Şimdi Ara

Liste fiyatları üzerinden Focus Civic karşılaştırması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
10.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • honda civic kullanmadım,bilemem ama ,sürekli 102 otomatik jetta ve yeni makyj. düz vites focus kullanan biri olarak tercihim tartışmasız focus olurdu.
  • dışı çok güzel hondanın gerçekten ama iç göstergeleri şahsen beğenmedim,digital kadrandan yana değilim ibrenin yükseldiğini görmem hissetmem gerek.

tabi bunlar ayrıntı şeyler,ama farklılıkları ayrıntılar belirler..focus da hala focus 1 de ki sıcak ve soğuk havayı üfleyen elipsoid yerler (adı aklıma gelmedi : ) ) aynı ve focus konsolu da çok iyi diyemem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi febastan -- 11 Şubat 2009; 8:47:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: deserthawk

Sadece şunu söylüyorum,parasını verseniz bile Ford'da ESP almak işkence.Parayla rezil oluyorsunuz.

Geçen sene bir arkadaş Focus bakıyordu. Satıcı bayan ile pazarlık aşamasındaydık... Laf olsun diye arkadaşa "ESP de taktır" dedim. Arkadaşın aklına yattı; "ESP ile kaça olur?" diye sordu.

Bayanın yüzü asıldı, "ESP'li araç temin etmek sorun olabilir" dedi. Israr ettik; "fiyat vermeden önce ESP'li araç temin edip edemeyeceğimi teyit etmem lazım" dedi ve başladı telefonla orayı burayı aramaya... Yaklaşık on dakika uğraştı ama ESP'li araç verebilir mi veremez mi netleştiremedi...

O gün anladım ki, arabanın orijinalinde içerdiği özellikleri ile alacaksın... Sonradan ilave edilir, edilmez, ilavesi üç ay sürer ohooo.... Üstünde ne varsa öyle alacaksın!

Civic bu yönüyle de Focus'a üstün...

(Aslında Civic fanatiği değilim, yani başlangıçta Civic tarafında değildim. Ancak karşılaştırma sonuçları Civic'i işaret ediyor gibi...)

• Honda Civic daha konforlu ve hızlı.Ama Focus daha kaliteli ve piyasası yüksek bir model.Civic' in iç mekanı focusa göre daha janjanlı ama malzeme kalitesi ve işçilik Civic' de C segmentine yakışmayacak kadar kötü.Ayrıca EuroNcup 4 yıldız almasıda handikapları arasında.Ben Focus diyorum.
  • Esp ve ncap hakkında konuşuyoruz, biraz yabancı şeyler bizim memleket için. Son 2-3 gündür çok yağmur yağdı. Hızımın 100'ü aşmamasına dikkat ettim focus'umla. Bakıyorum doblo'lar falan 150 basıyorlar ıslak zeminde. Yani bu forumda konuşulan şeyler beni şaşırtıyor. Çok yabancı türk zihniyetine.

Ama esp'ye önem verenlerin bazıları ise, viraja daha hızlı girmek, daha çok hız yapmak için istiyorlar. O da ayrı mevzu

Civic'in 4 yıldız alması ncap'ten önemli bir handikap. Ama Esp'nin kolay ulaşılabilir olması önemli bir artı. Diğer tarafta ise ncap'te 5 yıldız alan ve süspansiyon sistemi sayesinde yol tutuşu daha iyi olan focus var. Bu ikisini kıyaslarsak, Civic burun farkı ile öne çıkıyor.

Focus'ta esp'yi güvenlik paketi olarak extra istiyorsunuz. Stoklarda çok az olduğu için, avrupa'dan gelmesi gerekiyor. Eğer 2-3 ay beklemeye razı iseniz tamam, ama genelde araba alacak kişilerin acil olarak araca ihtiyaçları oluyor. Bu yüzden Ford çok yanlış bir yolda bence.

Ön konsola gelirsek, Civic'in konsoluna hayran kaldım. Gerçekten çok şık ve değişik duruyor. Uzay aracı gibi mübarek. Focus'un, özellikle üst donanımında ön konsol oldukça şık. Dİjital klima ve sony müzik sistemi çok güzel görünüyor. Ben Civic'i daha güzel buluyorum. Ama bu tarz meselesi. Klasik tasarım sevenler focus'u beğeneceklerdir. İkisi de gayet güzel bence.

İkisi de güzel araçlar. Sonuçta adamlar bize para vermiyorlar, o yüzden objektif bakmak lazım olaylara. Benim focus'um var ama körü körüne savunmuyorum. Bütçe, arzu edilen donanımlar falan kıyaslanır, alınır hangisi uygunsa.

Unutmadan, dizel almak isteyenler mecbur focus'u tercih edecekler.

• sıfır olarak alcaksan civic güzel tercih olur.. tip olarak donanım olarak daha avantajlıdır..
    sıfır olarak düşününce civic birçok yönle daha avantajlı. focusun tek avantajı yedek parça fiyatları ve özel servis olanaklarıyla yan sanayiden ucuza parça bulunabilmesi

fakat ikinci el km si biraz yüksek araç alcaksan focus tercih etmek daha mantıklı
    70bin KMde focusla 70bin kmde civic kıyaslarsanız anlarsınız aradaki farkı

japon araçları motor olarak sağlam dayanıklı olabilir ama yüksek kmlerde içine aldıkları tıkırtılardan yada plastik kalitesinden dolayı aynı çekiciliklerini koruyamıyorlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nicotinell

..........
    Focus'ta esp'yi güvenlik paketi olarak extra istiyorsunuz. Stoklarda çok az olduğu için, avrupa'dan gelmesi gerekiyor. Eğer 2-3 ay beklemeye razı iseniz tamam, ama genelde araba alacak kişilerin acil olarak araca ihtiyaçları oluyor. Bu yüzden Ford çok yanlış bir yolda bence.
    ..........

Bence Civic sadece Focus'a karşı değil diğer alternatifler Jetta ve Corolla'ya da bu yönüyle üstünlük sağlıyor... Üç seviye Civic yapmışlar; Dream, Premium ve Elegance... Bütçene göre ve/veya ihtiyacına göre hazır paketler adeta... Hemen al götür!

Focus'da idare ediyorum da Corolla veya Jetta'nın teknik özelliklerini ve donanım içeriklerini değerlendirirken kafam karmakarışık oluyor... "Şu motor seçeneğinde bu vardır ama şu yoktur", "ESP ancak bilmemne paketiyle geliyor ama o paket de ancak şu modelde geçerli" gibi şeyleri anlamakta zorlanıyorum açıkcası.. Hadi ben kalın kafalıyım; satıcılar da zor anlatıyorlar, hatta bazen onlar bile anlatamıyorlar...

Neyse, bir şekilde karar veriyorsun; bu sefer de başka dert : "Aaaa! Sizin tam istediğiniz gibi arabayı üç aydan önce teslim edemeyiz. Ama hazırda rengi çağla yeşili olanı, ESP yerine de sunroof olanı var. Bir haftaya kalmaz, teslim ederiz. Buna ne dersiniz?..."

Böyle yazıyorum diye sanmayın ki Civic taraftarıyım... Değilim, hatta hafiften gıcığım da vardır Honda'ya... Yeni Civic'i ilk çıkardıklarında ESP koymayıp, hatta opsiyonel bile sunmayıp; altı ay sonra 1.200 TL civarına opsiyonel sunmaya başlamalarını, bir yıl sonra da standart haline getirmelerini unutmuş değilim!

• güzel bir araştırma olmuş
    kendim de kontrol ettim aynen dediğiniz gibi
    honda başarılı bir strateji izliyor civic önde bu durumda
  • honda 4 yıldız bir araba bence savunulacak bir tarafı yok..
  • biri 35 puan alarak 5 yıldızlı olur
    biri de 32 de kalır 4 yıldız alır

35 puan alan focusa karşılık 39 puan alan başka bir 5 yıldızlı araç ile kıyas yapıldığında ise ikisi de 5 yıldız dersiniz.

beğendiğim bir aracı yıldızına bakarak almamazlık etmem.
    focus - civic karşılaşmasından civic alırdım demiyorum yanlış anlaşılmasın

quote:

Orjinalden alıntı: bhe

honda 4 yıldız bir araba bence savunulacak bir tarafı yok..
  • Civic ve Focus arasında tercih yapacak olursam Benzinlide Civic Dizelde Focus alırım. Çünkü motor dışında ikiside aynı sınıf araç olduğundan çok fazla fark yok benim gözümde.
  • Her ne kadar Focus makyaj da görse Civic'in kasası daha güncel ve estetik yönden üstün. Hatta ben sedan Focus'u genel olarak beğenmiyorum bile. İkinci elde en rahat satılacak benzinli araç da muhtemelen Civic'tir.

Neticede ben de Civic diyorum.
  • Arkadaş gerçekten iyi bir konuya temas etmiş. Bir de yedek parça-servis ve aracın ikinci el piyasası açılarından konuyu ele almak lazım.
    quote:

Orjinalden alıntı: zaymins

Birde yedek parça bulunurluğu, yedek parça fiyatı, servis ağı, servis kalitesi, usta yada tamirci bulunurluğu, ikinci el değeri, yeni kasa çıkma durumu
    gibi durumlardanda konuyu ele almak lazım....

izmirde üretilmeye başladı diye bi marka aldık.. fabrika kapandı.. elimizde patladı desem yeridir..
    görmedim daha yedek parca ve servis konusunda memnun olanı.... (marka belirtmiyorum özellikle ama burda bahsi geçen iki marka değil)
  • bence de civic
  • focus da kasasını yenilemesine rağmen civic kadar baştan aşağıya yenilemedi kendini.civic tasarım olarak focus dan bir hayli önde(bana göre tabi).eski kasalar civic-focus yarşırdı ama.en son kasalarda bencede civic
  • http://www.otocenneti.com/wp-content/uploads/2008/04/antalya-auto-show-2008-ford-focus-sedan.JPG
    Ford Focus bence.
    Avrupa Otomobili ... Başka söze gerek varmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 14 Şubat 2009; 14:40:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: özbalkesli

quote:

Orjinalden alıntı: deserthawk

Sadece şunu söylüyorum,parasını verseniz bile Ford'da ESP almak işkence.Parayla rezil oluyorsunuz.

Geçen sene bir arkadaş Focus bakıyordu. Satıcı bayan ile pazarlık aşamasındaydık... Laf olsun diye arkadaşa "ESP de taktır" dedim. Arkadaşın aklına yattı; "ESP ile kaça olur?" diye sordu.

Bayanın yüzü asıldı, "ESP'li araç temin etmek sorun olabilir" dedi. Israr ettik; "fiyat vermeden önce ESP'li araç temin edip edemeyeceğimi teyit etmem lazım" dedi ve başladı telefonla orayı burayı aramaya... Yaklaşık on dakika uğraştı ama ESP'li araç verebilir mi veremez mi netleştiremedi...

O gün anladım ki, arabanın orijinalinde içerdiği özellikleri ile alacaksın... Sonradan ilave edilir, edilmez, ilavesi üç ay sürer ohooo.... Üstünde ne varsa öyle alacaksın!

Civic bu yönüyle de Focus'a üstün...

(Aslında Civic fanatiği değilim, yani başlangıçta Civic tarafında değildim. Ancak karşılaştırma sonuçları Civic'i işaret ediyor gibi...)

ESP sonradan takılamıyor zaten,ESP isterseniz fabrikadan ESP'li bir araç geliyor,tabi bu durum satıcının biraz canını sıkıyor.Stoğundakileri satmak daha kolay geliyor.Artık tüketicilerin gözünü açması lazım,aracın görünüşünden çok güvenliğine önem vermeliler.Eğer büyük çoğunluk ESP diye diretirse elleri mahkum getirecekler.ESP'li araç getirmek zor olmasa gerek,ama talep yok işte.Bir de bazı uyanık satış temsilcileri var."Bu araç çok iyi yol tutar,ESP'ye gerek yok" diyecek kadar da cahiller.Peki,örneğin benim aracımın kötü yol tutuşu mu var ki ESP standart?Mondeo kötü mü yol tutuyor?MercedesiBMW de mi kötü ki ESP koyuyorlar.Bunlar sadece tüketiciyi enayi yerine koyma çabası.

Başkalarını bilmem ama ben teknolojiyi takip etmeyi severim,2009 yılındayız,ESP'li araç olmaması gerekir.güvenlik 1.planda olmalı.

• beyaz body kitli civic i hiç bişeye değişmem
  • focusla civici aynı segmente bile koymuyorum ben. açık ara civic
  • 1.6 lt 109 hp 240nm tdci ş.içi: 5.8 lt

bu motor tercih sebebim olurdu
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.