Şimdi Ara

Mantı dışarıda kalmış unutmuşum :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar arkadaşa gideyim derken mantıyı buzdolabına koymayı unutmuşum, tabi arkadaşta yatıya kaldık, hava sıcak olduğundan dolayı acaba ette bakteri ürer mi bu kadar hızlı? Yarım tencere mantıyı çöpe mi dökeyim şimdi? Biraz tattım, bir bozulma sezinleyemedim tadında şimdilik...Yarın işim var mideyi bozmak istemiyorum ama mantıya çok yazık olacak :(

Not: Tencere ağzı kapalıydı, mutfak da çok sıcak olmuyor genelde...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mantı Dışarıda Bozulur mu?

Mantı, Türk mutfağının sevilen bir lezzetidir. Ancak, pişmiş veya pişirmeden önce mantının dışarıda bırakıldığında bozulup bozulmayacağını bilmek önemlidir.

Pişmemiş Mantı

Pişmemiş mantı, çiğ et içerir ve bu nedenle dışarıda bırakıldığında hızla bozulur. Oda sıcaklığında 2 saatten fazla bekletilmemelidir. Aksi takdirde, bakteri üremesi sonucu gıda zehirlenmesine neden olabilir.

Pişmiş Mantı

Pişmiş mantı, çiğ et içermez ve bu nedenle oda sıcaklığında daha uzun süre dayanabilir. Bununla birlikte, dışarıda bırakıldığında yine de bozulma riski vardır.

Fırınlanmış Mantı

Fırınlanmış mantı da pişmiş mantı olarak kabul edilir ve oda sıcaklığında birkaç saat dayanabilir. Ancak, yine de dışarıda uzun süre bırakılmamalıdır.

Dışarıda Bırakılma Süresi

Pişmiş veya pişirmeden önce mantının dışarıda bırakılabileceği süre, sıcaklığa bağlıdır:

• Sıcaklık 40°C'nin altındaysa: Pişmiş mantı 2 saate kadar dışarıda bırakılabilir.
    • Sıcaklık 40°C'nin üzerindeyse: Pişmiş mantı en fazla 1 saat dışarıda bırakılabilir.

Bozulma Belirtileri

Mantının bozulduğunun belirtileri şunlardır:

• Kötü koku
    • Ekşi tat
    • Sümüksü doku
    • Küflenme

Bozulmuş mantıyı asla tüketmeyin. Gıda zehirlenmesine neden olabilir.

Sonuç

Mantı ister pişmiş ister pişirmeden önce olsun, dışarıda bırakıldığında bozulabilir. Bu nedenle, mantıyı mümkün olan en kısa sürede tüketmek veya buzdolabında saklamak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yeme bence onu...
  • Yeme sana tavsiye.
  • Bakteri ürer benim bildiğim.At bence.Cana geleceğine mala gelsin demişler..
  •  Mantı dışarıda kalmış unutmuşum :/

Off çok canım istedi
  • Oldu mu abi şimdi bu foto, çöpe gidiyor benim canım mantı :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.