Bildirim
LDR devresi...Bir özellik eklenecek
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Kac tane led baglayacaksin ?
Birde baglarken serimi bagladin paralelmi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
'DİKKAT' Yazacağım.Büyük değil,A4 kağıdı kadar.Led leri seride bağladım paralelde.Led sayını tek tek arttırdım.Led arttıkça parlaklığı azalıyor sönüyor.Enerji kaynağı 12V DC kullandım. -
Enerji kaynağın az daha çok enerji ile dene
Paralel mi bağlayayım seri mi? Adaptörden mi enerji alayım,yoksa pilden mi? -
quote:
Orijinalden alıntı: Furkan Başer
Paralel mi bağlayayım seri mi? Adaptörden mi enerji alayım,yoksa pilden mi?
Hepsini dene
12V ile Seri Bağlarsanız en fazla 5 tane led calısabilir.
Bu yüzden paralel baglamaniz lazim
Guc kaynagi pil,aku,adaptor, hersey olur
bakın parlaklık azaldı.2 led daha takınca tamamen söndü. -
-
3lu seri gruplar halinde bağlayıp dener misiniz ?
yani 3led seri sonra buna paralel 3seri led daha
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
kardeş neden bu kadar ugraşıyorsun ki bir transistör bagla beyzine bc 237 yi bagla collektörüne 12v ver yani r2 iptal :D emiterden çıkış al tabi pnp npn degişir olay ama basit olarak r2 direncini degeri dogru ise wattını yüksek takın sonuçta 1 wattlık bir dirence 1 den fazla led baglamak olmaz dimi en fazla 3 baglana bilir şu anda işim var acele olarak yazıyorum kusura bakmayın hesap kitap işine giremiyecegim dedigim gibi r2 yi çıkartmadan da transistör eklene bilir kolay gelsin -
4 seri bir paralel olarak bağla bide parlaklık için ledlerin önündeki koruma dirençinin değerini düşür çünkü o direnç tek led için tasarlanmış ama siz led leri çoğaltmak istiyorsunuz yani fazla akım çekmek zorundasınız bunun için koruma direncinin kapasitesini düşürmelisiniz
ledlerin hava karardığında direkt (tak parlaklıkta) çalışmasını mı istiyosunuz yoksa ldr ye gelen ışığın şiddetine göre mi parlamasını istiyosunuz o önemli. eğer sürekli tam parlak istiyorsanız. röle kullanın derim. ondan sonra da ledleri 4 erli seri bağlayabilirsiniz.
eğer parlaklık değişken olması gerekiyorsa transistörü kazancı daha büyük olan bi tanesiyle değiştirmeniz gerek. kollektör akımının biraz daha fazla olması gerekir yani. ben soğutucularla birlikte 2n3055 transistör ile devreme koca bir dükkan tabelası bağladım. şerit ledli bir tabelaydı.
ama orada tabiki güç kaynağı da önemliydi. 12V 10A bir güç kaynağı bağlamıştık. -
Çok teşekkür ederim. Yeni gördüm.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X