Şimdi Ara

Logitech G930 | Turtle Beach 500p | Gold Wireless Headset Kullanıcı Yorumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu üç kulaklığıda kullanmış biri olarak sizinle izlenimlerimi paylaşmak istedim. Forumda yeteri kadar inceleme var biliyorum, ancak benim bu konuyu açmamın nedeni subjektif olarak, teknik özelliklerden/kutu içeriğinden ziyade kişisel kullanımlarımın sonuçlarını paylaşmak. Logitech G930 ile başlayalım.

Logitech G930(PC) gayet şık bir şekilde dizayn edilmiş, gerek malzeme kalitesi gerekse dayanıklılık bakımından oldukça tatminkar bir ürün. Kulaklara tam oturmakla birlikte, dış çevreyle bağlantınızı tamamen kopartıyor. Earpadler sentetik deri. Buna bağlı olarak uzun süreli kullanımlarda hafif terleme yapabiliyor. Ses kalitesine gelecek olursak basslar ne çok fazla ne de çok kısık. Ayarında demekte fayda var.EQ ayarlarını kullanmadığınız takdirde ses seviyesi nispeten kısık. Bununla beraber yazılımsal problemlerinin olmadığını söylemek sahtekarlık yapmak olur. Bariz bir şekilde yazılımsal hataları var.( 2 farklı kulaklıkta da aynı problem) Örnek vermek gerekirse youtube da video seyrederken sağ kulaklığın, sol kulaklıktan bariz bir şekilde daha fazla ses vermesi gibi. 7.1 özelliğini açarak bundan kurtulabiliyoruz ancak bu seferde echo yapma problemi ile karşılaşabiliyoruz. Her zaman böyle olacak diye bir şey yok. 100 video da 3 4 kere oluyor. bununla ilgili yabancı forumlarda da yadsınamayacak derecede şikayet mevcut. Kalıcı çözümü ise ya logitech in kendi programından sağ hoparlörün sesini kısmak yada kayıttan yürütme aygıtlarından bazı ayarlamar yapmak. 7.1 özellikle filmlerde gayet güzel bir şekilde çalışıyor. Hele ki filmin formatı uygunsa tadından yenmez. Müzik performansı üst düzey değil. Bildiğiniz üzere bu bir oyuncu kulaklığı. Bir Beats performansı beklemek yanlış olur.( gerçi beatslerinde şişirildiğini düşünüyorum o ayrı konu) Gel gelelim oyun performansınaaa. FPS oyunlarında kulaklık adeta kendini kaybediyor. Gözünüz kapalı adam vuracak raddeye gelebiliyorsunuz. Kulaklığı 3 sene önce ilk kafamı takıp BF3 açtığım zaman noluyoruz demiştim. Hatta şöyle bir anım da var. Kulaklığı aldım heycanla kurdum 7.1 sanal surround u aktif ettim, direk bf girdim. Arkama atılan bombanın patlamasıyla birlikte eyvah pencere çarptı tuzla buz oldu demem bir oldu. O kadar gerçekçi bir ses sunmuştu ki evdeki pencere kırıldı sandım. FPS oyunlarında son ses oynayamıyorsunuz o kadar gürültülü. Mikrofon performansına deyinecek olursam kesinlikle harika. Çevre gürültüsünü başarılı bir şekilde filtreliyor ve sesi gayet temiz bir şekilde iletiyor. Benim gibi mikrofona önem verenlerdenseniz bu kulaklık kesinlikle size uygun. Şarjın gitme süresi ortalama 7-8 saat civarı. Bununla birlikte vaad ettiği değerlerin altında kalıyor(10 saat) Kablosuz gücü ise oldukça etkileyici. Kopma sorunu hiç yaşamadım. Öyle ki balkondan sigara içerken bile arkadaşlarımla konuşabiliyorum. Ps4 performansı ise yok diyebiliriz İnanılmaz derecede sesi düşük. Zaten ps4 için unoffical bir kulaklık olduğundan bunun dert edilmesi gerektiğini düşünmüyorum.

Bir F/P ürünü mü derseniz Türkiye fiyatında kesinlikle hayır! O fiyatlara çok daha iyi kulaklıklar alınabilir. Amazon gibi sitelerin indirime girdiği günlerde yakalarsanız kesinlikle kaçırmayın!

Gel gelelim Turtle Beach 500p(PS4) 'ye. Benim büyük umutlarla aldığım ancak şişirilmiş olduğunu düşündüğüm bir kulaklık. O kadar da güzel yorumlar okumuştum forumda. Malzeme kalitesi tam bir fiyasko! Teknosa dan alacağınız 50 liralık kulaklıklara benziyor malzeme kalitesi. Kafaya oturmuyor bile! ( en azından bana ) Earpad ler 15 dakika sonra inanılmaz şekilde can yakıyor. Hele ki gözlük ile kullanacak arkadaşları düşünemiyorum.Sentetik deri earpadler terletme sorunu var. Bass performansı tatminkar olsada Bloodborne gibi bir oyunda ben temiz sesler alamadım arkadaş.Kulaklığın içindeki EQ ayarları ve 7.1 başarılı bir şekilde çalışmakta.GTA V ve Battlefield4 de yeterliydi ancak dediğim gibi Bloodborne daki performansı rezalet.DTS destekliyor diye kocaman kocaman yazmışlar üstünde kurulum yaparken kullanma klavuzu size Dolby seçtiriyor. DTS seçerseniz ses kaybı yaşayabilirsiniz diyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Mikrofon deseniz korkunç derecede kötü. Bazı arkadaşlar sinirlenebilir evet sesi güzel bir şekilde iletiyor saçma sapan patlamalar yaratmıyor ancak buzzing problemi bariz bir şekilde var. İnsanlarla iki kelam edemedik yahu. Benim gibi konfor ve mikrofon performansına önem veriyorsanız bu kulaklık sizin için tam anlamıyla kabus! Pc performansı ps4 performansına nazaran çok daha etkileyici. Son ses de bir şeyler dinlemek imkansız zaten ses çatırtıyor, ancak ses seviyesi olarak gayet tatminkar. Ayriyetten dijital output çıkışınız varsa TV'de de çalışıyor.(Evet bu gerçekten hoş bir özellik) Çekim kalitesi fena değil evin içinde Logitech gibi gezemedim ancak tatminkar. PC de audacity ile kayıt yaptım orada da buzzing problemi var.

F/P olarak kesinlikle tavsiye etmem.

Son olarak Gold Wireless Headset(Ps4) Bunu alırken beklentilerim çok yüksek değildi nitekim beni şaşırttı diyebilirim. Malzeme kalitesi Turtle Beach den çok daha iyi. En azından daha kaliteli hissettiriyor. Earpadler kulağınızı çevreliyor ve sentetik deri. Biraz terletme problemi mevcut. Hele ki bu sıcaklarda. Konfor olarak Turtle Beach den çok daha iyi. Hatta bu yetmez çok çok çok daha iyi. Uzun kullanım sonucunda kafanızda baskı yaratsada rahatsızlık hissini çok fazla yaratmıyor. Ses olarak bassları turtle beach ve logitech den bariz bir şekilde düşük. FPS performansı başarılı. Maks ses seviyesi oyundan oyuna değişsede tatminkar bir deneyim sunuyor. 7.1 performansları turtle beach ile kafa kafaya sonuçta sanal surround. Mikrofon performansı ortalama düzeyde.

F/P mi derseniz indirimdeyken kesinlikle evet!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samichlaus -- 21 Eylül 2017; 21:54:27 >

• güzel makale.
  • Samichlaus kullanıcısına yanıt
    Hocam G930 mu Ps4 gold wireless mı tercih etmeliyim sence?

PS4 gold kulaklığın 7.1 pcde çalışmıyor,G930 unda ps4de çalışmıyor
  • Nathan - Drake kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam. İki kulaklik arasında kaldiysaniz söyle bir şey söyleyebilirim. Eğer pc de oyun oynamiyorsaniz Gold Wireless Headset alın. Lol wow hots tarzı oyunlar oynuyorsaniz sadece pc de, skype vent ts için 40 50 lira arasında mikrofon kalitesi tatminkar kulakliklar var kablolu onlardan alıp ihtiyacınızı karsilayabilirsiniz. 7.1 her ne kadar pc de çalışmasada, film ve müzik için sizi idare edecektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samichlaus kullanıcısına yanıt
    Peki g930 un ps4 performansı nasıl acaba? Ses düşük vs diyorlar kullandın mı sen hocam?
  • Yararlı bir konu olmuş PS4'te FPS oyun oynayan biriyim ve Razer Kraken PC'ye göre PS4'te daha az ses veriyor değiştirmeyi düşünüyorum ilk tercihim Gold headset ancak dayanıksızlığı beni düşündürüyordu daha sonra Hyperx Cloud2 düşündüm ancak TurtleBeach 500 serisi tavsiye edildi.Bununda sizin incelemenizle ondanda vazgeçtim diyebilirim.

PS4'te Rainbow six Siege gibi sesin önemli olduğu oyunlar oynuyorum bu yüzden ses benim için çok önemli bütçemde en fazla 500 tl bundan dolayı tek yol yine gold headsete çıkıyor PS4 performansından dolayı.

Sizden ricam fikrinizi belirtmeniz yani FPS oyunlarda PS4'te çok iyi performans alırmıyım veya daha iyisi varmıdır o fiyat skalasında ?

Razerdaki gibi problem yaşamak istemiyorum ayrıyeten.İyi günler şimdiden teşekkürler.

• AttackHane kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam şu anda sadece oyunlarda aktif olarak kullandığım 2 adet kulaklığım var. Biri gold headset diğeri ise cloud 2. Hyper X ps4 ile %100 uyumlu değil. Bu yüzden tercih ederken biraz daha geri plana atabilirsiniz. FPS oyunları için neredeyse hepsinin performansı aşağı yukarı aynı.(Logitech dışında, ps4 de rezalet). Illaki bir sıralama isterseniz TB > HyperX >Gold Headset. Tabi bunun kişisel bir şey olduğunu unutmayın. Bu arada Turtle Beach'i büyük umutlarla aldığım için o sinirle biraz acımasız eleştirdiğimi farkettim. Ancak halen malzeme kalitesi ve komfor açısından söylediklerimin arkasındayım.2 kişiye daha denettim 500p yi ve kimse rahat edemedi. Çok rahat ettiğini söyleyen başka arkadaşlarımda var. Keza buzzing problemini çözen arkadaşlarım oldu. Ancak nasıl yaptıklarını bilmiyorum. 100 doları kesinlikle haketmeyen bir kulaklık kesinlikle garantisini veremeyebilirim. Aceleniz yoksa bekleyin gold wireless headset in yeni çıkacak kulaklığını alın hocam platinium diye geçiyordu sanırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Samichlaus

Merhabalar hocam şu anda sadece oyunlarda aktif olarak kullandığım 2 adet kulaklığım var. Biri gold headset diğeri ise cloud 2. Hyper X ps4 ile %100 uyumlu değil. Bu yüzden tercih ederken biraz daha geri plana atabilirsiniz. FPS oyunları için neredeyse hepsinin performansı aşağı yukarı aynı.(Logitech dışında, ps4 de rezalet). Illaki bir sıralama isterseniz TB > HyperX >Gold Headset. Tabi bunun kişisel bir şey olduğunu unutmayın. Bu arada Turtle Beach'i büyük umutlarla aldığım için o sinirle biraz acımasız eleştirdiğimi farkettim. Ancak halen malzeme kalitesi ve komfor açısından söylediklerimin arkasındayım.2 kişiye daha denettim 500p yi ve kimse rahat edemedi. Çok rahat ettiğini söyleyen başka arkadaşlarımda var. Keza buzzing problemini çözen arkadaşlarım oldu. Ancak nasıl yaptıklarını bilmiyorum. 100 doları kesinlikle haketmeyen bir kulaklık kesinlikle garantisini veremeyebilirim. Aceleniz yoksa bekleyin gold wireless headset in yeni çıkacak kulaklığını alın hocam platinium diye geçiyordu sanırım.

Platin Headset’i biliyorum araştırdım güzel ancak biraz pahalı.Kullanımı sadece PS4’te yapacağım içinde (İdaretenlik laptopum var PC’de oyun oynamıyorum multimedya işlerimede telefon yetiyor) PS4’te tam uyumlu bir kulaklık arayışındaydım.Epeydir araştırıyorum Ps4’te ses kartı olmayışı ve farklı bir sistem oluşu diğer kulaklıkların performansını tam kullanamamasına neden oluyor.Kraken’de ses kısıklığı yaşayan bir bende değilim çok fazla kişi bu konuda şikayetçi.

Özellikle BF4 gibi oyunlarda ses kabul edilebilir ancak Rainbow Six Siege’de iphone kulaklıkşarı bile daha iyi ses veriyor Krakene göre...

Bundan dolayı açıkçası bu sefer nokta atışı yapmak istiyorum yani PS4’te sıkıntı yaşamayacağım desteklenen bir kulaklık istiyorum oda şuan gold ve platin kulaklıklar diyebiliriz.Platin Amazondan bile şuan pahalıya geliyor.Gold 400 civarı bir fiyata sahip.Gold’u bu güne kadar almadıysam tek düşüncem narinliği kolayca çatlama ve kırılma şikayetleridir.

Sizin bu konudaki fikriniz nedir acaba ? Yani Hold kulaklık alsam pişman olurmuyum ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.