Şimdi Ara

liselerde alanların kalkması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

lisede sayısal alan çıkışlıyım, bu sene sınava sözelden girsem aobp ya da obp den düşük puan alıyor muyum ? İlgim nedeni ile Tarih Bölümü tercih etmeyi düşünüyorum.

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslnx -- 26 Kasım 2013; 11:11:20 >

• almıyorsun çünkü alanlar kalktı,matığı bu hangi bölümden girersen gir aynı katsayılı obp olcak
  • çok teşekkür ederim. benim için gayet güzel bir haber oldu. yapılması gereken de buydu ama yıllar sonra yapılabildi. Bence ikinci değişiklik de a/obp konusunda yapılmalı ve kalkmalı a/obp.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslnx

çok teşekkür ederim. benim için gayet güzel bir haber oldu. yapılması gereken de buydu ama yıllar sonra yapılabildi. Bence ikinci değişiklik de a/obp konusunda yapılmalı ve kalkmalı a/obp.

hocam o da kalktı :D fen liselerinin bir avantajı yok artık diploma notuna göre,diploma notunu 0,6 ile çarparsan kaç puan gelceğini bulursun (100 lük sistemde)
  • Öğrenci pasosu için değil mi?
    La ne çakalsınız ha varya.Mezarcı seni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: daedlus

quote:

çok teşekkür ederim. benim için gayet güzel bir haber oldu. yapılması gereken de buydu ama yıllar sonra yapılabildi. Bence ikinci değişiklik de a/obp konusunda yapılmalı ve kalkmalı a/obp.

hocam o da kalktı :D fen liselerinin bir avantajı yok artık diploma notuna göre,diploma notunu 0,6 ile çarparsan kaç puan gelceğini bulursun (100 lük sistemde)

Alıntıları Göster
    ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslnx -- 26 Kasım 2013; 11:12:11 >

• quote:

quote:

quote:

sınavla ilgilenmeyeli bayağı zaman oldu. ben fen lisesi çıkışlıyım. benim zamanımda da aobp den bayağı zarar etmiştim. normal lisede ki benim ortalamama sahip arkadaşlar max puan 40 puan ikin benden 6-7 puan fazla almıştı. Bu şartlarda, yaklaşık 55/60 civarı alacağım o zaman.

Peki son sorumu sorayım. İlk 1000 için bu opb nasıldır, beni geriye atar mı ?

forumda biri vardı 10.olmuştu,55 obp onu 15 kişi geriye atmıştı 24. olmuştu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpamA

Öğrenci pasosu için değil mi?
    .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslnx -- 26 Kasım 2013; 11:12:39 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

sınavla ilgilenmeyeli bayağı zaman oldu. ben fen lisesi çıkışlıyım. benim zamanımda da aobp den bayağı zarar etmiştim. normal lisede ki benim ortalamama sahip arkadaşlar max puan 40 puan ikin benden 6-7 puan fazla almıştı. Bu şartlarda, yaklaşık 55/60 civarı alacağım o zaman.

Peki son sorumu sorayım. İlk 1000 için bu opb nasıldır, beni geriye atar mı ?

forumda biri vardı 10.olmuştu,55 obp onu 15 kişi geriye atmıştı 24. olmuştu

100 kişi filan sorun değil. benim girdiğim zaman da beni 4000-5000 kişi geriye atmış ilk 10 000e zor girmiştim.

• 55/60 obp gelir diyorsun ama okul birincisi 60puan aliyor haberin var mı? Veya diploma ortalaman 100'se sorun yok :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Real Madrid C.F

55/60 obp gelir diyorsun ama okul birincisi 60puan aliyor haberin var mı? Veya diploma ortalaman 100'se sorun yok :D

Okul birincisi 60 almiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SpamA

Öğrenci pasosu için değil mi?

öğrenci pasosu almıyorum. alacak olsan açık öğretime kayıt yaptırırım, amacım derece yapmak ve tarih seçmek. içim de kalmıştı. zevkine yani....

fen lisesi çıkışlıyım, bizim zamanımızda fen lisesi çıkışlıların aobp si normal liselere göre düşük oluyordu (1999-2000) sonuçlarına bakarsanız max aopb 40 puandı. benim 4.5 üzerinde ortalama ile 32-33 civarı aldım, okulum türkiyede ilk 5 de olmasına rağmen. sınav puanının max 190 olduğunu düşünürseniz, bu 6-7 puanlık kayıp o zaman beni 4-5 bin kişi geriye attı ve ilk 10 ine zor girmiştim. hatta kuzenim de başka fen lisesi çıkışlıydı, onun okulda ilk 10 daydı o zaman, abobp onu yaklaşık 8000 kişi geriye atmıştı. ham puanda ilk 3000 deki çocuk 10 000 lik tercihe girememişti.

Ortalamaniz 4.5 ise yuzluk sistemde 90 olur. 54 puan gelir okuldan. Sozelde durum ne bilmiyorum ama geri atsa da en fazla 100 150 oynar oyle binlik bi atma olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ank_yer_6

quote:

55/60 obp gelir diyorsun ama okul birincisi 60puan aliyor haberin var mı? Veya diploma ortalaman 100'se sorun yok :D

kac alıyor?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ank_yer_6

quote:

kac alıyor?

Ortalamasi kacsa o kadar aliyor obpyi. Artik birinci tam puan alır diye bir sey yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.