Şimdi Ara

Lise bölüm seçme Makina'mı Elektrik'mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
10.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu yıl 10. sınıfa geçtim ve teknik liseye geçeceğim.Orada da iki bölüm var biri elektrik biri makina.Makina'ya daha ağır basıyorum ama pek bi bilgim yok mühendislik bakımından gibi elektrik yada makina okuyan arkadaşlar varsa yardımcı olmalarını bekliyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lisede Makine mi Elektrik mi: Doğru Seçimi Yapmak

Lisede bölüm seçimi, gelecekteki kariyer yolunu şekillendiren önemli bir karardır. İki popüler seçenek olan Makine ve Elektrik bölümleri, hem heyecan verici hem de zorlu kariyer olanakları sunar.

Makine Bölümü

Makine bölümü, mekanik sistemler, tasarım ve üretim üzerine odaklanır. Makine bölümü okuyanlar aşağıdaki alanlarda kariyer yapabilirler:

• Mekanik Mühendis
    • Makine Teknikeri
    • Üretim Yöneticisi
    • Tasarım Mühendisi
    • Otomotiv Mühendisi

Elektrik Bölümü

Elektrik bölümü, elektrik devreleri, güç sistemleri ve elektronik cihazlar üzerine odaklanır. Elektrik bölümü okuyanlar aşağıdaki alanlarda kariyer yapabilirler:

• Elektrik Mühendisi
    • Elektrik Teknikeri
    • Güç Sistemi Mühendisi
    • Elektronik Mühendisi
    • Haberleşme Mühendisi

Doğru Seçimi Yapmak

Makine veya Elektrik bölümü seçimi, ilgi alanlarına, becerilerine ve kariyer hedeflerine bağlıdır.

Makine bölümü, mekanik sistemlere ve üretime ilgi duyan kişiler için uygun olabilir. Pratik beceriler ve teknik bilgi gerektirir.

Elektrik bölümü, elektrik devreleri ve elektronikle ilgilenen kişiler için uygundur. Analitik beceriler ve problem çözme yetenekleri önemlidir.

Her iki bölüm de yüksek talep görmekte ve mezunlarına çeşitli kariyer fırsatları sunmaktadır. Ancak, ilgi alanlarını ve kariyer hedeflerini dikkatlice değerlendirmek, doğru seçimi yapman için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • makina da makina ressamlığı varsa öneririm
  • kesinlikle makina.Iş imkanı daha fazla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

makina da makina ressamlığı varsa öneririm

Resimi pek beceremiyorum
  • İyi günler

bu işlerden hiç anlamam

teşekkürler

ama elektrik seçerdim ben olsam neden bilmiyorum

teşekkürler
    iyi forumlar
  • Makina resim bölümü varsa kaçırma meslek lisesinde daha iyisi yoktur yoksa düz makina olsa bile elektriğe bin basar...Ama Makina resim bölümü seçersen ilerde iş açısından rahat olur tabi 2 yıllık okumanda lazım.
  • motor bölümü varmı?varsa fiat laboratuvarı varmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrkdzdR

quote:

Resimi pek beceremiyorum

bilgisayarda çiziyorsun bir zorluğu yokki, hem iş alanıda geniş bence
  • eml misin ?
  • quote:

quote:

quote:

Resimi pek beceremiyorum

Teşekkürler.Şuanda bir mobilya ve dekorasyonda çalışıyorum.Ustamız bana birşeyler çizdiriyor mutfak vb onun gibimi nasıl çizim.Makinamı çizeceğim :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Slippery Soap

eml misin ?

Şuanda eml'yim ama teknik liseye geçeceğim bu sene.
  • Kesinlikle makinayı seç bence ikiyıllık bittiginde memur olma şansın yüksek hem 2 yıllıkta da aynı dersleri görüyorsun bölüm derslerinde zorlanacagını sanmam hem daha bun 2 yıllık olasılığı sınavı kazandınmı senden iyiysi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krj1c2

Makina resim bölümü varsa kaçırma meslek lisesinde daha iyisi yoktur yoksa düz makina olsa bile elektriğe bin basar...Ama Makina resim bölümü seçersen ilerde iş açısından rahat olur tabi 2 yıllık okumanda lazım.

Şuanda zaten sırf üniversiteye gitmek için teknik liseye gidicem.Yorumun için teşekkürler.Resim bölümü derken biraz daha açarsanız sevinirim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Resimi pek beceremiyorum

Teşekkürler.Şuanda bir mobilya ve dekorasyonda çalışıyorum.Ustamız bana birşeyler çizdiriyor mutfak vb onun gibimi nasıl çizim.Makinamı çizeceğim :D

solidworks(3d) ve autocad (2d) bu iki prgoram öğretiliyor. ama lise 2 de elle çizim yapılıyor alt yapının oluşması için. Ben aydında okuyorum belki küçük şehir ondandır bilmiyorum ama okula bazı fabrika yetkilileri gelip devamlı çalışacak mak. ressamı istiyorlar

2 tane örnek ekliyeyim

[simg]http://www.hizliupload.com/di-972JYD03.png[/simg][simg]http://www.hizliupload.com/di-1E7LFBH8.png[/simg]

edit; teknik lisede ressamlık varmı ? bizde endüstri meslekte ve anadoluda var. teknikte yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Loney -- 2 Temmuz 2012; 21:05:50 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Resimi pek beceremiyorum

solidworks(3d) ve autocad (2d) bu iki prgoram öğretiliyor. ama lise 2 de elle çizim yapılıyor alt yapının oluşması için. Ben aydında okuyorum belki küçük şehir ondandır bilmiyorum ama okula bazı fabrika yetkilileri gelip devamlı çalışacak mak. ressamı istiyorlar

2 tane örnek ekliyeyim

[simg]http://www.hizliupload.com/di-972JYD03.png[/simg][simg]http://www.hizliupload.com/di-1E7LFBH8.png[/simg]

edit; teknik lisede ressamlık varmı ? bizde endüstri meslekte ve anadoluda var. teknikte yok

Çok teşekkürler.Bende Bursa'nın İnegöl ilçesinde oturuyorum.Zormu baya çünkü hiçbir fikrim yok makina ile ilgili çizimleri falan nasıl zorluk bakımından

• Anadolu teknik elektrik-elektronik bölümü bitirdim ve tabikide makina
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Resimi pek beceremiyorum

2 tane örnek ekliyeyim

Çok teşekkürler.Bende Bursa'nın İnegöl ilçesinde oturuyorum.Zormu baya çünkü hiçbir fikrim yok makina ile ilgili çizimleri falan nasıl zorluk bakımından

hayır hiçbir zorluğu yok gayet basit bence ama tabiki hoca faktörüde önemli...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.