Şimdi Ara

Logitech X540 5+1 Ses Sistemi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese günaydın. 6-7 ay önce konu başlığında ismi geçen ses sistemini, yaklaşık 1 aylık araştırmadan sonra, aldım. Sistemimden başlarda memnundum. Ama artık eskisi gibi iyi ses verdiğini düşünmüyorum; daha doğrusu duymuyorum. Creative Audigy ses kartım da var. Sesi zaten çok açamıyorum. Çok açmayınca da basstan birşey anlamıyorum. Bassı en fazla 4te 1ine kadar açabiliyorum. Daha fazla açarsam ses boğuluyor, rahatsız edici oluyor. Beni asıl hayal kırıklığını uğratan noktayı ise ses sistemimi bir başka ses sisteminle karşılaştığım zaman farkettim. Creative Inspire 5200'de bassı az birşey de açsanız gümbür gümbür vururken, ben de basslar daha sert ve boğuk. Kısacası dinlediğim müzikten birşey anlamıyorum. Ancak çok kaliteli müzik olacak ki keyif alacağım. Gerçi müzik kaliteli olsa dahi Creative Inspire 5200'deki gibi derin basslar vermiyor. Güya X540'ın bassları çok daha iyiydi Creative Inspire 5200'ün üst modellerinden bile. Oyun oynarken yada film izlerken 5+1de oynadığımı yada izlediğimi anlayamıyorum. Sadece yüksek ses var. Mesela bir patlamada, oyunda yada filmde olsun, bassın ön planda olması gerekirken ses ön planda oluyor. Sorularım ise şunlar:

Ses sistemimde bir problem mi var?

Problem yoksa şayet Creative Inspire 5200'ün daha iyi tiz ve bass vermesi normal mi?

Ses kartımda bir problem olabilir mi?

Saygılar ve sevgiler

• Ses özelliklerini daha önce ne kadar derin kurcaladınız bilmiyorum ama 3d Ses olsun Hyper 3D Bass gibi ayarlar olması lazım onları kurcaladıysanız sesiniz gerçekden bozulacaktır. Bunlar nasıl sıfırlanır bilmiyorum ama sürücüyü ve yazılımını tekrar yükle kaldırmayı deneyebilirsiniz Mesala bende Hyper 3D Baas gibi araclar var bunlarla oynama dışında sesin yada bassın öne çıkmasını sağlayabilirsin ve bogulmadan kurtulabilirsin. Sende çıkan sesi aç çok tahmin edebiliyorum ama ses sistemin ve yazılımın hakkında ileri bilgiye sahip değilim. Tavsiyem sürücüyü kaldırıp güncel sürümü ile yeniden kurmandır.
  • ses kartını söküp...
    anakartın ses çıkışlarını..
    logitech ses sisteminize direkt bağlayıp deneyin...
  • yaklaşık 6 ay kadar kullandım x540'ı onboard ses kartıyla ve anlattığın gibi hiçbir şikayetim olmamıştı.Muhtemelen ses kartınla ilgli sıkıntılar var, biraz onu kurcala yada ses sistemleri bölümünüde x540'ın kendi konusu var oraya yaz daha fazla bilgi alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vtnsvr

ses kartını söküp...

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi ses kartını çıkarıp ses sistemimi onboard ses kartına bağladım. Sanırım onboard ses kartımın 5+1 desteği yok. Şu an ses 2+1 çıkıyor. Bassı açtığım zaman pörtlemiyor. Yalnız eskisi gibi değil yine de.
  • Bu logitech x540 dan ben şüphelenemye basladım, sanırım zamanla kullandıkca hasarlara ugruyor. Belki de logitech te vardır problem? başka bi sistem deneme durumun oldumu? mesela bende de son zamanalrda bazı frekanslarda cızırtı tarzı şeyler olmaya basşladı x540 da. Analog kontrol cihazının da düğmeleri bazen sertleşiyor falan sonra yumusuyor böyle salaklıklar olmaya basladı. AMa ses kalitesi vs herşeyden memnunum harika yani ses kalitesi. Ayrıca bass larda cok düzgün bende. Gayet derin ve duyurucu geliyor basslar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iskeletor

Bu logitech x540 dan ben şüphelenemye basladım, sanırım zamanla kullandıkca hasarlara ugruyor. Belki de logitech te vardır problem? başka bi sistem deneme durumun oldumu? mesela bende de son zamanalrda bazı frekanslarda cızırtı tarzı şeyler olmaya basşladı x540 da. Analog kontrol cihazının da düğmeleri bazen sertleşiyor falan sonra yumusuyor böyle salaklıklar olmaya basladı. AMa ses kalitesi vs herşeyden memnunum harika yani ses kalitesi. Ayrıca bass larda cok düzgün bende. Gayet derin ve duyurucu geliyor basslar.

Malesef başka bir sistem deneme şansım olmadı. Tizler yeterince net değil. Şöyle değil; bassı duymak için biraz ayarını arttırınca tizler boğuluyor. Ayrıca bass da pörtlüyor. Derin ve doyurucu değil de rastgele ve sert basslar. Tatlı gelmiyor yani basslar. Ayrıca Creative Inspire 5200'de şarkıda fazla bass olmasa dahi bass ayarını açınca tatlı bir bass verirken, benim sistemimde öyle birşey söz konusu bile olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrbashkan -- 26 Mayıs 2010; 13:52:30 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gönder servise yapcak bişey kalmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrbashkan

quote:

Orijinalden alıntı: vtnsvr

ses kartını söküp...

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi ses kartını çıkarıp ses sistemimi onboard ses kartına bağladım. Sanırım onboard ses kartımın 5+1 desteği yok. Şu an ses 2+1 çıkıyor. Bassı açtığım zaman pörtlemiyor. Yalnız eskisi gibi değil yine de.

bende bir yıldır x-540 kullanıyorum ama herhangi bir sıkıntı olmadı. ama x-540 da şöyle bir durum var. matrix modunu açtığın zaman sadece yeşil jack'ı kullanıyor. diğer iki jackı takmanın bir anlamı kalmıyor. matrix modu kapalı olduğu zaman dediğin gibi bass daha yüksek seviyelerde oluyor. ben mid ve tiz ağırlıklı şarkılar dinlerken matrix moduna geçiyorum. hatta şu an bile öyle kullanıyorum

• 2 gündür benim basslarda çok kötü bir hal aldı sistemi 2.5 yıldır kullanıyorum bu arada hiç çekilmez bum bum diye yapay bi bass vurmaya başladı
  • Ses kartı ayarlarında

"Bas yönetimini etkinleştir."

"Bas güçlendirme "

gibi ayarlar varsa kapat Aynı sorun bendede vardı hallettim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.