Arkadaşlar elimde temiz kutusu duran bir X540 var hali hazırda kullanıyorum ama insan doyumsuz üst seviye bir ses sistemine geçmeyi düşünüyorum. Ankarada olanlar PM atabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: AVCI_31
quote:
Orijinalden alıntı: AVCI_31
Bende 3-4 senedir x-540 kullanıyorum ve çok memnunum fakat aldığımdan beri çözemediğim bir sorunu var,
asus p5kple-am anakartım var ve 7.1 ses sistemlerine kadar destekliyor, bende ayrı ses kartı almadım ve ses sistemini aldığımdan beri anakarta takılı ses sistemi, anakartın ses sürücülerini yükledim ve ordan 5.1 seçimini yaptım ayarladım, tek tek ses önizlemesi yaparken ön ve arkalardan ses geliyor orta hoparlörde ses veriyor ama sub a tıkladığımda gene orta hoparlörden ses geliyor :s
özellikle oyunlarda önden gelen bass ları vermiyor, örneğin cod oynarken önümde patlama oluyor ve sadece sesi geliyor ama oyunda hemen arkamı dönüp patlamayı arkama alırsam feci bass sesi geliyor;
yani kısaca sub un sesi (oyunlarda ve filmlerde bass gelmesi gerek öndeyse) orta konsol alıyor ve büyük bir bass kaybı ortaya çıkıyor ama arkada fondaki bass sesleri muazzam :s
bir ses kartımın olmamasından kaynaklı olabilirmi yoksa sistem bozukmu ? yardımcı olursanız çok sevinirim
benim sorunumun çözümünü bilen yokmu :(
ses kartı alsam düzelir mi ?
bu standart bi durum galiba
quote:
Orijinalden alıntı: sami_83
arkadaşlar kolay gelsin
kırşehirden sami
bende de logiteck x540 ses sistemi var ancak bass (5+1) ın içinde bulunan kart sistemi bozodu ve tamiri mümkün olmadığını söylediler.
1- elinde x540 ses sitemi olan ve arızalı olan birisi satmak isterse ,
2- elinde x540 ses sitemi var ve arızlalı olduğu için benim ürünümü satın almak isterse,
3- bu konuyu nasıl çözeceğim hakkında bilgi sahibi olan var ise
lütfen
sami_bicer@hotmail.com
bana ulaşırsa sevinirim
ben satıyorum ilgilenirseniz
komik ama gerçek ; vatan bilbisayardan geçen yıl yanlışlıkla aldığım x-540 ses sistemini satıyorum, bir ara sahibinden.com da satılıktı sonrasında ilgilenemedim. TV ye bağlayamadığım için bir işe yaramadı, arkadaş kurbanıyım, bağlanır demişti ve alelacele almıştım. sistemi kutusundan 2 kere çıkardım; ilk aldığımda denemek için ve sonrasında aldığım çoklayıcı kablo ile , 5+1 i TV de bulamadım. satıyorum
Logitech x540ın arka hoparlörlerini uzatmak istiyorum arkadaşlar. Araştırdım ancak kesin birşey bulamadım belki buraya yazdıklarınızın arasında gözümden kaçmıştır. Yardımcı olur musunuz ne gerekli acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: Coming
Logitech x540ın arka hoparlörlerini uzatmak istiyorum arkadaşlar. Araştırdım ancak kesin birşey bulamadım belki buraya yazdıklarınızın arasında gözümden kaçmıştır. Yardımcı olur musunuz ne gerekli acaba?
Uzatma kablosu kullanabilirsin. Ben ön hoparlörleri uzatmak için Kadıköy/ Gold'un karşısında ki pasajın sonunda sol tarafta kuytu köşede öyle malzemeler satan bir amca var onda bulmuştum :) Biraz tuhaf bir adres oldu tarifi oldu ama
gidip o amcadan almayı cok isterdim ama ne yazıkki bursadayım resim falan atabilirmisiniz nasıl birşey o kablo
quote:
gidip o amcadan almayı cok isterdim ama ne yazıkki bursadayım resim falan atabilirmisiniz nasıl birşey o kablo
Ahanda benim uzatma kablosu
@uNequAL , tam da benim aradığım kablo bu çok teşekkürler yahu. Kaç metre şimdi sizdeki acaba? Birde bunu netten falan ne diye arattıralım. gittigidiyor veya kablocenterden siparişle alacagım 4 adet lazım çünkü
quote:
Orijinalden alıntı: uNequAL
quote:
Ahanda benim uzatma kablosu
yahu bu kabloyu aramadığım yer kalmadı. kime sorduysam "kimse bu kabloyu yapmaz, hoparlörün kablosunu kesip biçeceksin" dediler
quote:
@uNequAL , tam da benim aradığım kablo bu çok teşekkürler yahu. Kaç metre şimdi sizdeki acaba? Birde bunu netten falan ne diye arattıralım. gittigidiyor veya kablocenterden siparişle alacagım 4 adet lazım çünkü
Netten ne diye aratılacağını bilmiyorum. Ama genede bir bakayım. Elimde imkan olsa karşı ödemeli olarak kabloyu alıp kargolatırırdım. Ama pek inmiyorum Kadıköy'e
Usta işimi görür iyi güzel ama 1.5metre olması bana yetmiyor şöyle 5 metre falan olması lazım Neyse siz bu kadar araştırdınız geri kalanıylada ben uğraşıyım bakayım teşekkür ederim. Şayet kablo aldım diyelim bir sorunum daha olacak yakınlık uzaklık ayyarı nasıl yapacagım ses aygıtından onu bilmiyorum.. Epey uzuniş gibi görünüyor
bunlar tekli değil sağlı sollu stereo, bi de bunları tekrar birleştirmek için bir kablo daha kullanmak gerekiyor
Selamlar,
X-540 sistemimin subwoofer bezi yırtıldı. Her bass sesinde bir uğultu çıkıyor. Subwoofer hoparlörünü değiştirmek dışında başka alternatif var mı? değişecekse yeni takılacak hoparlörün ohm vs. değerleri neler olmalı?
Vay be 2008de 140 tlye almıştım x540ı hala da kullanıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: alicans35
Selamlar,
X-540 sistemimin subwoofer bezi yırtıldı. Her bass sesinde bir uğultu çıkıyor. Subwoofer hoparlörünü değiştirmek dışında başka alternatif var mı? değişecekse yeni takılacak hoparlörün ohm vs. değerleri neler olmalı?
x540 ın subwooferi kağıttır.Bu kısımdan bahsediyorsunuz sanırım.Japon yapıştırıcısıyla yapıştırmayı deneyebilirsiniz.İşe yaramazsa hoparlörün vidalarını çıkartın.Kablosu soket şeklinde bağlanıyor Bass'a.Kolayca çıkarıp alabilirsiniz.Sonra da istanbuldaysanız karaköy-sirkeci civarından yeni bir sürücü alıp takarsınız.
Arkadaslar kendi kendine ses kisilip aciliyor, neden kaynaklanir ve cozumu nedir? Tesekkurler
quote:
Orijinalden alıntı: gs-olgu-gs
Vay be 2008de 140 tlye almıştım x540ı hala da kullanıyorum