Şimdi Ara

LOGITECH Z-5500 İNCELEMESİ-SONUÇLAR (FARKLI BİR REVİEW İÇİN BUYRUN) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
1
Favori
47.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Affan83

Sağol Magesuko,fakat birşey daha sormak istiyorum,ben coaxial bağlantı yaptım fakat Quenn DTS'li yada Dolby Digital DVD taktığımda dijital olarak ses alamıyorum,yani spdif çıkışa takıyorum,inputtan coaxial seçiyorum,müziği dinliyorum fakat dvd izlerken Dolby Dijital vs...çözdüğünü görmedim,DTS'ye getirince ses kesiliyor mesela...!!Coaxial kablo olarak extra mı bişey almak gerekir acaba,mono dönüştürücüyü aldım,ama coaxial olarak o kırmızı beyaz stereo kablolar olur ya,onları ayırıp birini bağladım,ayrıca sırf coaxial kablo olarak mağazada sordum 45-60 YTL arası değişiyordu,sen ne kadara aldın mesela?Yani illa o kadar paramı vermek gerek?Elektrikçi o stereo kablolarınd< iş gördüğünü söyledi,gerçi ben sanmıyorum ama,olmadı,battı balık yan gider misali onuda alıcaz artık,teşekkür ederim tekrar,görüşmek üzere.Ayrıca,ses kartında spdif çıkışla center ve wppfer ın gi4rişi aynı ya,dijitali bağladığımda direct girişli olan center ve wooferı çıkarıyormuyuz?

Senin tam olarak ne yaptığını anlayamadım ama sanki bana farklı birşeyler almışsın gibi geldi. Coax kablo ikili değil tekli oluyor ve sana o fiyatı veren adam biraz kazıklamak istemiş sanırım :) Teknosada bile bulabiirsin üstelik fiyatı 7.9 ytl idi. Optik kablo uyarsa onu tavsiye ederim onun fiyatıda 17-23 ytl civarıydı sanırım.

• quote:

Orjinalden alıntı: EnjoyTheSilence

arkadaşlar ben bir ilki gerçekleştirmek istiyorum 3 tane z5500 ü birbirine baglasak neler olabilir tahmin eden varmı

• coaxial kablo ve bağlantı resimleri.. umarım yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 25 Nisan 2005, 23:57:44 >

• bunlar da diğer resimler..

• Wolverine,gerçekten ne kadar memnun olduğumu bilemezsin,çok ama çooooooooooook teşekkür ederim,inanılmaz faydalı oldu,hemen yarın alıcam inşallah bulursam,diğer katkısı olan arkadaşlarada aynı teşekkürlerimi sunuyorum!...
  • Faydalı olduysam ne mutlu bana.. Ayrıca ne demek, görevimiz...
    quote:

Wolverine,gerçekten ne kadar memnun olduğumu bilemezsin,çok ama çooooooooooook teşekkür ederim,inanılmaz faydalı oldu,hemen yarın alıcam inşallah bulursam,diğer katkısı olan arkadaşlarada aynı teşekkürlerimi sunuyorum!...
  • Bu arada sen o mono dönüştürücüyü nerden aldın,belli bir mağazadanmı yani?Teknosa vs...?Teşekkür ederim tekrar.Hoşçakal.
  • O mono dönüştürücüyü ddts-100 decoder kutu içeriğinden edinmiştim. Ama decoderi aldıktan 1 ay kadar sonra sattığımda kabloyu da sattım tabii diğer tüm aksesurlarıyla.
    Ancak kablonun şekli aklımda kaldığından bir elektronikçide ondan bir tane z5500 için yaptırdım, şimdi onu kullanıyorum coaxial kabloyu bağlarken..
    quote:

Bu arada sen o mono dönüştürücüyü nerden aldın,belli bir mağazadanmı yani?Teknosa vs...?Teşekkür ederim tekrar.Hoşçakal.
  • Peki elektrikçiye gidip ne diycez bundan yaptırabilmek için?Yani bu kablo bildiğimiz herhangi bakır bir kablo ve bir jacktanmı oluışuyor yoksa koaksiyel olmanın gerektirdiği belli kriterler varmı?ÖZELLİKLE ne demem gerekiyor elektrikçiye?Zaten bu fotolarıda print edip götürüp göstericem ama...Teşekkürler tekrar!
  • arkadaşlar digital hoparlör için ayrıca bir ses kartı gerekiyor mu ?
    ve ben yukarıda bir soru sormuştum cok acil lütfen cevaplarmısınız ?
  • Arkadaşlar ben seti almadan önce bi perpaya uğradım. Orada bu kabloları rahatlıkla ve çok uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Mesela ben optik bi kablo aldım. Tıkır tıkır da çalışıyo valla. Şimdiye kadar herhangi bi sorunla karşılaşmadım. Üstelik de "10 YTL" gibi bi fiyata. Coaxial kabloyu da aynı şekilde bulabilirsiniz. Ama ben optik kabloyu tercih ederim. (böylece seti Receiver'a da bağlayabiliyorum)
  • Wolverine,Magesuko ve diğer destek olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum,Z-5500 dijital bağlantısını yaptım ancak 5500 olan arkadaşlara bir sorum olucaktı,effecti stereo*2 'ye getirince neden arka hoparlörlerden daha çok ses geliyor???Fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim,şimdiden teşekkür ediyorum...
  • quote:

Wolverine,Magesuko ve diğer destek olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum,Z-5500 dijital bağlantısını yaptım ancak 5500 olan arkadaşlara bir sorum olucaktı,effecti stereo*2 'ye getirince neden arka hoparlörlerden daha çok ses geliyor???Fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim,şimdiden teşekkür ediyorum...

Rica ederim.... Soruna gelince o özellik stero modun ikiyle carpılmış hali diyebiliriz kısaca stero modda sadece woofer ve frontlardan ses gelirken stero X 2 moduna getirince rearlara frontlardaki ses kopyalanarak yollanıyor sebebi bu stero2X'de 4+1 oluyo yani ses 2+1 yerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaGeSuKo -- 28 Nisan 2005, 16:58:03 >
  • Ses kartının ayarlarından ön surround ve arka surroundların sesini kontrol et istersen, önler kısık veya arkalar açılmış olabilir.
    Veya z5500 ün kumandasındaki surround yazan ayarlarını bak, lcd ekranda (decoderin) 4. kademeden fazlaysa yarıyı geçmiş demektir.
  • Tamam ama bu durumda 4 hoparlördende aynı şiddette ses gelmesi gerekmiyor mu?Bende stereo 2x modunda,arkalardan bariz fazla ses geliyor ve frontları bastırıyor bu ses...!!!???Frontlardan kopyalanıp rearlara verildiğini biliyorum ama benimki fazladan kopyalıyıp komple rearlara veriyor herhalde Sağol tekrar...
  • Valla odada durduğun yer de önemli, ama bende arkaya fazla ses vermesi gibi bir olay olmuyor, aklıma yukarda dediklerim geliyor yine...
    Ses kartı ayarlarıyla da ilgili olabilir.
  • ses kartın audigy 2 ZS ise onda hoparlöre giden ses seviyesini hoparlorlerin sana olan uzakligini falan ayarlayabiliyosun eger baska bir ses kartın varsa ozaman decoderden surroundları ses eşitleninceye kadar kısarsan sorun hallolur sanırım. Bendede rearlar oldukca kuvvetli geliyor sanırım sebebi arka hoparlorler normalde senden daha uzak oldugu icin sesi dengeleme adına oyle yapılmıs.
  • Magesuko ve Wolverine,desteğiniz için çok teşekkür ederim gerçekten,hallettim problemi,evet,decoderden sonuna kadar açıkmış surroundlar,Wolverine'nin cevabını okuyunca denedim,hakikaten ses düzeldi,Magesuko sende aynı görüşte bulunmuşsun,evet ses eşitleninceye kadar surroundları kısınca inanılmaz net ve güzel bir ses elde ettim.Şu an live value 5.1 kullanıyorum ama inşallah önümüzdeki birkaç gün içinde Audigy 2 ZS alıcam,napalım artık,battı balık yan gider,onuda alalım tam olsun...
  • Sorununu hallettiğine sevindim.
    quote:

Magesuko ve Wolverine,desteğiniz için çok teşekkür ederim gerçekten,hallettim problemi,evet,decoderden sonuna kadar açıkmış surroundlar,Wolverine'nin cevabını okuyunca denedim,hakikaten ses düzeldi,Magesuko sende aynı görüşte bulunmuşsun,evet ses eşitleninceye kadar surroundları kısınca inanılmaz net ve güzel bir ses elde ettim.Şu an live value 5.1 kullanıyorum ama inşallah önümüzdeki birkaç gün içinde Audigy 2 ZS alıcam,napalım artık,battı balık yan gider,onuda alalım tam olsun...

• quote:

Magesuko ve Wolverine,desteğiniz için çok teşekkür ederim gerçekten,hallettim problemi,evet,decoderden sonuna kadar açıkmış surroundlar,Wolverine'nin cevabını okuyunca denedim,hakikaten ses düzeldi,Magesuko sende aynı görüşte bulunmuşsun,evet ses eşitleninceye kadar surroundları kısınca inanılmaz net ve güzel bir ses elde ettim.Şu an live value 5.1 kullanıyorum ama inşallah önümüzdeki birkaç gün içinde Audigy 2 ZS alıcam,napalım artık,battı balık yan gider,onuda alalım tam olsun...

Bunlar sorun bile sayılmaz aslında tabii ayarlama imkani oldugu icin neyse sonucta hallettiysen sorun yok audigy 2 ZS yi tavsiye ederim sırf software i bile karizma almaya değer Bu arada seti nerden ve kaca aldin?

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.