Şimdi Ara

LM1036 Ton Kontrol Sorunu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu devreyi yaptım volume balance tiz kısmı çalışıyor fakat bass kısmı yanıt vermiyor acaba pcb de mi sorun var loudnessle ilgili
    datasheete göre 7 ile 12. pin kısadevre olursa loudness açılıyormus ama pcb de 7 ile 14. pin kısadevre ve bu kısadevre her potun 1. ayağına bağlanmış. fikir vermesi açısından şemayı ekliyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mizra -- 5 Şubat 2007; 20:41:45 >

• buyrun şema:

kusura bakmayın resim aslında net de sitede böyle görünüyor eğer resme sağ tıklayıp farklı kaydet diyerek bilgisayarınıza yüklerseniz rahatça okuyabilirsiniz

ama okunaklı olmasa da 800x600 upload ettim:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mizra -- 5 Şubat 2007; 8:21:25 >

• yok mu fikri olan
  • arkadaşlar şöyle birşey yaptım 7. pinin bağlı olduğu t şeklinde bir yer var devrenin altında
    7. pini oradan ayırdım
    7.pini şaseye bağladım ve entegrenin boşta kalan 14.pinini bass kontrol potunun altında kondansatör ve 47k direncin bağlı olduğu yere bağladım
    devre çalışıyor hala ama tek sorun bass potunu sona aldığımızda parazit oluyor yani bassı değil paraziti kontrol ettik

fikrri olan armı arkadaşlar bu devreye çözelim bugün

edit: besleme ile ilgili olabilir parazit. pc psu kullandım beslemede. parazit olsa bile bass ı kontrol edebilmemiz gerekmezmiydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mizra -- 5 Şubat 2007; 20:46:48 >

• taka8604 arkadasımız devreyi kontrol edecek az sonra bekliyoruz nesi varmıs
  • arkadaşlar baskıdevrede sorun olabilir. bu benim çizdiğim baskıdevre:http://www.mediafire.com/?9zimmtdzzzw devre %100 çalışıyor. ben loudness olayını iptal ettim çünki loudness açıkken bass potu sonuna kadar açılmış gibi etki yapıyor ve bassı kontrol edemiyorsunuz. 7 numaralı bacağı boşta bırakın yada 17 ye kısadevre edin. birde besleme geriliminizi kontrol edin. temiz besleme verilmezse ses de parazitli olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamircihasan -- 5 Şubat 2007; 21:20:14 >
  • ben bu işlerden pek anlamıyorum. besleme geriliminin temiz olması ne demek acaba? ben adaptörle besliyorum. seste cızırtı var. acaba adaptörden mi kaynaklanıyor. öyle ise neyle beslemeliyim. yardım edebilirmisin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • beslemenı kondansatorlerle filtre etmelısın yada en temız aku ıle beslemelısın kı parazıt olmasın.piyasda satılan basıt adaptorlerın filtreleri kalıtelı olmaz.bildiğim kadarı ile.ayrıca ses kablolarını blendajlı kullanman gereklı aksı takdırde cok parazıt alıyorlar.devrenın girişinede 7812 koymalısın gerılım sabıt olmayınca 1036 cıldırıyor tecrube ıle sabıt :)
  • arkadaşlar ben bu 1036 entegresini çift kullanıyorum dört kanallı sistem yaptım anlıcanız bende sorun yok
    1) tam regüle edilmiş bir voltaj kullanmalısın. voltaj regülesindeki kondanstörleri farad değerlerini büyük seçmelisin
    2) parazitleri kaldırmak için entegre bacaklarını lehimlerken oluşan pasta artıklarını temizlemelisin aksi taktirde direnç görevi görebilirler ve parazite sebep olurlar.
    3) ayrıca gerilim regülesinde akım kontrolüde yapabilmelisin bu da parazit sebep oluyor.
    becerebilirsem sana kendi kulanmakta olduğum oldukça basit olan regüle şemasını ve lm 1036 için çizdiğim baskı devresini göndereyim .bende yukarda belirtilen sorunlar yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fırtına1 -- 14 Şubat 2007; 21:16:01 >

• İlgine teşekkürler. ama devreyi açamadım.
    pm attım ilgilenirsen sevinirim.
  • resim açılmıyor arkadaşımwww.imageshack.us adresine yükleyip en alttaki direct linki buraya koyarmısın??
  • kullandığım regüle devresi resmini koyuyorum

• devre için sağol malzemeleri aldım yapacam.

bi de bu entegre soğutma ister mi?

tşk.
  • evet bu entegreye uygun bi soğutmaya bağlamanda fayda var.lm1036 çalıştırırken voltaj ve akım ayarını yaparsan devre için gerekli olan enuygun çözüme daha kolay ulaşırsın ben öle yapmıştım.Devrede olmamasına rağmen çıkış ucunada kondanstör koymanda fayda var en az 2200 mikro faraddan 36 volttan aşağı olmasın.ben beslemedeki kondastörleri 10.000 mikrofarad 36 voltluk kullandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fırtına1 -- 17 Şubat 2007; 22:38:42 >

• pardon. ben L200 regülatör devresine soğutma gerekir mi diye soracaktım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.