Walla wooferı sisteme baglamama ihtimali az çünkü adam işi ii bilio ama bilmiom bass alamadık bak queen dinledik onda bilion nası basıyolar.Yine bişi etki etmedi.Fazla Queen dinlemeyin moraliniz bozulur..
quote:
Orjinalden alıntı: Affan83
Magesuko,senin kartın AUDiGY 2 ZS ise,sende zaten otomatikman kapalı bass boost,sönük olması onu gösteriyor,benimki Live 5.1,bass boostu isteğine göre açıp kapatıyorsun,ama ben hep kapalı,yani seninki gibi sönük tutuyorum hep!Şimdi diyeceksin ki"peki nasıl kendi keyfine göre açıp kapayabiliyorsun?" Şöyleki:Audigy 2 ZS de kart onu otomatik yapıyor,yani sen o sete woofersız stereo bir sistem bağla,kart setin basa ihtiyacı olduğunu algılayarak bass boostu ayarlıyor,çünkü kimi sette sistem tam ters işliyor,yani bass boost açıkken bası artırıyor,kapalıyken oldukça kısıyor.Mesela benim eski sistemimde bass boostu kapatınca bas sesi anında kesiliyordu!Açınca hemen bas vermeye başlıyordu tekrar,inşallah önümüzdeki günlerde bende Audigy 2 zs alıcam,stoklarda bulabilsem şimdi alıcam ama Daha fazlasını paylaşmaya çalışırım o zaman
Ok sağol anladım peki bass redirection ne işe yarıyor bir fikrin var mı Affan? Help kısmından baktığım kadarıyla bass redirection'un yaptığı şey uydulardaki düşük frekansdaki sesleri woofera yönlendiriyormuş sen denedin mi nasıl bir fark oluyor?
Selam
Bakıyorum muhabbet epey koyulaştı, ama birazda dağıldı gibime geliyor. Ayrı bir topic açmamak için buraya yazıyorum. Ben derin bas (mideye işleyen) ve temiz tiz seslerine önem veren biriyim. Sesin doğallığının bozulmaması da gerekir. Şu an kullandığım sistem YAMAHA YST-MSW50 2+1 set. Home sinema olayına JAZZ 9941 ile gireyim dedim, dediğime de pişman oldum. JAZZ 'ı ertesi hafta iade ettim. Yamaha'nın tırnağı bile olamaz. Bunu okuyan arkadaşlardan YAMAHA sistem kullanan ve bunu başka sistemlerle karşılaştıran var mı? Biraz farklı markalardan bahsedelim. Dünyada sadece Logitech, Creative, Jazz yok. Ki bu markaların asıl işi speaker değil. Bunları söylerken çok zengin olduğumu sanmayın. Ama 500-750 YTL aralığında güzel bir sistem kurulabilir. Sizinde fikirlerinizi bekliyorum. Aşağıda nette bulabildiğim en baba sub'un fotoğrafını ve frekans eğrisini gönderiyorum. Niyetim bundan alıp yanına saz ekibini (mid ve tizler) kurmak. Bu sistemi görüpte duyan var mıdır? Türkiye'de en ucuz nerede satılır?
Herkese bol dum tıs lı günler...
Model yazmayı unutmuşum. Yukarıda gördüğünüz babaya YST-SW1500 demişler. 12" sürücü ile 1 kW (vaşşş)RMS çıkış gücü varmış. 16-160 Hz frekanlarını severmiş. Liste fiyatıda 900 $ civarında.
Arkadaşım, sen bence en güzeli bu konuyu ayrı bir topic olarak aç. Çünkü bahsettiğin sub'ın inç olarak değerinden tut da desteklediği frekans aralığına kadar farkları çok. Bu ayki Home and Technology dergisinde bir yerde böyle sub'lardan bahsediliyordu. Böyle hazır bir home sinema topiğinde değil de ayrı olarak açsan bence daha fazla insanın görme şansı olur bence...
Beyler,bilgisizliğime verin... Elektro veya bass z-5500 e bağlanabilirmi? jacklar farklı ama araya bi adaptör fln kullanarak bağlanabilirmi?
şimdiden tşkk..
Ersingüven kardeş asıl konuyu sen dagıtmışsın ya...bu topigin adı Z5500 detaylı incelemesi git topik aç bişeyler yap yermi kalmadı...bu arada evet elektro gitar z5500 e baglanıyo daha dogrusu öyle oldugunu düşünüyorum çünkü bende x530 var ve elektroya anfi ve bilgisayar yardımıyla bagladım..(anfi marshall)
Ben bi deniim abi anfisiz baglamayı olursa haber vericem ama büyük ihtimal olur derim ben...
Arkadaşlar ben konuyu ayrı topic olarakta açtım ama nedense kimsenin ilgisini çekmedi herhalde. Herkes okuyup geçmiş sadece. Konu başlığı "sesin babaları buraya" Farklı markaların ve alternatiflerin değerlendirilmesini isterim. Örneğin microlab vb. Ürün yelpazesini genişletebilirsek herkes için faydalı olur sanıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.
Iide sen şimdi yamaha diye bir topic açsan bende oraya gelip dünyada sadece yamaha markasımı var desem iimi olur...
quote:
Orjinalden alıntı: EnjoyTheSilence
Iide sen şimdi yamaha diye bir topic açsan bende oraya gelip dünyada sadece yamaha markasımı var desem iimi olur...
İyi ne kelime çılgın olur
quote:
Orjinalden alıntı: EnjoyTheSilence
Ben bi deniim abi anfisiz baglamayı olursa haber vericem ama büyük ihtimal olur derim ben...
Magesuko,bu arada,bass redirection denilende,ayarladığın frekansa göre bass sesini süzüyor,ben onun ayarıylada hiç oynamıyorum,onuda kapadım,o ayarda değişiklik yapınca,yine aynen bass boostta olduğu gibi frekansla oynayınca basın azaldığını yada arttığını algılayabilirsin!Selam
mehaba arkadaşlar.....nasip olurda bulabirsem jazz9940b alacağım.....ama aklıma bir şey takıldı......9940b de sesi sonuna kadar acınca sigortamıdır nedir yanıyormuş diye duydum........lütfen böyle bir şey olmadığını söyleyin........sesini sonuna kadar kökleyemeyeceğiz ama insan düşünmedende edemiyor............
Wolverine kardeş sana bir sorum olcak. Diğerleride yardımcı olursa sevinirim.
Bende inspire 5700 5.1 digital hoparlör var.
Ses kartıda audigy2 zs
Digital din bağlantısıyla kart ile decoderi bağladım. Optik bağlayamadım yok neyazııkı audigyde optic çıkış.
DVD izlerken powerdvd de external docoder var opsiyonunu tıklayıp decoder ile çözüyorum dolby digitali.
Ama sorun oyunlarda oluyor. Nasıl ayar yapmama lazım. Decoderde hangi tuşlara basmalıyım.
fourpoint 5.1 din diye bir tuş var. ona mı basmam lazım.
ispider valla benim olay aklıma yatmadı pek yani şimdi alacagın jazzın heralde çin malı versiyonu öledir bilmiyorum sen nereden duydun sigortası atsa neden öle bişi yapsınlar ki...bence almadan önce git bi alacagın yerde sesi sonuna kadar aç derim ben hehehe...ki hiç zannetmiyorum murat124 e ferrari motoru takılmadıgı gibi heralde jazza da kaldıramayacagı bi ses konulmaz...ki bilinen saglam bi marka duydugum kadarıyla...bence için rahat olsun...ama yinede git bi dene derim...çin mallarına dikkat.....:)
Böyle bir saçmalık yok, ben 3 ay boyunca son ses kullanmıştım jazz 9940b'yi ve tüm dvdleri son seste izledim. Hatta dts kodlu filmleri bile. Set bana mısın demedi... Sattığım arkadaş da aynı şekilde son ses dinliyor, o da son derece memnun. Böyle safsataları kim çıkarır da aklınıza sokar anlamam ki!!!
quote:
Orjinalden alıntı: ıspider
mehaba arkadaşlar.....nasip olurda bulabirsem jazz9940b alacağım.....ama aklıma bir şey takıldı......9940b de sesi sonuna kadar acınca sigortamıdır nedir yanıyormuş diye duydum........lütfen böyle bir şey olmadığını söyleyin........sesini sonuna kadar kökleyemeyeceğiz ama insan düşünmedende edemiyor............
de2en bilgisayara takınca oluyo ses çıkıyo yanlız ses kartı ve gitara uygun jack girişleri olması gerek....kardeşimde varmış oda bana yardımcı oldu bu konuda...izmirde oturuyosan çankayada rahat bulursun...walla kardeşim öle dedi uheuehueheue....ama oluyo...fakat gitar anfisinden aldıın sesi alamazsın onu baştan söliim...gerçi sende Z5500 var akıllara zarar bi sistem...yinede gerçek rockçuysan ii bi anfinin yerini hiçbişi tutmaz derim
inspire 5700ümü satalı çok oldu. Decoder üzerinde yazan tüm seçenekleri yazarsan sana hemen yardımcı olurum. Oyun ve müziklerde analog ayara geçmelisin. Decoderin üzerinde 2 ayar seçilmeli ama isimleri unuttum, tüm isimleri birer birer yaz.
quote:
Orjinalden alıntı: yavuz2020
Wolverine kardeş sana bir sorum olcak. Diğerleride yardımcı olursa sevinirim.
Bende inspire 5700 5.1 digital hoparlör var.
Ses kartıda audigy2 zs
Digital din bağlantısıyla kart ile decoderi bağladım. Optik bağlayamadım yok neyazııkı audigyde optic çıkış.
DVD izlerken powerdvd de external docoder var opsiyonunu tıklayıp decoder ile çözüyorum dolby digitali.
Ama sorun oyunlarda oluyor. Nasıl ayar yapmama lazım. Decoderde hangi tuşlara basmalıyım.
fourpoint 5.1 din diye bir tuş var. ona mı basmam lazım.