Şimdi Ara

LOGITECH Z-5500 İNCELEMESİ-SONUÇLAR (FARKLI BİR REVİEW İÇİN BUYRUN) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
1
Favori
47.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biliyorum Magesuko teşekkür ediyorum da,asıl kafama takılan şuydu:"mp3'te kristal netliğinde ses almasamda,sesi dijitale getirince,analogtan farklı netlikte herhangi bir farklılık görmüyorum,dijitale getirince basların biraz kısılması dışında hiçbir değişiklik gözleyemedim bens seste,sende,Wolverine de de öylemi acaba?"
  • Affan kardeşim sana bi kaç şarkı tavsiye edicem tam kristal netliginde..baslar kısılmiycak tizler mütiş olcak...inanamicaksın
  • Bende de öyle tabii. Çünkü decoder işin kaynağına bakar. Mp3ler max. 44100 hz ses kalitesinde olduğu için analog kaynaktan verilir. Ama vir dvd dijital kaynakta kayıtlıdır. O açıdan bir sacd veya dvd-audio 'nun hz aralığı çok daha yüksektir. Decoder ile orjinal sesi yakalarsın.
    quote:

Orjinalden alıntı: Affan83

Biliyorum Magesuko teşekkür ediyorum da,asıl kafama takılan şuydu:"mp3'te kristal netliğinde ses almasamda,sesi dijitale getirince,analogtan farklı netlikte herhangi bir farklılık görmüyorum,dijitale getirince basların biraz kısılması dışında hiçbir değişiklik gözleyemedim bens seste,sende,Wolverine de de öylemi acaba?"

• Ben de merak ettim bu şarkıları şimdi... Bekliyoruz...
    quote:

Orjinalden alıntı: EnjoyTheSilence

Affan kardeşim sana bi kaç şarkı tavsiye edicem tam kristal netliginde..baslar kısılmiycak tizler mütiş olcak...inanamicaksın
  • slm wolverine bende şu anda creative audigy 2 zs ses kartı ve creative t7700 ses sistemi var benim için şuan para sorun değil maksimum limitim 1500ytl ben iki ürün arasında takıldım ya seninkinden alacağım yada creative s750 modelinden ben şuanda t7700 ü 7 mt2lik bir odada kullanıyorum ve içimi rahat titiretiyor sana şöyle söyleyeyim bence sana söylediğim sisitemler benim odam için bayağı fazla gelecek ama olsun daha sonra 10mt2lik müstakil viila ma koyacağım sence t7700 ü bayağı bir sollar mı iki gün sonra mersine gideceğim ve orada bu logitech z5500 ü satan mağazalarda test etme imkanına sahip olacağım sana şunu söyleyeyim bizim akrabada manyak bir aktif subwoofer var sadece o parçaya 1200ytl para yatırmış ve kullandığı alan rahat 100mt2 ne dersin onu gördükten sonra 7mt2 de o bası hissedebilirmiyim birde şunu soracaktım evi sallıyo diyorsunuz nasıl yani avizeyi rahatlıkla sallıyor mu sadece içinize mi basınç yapıyor çok birşey arıyor her konuda özellikle bass konusunda bu bass boots dediğin olayda ne oluyor

• Arkadaşlar elimde inanılmaz DTS ve Dolby Digital kayıtlı,3 Mb ile 700 Mb arası testler var ama neden olduğunu anlayamadım,ben dinlemek için arkadaştan rica ettim ve indirdi bana ama elime geçtiğinde hepsi sadece cızırtı halinde duyuldu bende,bunlarawww.sinemaforum.com adresinden "AUDiGY ZS 2"başlığını tıklayarak hangi sayfadan hangilerini indirmeniz gerekenleri öğrenebilrsiniz,kolay gelsin hepinize,dinleyebilen olursa haberlerini bekliyorum

• Arkadaşlar,ayrıntılı görebilmek için buyrun LOGiTECH Z-5500 uydu hoparlörlerin iç yapısı,umuyorum aranılan bazı soruların cevabı bu fotoğraflarda bulunabilir!

LOGITECH Z-5500 İNCELEMESİ-SONUÇLAR (FARKLI BİR REVİEW İÇİN BUYRUN)

• quote:

Biliyorum Magesuko teşekkür ediyorum da,asıl kafama takılan şuydu:"mp3'te kristal netliğinde ses almasamda,sesi dijitale getirince,analogtan farklı netlikte herhangi bir farklılık görmüyorum,dijitale getirince basların biraz kısılması dışında hiçbir değişiklik gözleyemedim bens seste,sende,Wolverine de de öylemi acaba?"

Evet bendede öyle kafana takma boşuna

• Birde unutmadan 5500 sahibi arkadaşlara birşey sorayım hani bazı ses sistemleri vardır basları okadar tatlıdır ki şarkıyı unutup sadece o tatlı basa konsantre olursunuz bana 5500 bu tarzda gelmiyor öyle bir set bilen veya basın güzelliğini belirleyen nedir bilen var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

Birde unutmadan 5500 sahibi arkadaşlara birşey sorayım hani bazı ses sistemleri vardır basları okadar tatlıdır ki şarkıyı unutup sadece o tatlı basa konsantre olursunuz bana 5500 bu tarzda gelmiyor öyle bir set bilen veya basın güzelliğini belirleyen nedir bilen var mı?

walla basın güzelliğini belirleyen bence derinliğidir. ben vurgulu bas yerine yumuşak ve derin bası tercih ederim. bunun için de öncelikle kabinin geniş olması lazım diye biliyorum. megaworksün bass gücünün pek beğenilmemesini de buna bağlıyorum. (otorite miyim neyim )

• Magesuko,söylediğin direk seçtiğin şarkıyla ilgili,mesela istediğini elde etmen için "Hotel California-unplugged versiyon"dinlemeni tavsiye ederim,hatta en tepede istiyorsan,R&B olarak"EASY-The hood(remix)" dinle mutlaka,öyle derin,net ve güzel bir bas az sayıda vardır bir şarkıda,fazlasını istiyorsan yaklaşık 1,5 milyar verip sadece bir aktif bas alman lazım JBL vs...!!! Ben Ankara'da Hi-END sistemde PANASONİC SB-WA 110 Aktif Woofer dinledim,araştırırsan nette,çok tercih edilen,iyi ve kaliteli çift sürücülü bir wooferdır,piyasada artık pek yok,o woofer 188 watt 5500'ün bası yanında daha sönük kalıyor ve distorsiyona uğradığı ses sayısı 5500'e göre daha fazla,o woofer 450-500 YTL civarıydı,eğer beklediğin zevki alamıyorsan psikolojik kendini şartlandırmandan başka birşey gelmiyor aklıma Wolverine'e danış istiyorsan,O,Creative S-750 kullanmıştı,belki o set seni daha memnun eder,5500 satıp onuda alabilirsin,karar senin,maksat,en iyi,en hoşuna giden seti almak! Daha iyisini bulursan haberimiz olsun

• Bu arada,basın güzelliğini belirleyen,subwoferın düşük frekanslara oldukça iyi inebilmesidir.İyi bası olan bir şarkıda,ayarları iyi yapıp,decoderden bası sona getirdiğinde bas DİSTORSİYON olmuyorsa,yani kısacası sanki birşeyi tükürüyor gibi olmuyorsa o bas kalitelidir!!Zaten amaç,sesin camları patlatması,yani sadece göz boyaması değil,temiz ve net bir ses vermesidir,ayrıca bunları yapıp birde yüksek ses veriyorsa,"BETTER THAN THİS,APRİCOT İN THE ŞAM"

• Herkese yakşamlar...Öncelikle belirtmek istediim bu son yazım çünkü artık burama gelmiş durumda...Heralde bu yazıdan sonra banlarlar diye düşünüyorum....Okuduguma göre bazı arkadaşlar z5500 basından zevk alamıyomuş daha içten vuuuu vuuuuuuuuuuuuuuuuuuu şeklinde bass istiyorlarmış..Onlarda 2 sorun olabilir ya cinsel sorunlar yada orta kulakta bulunan çekiç,örs ve üzengi dedigimiz sesi beyine ileten üç küçük kemikçik ile ilgili sorunlar...Fiyatı 1 aileyi 2 ay geçindirebilecek kadar olan ve piyasada o fiyata alabileceginiz en iyi 5+1 sistem olan z5500 ün wooferı heralde ondan zevk alamayanların g.tünün 3 katı büyüklügünde falan olsa gerek..Eger bu wooferdan zevk alamayan varsa onlara önerebilecegim tek çare Prof.Dr. Haydar Dümeni aramaları.Ses sistemleri havadan yapılmıyo onlar için kaç tane bilim adamı aylarca çalışıyo 1001 tane testten geçiyo hepsi...B.k atmak çok kolay evet hakikaten piyasada verdiiniz parayı haketmeyecek okadar sistem var ama sözünü ettigim sistemin bass sesinden zevk alamayan arkadaşlar bence bikaç ay stereo speaker kullansınlar ve daha sora tekrar 5500 dinlemeye başlasınlar nası şükredeceklerini şimdiden merak etmekteyim...Bastan zevk alamayanlara diyorum git inşaatta bikaç ay çalış para biriktir al bakalım 5500 basından nası zevk alıyosun...Anlıyorum kızgınsın bazı şeylere ama olaylara birazda öteki yönden bakmak gerek...Nolur kızma darılma anlıyorum bass önemli şey ama hayatta bass tan daha önemli şeyler var mesela tiz...diilmi...annadın sen annadın....

• quote:

Orjinalden alıntı: EnjoyTheSilence

Herkese yakşamlar...Öncelikle belirtmek istediim bu son yazım çünkü artık burama gelmiş durumda...Heralde bu yazıdan sonra banlarlar diye düşünüyorum....Okuduguma göre bazı arkadaşlar z5500 basından zevk alamıyomuş daha içten vuuuu vuuuuuuuuuuuuuuuuuuu şeklinde bass istiyorlarmış..Onlarda 2 sorun olabilir ya cinsel sorunlar yada orta kulakta bulunan çekiç,örs ve üzengi dedigimiz sesi beyine ileten üç küçük kemikçik ile ilgili sorunlar...Fiyatı 1 aileyi 2 ay geçindirebilecek kadar olan ve piyasada o fiyata alabileceginiz en iyi 5+1 sistem olan z5500 ün wooferı heralde ondan zevk alamayanların g.tünün 3 katı büyüklügünde falan olsa gerek..Eger bu wooferdan zevk alamayan varsa onlara önerebilecegim tek çare Prof.Dr. Haydar Dümeni aramaları.Ses sistemleri havadan yapılmıyo onlar için kaç tane bilim adamı aylarca çalışıyo 1001 tane testten geçiyo hepsi...B.k atmak çok kolay evet hakikaten piyasada verdiiniz parayı haketmeyecek okadar sistem var ama sözünü ettigim sistemin bass sesinden zevk alamayan arkadaşlar bence bikaç ay stereo speaker kullansınlar ve daha sora tekrar 5500 dinlemeye başlasınlar nası şükredeceklerini şimdiden merak etmekteyim...Bastan zevk alamayanlara diyorum git inşaatta bikaç ay çalış para biriktir al bakalım 5500 basından nası zevk alıyosun...Anlıyorum kızgınsın bazı şeylere ama olaylara birazda öteki yönden bakmak gerek...Nolur kızma darılma anlıyorum bass önemli şey ama hayatta bass tan daha önemli şeyler var mesela tiz...diilmi...annadın sen annadın....

Eğer bu mesajı bana itafen yazdıysan ki öyle görünüyor ben bassından zevk alamıyorum demedim sadece farklı tarzda baslar vardır bunlar woofer la mı ilgili yoksa şarkıya göre mi değişiyo onu anlamaya çalışıyorum. Ben Z-5500 den gayet memnunum satmayı falan da düşünmüyorum bir yığın inceleme okuduktan sonra aldım ayrıca bu güne gelene kadar önce 2-3 dolarlık standart bilgisayar hoparlörleri kullanarak başlayıp daha sonra creative in stereo bilgisayar hoparlörlerini sonra jazz sonrada creative'in 5.1 sistemlerini kullandım gayet iyi biliyorum stereo hoparlörleri ben sadece daha iyiyi yakalamaya çalışıyorum sürekli bu bir hobi umarım anlatabilmişimdir.

• quote:

Magesuko,söylediğin direk seçtiğin şarkıyla ilgili,mesela istediğini elde etmen için "Hotel California-unplugged versiyon"dinlemeni tavsiye ederim,hatta en tepede istiyorsan,R&B olarak"EASY-The hood(remix)" dinle mutlaka,öyle derin,net ve güzel bir bas az sayıda vardır bir şarkıda,fazlasını istiyorsan yaklaşık 1,5 milyar verip sadece bir aktif bas alman lazım JBL vs...!!! Ben Ankara'da Hi-END sistemde PANASONİC SB-WA 110 Aktif Woofer dinledim,araştırırsan nette,çok tercih edilen,iyi ve kaliteli çift sürücülü bir wooferdır,piyasada artık pek yok,o woofer 188 watt 5500'ün bası yanında daha sönük kalıyor ve distorsiyona uğradığı ses sayısı 5500'e göre daha fazla,o woofer 450-500 YTL civarıydı,eğer beklediğin zevki alamıyorsan psikolojik kendini şartlandırmandan başka birşey gelmiyor aklıma Wolverine'e danış istiyorsan,O,Creative S-750 kullanmıştı,belki o set seni daha memnun eder,5500 satıp onuda alabilirsin,karar senin,maksat,en iyi,en hoşuna giden seti almak! Daha iyisini bulursan haberimiz olsun

Valla Affan okadar para vermem imkansız zaten öyle bir niyetimde yok 5500 den memnunum sağol öneriler için bu arada şunu sorayım winampde siz hangi equalizer ayarını kullanıyorsunuz şu an bende rock ayarlı ve bu fena degil bir ara audigy 2 ZS nin equalizerini aktif ettim ama onda ayarlayabilecegimiz frekanslar sınırlı winamp'in equalizer i kadar frekans aralığı yok tam olarak kulağıma hoş gelen ayarı yakalayamadım henüz. Söylediğin şarkılara bakıcam bir ara

• Magesuko,bende "rock"ayarında kullanıyorum,bazen "soft"tada kullanıyorum,ama ben creative mixerden bası yarıdan fazla açmıyorum ve bass boostu kapatıyorum,bass boost bası kısıyor çünkü,dinleyeceğim şarkıya görede devamlı her şarkıya özgü ayar yapıyorum,kimisinde bası,kimisinde tizi ön plana çıkarıyorum
  • Ben bi arkadaşta z5500 le müzik dinledim inanın hiç bass gelmio ama aslında o aletten kaynaklanan bişi diil tamamen ayarlarla ilgili..arkadaşında morali bozuldu ama çaktırmadım pek...denedi denedi bi türlü bass alamadı....(bilmiyorum belkide çakma z5500 de olabilir onunki hani):)siz siz olun ayarları iyi yapın....Bu arada wolverine tiz denemesi müziklerini bi cd ye koymuştum oda çok dagınık bulunca hemen atacam...
  • quote:

Magesuko,bende "rock"ayarında kullanıyorum,bazen "soft"tada kullanıyorum,ama ben creative mixerden bası yarıdan fazla açmıyorum ve bass boostu kapatıyorum,bass boost bası kısıyor çünkü,dinleyeceğim şarkıya görede devamlı her şarkıya özgü ayar yapıyorum,kimisinde bası,kimisinde tizi ön plana çıkarıyorum

Bass boostu nasıl kapatıyorsun bende sönük görünüyor senin ses kartıda Audigy 2 ZS mi?
  • Magesuko,senin kartın AUDiGY 2 ZS ise,sende zaten otomatikman kapalı bass boost,sönük olması onu gösteriyor,benimki Live 5.1,bass boostu isteğine göre açıp kapatıyorsun,ama ben hep kapalı,yani seninki gibi sönük tutuyorum hep!Şimdi diyeceksin ki"peki nasıl kendi keyfine göre açıp kapayabiliyorsun?"
    Şöyleki:Audigy 2 ZS de kart onu otomatik yapıyor,yani sen o sete woofersız stereo bir sistem bağla,kart setin basa ihtiyacı olduğunu algılayarak bass boostu ayarlıyor,çünkü kimi sette sistem tam ters işliyor,yani bass boost açıkken bası artırıyor,kapalıyken oldukça kısıyor.Mesela benim eski sistemimde bass boostu kapatınca bas sesi anında kesiliyordu!Açınca hemen bas vermeye başlıyordu tekrar,inşallah önümüzdeki günlerde bende Audigy 2 zs alıcam,stoklarda bulabilsem şimdi alıcam ama Daha fazlasını paylaşmaya çalışırım o zaman

• Bu arada,Enjoy the Silence,bu setten(LOGiTECH z-5500)bas sesi alamıyorsa arkadaşın,bunun tek yolu var,o da: "WOOFERI SİSTEME BAĞLAMAYI UNUTMUŞTUR"]
    Şaka bir yana,ya dediğim bass boostla ilgili ayarı HİÇÇÇ yapmamıştır yada decoderden bas sonuna kadar kısıktır,yada sistem patlatma,içi boş bir sistemdir

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.