayısaldayım tm ye geçmek istiyorum ama gecebilirmiyim bilmiyorum
  • Ben bu sene liseye başladım ticaret meslek lisesi anadolu bilişim teknolojileri bölümüne.Rehber hocamız Oraya Git demşt i ama Bn sağlık meslek istiyordum ve oraya git 10.sınıfa geçerken okulunu deiştir dedi.Aynı dersleri gördüğümüzü söyledi.Şimdi öğrendim 4tane sağlık dersi görüolarmış eğer kontenjan boşsa bu sene geçme yada 10.sınıta gidebilme ihtimalim varmı lütfen yardım edebilirmisn?
  • 10.sınıf sayısalım seneye tm ye geçmek istiyorum anadolu lisesindeyim herhangi bir acelem yok sene sonunda geçmek istiyorum zaten bir problem çıkmaz umarım sene sonu için
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhalil

ben 11.sınıf anadolu lisesi ögrencisiyim 2.dönem oldu sayısaldayım tm ye geçmek istiyorum ama gecebilirmiyim bilmiyorum

ben de bu sorunun cevabını merak ediyorum aynı durum bende de var
  • AnılReyiz kullanıcısına yanıt
    Evet ya bu sorunun cevabini ariyorum idareyle gorusen veya basaran var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.