Selam DHciler, bu konuyu daha önce de açmıştım ama kimseden "garantiye gönder" dışında yaratıcı bir cevap alamamıştım.
Yeni ses kartı aldım (x-fi titanium) ve onboard kartın yaptığı hafif cızırtı gitti. (win 7 işletim sisteminde görülen hafif cızırtı, herkes bilir) kartı almadan önce, gene onboard'da kullanırken birden ağır bir cızırtı türedi günün birinde, analog olarak uydudan sesi çok kısık veya çok yüksek seviyelere getirdiğimde, arı vızıltısı bir ses geliyor. ses kartı değiştikten sonra da sorun devam ediyor. jakları hangi pc ye takarsam takayım (başka pc de de denedim ses sistemini) gene aynı sorun devam etmekte.
bunun dışında seste bir bozulma yok. elektrik sistemi topraklı (her ne kadar x530'un prizi topraklı olmasa da) psu'da bir sorun yok (600w thermaltake).
şimdiden tüm yardımlarınız için teşekkürler.
bende de aynı sorun var sesi en kısıkta bide en sondayken oluyor cızırtı okadar çoğaldı ki artık sesi ortaya getirip klavyeden kullanıyorum keşke almasaydım diyorum yardımlarınızı bekliyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Erkin Can
bende de aynı sorun var sesi en kısıkta bide en sondayken oluyor cızırtı okadar çoğaldı ki artık sesi ortaya getirip klavyeden kullanıyorum keşke almasaydım diyorum yardımlarınızı bekliyorum
Senelerdir kullanıyorum hiç olmazdı, dün bi anda oldu ve aynı senin gibi, en başta ve en sona alırken sesi oluyor. İğrenç bir şey! Sen çözümünü bulmuş muydun hocam?
Etraftaki elektronik ürünlerden etkilendiği için diye düşünüyordum. Bu yüzden sesi düğmesini sonuna kadar çevirmiyordum.
530 ların kronik problemi bu zamanında kullandım çözümü de yok bildiğim kadarıyla.sanırım trafonun dandikliğinden kaynaklanıyor.