Şimdi Ara

Logitech X540 - Özellikler, Sorular ve daha fazlası. (230. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.709
Cevap
5
Favori
396.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zıplayanpırasa

quote:

Orijinalden alıntı: gs-olgu-gs

Vay be 2008de 140 tlye almıştım x540ı hala da kullanıyorum

+1

vay be 2008 de 180 tl ye almışdım kazık yemişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sstarr -- 6 Mayıs 2012; 16:31:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sstarr

quote:

Orijinalden alıntı: zıplayanpırasa

quote:

Orijinalden alıntı: gs-olgu-gs

Vay be 2008de 140 tlye almıştım x540ı hala da kullanıyorum

+1

vay be 2008 de 180 tl ye almışdım kazık yemişim

ben de kazığın alasını yemiştim.

core2duo e4400
    1gb ram
    nvidia geforce 7300le ekran kartı
    hp f380 yazıcı
    x540
    casper 19"LCD

1500tl

• Dostlar hiç x540 a ayak yapanınız yokmu yahu ? Ben x530 a yaptım ayakları isterseniz paylaşabilirim hatta x530 konusundada resimleri var
  • sesi %50 den fazla açtığınızda genellikle filmlerde olmak üzere teneke tıngırtısı gibi çınlama sesleri duyanınız oldu mu hiç? sebebini ve çaresini buldum da. soran olursa paylaşacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: solventh

sesi %50 den fazla açtığınızda genellikle filmlerde olmak üzere teneke tıngırtısı gibi çınlama sesleri duyanınız oldu mu hiç? sebebini ve çaresini buldum da. soran olursa paylaşacağım.

Müslüman o dediğin bende insan seslerinde oluyor. Genelde inceleme videolarında veya kalitesiz seslerde tizleme geliyor. Ondan bahsediyorsan bi zahmet çözümü yazarsan minnettar kalırım :)
  • X540 ses sistemi arızalananlar sistemlerini değiştirsinler ozaman anlarlar pekte iyi bir sistem olmadığını. Gerçekte 5.1 olmayan bir sistem. Ayrıca tahtaya vurur gibi Bass çıkıyo.
  • quote:

sesi %50 den fazla açtığınızda genellikle filmlerde olmak üzere teneke tıngırtısı gibi çınlama sesleri duyanınız oldu mu hiç? sebebini ve çaresini buldum da. soran olursa paylaşacağım.

bende de oluyor, bu yüzden kendimi deli sanmıştım demek herkeste varmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rouvax

X540 ses sistemi arızalananlar sistemlerini değiştirsinler ozaman anlarlar pekte iyi bir sistem olmadığını. Gerçekte 5.1 olmayan bir sistem. Ayrıca tahtaya vurur gibi Bass çıkıyo.

Tizlerde yetersiz olabilir fakat Bass'lar için kesişme frekansını ses kartından uygun değere getirirseniz ve bass'ı kumandası üzerinden %55 altında tutarsanız güzel ses alabiliyorsunuz.
    Tiz için EQ ayarı dışında yapacak pek bir şey yok.
    Fiyatına göre iyi bir ürün aslında.

Ekleme:
    Gerçek 5.1 değil diyerek neyi kastediyorsunuz onu merak ettim?
    Ben tüm kanallardan doğru şekilde ses alabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 14 Haziran 2012; 22:35:09 >

• öncelikle bu dediğim ses tıngırtısını artifaktını duymanız için bir filmi rastgele oynatmaya ve hangi saniyede gerçekleştiğini bulmaya çalışın. bulduktan sonra yapacağınız şey düz tornavida ile ön merkez hoparlörün ön demir korumasını sol kenardan hafiften zorlayarak çıkartın. ve filmi o saniyeye getirip oynatın. o tıngırtı ses oynattığınızda gelmiyorsa benimle aynı şeyden bahsediyorsunuz demektir. :]

anlayacağınız öndeki metal delikli siyah koruma zımbırtısı fazla titreşimi kaldıramayıp iyi de sabitleştirilmediğinden titreyip tıngırdıyor.. ben sorunu bu metal delikli zımbırtının oturtulduğu yerlere plastik bloknot ön kapağını kesip (0,5 x 6 cm boyutlarında diyebiliriz) her iki alt ve üst kısma sokarak giderdim. iyice sıkıştığından ötürü metal delikli zımbırtı titremiyor. artık sesi çok yükseltsem de gördüğüm kadarıyla bu tıngırtılar falan gelmiyor.

bi deneyin bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: DRACON1C

quote:

X540 ses sistemi arızalananlar sistemlerini değiştirsinler ozaman anlarlar pekte iyi bir sistem olmadığını. Gerçekte 5.1 olmayan bir sistem. Ayrıca tahtaya vurur gibi Bass çıkıyo.

Tizlerde yetersiz olabilir fakat Bass'lar için kesişme frekansını ses kartından uygun değere getirirseniz ve bass'ı kumandası üzerinden %55 altında tutarsanız güzel ses alabiliyorsunuz.
    Tiz için EQ ayarı dışında yapacak pek bir şey yok.
    Fiyatına göre iyi bir ürün aslında.

Ekleme:
    Gerçek 5.1 değil diyerek neyi kastediyorsunuz onu merak ettim?
    Ben tüm kanallardan doğru şekilde ses alabiliyorum.

5.1 değil derken Center ve subwoofer ın amfi üzerinden doğru bağlı olmadığını biliyorum.

• quote:

5.1 değil derken Center ve subwoofer ın amfi üzerinden doğru bağlı olmadığını biliyorum.

Ses kartından crossover'ı 40 veya altında tutarsanız center, sub'ın seslerini vermiyor. Biraz daha doğru bass alabiliyorsunuz. Denediniz mi?
  • quote:

öncelikle bu dediğim ses tıngırtısını artifaktını duymanız için bir filmi rastgele oynatmaya ve hangi saniyede gerçekleştiğini bulmaya çalışın. bulduktan sonra yapacağınız şey düz tornavida ile ön merkez hoparlörün ön demir korumasını sol kenardan hafiften zorlayarak çıkartın. ve filmi o saniyeye getirip oynatın. o tıngırtı ses oynattığınızda gelmiyorsa benimle aynı şeyden bahsediyorsunuz demektir. :]

anlayacağınız öndeki metal delikli siyah koruma zımbırtısı fazla titreşimi kaldıramayıp iyi de sabitleştirilmediğinden titreyip tıngırdıyor.. ben sorunu bu metal delikli zımbırtının oturtulduğu yerlere plastik bloknot ön kapağını kesip (0,5 x 6 cm boyutlarında diyebiliriz) her iki alt ve üst kısma sokarak giderdim. iyice sıkıştığından ötürü metal delikli zımbırtı titremiyor. artık sesi çok yükseltsem de gördüğüm kadarıyla bu tıngırtılar falan gelmiyor.

bi deneyin bakalım.

Hocam dediğin gibi yaptım şuanlık sıkıntı yok. Malzeme olarak dondurma kapağını kullandım. Tavsiye ederim
     Logitech X540 - Özellikler, Sorular ve daha fazlası.

• quote:

Orijinalden alıntı: AVCI_31

quote:

Orijinalden alıntı: AVCI_31

Bende 3-4 senedir x-540 kullanıyorum ve çok memnunum fakat aldığımdan beri çözemediğim bir sorunu var,

asus p5kple-am anakartım var ve 7.1 ses sistemlerine kadar destekliyor, bende ayrı ses kartı almadım ve ses sistemini aldığımdan beri anakarta takılı ses sistemi, anakartın ses sürücülerini yükledim ve ordan 5.1 seçimini yaptım ayarladım, tek tek ses önizlemesi yaparken ön ve arkalardan ses geliyor orta hoparlörde ses veriyor ama sub a tıkladığımda gene orta hoparlörden ses geliyor :s

özellikle oyunlarda önden gelen bass ları vermiyor, örneğin cod oynarken önümde patlama oluyor ve sadece sesi geliyor ama oyunda hemen arkamı dönüp patlamayı arkama alırsam feci bass sesi geliyor;

yani kısaca sub un sesi (oyunlarda ve filmlerde bass gelmesi gerek öndeyse) orta konsol alıyor ve büyük bir bass kaybı ortaya çıkıyor ama arkada fondaki bass sesleri muazzam :s

bir ses kartımın olmamasından kaynaklı olabilirmi yoksa sistem bozukmu ? yardımcı olursanız çok sevinirim

benim sorunumun çözümünü bilen yokmu :(

ses kartı alsam düzelir mi ?

bende araştırdım bu konuyu öncelikle x-540 5.1 ama sadece 5 kanalı var ( L R C LS LR ) yani bass için ayrı bi kanal yok L ve R ' den alıyor sesi. bu durum logitech forumlarında da çok dile getirilmiş. artık doğru mu yanlış mı bilemem belkide o/b yüzündendir yakında audigy alıcam onda da sorun oluyor mu bilemem.

• Ne zaman aldığımı hatırlamıyorum ama hala canavar gibi kullanıyorum. Sadece bu sene yeni bir sistem topladım haliyle ses kartı onboard (anakart MSI Z77A-G45) youtube'da bazı oyunlarda ve filmlerde felan 5+1 ses vermiyor. Tüm ayarları kurcaladım sonuç alamadım.

BF3 vb orjinal oyunlarımda 5+1 ses alıyorum. Neden olabileceği ile ilgili bilgisi olan var mı acaba ?
  • size saçma gelebilir ama bu sisemde tiz yok ve ses biraz boğuk çıkıyor yapıcağınız vatanda satılan 15 tl lik hoparlörlri alıp ikili sağ sol hoparlörlere eklemek çıkan sese bayılacaksınız... en azından benım yaptığım bu ve gayet guzel çalışıyor
  • benim x540 ımı iki senedir tıkır tıkır kullandım hatta çok ihtiyaç duymam öyle gümbür gümbür açmaya kulaklık yeterlidir benim için ama gel gelelim kumandam bozuldu, ses açma kapama pot'u bu parçadan nerde bulabileceğimizi bilen yada böyle bir sorun yaşayıpta şöyle yaptım halloldu diyen var mıdır acaba? memnundum sistemimden şimdi tamda evlilik üzeri yenisini alamam biçare bulmam lazım yada en kötüsü bu şekilde satıcam...
  • quote:

Sorunun sebebi şu; subwoofer un olduğu kısımda 2 tane yuvarlak plaka var ortasında vidalar var o gevşemiştir büyük ihtimalle. Bu sorunu çözmek için subwoofer yerinden çıkarıp altından vidayı tutarak sıkıştırman gerekicek büyük ihtimalle bundan kaynaklanıyordur bir dene istersen.
  • Arka sağ ve sol için uzatma kablosu almayı düşünüyorum. Ses kalitesini düşürür mü?
  • bende uzunca bir zamandır kullanıyordum x-540, herhangibir problem yaşamadım ama masanın darlığından dolayı sadece 2 hoparlorunu kullaniyordum made sadece ikisini kullaniyorum dedim ve 2.1 bir sisteme gectim simdi. ama x-540 la alakalı hicbir problem yasamadım canavar gibi sorunsuz calisti uzunca bir sure. simdi kutusunda emeklilige ayrildi
  • Bu sistemi herhangi bir aparat kullanmadan laptopa bağlayabilir miyiz? Kimisi tek yeşil ile takarsın diyor, kimisi harici ses kartı almalısın vs. kullanan takan kuran kimse yardımcı olabilir mi acaba?
  • 
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.