Şimdi Ara

LOGITECH Z-5500 İNCELEMESİ-SONUÇLAR (FARKLI BİR REVİEW İÇİN BUYRUN) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
1
Favori
47.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar.....wolverine sağol abi bende z-5500 almayı düşünüyordum okudun yazıları harbiden cok yardımı oldu sağolasın......şimdi yaza şöyle optikli,coaxıel li bir ses sistemi alacağım z-5500 nin fiyatı biraz tuzlu gibi........ya megaworks yada 9940b alacağım.................9940b nini sunduklarını biliyorum ama megavorks hakkında pek bilgim yok..........tarih öncesi bir soruyla gireyim....acaba megaworks te optik,koaksiyel girişler varmı?.......şunu biliyorum thx sertifikası "bu alemde bende varım"diyenlere verilen bir sertifika bu.......thx artısının olması nedeniyle,diğer 9940b ye pek sıcak bakmıyorum.......bende PS2 de var onada bağlayacağım....ses cıkış gücü baya iyi hatta süper.............ses kalitesi,optik,coaxıel girişler tamamsa bunu almak istiyorum.......benim isteğim PS2 de medal of honor call of duty,oynarken apartman sakinleri harp cıktı sanıp makarna stoklasınlar.......öss ye hazırlanan biriyim ders calışırken,kaç aydır alt komşu,üst komşu,yanlardaki komşular sürekli müzik sesini actılar tabi benden ses yok anlayacağınız ağzıma S.Ç lar afedersiniz durum malesef bu............. bana şöyle vitrinde biblo,sağlam cam ve hatta ayakta bina bırakmayacak bir şey lazım.....Allah a şükür kirada oturmuyoruz evden atılma riskide yok.....dayanamayan pılını pırtını toplayıp gitsin.... nedersiniz megaworks alayımmı...............

• Mega'da optic ve coax. desteği yoktur, çünkü o set analogdur.
    Anlattığın şekilde (!) etki yapacak tek set z5500dür. Ama sırf bu iş için z5500 önermem.
    Öte yandan ps2 sadece optic desteği verir. ps2bin oyunlarında dolby digital 5.1 desteği yoktur, sadeve xbox 5.1 destekler.
    ps2 oyunlarında dolby prologic II desteği vardır. z5500ün decoderi de prologic II çözer. her ne kadar dolby digital 5.1 kadar etkili olmasa da prologic II de iyi ses verir.
    Bu durumda sıralama olarak z5500 thx sertifikası da barındırdığından öncelikli gelir. Mega'nın thx sertifikası var da ne oldu? j9940b'nin yok ama mega'dan daha güçlü bir sub'a sahip.
    Önerim z5500 veya j9940b.
  • Biz ne zaman 250-300 dolara alabileceğiz bu cihazları .??? Avrupa satış fiyatları ile Amerika arasında da bizimkinde olduğu kadar fark var herhalde.

Extra: Amazon.co.uk ile Amazon.com arasında kargo ücreti farkı varmı arkadaşlar bilen varsa söylesin lütfen (bu ürün için değil.)
  • .?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bwhiteshark -- 1 Mayıs 2005, 0:23:23 >
  • Mafesuko,ben seti İZMİR/Çankaya Hızlı Sistem'den toplamda 680 ytl.ye aldım,yarısı pesişn yarısını 10 ayay böldürdüm,şu ZS2'yide bir alsam
  • Arkadaşlar,elimizdeki sistemle ilgili faydalı fotoğrafları nasıl yüklüyoruz sayfaya?Sol alt köşede "DOSYA"yazıyor ama yanında"Bu özellik ya kapalı yada erişim izniniz yok"yazıyor,sayfada bu fotoğrafları yayınlamanın yolu nedir?Yardımcı olursanız sevinirim
  • Hızlı cevap değil cevapla ile yanıt vermeye kalkınca görünüyor.
  • Woılverine sağol ama olmuyor,hepsini denedim,küçük birşey var herhalde ama gözden kaçırıyorum sanırım,gerçi herşeyi denedim ama aktif hale getiremedim dosya yollamayı
  • Tüm z-5500 sahibi arkadaşlar,sesi ilk 20 kademe açtıktan sonra boost menüye kadar ses açma düğmesi epeyce dönüyor ama ses daha artmıyor,taa ki boost menüye kadar,ama boost menüden kısmaya başlayınca boost ayarı sona erer ermez,sesi açarken olduğu gibi arada bir boşluk olmadan sesin direk kısılmaya devam ettiğni ekrandan görüyorsunuz eğer sürekli kısmaya devam ederseniz.
    Wolverine kardeş,önceki yazılarında sesin ikinci 20 kademedede açıldığını ancak bunun gözlenemeyip hissedildiğini yazmıştın,acaba benim settemi bir tuhaflık var???İlk 20 kademe bittikten sonra ses düğmesi uzuuunca dönüyor ama ses değişmiyor,boşa dönüyor yani,taaaki, boost menüye kadar...!Boost menü başladımı zaten tüm geçmişimi ve gelecekle ilgili bütün düşüncelerimi unutuyorum

• haaaaaa....!tamam wolverine kardeş......prologıc olayındabilgim var...şimdi mega yı atalım kafadan............z-5500 dediğin gigbi gerceketen verdiğin paranın hakkını fazlasıyla veren bir sistem.......fiyatıda bu tip bir ürüne sahip olmak için oldukca uygun.........kafamı karıştıran bir şey var gecende hızlı sistemde LOGITECH Z-5300 gördüm....... bundada thx sertifikası var yazıyor,ps2,xbox gigbi oyun konsallarıyla uyumlu diyor ohalde bunda OPTİK var hemi.........eğer varsa sırf thx için ve özellikle 9940b yerine bunu alsam olurmu....yani demek istediğim oyunlarda prologıcın yaptığı işi thx yaparmı........? ses cıkış gücü iyisayılır zaten sonuna kadar acamayız.........acarızda birdaha acamayız...........!bunu cok merak ediyorum........! TEŞEKKÜRLER.....

• Ispider kardeş,Jazz 9940b,logitech z-5300'e göre daha iyi bir ürün,zaten öyleki Crative s-750,z-5500 ile bazı konularda yarışabiliyor!Ancak bence bir sistemi alırken göz önünde bulundurman gereken öncelik THX olmamalı!En başta fiyat/performans oranına bakmalısın ve tam olarak ne tür bir ürüne ihtiyacın olduğunu çok iyi belirlemelisin ki alacağın üründe ilk o özelliklere bak!Sesi zaten sonuna kadar açamayız diyorsun,ki buda THX destekli bir sistem almanı gereksiz kılar.Çünkü THX,çok yüksek seslerde algılanabilen,ve yalnızca THX destekli hoparlör,THX destekli ses kartı ve THX destekli DVD,oyun vs...birlik halindeyken algılanabilir,aksi halde pek birşey farkettirmez,en önemli avantajı,yüksek desibelli ses elde etmene olanak tanır!Ayrıca Dolby Prologic 1-2,ayrı bir ses formatıdır!Yani THX'in yaptığıyla Dolby Prologic 1 ve DP2 yaptığı çok farklıdır.THX'in seslerin kanallara ayrılmasıyla ilgisi yoktur!Ancak Dolby Prologic 2,stereo kaynaktan gelen sesi,center dahil olmak üzere toplam 6 kanala ayırır ve sana sanal surround yaşama olanağı sağlar.Dolby Prologic 1 ise,sesi frontlar dışında birde centera verir ama rearlara vermez.Ama alacağın sistemde toplam 6 kanal olsada ses kartı desteğiyle sen onu 6 kanala ayırabilirsin(oyun vs...)çünkü dolby prologic 1-2 çözen bir sistem olması için decoderli bir set alman lazım,ki bu biraz masraflı kaçıcak sana anladığım kadarıyla,o yüzden decodersiz bir ses sistemi alsanda,ses kartı ile o sesi dilediğin gibi ayırabilirsin.
    Arkadaşlar eğer söylediklerimde yanlış bildiğim,yazdığım vs...varsa düzeltirseniz sevinirim.Ispider kardeş benim bildiklerim ve sana yardımcı olabileceğini düşündüklerim bunlar,kendin için en iyi olacak sistemi alman dileğiyle,kolay gelsin...

• Ağzına sağlık, ellerin dert görmesin, ben bile bu kadar güzel anlatamazdım...
    quote:

Orjinalden alıntı: Affan83

Ispider kardeş,Jazz 9940b,logitech z-5300'e göre daha iyi bir ürün,zaten öyleki Crative s-750,z-5500 ile bazı konularda yarışabiliyor!Ancak bence bir sistemi alırken göz önünde bulundurman gereken öncelik THX olmamalı!En başta fiyat/performans oranına bakmalısın ve tam olarak ne tür bir ürüne ihtiyacın olduğunu çok iyi belirlemelisin ki alacağın üründe ilk o özelliklere bak!Sesi zaten sonuna kadar açamayız diyorsun,ki buda THX destekli bir sistem almanı gereksiz kılar.Çünkü THX,çok yüksek seslerde algılanabilen,ve yalnızca THX destekli hoparlör,THX destekli ses kartı ve THX destekli DVD,oyun vs...birlik halindeyken algılanabilir,aksi halde pek birşey farkettirmez,en önemli avantajı,yüksek desibelli ses elde etmene olanak tanır!Ayrıca Dolby Prologic 1-2,ayrı bir ses formatıdır!Yani THX'in yaptığıyla Dolby Prologic 1 ve DP2 yaptığı çok farklıdır.THX'in seslerin kanallara ayrılmasıyla ilgisi yoktur!Ancak Dolby Prologic 2,stereo kaynaktan gelen sesi,center dahil olmak üzere toplam 6 kanala ayırır ve sana sanal surround yaşama olanağı sağlar.Dolby Prologic 1 ise,sesi frontlar dışında birde centera verir ama rearlara vermez.Ama alacağın sistemde toplam 6 kanal olsada ses kartı desteğiyle sen onu 6 kanala ayırabilirsin(oyun vs...)çünkü dolby prologic 1-2 çözen bir sistem olması için decoderli bir set alman lazım,ki bu biraz masraflı kaçıcak sana anladığım kadarıyla,o yüzden decodersiz bir ses sistemi alsanda,ses kartı ile o sesi dilediğin gibi ayırabilirsin.
    Arkadaşlar eğer söylediklerimde yanlış bildiğim,yazdığım vs...varsa düzeltirseniz sevinirim.Ispider kardeş benim bildiklerim ve sana yardımcı olabileceğini düşündüklerim bunlar,kendin için en iyi olacak sistemi alman dileğiyle,kolay gelsin...

• Dostum şunu söyliyim, benim ilk aldığımz 5500de sesi ilk 20 kademeden sonra açmaya devam ettiğinde ses artıyordu. Boost'a gelinceye kadar, sonra da boost ile devam ediyordu.
    Ama ben o seti arızalandığı için iade edip parasıyla yeni bir z5500 aldım. Yeni aldığım senin anlattığın gibi, yani ilk 20 dilimden sonraki 10 dilimde ses artmıyor, boost'a gelene kadar böyle.
    Bence bunu yüksek seste sete zarar vermeyi önlemek için yapmışlar. Hatta ben night mode'da denedim, bu sefer artıyor ses. Ama madem normal ayarda artmayacak, ne diye o kadar sesi açıp boost'a getiriyoruz sesi artırmak için anlamadım. Keşke o kadar açmaya gerek kalmadan boost'a çıksa direkt. Yani aradaki 10 kademe seste artış olmuyor. Ama ben bunu decoder devredeyken denedim, yani digital ayarda dvd izlerken. Analog olarak mp3 te hiç denemedim, daha doğrusu deneyemedim. Sesi o kadar açamıyorum ki... Yani kısaca ben bunun sorun olduğunu düşünmüyorum. Çünkü benim için önemli olan boost sesindeki etki ve analogda da boost değil de şöyle 10-15. kademede dinlenilen müzik keyfi. (gündüz tabii) Ben sesi genelde 2,5. kademede tutuyorum. Bass içerikli şarkılarda gece 2,5 bile çok fazla geliyor, mecbur 2ye indiriyorum. Öte yandan sesi kısarken ilk kullandığım z5500te de bunda da senin dediğin gibi boost 1den 2 kademe geri gelirsen aradaki 10 kademeyi de atlayarak sesi kısıyor. Bence bu daha iyi.
    Valla bu akşam Riddick dvdsini izledim tekrar z5500 ile. Anlatılmaz yaşanır.
    quote:

Tüm z-5500 sahibi arkadaşlar,sesi ilk 20 kademe açtıktan sonra boost menüye kadar ses açma düğmesi epeyce dönüyor ama ses daha artmıyor,taa ki boost menüye kadar,ama boost menüden kısmaya başlayınca boost ayarı sona erer ermez,sesi açarken olduğu gibi arada bir boşluk olmadan sesin direk kısılmaya devam ettiğni ekrandan görüyorsunuz eğer sürekli kısmaya devam ederseniz.
    Wolverine kardeş,önceki yazılarında sesin ikinci 20 kademedede açıldığını ancak bunun gözlenemeyip hissedildiğini yazmıştın,acaba benim settemi bir tuhaflık var???İlk 20 kademe bittikten sonra ses düğmesi uzuuunca dönüyor ama ses değişmiyor,boşa dönüyor yani,taaaki, boost menüye kadar...!Boost menü başladımı zaten tüm geçmişimi ve gelecekle ilgili bütün düşüncelerimi unutuyorum

• wolverine dostum ben altec lansing ada880 d.d kullanıyorum. karşılaştırma yapabilir misin? biraz kasıp bunu almaya değer mi dersin?
  • İnternetten yaptığım araştırmaya göre set epey eski, dtt 2500 kadar nerdeyse. Ama onun 2 katı kadar güçlü. 80watt rms, 40watt sub, 40 watt surround. Ama kaliteli setmiş.
    Şimdi z5500 bu setin ses kalitesi olarak daha üstünde diye kesin bişey diyemem ama öyle olduğunu düşünüyorum.
    Ama diyceğim kesin bişey var ki z5500, toplam 505watt gerçek rms sunuyor. Yani ada880'e göre sen hesapla. Çok daha güçlü bir ses var z5500de ada'ya göre..
    Verilen paranın hakkını veriyor. Paran varsa z5500 al derim. Ama önce elindeki seti sat tabii. Ama sesini çok açamıycaksan boşuna almış olursun.. Çünkü bu set gerçekten benim gibi yüksek ses hastaları için..
    quote:

Orjinalden alıntı: somali

wolverine dostum ben altec lansing ada880 d.d kullanıyorum. karşılaştırma yapabilir misin? biraz kasıp bunu almaya değer mi dersin?

• jazz dansa logitech derim ben..affan kardeşime katılmıyorum bu konuda..görüntüsü yeter
  • Enjoy The Silence,hoparlör görünüşüne bakmak için değil,iyi müzik ve film performansı almak için kullanılır,sırf görüntü yetecek olsa... Ama z5500 hem inanılmaz güçlü ve kaliteli,hem güzel,şık bir görünüme sahip
  • KARDEŞ SELAM NASIL SİSTEM DEDİĞİM KADAR VARMIŞ DEĞİLMİ BENDEKİ CREATIVE SoundBlaster Audigy2 ZS Platinum Pro İLE SEN SESİ DÜŞÜN HERGÜN NE KADAR İİ BİRŞEY YAPMIŞIM DİYE YATIP KALKIP BAYRAMLIKLARINI YENİ GİYECEK BEBELER KADAR SEVİNİYORUM.BU ARADA NE JAZZ NE CREATIVE BU SİSTEMİN YANINDAN SAĞINDAN SOLUNDAN ÖNÜNDEN ARKASINDAN GEÇEMEZ
  • ALLAH TUTTUĞUNU 100 DOLAR YAPSIN AFFAN83 KARDEŞİM...CİDDEN .......YANİ KAFAMDA HİÇ BİR SORU İŞARETİ KALMADI...... ......................
    quote:

Ispider kardeş,Jazz 9940b,logitech z-5300'e göre daha iyi bir ürün,zaten öyleki Crative s-750,z-5500 ile bazı konularda yarışabiliyor!Ancak bence bir sistemi alırken göz önünde bulundurman gereken öncelik THX olmamalı!En başta fiyat/performans oranına bakmalısın ve tam olarak ne tür bir ürüne ihtiyacın olduğunu çok iyi belirlemelisin ki alacağın üründe ilk o özelliklere bak!Sesi zaten sonuna kadar açamayız diyorsun,ki buda THX destekli bir sistem almanı gereksiz kılar.Çünkü THX,çok yüksek seslerde algılanabilen,ve yalnızca THX destekli hoparlör,THX destekli ses kartı ve THX destekli DVD,oyun vs...birlik halindeyken algılanabilir,aksi halde pek birşey farkettirmez,en önemli avantajı,yüksek desibelli ses elde etmene olanak tanır!Ayrıca Dolby Prologic 1-2,ayrı bir ses formatıdır!Yani THX'in yaptığıyla Dolby Prologic 1 ve DP2 yaptığı çok farklıdır.THX'in seslerin kanallara ayrılmasıyla ilgisi yoktur!Ancak Dolby Prologic 2,stereo kaynaktan gelen sesi,center dahil olmak üzere toplam 6 kanala ayırır ve sana sanal surround yaşama olanağı sağlar.Dolby Prologic 1 ise,sesi frontlar dışında birde centera verir ama rearlara vermez.Ama alacağın sistemde toplam 6 kanal olsada ses kartı desteğiyle sen onu 6 kanala ayırabilirsin(oyun vs...)çünkü dolby prologic 1-2 çözen bir sistem olması için decoderli bir set alman lazım,ki bu biraz masraflı kaçıcak sana anladığım kadarıyla,o yüzden decodersiz bir ses sistemi alsanda,ses kartı ile o sesi dilediğin gibi ayırabilirsin.

................dediğin gibi bu thx bir sürü masrafa sokacak beni.....o şurda bir dursun........şimdi istediğim=yüksek ve kaliteli ses,opik/koaksiyel girişler,stereo materyaller için prologıc.....9940b de bunlar var ki daha ne olsun.fiyatıda uygun ben bunu bir sorun cıkmazsa alayım.......sorunda kastım zaten sistemi sınavda önce alamam ...o zamana kadar belki daha iyi bir sistem cıkar onu alırız...........ve belki a/v alıcılı şöyle güzel bir sistem kurarım prologıc 2 li falan...............şu anda kafamda almayı düşündüğüm bir tek 9940b var......aksilik cıkmazsa bunu alayım.......aslında sistemi bana ablam alacak sözü var çünkü.....bakalım gaza getirip ikna edebilirsem "BEKLE BENİ THX BEN GELİYORUM".........AFFAN83 VE WOLVERİNE,VAKİT AYIRIDIĞINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER...........

• quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

İnternetten yaptığım araştırmaya göre set epey eski, dtt 2500 kadar nerdeyse. Ama onun 2 katı kadar güçlü. 80watt rms, 40watt sub, 40 watt surround. Ama kaliteli setmiş.
    Şimdi z5500 bu setin ses kalitesi olarak daha üstünde diye kesin bişey diyemem ama öyle olduğunu düşünüyorum.
    Ama diyceğim kesin bişey var ki z5500, toplam 505watt gerçek rms sunuyor. Yani ada880'e göre sen hesapla. Çok daha güçlü bir ses var z5500de ada'ya göre..
    Verilen paranın hakkını veriyor. Paran varsa z5500 al derim. Ama önce elindeki seti sat tabii. Ama sesini çok açamıycaksan boşuna almış olursun.. Çünkü bu set gerçekten benim gibi yüksek ses hastaları için..
    quote:

Orjinalden alıntı: somali

wolverine dostum ben altec lansing ada880 d.d kullanıyorum. karşılaştırma yapabilir misin? biraz kasıp bunu almaya değer mi dersin?

sanırım şu an için gerek yok. verdiğin bilgiler için tşk.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.