Şimdi Ara

Liseye Yeni başlıycağım.Tecrübeli lise 2 ve üstü okuyanlar buraya (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
6
Favori
2.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuda masterimi yaptım ama anlatmayla olmaz bu isler yasamak lazım tek söyleyecegim lisedeki ilk zamanlarında insanlarin gözünde nasıl bir izlenim bıraktıgın bütün lise hayatını etkiler bunu bil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdiden özellikle matematiğe çalış, yoksa ilk sınavlar 70 i zor geçer ;)

üst sınıflarla aranı iyi tut ama öyle lise dizilerinden fırlama tiplerle değil ( özenti olurlar genelde ve seninle dalga geçme ihtimali baya bi yüksek )

üst sınıflardan kızlarla pek fazla takılma, adın sapığa çıkar ( benim lakabımdı )

arkadaşlarınla aranı iyi tut

okuldan kız arkadaş edinme, kendini paralarsın ;)

kendin olmalısın

yeri geldiğinde espriye acıma ;) ( hocaların ciddi ise kendine bir sınır çizmeyide unutma )

sırdaş birisini arıyorsan kozlarınızı paylaşabileceğiniz bir kız ( erkeklere pek güvenme ama kızlarda da emin olma ) arkadaş bul, aranı olabildiğince düzelt.herhangi bir kızla aran bozulursa ( ki umarım olmaz ) sana ne yapabileceğini söyleyebilir.bu kişiler genelde kültürlü kişilerdir, inançları zayıftır.

sigarayı unut, son günler şişenin içine votka koyabilirsin ( az koy, kafayı bulup okul yönetimiyle karşılaşmak istemezsin )

daima bakımlı ol ;)

gerisi gelir zaten :)

• ankarada hangi liseye gidecen yardımcı olalım her lisede adamım vardır
  • ilk günden herkesle arkadas olmaya calısma
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuardsmanBob

ankarada hangi liseye gidecen yardımcı olalım her lisede adamım vardır

gal'de var mı hocam

• Mamak CAL.YBAL,AAAL,AL falan hepsinde benimde adamım var hanyy
  • quote:

Orijinalden alıntı: cürretkarTürk

Arkadaşlar bu sene liseye geçicem.Bu başlık açılmıştır muhtemelen ama ben biraz detay verıcem kendımden ona göre siz tecrübeli arkadaşlarımdan tavsiyelerinizi istiycem Arkadaşlar bu sene ankarada iyi bir anadolu lisesine gideceğim lisenin ilk 1-2 haftası nelere dikkat ediyim ? nası duruyum,davranış sergileyim ? şuandan o lisede lazım olabilecek kendimi geliştirmem gereken bir konu var mı ? müzik vs.

Herşeyden evvel hayırlı olsun. Bak güzel kardeşim;

Hocalara ters yaparsan sözlü alamazsın sınav sistemi ortalama üzerinden yürüyecek ne yap et ortalamanı iyi tut. Hocalar ne derse yap yalaka tiplerden ol gerekirse o sözlülere ihtiyacın olacak.

Arkadaşlarınla hemen samimiyet kurma otur ve izle, kim benim işime yarar de bana ne verebilir de,

Sigara içmiyorsan başlama, içiyosan bırak. 10 lira içtiğim sigara günde 1.5 paket içiyorum. Üniversite okuyorum, inanılmaz büyük para şöyle diyim benim sigaraya verdiğim aylık parayla yurtta kalanlar var. kahvaltı dahil. öyle bi para o sigara parası.

Saçların dişlerin tırnakların önemli bakımından geri olma, 300 liraya parfüm al demiyorum 10 liraya dolduruyolar. saçların rampaya felan uygunsa hergün saçını yaparak git, tişörtün üstüne giyeceğin ince kazak mavi den felan olsun yani orta düzey marka olsun biz genelde 2 tane farklı kazak giyerdik okulda herkes öyle giyerdi.

Ayakkabı seçimini düzgün yap 1 sene giyeceksin formandaki renkle uyumlu olsun.

Kulaklığın güzel bişey olsun 600 liralık değil 30 liralık güzel renkli yada afilli bişey. orjinal kulaklık kullanma emin ol renkliler daha çok prim yapıyo.

Direk sınıfındaki kıza yazılma 4 sene berabersin aynı sınıfta kötü oluyor benden demesi.

Büyük iri ve kavga edebilecek tipler vardır illaki anadolu liseli sonuçta onlardan birine yakın dur, çelimsiz bir tip isen sıkıntı oluyor. Dönemcilik varsa bi üst döneminden biri varsa ve dönemcilik yaparsa mümkünse karşı koy. ilk zamanlarda hırlarsan sonraki 4 sene herkes yaklaşmaya korkar. bunu dedim diye gidip burnunu felanda kırma, atarını koy sonra gül geç, eğer yakanı paçanı toplarsa kendinden emin bi şekilde sakin bir tonla " akvaryumundaki balıklara kadar öldürürüm. ellerini üzerimden çek de gülümseyerek" ben yapmıştım işe yaramamıştı kafasını pisuvara vurmuştum gerçi ama olsun :D

İlelebet arkadaş kalacağın güzel bir kız seç kendine, ve sakın aşık olayım deme o 4 yıl boyunca her ihtiyacını karşılayacak. mümkünse popiler olabilme şansı yüksek bi hatun olsun ki diğer kızlara rahatca ulaştırabilsin seni.

Justin felan yerine, dubstep dinle yada gitar felan çalıyosan, guns and roses idare eder. Kitap okumaya başla cumhurriyet dönemi edebiyatı ilgini çeker. türk klasikleri felan cidden çok yararlı artık üni sınavında kitap içeriği felan da soruyorlar sakın stephan king felan okuma harry poter okuma lotr okuma bunlar boş kitaplar ama kitap okumaya başla

sesin varsa gitar yada bağlama, yoksa perküsyon öneririm işine yarar ama sanatla uğraş her zaman prim yaparsın. Cajon olabilir mesela darbuka olabilir. uğraş yani

alkol almaya hemen başlama hatta bence hiç içme ama ben cep votkalarının tedavülden kalkmadığı yıllardan geliyorum sabahları bi 10luk öğle arası bi 10luk daha koyan bi tipdim, en arkada oturur müzik dinler kitap okurdum kızlarla iletişim geçmeye gerek bile duymazdım ama iyi bir basketbolcu ve çok iyi cs 1.6 oynardım. dövüş sanatlarıyla ilgiliydim bütün erkeklerle aram iyiydi, kötü olanla olduğu gün kavga çıkardı. çıkışta gel gibi bir kavram yoktu direk girerdim. asla arkamda kimse olmazdı 5 kişiye tek girmişliğim felan vardı ama hocalarla aram on numara beş yıldızdı ve en kötü teşekkürle geçtiğimden 20 küsür belge imzaladım ama okuldan atılmadım :) istediğim her kızı gittim ve elde ettim. 11 sınıftayken başkanlığa aday oldum başkan seçildim. sonrada değmezsiniz deyip ertesi gün bıraktım. mevzu etkileyiciliğine bakar. siyasi tarihe ve genel kültüre bakar, ülkücülerle solcular birbirine savurur ben kenardan izlerdim anlaşamadıklarında bana soranlar felan olurdu. Bir klüp kurmuştum 10. sınıfta özgür düşünce derneği diye, okuldan oda tahsil ettim görevli tahir abiyle aram on numara beş yıldızdı posterler resimler müdüre göz boyamalık yaptık 4 kişi sonra odaya masa attık batak oynadık sigara içtik. kazan dairesinin anahtar kopyası vardı bende, arka bahçe ye açılan yangın merdiveninin anahtarı vardı boşlukta sigara içmek için (görülmüyodu içerden dışardan) kantiyle aranı iyi tut işin kallavisi odur. üst dönemden varsa tanıdığın ders için hocalar için gözünün içine içine bak ders anlatırlarken. bide bu konuya yazdımı bilmiyorum ama 2 güzel kardeşim var etiketleyim onlarda benim eksikleri toparlar.

edit: Kael'thas a mention atamadım biri atsın da gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Junkie05 -- 4 Temmuz 2014; 3:23:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

quote:

Arkadaşlar bu sene liseye geçicem.Bu başlık açılmıştır muhtemelen ama ben biraz detay verıcem kendımden ona göre siz tecrübeli arkadaşlarımdan tavsiyelerinizi istiycem Arkadaşlar bu sene ankarada iyi bir anadolu lisesine gideceğim lisenin ilk 1-2 haftası nelere dikkat ediyim ? nası duruyum,davranış sergileyim ? şuandan o lisede lazım olabilecek kendimi geliştirmem gereken bir konu var mı ? müzik vs.

Sonuçlar falan açıklandı mı? bide kayıt işlemleri nasıl oluyor kardeşim de seninle yaşıt da biliyorsan söyler misin

Sonuçlar belli. İnternetten tercih yapacaksınız. Tercih tarihini tam hatırlamıyorum, Agustos'un başıydı sanırım.

• Junkie05 kullanıcısına yanıt
    beni neden çağırdınız hocam konuya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WISDOM -- 4 Temmuz 2014; 3:27:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisseq

ilk hafta gitm e ders işlenmez cool jojuk ol ve 2. hafta okula başla

EML de veya düz de okuyorsan öyle ortalama bir anadolu lisesinde okuyorsan ilk günden başlar hocalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forth Minor

1-Hocalara denyoluk yapma.Sözlü notu performans notu diye gezersin peşlerinden sonra.
    2-Sınıfındaki kızlara yazma.Ayrılırsan yalnız kalırsın sınıfta.
    3-Yavşak olma.Kız için değişme.
    4-İyi çalış.Şimdi saçma geliyodur ama Lise 4'te görürsün.
    5-Okul takımlarına girmeye çalış.Fazladan not alırsın.
    6-Müdür yardımcıları ile aranı iyi tut.Devamsızlık için dilekçe falan verirken lazım olur.
    7-Kimseyle düşman olma.Gün gelir lazım olur.
    8-Üst sınıflara artistlik yapma.Mal ederler seni.
    9-Üst sınıflardan 1-2 tane tanıdığın olsun.İpten alırlar sıkıntı olunca.
    10-Üst sınıftaki kızlara yazma.Top ederler.
    11-Üst sınıflar basket falan oynar genelde.Dal aralarına.Haline acıyıp alırlar seni de oyuna.İyiysen çevre yaparsın.
    12-Saçına başına çeki düzen ver.Apaçi-zayn gibi kaldırıp gitme.
    13-O psikopat bedenciyle aranı iyi tut.Adamın dibidir o.İlerde anlarsın.
    14-Kavga etme diyemem ama en azından müdür+2 müdür yardımcısı+öğretmenler odasının olduğu katta kavga etme.
    15-Sigara olayına bulaşma.Yakalanırsan hocaların gözünden düşersin.Disiplin falan başın ağrır.

Aklıma gelirse yazarım daha.

Bu hocamızın dinle sigara içme konusunda biraz çevreyle orantılı olucak ama her teneffüs sigara içen tiplerde olma bir çok şey kaçırırsınız tabii arkadaş ortamına bağlı olucak ama sigara ortamı da kötü dür gibi bir yalan söyleyemem popüler olucam fame olucam diye kendini rezil etme sosyal ol biz ne kadar yazsak da iş sende bitiyor sigara ortamlarında arkadaş ortamı oluşturabilirsin içmeden bile daha detay istersen yazarım

• Ağırbaşlı takın.Yeri geldiğinde komik yeri geldiğinde sakin olmayı bil.Twitter aç.Orda takılıyorum vs. falan.Facebookta bebe bebe caps paylaşma (varsa).Gerisi gelir :D

• quote:

Ilk 20-30 gun biraz sikintili olur yeni ortam yeni arkadaslar sonra akarsin..Bazi seyler sana gorede sekillenir kisiligine karakterine gore bana sorarsan cok samimi olma bir mesafen olsun insanlarla sirf lise icin degil hayatin boyunca boyle olsun..kafa yapina gore birine bul gun gectikce alisirsin en onemlisi ne olursa olsun kimseyi s×××leme basarilar

• cürretkarTürk kullanıcısına yanıt
    Ben de ankarada iyi bir anadolu lisesinde okuyorum. siz hangi okuldasiniz? yardimci olabileceğim bir şey varsa yardım edebilirim :) 12.sınıfa geçtim bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire Cavalry -- 4 Temmuz 2014; 3:33:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Junkie05

quote:

Herşeyden evvel hayırlı olsun. Bak güzel kardeşim;

Hocalara ters yaparsan sözlü alamazsın sınav sistemi ortalama üzerinden yürüyecek ne yap et ortalamanı iyi tut. Hocalar ne derse yap yalaka tiplerden ol gerekirse o sözlülere ihtiyacın olacak.

Arkadaşlarınla hemen samimiyet kurma otur ve izle, kim benim işime yarar de bana ne verebilir de,

Sigara içmiyorsan başlama, içiyosan bırak. 10 lira içtiğim sigara günde 1.5 paket içiyorum. Üniversite okuyorum, inanılmaz büyük para şöyle diyim benim sigaraya verdiğim aylık parayla yurtta kalanlar var. kahvaltı dahil. öyle bi para o sigara parası.

Saçların dişlerin tırnakların önemli bakımından geri olma, 300 liraya parfüm al demiyorum 10 liraya dolduruyolar. saçların rampaya felan uygunsa hergün saçını yaparak git, tişörtün üstüne giyeceğin ince kazak mavi den felan olsun yani orta düzey marka olsun biz genelde 2 tane farklı kazak giyerdik okulda herkes öyle giyerdi.

Ayakkabı seçimini düzgün yap 1 sene giyeceksin formandaki renkle uyumlu olsun.

Kulaklığın güzel bişey olsun 600 liralık değil 30 liralık güzel renkli yada afilli bişey. orjinal kulaklık kullanma emin ol renkliler daha çok prim yapıyo.

Direk sınıfındaki kıza yazılma 4 sene berabersin aynı sınıfta kötü oluyor benden demesi.

Büyük iri ve kavga edebilecek tipler vardır illaki anadolu liseli sonuçta onlardan birine yakın dur, çelimsiz bir tip isen sıkıntı oluyor. Dönemcilik varsa bi üst döneminden biri varsa ve dönemcilik yaparsa mümkünse karşı koy. ilk zamanlarda hırlarsan sonraki 4 sene herkes yaklaşmaya korkar. bunu dedim diye gidip burnunu felanda kırma, atarını koy sonra gül geç, eğer yakanı paçanı toplarsa kendinden emin bi şekilde sakin bir tonla " akvaryumundaki balıklara kadar öldürürüm. ellerini üzerimden çek de gülümseyerek" ben yapmıştım işe yaramamıştı kafasını pisuvara vurmuştum gerçi ama olsun :D

İlelebet arkadaş kalacağın güzel bir kız seç kendine, ve sakın aşık olayım deme o 4 yıl boyunca her ihtiyacını karşılayacak. mümkünse popiler olabilme şansı yüksek bi hatun olsun ki diğer kızlara rahatca ulaştırabilsin seni.

Justin felan yerine, dubstep dinle yada gitar felan çalıyosan, guns and roses idare eder. Kitap okumaya başla cumhurriyet dönemi edebiyatı ilgini çeker. türk klasikleri felan cidden çok yararlı artık üni sınavında kitap içeriği felan da soruyorlar sakın stephan king felan okuma harry poter okuma lotr okuma bunlar boş kitaplar ama kitap okumaya başla

sesin varsa gitar yada bağlama, yoksa perküsyon öneririm işine yarar ama sanatla uğraş her zaman prim yaparsın. Cajon olabilir mesela darbuka olabilir. uğraş yani

alkol almaya hemen başlama hatta bence hiç içme ama ben cep votkalarının tedavülden kalkmadığı yıllardan geliyorum sabahları bi 10luk öğle arası bi 10luk daha koyan bi tipdim, en arkada oturur müzik dinler kitap okurdum kızlarla iletişim geçmeye gerek bile duymazdım ama iyi bir basketbolcu ve çok iyi cs 1.6 oynardım. dövüş sanatlarıyla ilgiliydim bütün erkeklerle aram iyiydi, kötü olanla olduğu gün kavga çıkardı. çıkışta gel gibi bir kavram yoktu direk girerdim. asla arkamda kimse olmazdı 5 kişiye tek girmişliğim felan vardı ama hocalarla aram on numara beş yıldızdı ve en kötü teşekkürle geçtiğimden 20 küsür belge imzaladım ama okuldan atılmadım :) istediğim her kızı gittim ve elde ettim. 11 sınıftayken başkanlığa aday oldum başkan seçildim. sonrada değmezsiniz deyip ertesi gün bıraktım. mevzu etkileyiciliğine bakar. siyasi tarihe ve genel kültüre bakar, ülkücülerle solcular birbirine savurur ben kenardan izlerdim anlaşamadıklarında bana soranlar felan olurdu. Bir klüp kurmuştum 10. sınıfta özgür düşünce derneği diye, okuldan oda tahsil ettim görevli tahir abiyle aram on numara beş yıldızdı posterler resimler müdüre göz boyamalık yaptık 4 kişi sonra odaya masa attık batak oynadık sigara içtik. kazan dairesinin anahtar kopyası vardı bende, arka bahçe ye açılan yangın merdiveninin anahtarı vardı boşlukta sigara içmek için (görülmüyodu içerden dışardan) kantiyle aranı iyi tut işin kallavisi odur. üst dönemden varsa tanıdığın ders için hocalar için gözünün içine içine bak ders anlatırlarken. bide bu konuya yazdımı bilmiyorum ama 2 güzel kardeşim var etiketleyim onlarda benim eksikleri toparlar.

edit: Kael'thas a mention atamadım biri atsın da gelsin.

Liseye Yeni başlıycağım.Tecrübeli lise 2 ve üstü okuyanlar buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Itachi-san -- 4 Temmuz 2014; 3:33:19 >

• Badem biyigi kes

• Liseye başladığım gün ilk gün gibi aklımda. Birisinden ne korkmustum ilk gün :) sonra en iyi arkadasım oldu :)

Kendin ol hiç kasma kendini. Hocalar artık ilkokul değilsiniz buyudunuz filan diye sohbet eder pek aldırıs etmeyin daha cocuksunuz siz :)

Ilk gun defter kalem göturme bisey olmaz. Burda bazı liselere tablet dagitilmis diye duymustum gecen sene sizede onlardan verirler belki ne belli.. Ilk gunden asosyal gibi onunla ugrasma koy siranin altina evde incelersin. Arkadas grubu edin.

Merak etme iyi bir anadolu lisesi ise 11ler 12ler sizi dövmez :) yardımcı bile olurlar. Okulda giyimine dikkat et.

• Kasılma yeter anadolu lisesi ise ilk günkü sınava çalış a2 ye girmeye bak a1 pek iyi değil zira. arkadaş edin bi tane. En yakın arkadaş bul muhtemelen sonra ayrılırsınız bakımlı efendi düzgün ol hocalarla iyi geçin kendin ol olduğun gibi görün yada göründüğün gibi ol

• İlk sene dersler zor gelebilir hele ilk dönem.Onun dışında pek bir şey yok lisede zaten göreceksin öyle kasmaya gerek yok.4 yılı iyi geçirmeye bak bundan sonra çocukluk bitiyor maalesef üni,iş hayatı vs.Keşke ben de 4 yıl öncesine dönebilsem.
  • Banada lazım bunlar yarın okurum

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.