Şimdi Ara

LOGİTECH G25 DİREKSYON İNCELEMESİ (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.593
Cevap
4
Favori
282.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Pir

quote:

Orjinalden alıntı: crazytown_

ya ben 2 tane alıcam bi tane buldum 200 ytl'ye 2. el eğer başka satıcak olan varsa görüşebilirim...2 tane oğlum var kavga gürültü hep

Böyle babalarda var demek... Ben gidip desem babama 500 liraya direksiyon aldım diye beni evden atar valla..

valla ya ne babalar 2 tane alacan bi de kavga ediolar die bn momo almayı düşünüormda gizli gizli kendi kartımdan geçirip kendim ödemeyi peder duysa ne yapar bilmem

• Bende ayın 15 inde Mavi Bilgisayardan aldım 480ytl 12 taksitle. Bundan önceki direksiyonum Thrustmaster Force Feedback Racing Wheel i 3-4 yıl sorunsuz kullandım halada iyi durumda. Debriyajı ve daha iyi dönen bi direksiyonu olsa daha uzun süre kullanırdım herhalde.
    G25 in debriyaj olayı ve 900 derece dönebilmesi bu direksiyonu almam için en etkili konu oldu. G25 in malzemesi gerçekten kaliteli arkadaşlarımın araçlarındaki momoların hissini birebir veriyor. Çapıda tam yerinde ele iyi oturuyor. Pedallar özelliklede fren pedalı çok iyi iş çıkarıyor çoğu oyunda GTR GT Legend ve LFS gibi eski setimle frenlemede zorluk çekiyordum bunda ise gerçek araç kullanır gibi kitleme noktasına kadar limit fren yapabiliyorsunuz.
    Debriyejın sert olduğunu söylemişler bence normal sertlikte yarış araçları yada GTI sınıfı araçlarında debriyajları da serttir mesela F355 gibi bizzat basmışlığım var Gaz pedalı zaten sorunsuz. Vites kolu biraz kısa ilk bakıldığında ama direksiyonun hemen yanına konumlandırılacağı düşünülürse boyunun kısa olması daha kullanışlı kılıyor. TypeR kullandıysanız direksiyonun hemen yanında olması benzer his yaratıyor. Çok isteyende topuza kıyıp gerçek bir vites topuzu takarak uzatabilir. Vitesle hatta setle ilgili tek olumsuz eleştirim sıralı vites modunda kolu kendinize çekerken sık sık aşağı kayması. Bu aşağı kayma haraketi H modunda geri vites için gerekli ama sıralı modda bi çözüm bulunsa iyi olurmuş.

Gelelim oyunlara. Açıkçası ilk günler istediğim randımanı alamadım direksiyondan. Direksiyon açının nasıl değiştirileceğini bulmam ve neye göre ayarlamam gerektiğini anlamam uzun sürdü. İlk olarak LFS de araç ayarlarındaki 720 derece ayarını direksiyonada uygulayınca gerçekten araç kullanıyormuş hissini yakaladım. Bu oyunda özellikle frenin sertlik ayarının çok gerçekçi olması G25 e tam puan verdiriyor. Birde vitesler debriyaja basmadan geçmiyor ki bu çok iyi olmuş.
    GTR ve GTL oyunlarında direksiyonu bir türlü ayarlayamamış ve sinir olmuştum. LFS de harika çalışan set GTR ve GTL de eski setimden de kötüydü. İmdadıma GTL bazlı M3 challange oyunu yetişti. Oyun içinde G25 için hazır profil vardı. Onu seçtiğimde şaşırdım çünkü force feedback efeklerini low ayarına getirmişti. Hiç bir ayara dokunmadan oyuna geçtim sonuç benim daha önce denediğim ayarlardan daha iyidi. Direksiyon için ufak bi sensitivity ayarıyla ayarı 35 e getirdim. Direksiyon dönme kilidinide oyunda 37 dereceye ve direksiyonuda Logitech profilden 370 e getirerek LFS deki kadar gerçekçi hisleri yakaladım.
    Aynı şekilde hemen GTL e döndüm ve Force feedbacki low a hemen altındaki ayarı 98 e getirip o sırada kullandığım aracın direksiyon dönme açısnı maksimum ayar olan 34.5 dereceye getirip Logitech Profilerda 345 derece olarak girdim sonuç beyaz ötesiydi Artık direksiyondan tam randıman alabiliyordum. GTL ve GTR serisinde eleştirebilceğim tek nokta ki oda G25 in suçu değil vitesler debriyaja basmadan da geçiyor. Bu arada GTR GTL de hatta M3 challange ta vitesi sürekli tut diye bi ayar var onu seçmezseniz vites kolunu boşa aldığınızda araçta boşa atmıyor.
    World Racing 2 de ise direksiyon açısnı tam oturtamadım ama fena değil. Tabii debriyaj ve H vitesin olmaması zevki biraz bölüyor.

H vites çok keyifli ama birazda zaman kaybı yaratıyor. Direksiyondan vitesle ve otomatik debriyajla daha iyi tur zamanları atılabiliyor. Mesela GTR de direksiyondan vites atmak zaman kazandırırken GTL de H vites çok zevkli olabiliyor. Özellikle GTL de uzun düzlüklerden sonra 5-3-2 yaparak limit frenaj yapmak çok keyifli.
    Uzun sözün kısası parasını tamamıyla hakkeden bir set. Sosyal içerikli bir mesajda verelim "caddelerde değil G25 başında gazlayalım..."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tipo16v -- 25 Kasım 2007; 17:55:56 >

• G25 parasını sonuna kadar hakediyorda, zaten kısıtlı bir bütçe ile oyuna yatırdığımız paranın sorunlarını yaşarken G25 gibi (ki kalitesine ve mühendisliğine diyeceğimiz yok) 500 YTL gibi bir para vermek açıkçası insanı tedirgin ediyor. Uzun bir düşünme aşamasından sonra dedim bari bir Driving Force Pro alayım, baktım piyasada kalmamış, e haliyle MOMO aldım. Aradan 1 ay geçti geçmedi Türkiye'de hiçbiryerde bulunmayan DFP kaynıyor ortalık. Gelde çıldırma!!!
  • Driving force pro var 2 senedir bende alayına gidiyor driftte.Ama sens konusunda destek verirse daha iyi oluyor
  • Benim dikkatimi çeken alette direksiyonun üzerinde cok az tuş var driving force proya göre hani bu ps2 için ayrı mesela ama direk oyunu direksiyon üzerinden kontrol edebiliyorsun.Yani çok pahalı tek güzelliği bence frenin normal araba freni gibi olması vites ergonomisi hoşuma gitmedi.
  • İlgilenen olursa G25 Direksiyon setimi satıyorum 375 YTL.
  • bu alet gerçektende parasına değiyormu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mujim_007

bu alet gerçektende parasına değiyormu?

hemde son kuruşuna kadar..
  • arkadaşlar bu seti aldım fakat bana yardım edermisiniz pro street ayarları tdu ayarlarını filan yapamıyorum...hangi oyuna nasıl ayar verebilirim bu nasıl olacak çok acil yardım gerekiyor direksiyonu kullanamıyorum...
  • amma kalabalık masan varmış bi çay kahve içsen dökülse gitti bütün set ben masaya laptop koydum bide çay kahve bişey içerken baya dikkat etmek zorunda kalıyorum :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: FaTaLiTY41

amma kalabalık masan varmış bi çay kahve içsen dökülse gitti bütün set ben masaya laptop koydum bide çay kahve bişey içerken baya dikkat etmek zorunda kalıyorum :D

Sakınılan göze çöp batarmış. Olayları akışına bırak dostum, rahat ol.
  • arkadaşlar tdu da ayarları yapamıyorum...direksiyon hassasiyeti derecesi kaç olmalı...ve debriyaj ile ile vites atamıyorum vitesler hep klavyeden geçiyo ayarları nasıl yapıcam yardım edin..ayrıca pro dtreet da debriyaj olayı varmı yani pro street de debriyajsız vites geçiyomu...
  • Şu sıralar ben de G25 almayı düşünüyorum, şu anda en ucuz nereden alabilirim ?
    Uygun fiyata olursa 2. el de alabilirim. Cevaplarınızı bekliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Umutcan

Şu sıralar ben de G25 almayı düşünüyorum, şu anda en ucuz nereden alabilirim ?
    Uygun fiyata olursa 2. el de alabilirim. Cevaplarınızı bekliyorum.

ben 620 ytl 'ye bimeksden aldım forumda 350 ytl ye satan vardı...bi iki sayfa önceye git...
  • Aslında bende 2. el arıyorum. Yok başka satan..
  • 450-500 civarı olması lzmdı mavibilgisayar, sanalmarketim ve exa ya bi bak oralarda olması lzm bu fiyatlarda..
  • Bulduğum en ucuz sıfır g25 fiyatları 440-460ytl arası. Aslında 2. el olarak 300 civarı bulsam daha iyi olur.
    2. el bulamazsam 450 civarında sıfır alacağım artık. Driving force pro düşünüyordum fakat youtube'da videosunu
    izledim, mekanik ses felaket düzeyde. G25'de bu sesin olmadığını söylüyorlar.
    2.el satmak isteyen arkadaşlar varsa bana pm yoluyla ulaşabilirler.
  • 450 YTL civarında nerede sıfır buldunuz acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackgod

450 YTL civarında nerede sıfır buldunuz acaba?

http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=4156

http://www.sanalmarketim.com/urun/LOGI.GAME.SW.012/?liste&ref=%2Ckeywords%3Ag25&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=366&pid=2250

Bu üç sitede fiyatları uygun, özellikle mavi bilgisayarda. Havale ile 398ytl'ye satıyor oradan alacağım sanırım.
    2. el çok araştırdım birçok sitede fakat bulamadım. En iyisi sıfır almak gibi duruyor.

• Cevabınız için teşekkürler.

Mavi Bilgisayar'da uygunmuş gerçekten. Bende ordan almayı planlıyorum şu andan itibaren :)
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.