Şimdi Ara

Logitech M325 Mouse: 6,89 TL+Kargo (Yalan Oldu) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
325
Cevap
3
Favori
16.350
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chatlaxs

1 tane alan arkadaşlar iptal ederlerse tüketici hakem heyetine gidip başvurun %100 alırsınız. Ama 1 den fazla alanlarınki kötü niyete giriyor iptal olur.Ben geçen sene hızlıaldan xperia ray almıştım fiyat hatalı diyip iptal ettiler tüketici hakem heyetine başvurdum lehime sonuçlandı paşa paşa gönderdiler fiyat yanlış girilmiş kusura bakmayın işini geçecekler hakkınızı arayın

ayrıca bakınız

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/862.html

SATIŞTAN KAÇINMA

Madde 5 - (Değişik madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./6. md.)

Üzerinde "numunedir" veya "satılık değildir" ibaresi bulunmayan bir malın; ticari bir kuruluşun vitrininde, rafında veya açıkça görülebilir herhangi bir yerinde teşhir edilmesi halinde satıcı bu malların satışından kaçınamaz.

Hizmet sağlamada da haklı bir sebep olmaksızın kaçınılamaz.

Aksine bir teamül, ticari örf veya adet yoksa, satıcı bir mal veya hizmetin satışını o mal veya hizmetin kendisi tarafından belirlenen miktar, sayı veya ebat gibi koşullara ya da başka bir mal veya hizmetin satın alınmasına bağlı kılamaz.

Diğer mal satışı ve hizmet sağlama sözleşmelerinde de bu hüküm uygulanır.

FİYAT ETİKETİ

Madde 12 - (Değişik madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./19. md.)

Perakende satışa arz edilen malların veya ambalajlarının yahut kaplarının üzerine kolaylıkla görülebilir, okunabilir şekilde o malla ilgili tüm vergiler dahil fiyat, üretim yeri ve ayırıcı özelliklerini içeren etiket konulması, etiket konulması mümkün olmayan hallerde aynı bilgileri kapsayan listelerin görülebilecek şekilde uygun yerlere asılması zorunludur.

Hizmetlerin tarife ve fiyatlarını gösteren listeler de birinci fıkraya göre düzenlenerek asılır.

Etiket, fiyat ve tarife listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat üzerinden satış yapılır.

Fiyatı; Bakanlar Kurulu, kamu kurum ve kuruluşları veya kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları tarafından belirlenen mal veya hizmetlerin, belirlenen bu fiyatın üzerinde bir fiyatla satışa sunulması yasaktır.

Bakanlık, etiket ve tarife listelerinin şeklini, içeriğini, usul ve esaslarını bir yönetmelikle düzenler. Bakanlık ve belediyeler, bu madde hükümlerinin uygulanması ve izlenmesine ilişkin işleri yürütmekle ayrı ayrı görevlidirler.

anlatım güzel olmuş ta benim merak ettiğim bu hakem heyeti için falan ekstra bir masraf yapmamız gerekiyor mu ?

ve proses tam olarak nasıl işliyor ne kadar zaman alıyor biraz bahsedebilir misin ?

Bursa da daha önce giden var mı acaba ?

• bende niye iptal olmuyor diyorum ödeme provizyonda tutuluyor ne yapacam şimdi ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gayipten Gelen Ses

adamlar hata yapmış bide bu hatadan faydalanıp tüketici hakem heyeti falan diyen var
    nası bi iç dünyanız var çözebilmiş değilim bu sıcak fırsatlardaki insanlardan nefret geliyor her geçen gün

iyi güzel herkes rahat şekilde hata yapsın ve yaptırımı olmasın.Bir doktor yanlışlıkla bi yakınının ölümüne sebep olsun sonra kusura bakmayın desin.Ben de mühendis olarak hata yapayım gemi batsın ya da işçiler ölsün sıkıntı yok.Yaptıkları hata karşısında kendileri karşılayacaklar tabi , ben şahsen ilk alanlardanım hata olduğunu bilmeden oda arkadaşlarımla beraber aldım ama ne olursa olsun göndermeleri gerek.Kafasına göre hata yaptım iptal ettim diyemez, eğer gönderilmezse tüketici heyetine kadar gideceğim.3-5 için değil , hata yapıp da yalan söyleyen ve insanı salak yerine koyanlara ders olsun diye gideceğim.Hatalar yapanları bağlar , kim yaptıysa o üzülsün.Evet super reklamdı ama alışveriş yapılmayacaklar listesine kafadan sokabilecek reklamdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: .Tolga

anlatım güzel olmuş ta benim merak ettiğim bu hakem heyeti için falan ekstra bir masraf yapmamız gerekiyor mu ?

ve proses tam olarak nasıl işliyor ne kadar zaman alıyor biraz bahsedebilir misin ?

Bursa da daha önce giden var mı acaba ?

masraf yok e devlet şifreniz varsa
    www.turkiye.gov.tr
    404 Sayfa Bulunamadı
    https://www.turkiye.gov.tr/kuruma-git?hizmet=2000
    buradan şikayette bulunabilirsiniz.Durumu anlatan bi dilekçe yazıp Maile gelen fatura örneği ekran görüntüsü ekleyip gönderin.Yaklaşık 1 ayda sonuçlanır.

1den fazla alanların kötü niyete girdiği için başvursalarda olumlu sonuçlanmayacaktır bence. Ayrıca iç dünyası nasıl falan yazmış önceki sayfada birisi,Hakkın varsa arayacaksın

ayrıca bazı firmalarda bu fiyat yanlış girilmiş olayını bilerek yapıyorlar sizden çekilen parayı kullanıp 1-2 hafta kullanıp iade ediyorlar, forumu takip edenler bilir Gold olayı vardı edifer belki hala parasını alamayan vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatlaxs -- 14 Şubat 2013; 16:09:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: inexo

bende niye iptal olmuyor diyorum ödeme provizyonda tutuluyor ne yapacam şimdi ben

aynen bendede iş bankta bekleyen ödemeler kısmında :(( tutar yansısada adamlar geri iade etse.

edit: tam yazdım mail geldi siparişiniz iptal edilmiştir diye :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamundaizm -- 14 Şubat 2013; 16:04:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hebelehubele

quote:

adamlar hata yapmış bide bu hatadan faydalanıp tüketici hakem heyeti falan diyen var
    nası bi iç dünyanız var çözebilmiş değilim bu sıcak fırsatlardaki insanlardan nefret geliyor her geçen gün

iyi güzel herkes rahat şekilde hata yapsın ve yaptırımı olmasın.Bir doktor yanlışlıkla bi yakınının ölümüne sebep olsun sonra kusura bakmayın desin.Ben de mühendis olarak hata yapayım gemi batsın ya da işçiler ölsün sıkıntı yok.Yaptıkları hata karşısında kendileri karşılayacaklar tabi , ben şahsen ilk alanlardanım hata olduğunu bilmeden oda arkadaşlarımla beraber aldım ama ne olursa olsun göndermeleri gerek.Kafasına göre hata yaptım iptal ettim diyemez, eğer gönderilmezse tüketici heyetine kadar gideceğim.3-5 için değil , hata yapıp da yalan söyleyen ve insanı salak yerine koyanlara ders olsun diye gideceğim.Hatalar yapanları bağlar , kim yaptıysa o üzülsün.Evet super reklamdı ama alışveriş yapılmayacaklar listesine kafadan sokabilecek reklamdı.

bu yapılan hatada ölen kim?adamlar zaten demiş hatalı girdik iptal edecez diye.Dahada diretmenin ne anlamı var.Zaten hatalı olduğu belliydi mahkemeye kadar gitmenin ne anlamı varki saçmalık.

• hata dersin, stok yok demessin :) hem fiyat hatalı hem de stok yok dersen orda amatörlük çıkar ortaya :)
  • Fırsatçılığın yağmalamanın yan etkisi.
    Karşıdaki insan yanlış yapmış olabilir.
    Ben genelde stokta olsada ararım firmayı sorardım.
    Olmadı deneme amaçlı 1 tane alınır.

Sizin yaptığınız HURRRAAAAA HüCUM ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH.
    Nedir bu saldırı.

5 er 10 ar 20 şer 100 alanda vardır zavallı cesarete edip yazmamıştır.
    Heyecanı içi içine sığmıyordur.
    Ertesi gün kaldırımda hasır serip 20 tl ye satcaktı zavalla tabii...

Sonra bu insanın yanlış yapcağı aklınıza gelmez.
    İşte bizi mağdur etti bilmem ne. :)
    Ne komik cümleler bunlar.
    Burda biri mağdur ettiyse oda kendi kendini madur etme olayı var burda.
    Adam sonuçta direk özür diledi.
    Ocağına incir ağacı mı diksin.

GRUPANYA gibi oyalamadı da bu adam...
    Direk dedi yanlış olmuş.Stokta yok (Yani yeterince demek istemiştir)

DENEYİM OLMASI DİLEGİYLE.
    10ar 20şer alanlara...

• Bide adamın işi gücü yok milletle uğraşcak :)
    Reklam diyenlerde çok zeki diyebilirim :)

1-Kötü reklam olur.
    2-Kötü reklam olur.
    3-Evet evet bi site vardı...
    Ucuz koyuyor sonra iptal ediyor.
    Neydi adı neydi.Bence KÖTÜ REKLAM OLUR.

Zeki arkadaşlara saygımı sunuyorum.
    Kendileri olsa ürünü yollarlarmıydı.
    Merak etmiyorum.İmkansız :)

Şimdi bi ton İBAN hesabına titizlikle iptal yapcak bankalarla uğraşcak.
    SATICI burda en karlısı :)
    Neden mi.

1-Boş zamanını değerledirmek için yaptı tabiki işi yok.
    2-REKLAMIN iyisi kötüsü olmaz. (SANAT CAMİASI için geçerli.)(Aslında TV Dünyası :)
    3-Bankalarla diyalog kurmak gibisi yok tabiki :)
    4-Bir kaç kızgın alıcı ile belki diyalog kurcak.Buda SATICI için paha biçilemez dimi.
  • bazı arkadaşlar,zamanında göremeyip alamadıklarından, vay efendim aldınız,çok aldınız, yağmacılık vs söylemlerle içlerindeki fırsatı yakalayamama duygusunu bastırmaya çalışıyorlar,ama görüp alabilselerdi içlerinde 3 5 tane alayım diye düşünüp alacaklardı ,iptal olunca ah vah edeceklerdi.İnsanoğlu işte.
  • quote:

quote:

quote:

bu yapılan hatada ölen kim?adamlar zaten demiş hatalı girdik iptal edecez diye.Dahada diretmenin ne anlamı var.Zaten hatalı olduğu belliydi mahkemeye kadar gitmenin ne anlamı varki saçmalık.

hatanın sonucunda birisinin ölmesi gerekmiyor , olmuş olması bile yeterli.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hatanın sonucunda birisinin ölmesi gerekmiyor , olmuş olması bile yeterli.

tamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gayipten Gelen Ses -- 14 Şubat 2013; 16:40:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: amisos55

bazı arkadaşlar,zamanında göremeyip alamadıklarından, vay efendim aldınız,çok aldınız, yağmacılık vs söylemlerle içlerindeki fırsatı yakalayamama duygusunu bastırmaya çalışıyorlar,ama görüp alabilselerdi içlerinde 3 5 tane alayım diye düşünüp alacaklardı ,iptal olunca ah vah edeceklerdi.İnsanoğlu işte.

işte tam örneği üzerindeki "Konsey102" isimli şahıs, aynı saçma yazıları hdd alanlarda da yazıyordu fark edilmiştir herhalde.Adam böyle birisi ucuz bir şey aldı mı haletinden parçalanıyor.Sanki aldığımızı satacaktık , herkesi kendi gibi sanmakta da son derece deneyimli.
  • yabancı bir sitede sürüyle steam oyunu $99 yerine $9.9 dan satıldı, hata giderildi ama bir sürü de alan oldu, alanların siparişlerini iptal etmediler

keyfine göre iptal edemezler bizi ilgilendirmez sizin yaptığınız hata
  • Banane abi beni ilgilendirmez yanlış girilmiş,yok yazılım güncelleme..vs bahanelerle karşıma gelip iptal edemezler! O ürünü vermek zorunda.
  • da bu yazanların çoğu yeni mesaj yazanlar bu furyanın sebebi ne sırf bu konu içinmi üye olunuyor ?
  • Ne adamlar var şu forumda insanlığından utanıyorsun... (İsteyen üstüne alabilir)
  • Firma yanlış fiyat girmiş olabilir, bu durumda satın alan müşterileri telefonla arar, özür diler durumu izah eder iptal talebinde bulunur. Müşteri ya rızasıyla iptal eder -ki bu nezaket karşısında çoğu kişi eminim bu yolu seçer- ya da benim ürünümü göndereceksiniz der. Ürününü isteyen müşteriye kanunlara göre 30 gün içinde (haber vererek 10 gün daha uzatabilir) bu ürünü göndermek zorunda. Ama bu şekilde yapmayıp, kanun tanımaz bir şekilde iptal edip, "siparişini iptal ettim" tarzı birşey yazarsa o zaman cinler tepeme fırlıyor, 3 liralık ürün için bile Tüketici Hakem Heyetine başvurmaktan çekinmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elisa38

Firma yanlış fiyat girmiş olabilir, bu durumda satın alan müşterileri telefonla arar, özür diler durumu izah eder iptal talebinde bulunur. Müşteri ya rızasıyla iptal eder -ki bu nezaket karşısında çoğu kişi eminim bu yolu seçer- ya da benim ürünümü göndereceksiniz der. Ürününü isteyen müşteriye kanunlara göre 30 gün içinde (haber vererek 10 gün daha uzatabilir) bu ürünü göndermek zorunda. Ama bu şekilde yapmayıp, kanun tanımaz bir şekilde iptal edip, "siparişini iptal ettim" tarzı birşey yazarsa o zaman cinler tepeme fırlıyor, 3 liralık ürün için bile Tüketici Hakem Heyetine başvurmaktan çekinmiyorum.

veya en azından mudail bir üründe indirim sunar bir iyi niyet olur firmada da art niyet var ve kestirip atıyor direk. maillere cevap ta vermiyorlar zaten.

• Mahkemeye gitmeye ne gerek var diyenler için Nazım HİKMETİN sözü geliyor aklıma
    Hadidi fiyatı yanlış girdin stokta olduğunudamı yanlış girdin yalanın kuyruklusu(Bknz. 1. Sayfa 1.mesaj)
    hakkını arayacak olanları sonuna kadar destekliyorum durmak yok yola devam : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaNcEt -- 14 Şubat 2013; 17:53:03 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.