Şimdi Ara

LM 386 cızırtı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• resimdeki devreyi yapmaya çalışıyorum ama ne yaptıysam sağlıklı temiz bir ses alamadım aynı devrenin üzerine 1. ve 8. pinin arasına 10 uflik bir kondansatör ekledim ama fark etmedi videodaki gibi 3v da ses iyi sayılır ama gende cızırtı var pek duyulmuyor ama var 6v a getirdiğimizde bariz belli olmaya başlıyor 12 yi söylemiyorum bile müzik duyulmuyacak sevideyeye geliyor forumda konular var arkadaşlar girişe 1000uflik kondansatör ekleyerek sorunu çözmüş ama bende işeyaramadı

• Giriş sinyalini taşırken ekranlı kablo kullanılmamış sanırım, potansiyometrede öyle gördüm gibi.
    Ayrıca giriş sinyaliniz gereğinden fazla olabilir yani aşırı sürme durumu söz konusu.
    O hoparlörden de fazla birşey beklemeyin sanırım eski bir pc kasasından sökülme, en azından 3 - 4 W lık bir şey deneyin.
  • LM386 zaten düşük güç amfisidir, yüksek seslere gelemez, gürültü vermeye başlar. Bu özelliği yüzünden de taşınabilir gitar amfisi yapımında çok popüler.
    1 ile 8 bacakları arasına direnç/kondansatör koymak, kazancını arttırır, doyuma çabuk ulaşıp gürültü yapar. Kondansatör ile kazanç normalin 10 katına çıkıyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kukubara

Giriş sinyalini taşırken ekranlı kablo kullanılmamış sanırım, potansiyometrede öyle gördüm gibi.
    Ayrıca giriş sinyaliniz gereğinden fazla olabilir yani aşırı sürme durumu söz konusu.
    O hoparlörden de fazla birşey beklemeyin sanırım eski bir pc kasasından sökülme, en azından 3 - 4 W lık bir şey deneyin.

Evet giriş sinyalinin güçlü geleceği hiç aklıma gelmemişti ama pcden direk alıyorum güçsüz bir kaynaktanda deniydeğim 4wlık hoparlörlede denedim cızırtı devam ediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pea.

LM386 zaten düşük güç amfisidir, yüksek seslere gelemez, gürültü vermeye başlar. Bu özelliği yüzünden de taşınabilir gitar amfisi yapımında çok popüler.
    1 ile 8 bacakları arasına direnç/kondansatör koymak, kazancını arttırır, doyuma çabuk ulaşıp gürültü yapar. Kondansatör ile kazanç normalin 10 katına çıkıyor zaten.

Bukadar düşük güçvereceği aklıma gelmemişti açıkcası aynı devreyi yapıp youtubede güzel sonuçlar alanlar var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kukubara

Giriş sinyalini taşırken ekranlı kablo kullanılmamış sanırım, potansiyometrede öyle gördüm gibi.

evet şuan denedim sesi pc değilde telefondan aldım gerçekten daha iyi ama hala cızırtılar var bu normal galiba
  • zeroplayer06 kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de vardı besleme girişine + ve - ye paralel 3 tane 470 uF 25V koydum kendine geldi

Açtığım konu -http://forum.donanimhaber.com/m_94509473/f_//tm.htm#94509473

1000uF yazdım resimde ancak ben 3x470uF kullandım

LM 386 cızırtı problemi

EDİT: 12v 1.6A ile besliyorum süper bir şekilde basslı kaliteli temiz ses alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 15 Ekim 2014; 19:02:45 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.