Şimdi Ara

Multimetreye buzzer ekleyen var mı ? (DT830)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DT830D aldım ve bu çevirdiğimiz yerdeki ok işareti de truncu renkte olduğundan 750vac alıyorum derken 2000ohm a almışız yani tersini seçmişim ben bunu 3-5 kez prize sokunca tabi haliyle içinden sesler çıktı. Yanık falan yok ama yanlış ölçüyor. Kısa devre buzer sesi takılı kalıyor falan her neyse internetten bir tane daha aldım meğer B D diye iki farklı seri varmış.

Bende DT830B alınca bir baktım kısa devrede ses simgesi yok içini açtım hakkatten buzzer yok. Şimdi yollara bakıyorum da + ve - ye giden yolu buldum ancak işlemcisine nasıl ulaacaız orası sıkıntı çünkü üstüne siyah damlatmışlar. Buzzer ekleyen oldu mu ? Deneyimi olan ?

• Sürekli elektronikle iç içe olduğun aşikar,keşke bu basit oyuncaklarla uğraşmak yerine en azından bir my64 falan alsaydın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    hocam bende prize direk sokunca içinden ışık çıkmıştı ama sadece sigortası yanmış benimkinin değiştirdim düzeldi. "işlemcisinin üstüne siyah damlatmışlar" demişsin tinerle çıkar o büyük ihtimal verniktir o. buzzera gelince gücü alacağımız yer gerçekten önemli
  • @VRMS Elektronikle bayağı iç içeyim. Cyber 936 aldım, ama bi multimetreye para vermek istemiyorum çalıştığım dükkanda da 830D var siyah cihaz gayet verimli ve güzel. Bana tek lazım olan buzzer. Yanan multimetremde (sigorta koymamışlar, yeri var) hala ölçü yapıyor ama yanlış değer veriyor. Kısa devrede buzzer takılı kalıyor ne gariptir ki iki parmağım ile problara değince ses kesiliyor. Birbirine sürtüyorum ötüyor vücuduma değdirince ses kesiliyor herhalde statik elektrikten.

Her neyse 830B nin devre şemalarını inceledim ama entegreden çıkan bacakların numaraları yazmadığı içiin doğru yolu bulamıyorum ve buna buzzer yeri koymamışlar gibi. Telefoncuyum ben kendim biliyorum nokia1100 telefonun kartını incelerseniz iki adet eksik entegre yeri vardır oraya radyo ve 8bit yerine normal ses entegresi koyup yüksek model olarak satıyorlar yani iki model arasındaki tek fark kartın üzerindeki entegrenin olup olmaması.

Hani dedim B ve D nin farkıda öyledir kartlar aynı şemalar ve entegreler aynı olup ta sadece model farkında buzzer mı koymuşlar diye ama sorunun cevabını anlayamadım. D deki buzzer ın iki ayağıda entegreye gidiyor ama entegre üzerindeki vernik yüzünden hiç birini göremiyorum. Vernekli olan yer 1cm çapında bunun altına 2x4cm kart koyup büyük entegre yuvasına oturacak şekilde yol çizmişler bir türlü anlayamadım. Hani böyle bir deneyimi olan varsa tak diye bilgiyi verir diye umuyorum. Ama şemaları ve teorileri değerlendirerek bu işi olumlu sonuca da kavuşturabiliriz.

@yardımcıPilotVerneği sökmeye gerek yok sanki boşu boşuna bir daha bozmayayım. 830B(buzzersiz) bunda sigorta var ama yaktığım(830D)da sigorta yuvası var ama yol çizmişler sigorta koymamışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 10 Ağustos 2015; 22:49:44 >

• Yukarı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.