Mavi Bilgisayar dan bu mouse u almayı düşünüyorum. Kullanan arkadaşlarımız bu mouse hakkındaki görüşlerini yazabilirler mi acaba? Teşekkürler..
valla ben daha yeni aldım. 3-5 gün kullandım. tamir için gönderdim geri. bir türlü düzgün çalışmadı. plastik,kumaş kaplı 3 farklı mouse pad le denedim sonuç aynı. uyduruk optik mouselar bile süper çalışırken böyle kaliteli bir mouse dan böyle bir sonuç almam hüsrana uğrattı beni. bilmiyorum artık mouseta mı bir sorun var. vatandan almıştım bende dün gönderdim. ses soluk çıkmadı henüz. birde eğer benim gibi bilgisayar kasası aşağıda ise usb alıcısı düzgün çalışmıyor. usb uzatma kablosu almam gerekti bide. insan içine ayreten bir uzatma aparatı koyar. logitech türkiyeye yazdım. nasıl bir mousepad lazımdır buna. onlardan da yanıt gelmedi. logitech in sitesinde de mx revolution ile baya bir sorun bildirilmiş. birde eğer almakta kararlıysan driverlarını kurma. son sürüm ve bir önceki sürüm dahil driverlarında sorun var. mouse un şekli şemali güzel. sırf bunun için bile alınır. masam cam olduğu için mousepad lerde sorun çıkarınca bir türlü deneyemedim. artık mouse ta mı teknik sorun var yoksa bende mi bir teknik sorun var bilemiyorum.
Yapma yaw :/ .. Öyle güzel bi mouse da böyle abidik kubidik problemler.. Çok yazık valla yazık
Merhaba, Revolution, genel office, tarayıcı kullanımı açısından çok başarılı bir mouse. Tek tuşla browser açıp google vb. girmesi, document flip tekerleği(açık uygulamalar arasında geçiş) ve orta tekerleğin hızlı dönebilmesi(micro gear) gibi özelliklerle konforlu bir kullanım sağlıyor sahibine. Özellikle bu hızlı serbest dönüş numarası şahane bir şey; insan alıştıktan sonra başka mouseları kullanamıyor ve bu daha önce nasıl akıl edilemedi diye şaşırıyor(ilk Revolutionla gelen bu özellik kullanıcılar tarafından çok beğenilmiş olmalı ki Logitech sonraki üst düzey mouselarına da bu özelliği koydu). Hassasiyet ve hızda(orta sekmede, düşük ivmelenme ile kullanıyorum) bir sorun göremedim.
Kişisel olarak, halix arkadaşımızın yaşadığı sorunları yaşamadım. Alıcıyı klavye usb portlarına takmıştım; yazısını okuyunca arkaya aldım, bir sorun oluşmadı. Cihazında bir arıza ya da çevrede bozucu bir sinyal olabilir. Yüzey konusunda ise biraz nazlı evet; plastik ve kumaştan pek hoşlanmıyor; en iyi sonucu A4 Tech'in professional padiyle aldım. Tahmin ediyorum ki, biraz taneli, teflon kaplı bir yüzeyde daha da iyi sonuç verecektir. Piyasa da bu ya da benzer özellikte bir pad var mı bilmiyorum; bilenler bizi bilgilendirirse makbule geçer. Yazılım konusunda ben bir sıkıntıyla karşılaşmadım; zevkinize göre oldukça geniş özelleştirme olanakları var; örneğin ben document flip tekerleğine zoom özelliğini atamayı tercih ettim.
Bu güzelin hiç mi kusuru yok, sorusu akla gelebilir. kendi izlenimlerimi yazayım.
Pil ömrü daha uzun olabilirdi; tam şarjla 4-8 gün gidiyor, kullanıma göre değişir. Hiç değilse 15 gün şarj etmeyi unutabilmek çok hoş olurdu. Elime emektar Mx 1000'im kadar iyi oturmuyor; document flip tekerleği ve daha alçak profili nedeniyle. Aklıma gelmişken, yeni Mx 1100'e de bir göz atın derim. Bu mouse'u 'avuçlama' şansı buldum; ele kesinlikle daha iyi oturuyor, oldukça yüksek ve ağır; iki kalem pille filan kullanımı biraz ütüye benzeyecektir. Bu türden kullanımı sevenler bir göz atsınlar. Selamlar...
15 gündür mx revolution kullanıyorum ve bence tek kelime ile şahane
öncelikle mouse un ergonomisi ve şekli çok iyi, ele oturuşu ve kullanımı rahat. üzerindeki tuşları istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. mesela bir tuş winampda ses açarken, word de seçtiğiniz cümleyi kopyalayabiliyor, başka bir programda başka iş yapıyor. tamamen istediğiniz şekilde özelleştirebiliyorsunuz.
pil konusunda blaise'ye katılıyorum pil ömrü bir hafta civarında ama daha uzun olsa daha güzel olurdu. ancak pil aniden bitmediği ve üzerinde pil durumunu gösteren led olduğu için pil azalmaya başlayınca mouse u dock a oturtup kullanmadığınız bir aralık hızlıca şarj edebiliyorsunuz.
benim mouse'umda halix adlı arkadaşımızın bahsettiği sorunları yaşamadım. gerek pad üzerinde, gerek ahşap yüzeyde her daim performanslı bir şekilde çalışıyor. hatta bence en süperi bilgisayarda film izlerken artık yattığım yerden kalkmama bile gerek yok. tam olarak mesafeyi ölçmesem de mouse ile verici arası 4-5 metre olmasına rağmen bilgisayarda film izlerken mouse u bir kumanda gibi kullanabiliyorum; pause/start, volume up/down, zoom vs çok başarılı ve başka bir programa bakmam gerektiğinde yine flip tuşuyla programlar arasında istediğim gibi dolaşabiliyorum.
bence multimedya mouse'u arayan herkesin edinmesi gereken bir ürün
selamlar. sitede verilen yorumlara dayanarak ben de mx 5500 kullanıcıları arasına girdim. ama iki sorunum var.
1) mausun scrool bölümü (sanırım doğru söylüyorum, ortadaki tekerlek) bazen yağ gibi kayarken bazen kırt kırt ses çıkartarak kayıyor. yağ gibi kaydığı zamanlar sayfaları bir iki saniyede atlayabiliyorum ama kırt sesi geldiğinde bir sayfa bir teker dönüşünde bitiyor ve ne yazık ki bu ayarlamayı kendi kafasına göre yapıyor. bu normal mi yoksa bana denk düşen bir problem mi? laptopumda microsoft 8000 kullanıyorum onun scroolu ya gibi hiç takılmadı
2) klavyede hesap makinası için bir tuş var. ama çalıştıramadım. programda o tuş için hiçbir ikon görmedim. yerini bilen var mı?
bu sorunlara yanıt verebilecek bir arkadaş var mı acaba?
mouse un scrool tuşu üzerine basarsan tekerleğin dönüş şeklini değiştirirsin. tekerleği çevirmeden dik bir şekilde tekerleğe basman durumunda yağ gibi kayıyorsa kırt kırt eder, kırt kırt ediyorsa yağ gibi kaymaya başlar
klavye hakkında bir fikrim yok ama eğer ürünle birlikte gelen ürün cdleri varsa onları yüklemen, tuşları istediğin gibi ayarlamana yardımcı olacak programları cdden yükleyebilirsin...
"denizcigdem" isimli arkadaşın bahsettiği sorunla alaklı bir bilgi vereyim. Gerçi aradan baya zaman geçmiş nasıl olduğunu keşfetmiştir ama yine de bu güne kadar keşfedememiş ve yeni almış kullanıcılar için bu bilgiyi vereyim. Ben daha önce hiç bir mouse da bu kadar akıllı bir scroll yönetimi görmedim. setpoint programında scroll ile alakalı olan sayfayı açtığınızda Logitech smartsihft technology altında scrollun nasıl çalışmasını istediyseniz öyle çalışmasını ayarlayabiliriyorsunuz. ister sürekli hızlı dönmesini ister tek tek yavaş dönmesini isterseniz scroll a tıklama ile istediğiniz gibi ayarlamayı isterseniz otomatik olarak, hızlı döndürürseniz hızlı yavaş döndürürseniz yavaş dönmesini ayarlayabiliyorsunuz. Ben bu özelliğe mest oldum mekanik bir parçanın yazılımsal olarak istenildiği gibi kullanılabilmesi çok hoş.
bende 2 tane mx var, yalnız birinin usb alıcısı arızalandı.. nette okuduğuma göre aynı usb alıcıyla 2 veya daha fazla mx mause u çlıştırmak mumkun. ayar yapmanız gerekiyor diyor.. bilgisi olan varmı
quote:
Orjinalden alıntı: 20y74r1
bende 2 tane mx var, yalnız birinin usb alıcısı arızalandı.. nette okuduğuma göre aynı usb alıcıyla 2 veya daha fazla mx mause u çlıştırmak mumkun. ayar yapmanız gerekiyor diyor.. bilgisi olan varmı
aynı alıcı ile her iki mouse'da kullanabilirsin ekstra bir ayara gerek yok...
evet bende piyasada pek bulamadım.üretimi galiba yeni değil en az 2-3 yıllık ama neden piyasada yok bilmiyorum.150 nin altında alabileceğim bir adres önerisi bekliyorum arkadaşlar.
galiba kimse foruma girmiyor.revo ile performans mx i karşılaştırırsak hangisi ağır basıyor acaba neden?
valla sahibinden linkinden alısverişi yaptım urunu faturası ile yolaldılar. ertesi gun elimdeydi urun. kapalı pakette geldi elime actım cok da guzel kullanıslı bir urun. özellikle o şarj unitesine bayıldım. pil bitme derdi yok. veri kaybı yok. pek cok mouse hassaiyeti gerektiren oyunda gördum bunları . guzel bir urun yani. tavsiyede ederim herkese. ürünün neden Türkiyede olmadıgını bimex e sordum gecen gun. ithalatcı firma ile aralarında bir sıkıntı oldugunu soyledi. abd de urun satısı ve uretimi halan devam ediyor. eski urun falan diye dusunmesin kimse. üstün bir cihaz ama .
valla sahibinden linkinden alısverişi yaptım urunu faturası ile yolaldılar. ertesi gun elimdeydi urun. kapalı pakette geldi elime actım cok da guzel kullanıslı bir urun. özellikle o şarj unitesine bayıldım. pil bitme derdi yok. veri kaybı yok. pek cok mouse hassaiyeti gerektiren oyunda gördum bunları . guzel bir urun yani. tavsiyede ederim herkese. ürünün neden Türkiyede olmadıgını bimex e sordum gecen gun. ithalatcı firma ile aralarında bir sıkıntı oldugunu soyledi. abd de urun satısı ve uretimi halan devam ediyor. eski urun falan diye dusunmesin kimse. üstün bir cihaz ama .
kaça aldın kimden aldın?
quote:
Orijinalden alıntı: 20y74r1
eğer unifying alıcısı varsa mümkün ama yoksa allah rahmet eylesin..şimdiye kadar kullanıldığını görmedim.
quote:
Orijinalden alıntı: scrat22
quote:
Orijinalden alıntı: 20y74r1
eğer unifying alıcısı varsa mümkün ama yoksa allah rahmet eylesin..şimdiye kadar kullanıldığını görmedim.
yahu çıldırıcam millet bu mause için a4 mause pad önerdi ancak onda da çalışmadı bu nasıl iş bu nasıl faredir yahu
mouse ped mi?? neredeyse havada çalışıyor. Senin aldığın mouse da bir arıza olabilir.