Şimdi Ara

Lise Mezunu KPSS ile Nereye Girebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle sınav hakkında hiçbir bilgim yok, o yüzden söylediklerim saçma gelecekse özür dilerim.

ÖSYM'nin yayınladığı birkaç kılavuz var, bunlarda her bir kadro için çok fazla şart aranıyor.
    Neredeyse her kadro alımında 2001 6251 6297 6661 6663 7225 7347 gibi nitelik kodları şart koşuluyor.
    Anlayamadığım konu, mesela 2105 nitelik kodu "Ortaöğretim Kurumlarının Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı ve Dallarından mezun olmak." diyor. Hangi ortaöğretim kurumunda var böyle bir şey?
    Ayrıca bir yıl içinde toplasanız tüm kadroları ancak 200-300 yapar, o zaman neden 2 milyon kişi sınava giriyor? Sadece lise mezununun KPSS ile bir yere girme şansı yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olasılıksız238 -- 22 Kasım 2019; 23:23:28 >

• Yok mu hiç yardımcı olabilecek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba , Benim'de çok bilgim yok ama cevaplamaya çalışayım

KPSS 3 şey üzerinden alım yapıyor Ortaöğretim , Önlisans,Lisans . Örnek olarak mesela KPSS ile alım olacak bir kurumda devlet şart koyuyor muhasebe mezunu diye yani sizin Önlisans muhasebe mezunu olmanız lazım.
    KPSS bazen alan/bölüm şartı koymuyor sadece önlisans/lisans mezunu olması gibi nitelik arıyor.

hangi bölüm mezunusunuz daha yardımcı olmaya çalışayım
  • StoryBro kullanıcısına yanıt
    Lise mezunuyum sadece meslek lisesi değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • düz memurluklara buradan bakabilirsin.www.siralama.net
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.