Arkadaşlar ben evde yokken kardeşim bilgisayarı açmış ve bilmeden BİOS ayarlarına girmiş,sonra nasıl olduysa BİOS'u ''Load Optimized Default'' yapmış ve kaydetmiş.Bunların hepsini bilmeden yapmış ama şimdi bunu bir kenara bırakalım. Şuan bilgisayar açılırken farklı bir BİOS'a giriş seçeneği çıkıyor.Yani bilgisayarı açtığımda o BİOS'a girilen yerde şimdi farklı bir resim var.Arkadaşlar bu bir sorun yaratır mı?Yaratırsa ne gibi sorunlar yaratır?Eski ayarlara geri dönüş yolu var mı?Yardımlarınızı bekliyorum!
NOT:Sistem Geri Yükleme yaptım,sonuç yok :(
Merhaba,
Bir ekran görüntüsü koyma gibi şansın var mı ? Sanırım Bios özelliğinde "Express Gate" gibi bir yazılım var ve bundan bahsediyorsun sen.. ''Load Optimized Default'' <- Fabrika ayarlarına döndürmek anlamına geliyor. Şayet bios özelliğinde böyle bir yazılım mevcutsa ve önceden "Disable" konumundaysa ''Load Optimized Default'' ile tekrar bu yazılım "Enable" ayarına dönmüştür.
Not olarak belirtmiş olduğun, "Sistem geri yükleme yaptım,sonuç yok" <-- Sistem geri yükleme sadece işletim sistemi içerisinde geri dönüş sağlar.. Oysa bios ayrıdır. Bios'un yazılımı, anakart üzerinde bulunan "Flash bios chip"in içerisindedir.
sorun olmaz
anakart markasını eskiden gösteriyordu şimdi göstermiyor, veya tam tersi...
Sorun olacağını sanmıyorum. Ama içine sinmiyorsa bios update yapabilirsin.
Teşekkürler arkadaşlar peki bu işlem,ayarları da mı fabrika ayarlarına dönderir?Yani BİOS'un yerel disk C ve D'ye etkisi olur mu?