Şimdi Ara

logitech driving force gt H shifter mod (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
10
Favori
37.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar çok hoşuma gitti çalışmanız tebrikler çok başarılı olmuş bunun aynısından ben de yapmak istiyorum, yorumların hepsini okumama rağmen pek fazla bir şey anlamadım maalesef :( Sizden ricam bu projeyi hangi siteden bulduğunuzu söyleyebilir misiniz ? Ya da linkini atabilir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ermanugr

Merhabalar çok hoşuma gitti çalışmanız tebrikler çok başarılı olmuş bunun aynısından ben de yapmak istiyorum, yorumların hepsini okumama rağmen pek fazla bir şey anlamadım maalesef :( Sizden ricam bu projeyi hangi siteden bulduğunuzu söyleyebilir misiniz ? Ya da linkini atabilir misiniz ?

teşekkürler ben bu projeyi bi siteden bulmadım bikaç yerden projeleri birleştirdim denile bilir ve onlarda genelde youtube videolarında anlatılanlara göre yaptım dökümanları silmiştim malesef ama youtubeye h shifter yazınca bir çok kişinin projeleri çıkıyor
  •  logitech driving force gt H shifter mod

logitech driving force gt H shifter mod

evet kabloları bu şekilde vitesin çalışma mantığını göstermek amaçlı kısa bir video çektim oda şuanda yükleniyor yüklenince atıcağım

Edit : videohttp://www.youtube.com/watch?v=mq0cEOVyVSg&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeroplayer06 -- 29 Ekim 2013; 18:31:02 >

• zeroplayer06 kullanıcısına yanıt
    resimler ve video için teşekkürler sizin önceki mesajınızdaki gibi lehimledim olmadı son şans başka kolda deniycem sonucu yazarım
  • Hocam debriyaj konusunda da yardımlarınızı bekliyorum.http://forum.donanimhaber.com/m_83251464/tm.htm
    Debriyajı halledebilirsek, hemen sizin projeye geçiş yapmayı düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScalaEmre

Hocam debriyaj konusunda da yardımlarınızı bekliyorum.http://forum.donanimhaber.com/m_83251464/tm.htm
    Debriyajı halledebilirsek, hemen sizin projeye geçiş yapmayı düşünüyorum

debriyaj için o analog kolu çözdükmü tamamdır siz galiba hazır pedal kullanıcaksınız ben dikiş makinesinin pedalları var onlardan kullanıcam normal pedal bulamadım

• Bendeki pedalların birini kesip göndereyim hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScalaEmre

Bendeki pedalların birini kesip göndereyim hocam

analogları bi çözsek pedal kolay aslındada nekadar aradıysamda hiçbirşey anlamadım o analoglardan
  • abiler kolay gelsin herkese bende uzun zamandır dh yi takip ediyordum fakat üye olmak bu konuya kısmetmiş bende bu işe girişicem tabi şimdi sınav haftasındayız şimdilik sadece bilgi topladım haftaya falan başlıcam youtubede pedallarla ilgili bir video buldum fakat portekizce ama adam baya döküman paylaşmış ve pedallar sanırsın g27 pedalı link burda pedal açıklamada link var bitane içinde birsürü döküman var metallerin boyları falan hatta oyun koluna nasıl bağlanıcağını bile göstermiş bi inceleyin derim

• quote:

Orijinalden alıntı: emir495

abiler kolay gelsin herkese bende uzun zamandır dh yi takip ediyordum fakat üye olmak bu konuya kısmetmiş bende bu işe girişicem tabi şimdi sınav haftasındayız şimdilik sadece bilgi topladım haftaya falan başlıcam youtubede pedallarla ilgili bir video buldum fakat portekizce ama adam baya döküman paylaşmış ve pedallar sanırsın g27 pedalı link burda pedal açıklamada link var bitane içinde birsürü döküman var metallerin boyları falan hatta oyun koluna nasıl bağlanıcağını bile göstermiş bi inceleyin derim

çok saolasın o videoyu daha önce görmştümde açıklamasındaki linklere bakmak hiç aklıma gelmemişti bu videoda tam benim aradığım şey gösterilmişhttp://www.youtube.com/watch?v=1lpBjr0W4BM

• usta birkaç bişey soracağım

1)
    quote:

Orijinalden alıntı: zeroplayer06

....

....

bu sistem cnc demişsiniz bunu nerde bulabilirim tornanacı ile aynı şeymi birde hangi programla çizdiniz

2)
    quote:

Orijinalden alıntı: zeroplayer06

yapımını kısaca özetliyeyim mantığı şu bozuk bir joystick vardı onu tamir ettim benim joistiğimde toplam 10 tane tuş bulunuyor ben bunun 8 ini kullandım her tuşun yerine 2 kablo lehimledim bunlarıda vitesin borusunun deyeceği şekilde 7 ileri 1geri sıcak silikonla yapıştırdım vitesin onaması için altında yay kullandım vitesin geçtiği yerde klmsını sağlamak için her vitesin altına bir clips yerleştirilebilir ama bu seferde benim borum büyük olduğu için clips de büyüyor buseferde kutuya sığmadılar bende L şeklinde 2 tane demiri kuunun tabanına sabitledim onların ucuna 2 alemilyum plaka plakaların tepeinede sac koydum ve sacın içini kestim borunun rahatça hareket edebileceği şekilde üstündeki plastiğide pc de çizimini yaptıktan sonra cnc de kestik....

burdada demişsiniz ki joypadin 10 tuşu var ben 8ini kullandım. Diğer ikisinede mesela birer buton bağlayıp kullanabilirmiyiz yine eğer olursa ne çeşit buton olabilir mesela şunlar benim dediğim

3) debriyaj için nasıl sistem yapacaksınız pedal olayını nasıl hallediceksiniz ben şuna benzer bişey yapmayı düşünüyorum pedal

4) birde vites debriyaj olayını hallettikten sonra sinyal yapmayı düşünüyorum bir videoda görmüştüm bulursam koyarım buraya. eğer seninde birkaç fikrin varsa birbirimize yardımcı oluruz

• 1)autocad de çizildi mastercam de kodu çıkarıldı

2)bende o kalan lara tuş taktım kutunun üzerine zaten herhangi bir tuş olabilir tek önemli olan şey basıp bırakılan bir tuş olmalı yani basınca on olan tekrar basınca off olan bir tuş olmamalı öyle olursa durmadan o tuşa basılmış olur ona göre bir tuş takılmalı

3)ben işe ilk başladığımda sadece debriyaj yapmak için başladım ama burdaki yapan kişi çok güzel şekilde döküman vs olarak vermiş tek debriyaj yerine gaz fren debriyaj beraber yapmayı planlıyorum

4)sinyalde gayet kolay aslında biraz kötü çizimde olsahttp://sketchtoy.com/54282075 bu şekilde olunca kolu yukarı itince yukardaki swiche deyecek aşağı itince aşağıdakine değecek direksyonun üzerinde bile uygulana bilir sinyalin geri dinmesi için yukardaki swichin yanından birtane kurşun kalemlerin içindeki yaylardan aynı şeyi aşağı tarafada yapınca kol ortada duracaktır ve hafif bir sertlikle çalışacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeroplayer06 -- 8 Kasım 2013; 14:57:21 >

• arkadaşım sen o tuşların 4 tanesine bi bağlayıp şaseyi tek mi aldın söylersen bendede var bitane onu yapmayı düşünüyom
  • quote:

Orijinalden alıntı: enex

arkadaşım sen o tuşların 4 tanesine bi bağlayıp şaseyi tek mi aldın söylersen bendede var bitane onu yapmayı düşünüyom

evet uğraşmamak için öyle yaptım diyer türlü 2 iş oluyor
    hımmmmmmmm tamam yani öyle çalışıyor bende bi el sıvayım
    eyvallah usta, benimde vizeler bitiyo yarın 12:30 da işe koyuluyorum lehimde buldum bi arkadaştan senden baya bi yardım alacam gibi gözüküyo :D
    birde şu cnc olayını aydınlatırmısın biraz daha
  • quote:

eyvallah usta, benimde vizeler bitiyo yarın 12:30 da işe koyuluyorum lehimde buldum bi arkadaştan senden baya bi yardım alacam gibi gözüküyo :D
    birde şu cnc olayını aydınlatırmısın biraz daha

autocad de çizildi mastercam de kodu çıkarıldı
  • Bugün Allah nasip ederse sanayiye gidip şu pedalı yaptırıyorum tornacıya pedal
    potansiyometreyide hallettim , oyun koluna bağladım nekadar çevirirsem okadar
    Usta bikaç şey kaldı sen bana h vitesin ve çubuğun ölçülerini atarmısın ben kafama göre yaptım ama bide seninkilerine bakayım uygun değilse değiştiririm birde marangozda kestirmeyi düşünüyorum h vitesi işallah keser
  • quote:

Bugün Allah nasip ederse sanayiye gidip şu pedalı yaptırıyorum tornacıya pedal
    potansiyometreyide hallettim , oyun koluna bağladım nekadar çevirirsem okadar
    Usta bikaç şey kaldı sen bana h vitesin ve çubuğun ölçülerini atarmısın ben kafama göre yaptım ama bide seninkilerine bakayım uygun değilse değiştiririm birde marangozda kestirmeyi düşünüyorum h vitesi işallah keser

pedalı yaptırdıktan sonra fotoğraflarını paylaşırsanız çok iyi olur ben dikiş makinasının pedalını kullancaktım ama o çok küçük geldi bu uygun olursa bundan yaparım benim vites borusu köşeli köşeli kesinlikle tavsiye etmiyorum geçişlerde sorun yaratıyor viledanın sopasını kesmiştim bulabiliyorsanız tam yuvarlak boru kullanın 28-30cm civarı benim borunun uzunluğu marangoz hakkında hiçbi fikrim yok benim vites kutusu marangoza kestirdim bütün parçalar yamuk yumuk kesmişti

ozaman şöyle diyim vitesin planını autocad de çizdik ama mastercam demişsin onu nası çevircem biraz googleden baktım ama nasıl çevireceğim anlamadım
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.