Şimdi Ara

LOGITECH Z-5500 İNCELEMESİ-SONUÇLAR (FARKLI BİR REVİEW İÇİN BUYRUN) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
1
Favori
47.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 9941b dede sadece prologıc vardı ve 5+1 ses veriyordu yanlışlık olmasın benim bildiğim stereo ön sağ sol ve subdan ses gelir prologıc yaptığın zaman ama 2 yi hala bilmiyorum 5+1 ses veriyor
  • arkadaşlar megawork artık gelmiycekmiş firma oyle dedi ve elinde kalanlarıda 270$ +kdv den satıyo şuan için tabi bu arada ötv de artıcak 1 haziranda birde z-5500 de firmada yok ve fiyatı düşücek kısa zamanda en son 350$+kdv sordum bir mağzada ama bu fiyat aralıgında alabilirsiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: shutdonw

arkadaşlar megawork artık gelmiycekmiş firma oyle dedi ve elinde kalanlarıda 270$ +kdv den satıyo şuan için tabi bu arada ötv de artıcak 1 haziranda birde z-5500 de firmada yok ve fiyatı düşücek kısa zamanda en son 350$+kdv sordum bir mağzada ama bu fiyat aralıgında alabilirsiz

z-5500 ü nerde sordun hangi il mağaza
  • http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/CA/EN,CRID=2,CONTENTID=9486
    Dolby Pro Logic II çözdüğü yazıyor
    Pro Logic,Pro Logic II arasındaki farkı açıklarmısınız nedir farkı
  • megaworks gelmeyecekmiymiş
    nereden öğrendin bu bilgiyi?
    ben bi iki firmaya e-mail attım ve gelecegini soylediler.
    yaw bu kadar istek gören bi sistemi neden piyasadan çekerlerki???
    yaw tam sistemi degiştirmeye niyetlendik onda da sistem bulamıyoruz.
    ne kadar bahtsızım
    arkadaşlar lütfen 170-190$ a mega gorenler bana pm atsın(allah rızası icin)
    şansıma

quote:

Orjinalden alıntı: shutdonw

arkadaşlar megawork artık gelmiycekmiş firma oyle dedi ve elinde kalanlarıda 270$ +kdv den satıyo şuan için tabi bu arada ötv de artıcak 1 haziranda birde z-5500 de firmada yok ve fiyatı düşücek kısa zamanda en son 350$+kdv sordum bir mağzada ama bu fiyat aralıgında alabilirsiz

• Arkadaşlar, yanlış bilgilendirme yapmayın lütfen...
    z5500 ve z680 ile j9940b prologic II çözen decoderlere sahiptir.
    jazz 9941b sadece prologic I çözüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Arkadaşlar, yanlış bilgilendirme yapmayın lütfen...
    z5500 ve z680 ile j9940b prologic II çözen decoderlere sahiptir.
    jazz 9941b sadece prologic I çözüyor.

peki aradaki fark tam olarak nedir
  • dolby prologic ve dolby prologic2 arasındaki fark, prologic stereo sesi 4.1 e çeviriyor, prologic2 ise 5.1e çeviriyor. ve daha gelişmiş bir ses formatıymış.
    soruyu ben sordum yine ben cevaplıyorum bumudur
  • Kont arkadaşım,Dolby prologic 1,stereo sesi ön sol ve sağ dışında birde centera verir,4.1 vermez yani!Arka hoparlörlerden ses gelmez,ama Dolby Prologic 2,stereo sesi,tüm ön ve arka hoparlörlere vermekle beraber birde centera verir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Affan83

Kont arkadaşım,Dolby prologic 1,stereo sesi ön sol ve sağ dışında birde centera verir,4.1 vermez yani!Arka hoparlörlerden ses gelmez,ama Dolby Prologic 2,stereo sesi,tüm ön ve arka hoparlörlere vermekle beraber birde centera verir...

Affan83 cevabın için teşekkür ederim yanlız geçenlerde bende bir deneyim yaşadım bilgiler biraz eksik yada yanlış olabilir jazz 9941b decoderli bir set aldım bundada sadece Dolby prologic vardı stereo giriş yaptığımda zaten ön sağ sol ve subdan ses geliyordu centerdan ses gelmiyordu prologic moduna aldığımda tüm hoparlörlerden ses geliyordu zaten digital ekrandada tüm hoparlörlerden ses geldiğini gösteren işaretler çıkıyordu 9941bde prologic 2 olmadığına göre ve 2 olmadan ben tümünden ses aldığıma göre olmaz demeyin prologic modunda hoparlörlerin sesini tek tek ayarladığımı çok iyi biliyorum buna göre 2 nedir ne işe yarar.bu sistemi tatmin olmadığım için geri verdim

• yazıcıoğlunda bir firmada zordum z5500 ü 350$+kdv . megawork içinde kont ve koyuncu gelmiycek dedi multimedia var fakat oda 270$+kdv diyo 350$ z5500 mu yoksa 270 megaworks mu siz bilirsiniz
  • 350$'a Z-5500 tabii ki
  • ben bir bakayım yazıcıoğluna kaçıncı kat hatırlıyormusun
  • Kont kardeş,o halde ya senin sistemde bir arıza vardır yada prologic moduna geldiğinde,ses sadece öndeki sesleri arkalara paylaştırıyordur,yani mutlaka atlanan bir nokta vardır,aksi halde
  • Bu arada wolverine,Magesuko ve diğer tüm z-5500 sahibi arkadaşlar,aranızda hiç sistemi duvara monte eden varmı?Yada etmeye çalışan?Ben sesi daha iyi ve yukardan aşağıya doğru versin ve surround çok iyi anlaşılsın diye hoparlörleri odanın en köşelerine monte ettim,ettim ama ömrümü yediiiiiii!!!
    Sistemin belkide tek negatif yanı budur herhalde,yani adamlar hiç düşünmemiş"yaa kardeşim insanlar bunu alıyor ama belki bunu duvara monte ederler" diye Yaaa,hoparlörlerin hepsi saat yönünün tersine dönüyor Yani hoparlörlere göre siz ortada kalacağınızdan normal olarak,sağdaki hoparlörün bu yöne dönmesi iyi,tamam,gayet güzel,ama ne aksidir ki,sola konan hoparlörde sadece o yönde dönebildiğinden,hoparlör bana değilde dışarı ses verebilmek için tasarlanmış sanki bende napayım,öyle açılarla,ters,düz,yamuk vs...yerleştirdimki hoparlörleri ses direk bana gelsin diye,adamları sadece bu konuda kınıyorum resmen,bu düşünülmezmiiiiiii...

• bunu biri tam olarak açıklarsa çok iyi olur prologic benim mantığımla stereo sesi 5+1 sanal dolby yapmasıdır bunu yapmıyacaksa neden prologic 1 de olsa o özelliği koymuşlar direk 2 koysalarmış ozaman kusura bakmada ben sadece mantık yürütüyorum aldığım sistem haricinde bu konuda çok fazla bilgi sahibi değilim ama senin söylediklerin bana mantıksız geliyor bi keresinde marka hatırlamıyorum ucuz bir sistem gördüm bundada sadece prologic özelliği vardı decoder yoktu buda modu prologice aldığında tümünde ses geliyordu sanal olarak tabiki zaten giriş stereo 2 olan gerçek yapamıyacağına göre prologic 2 nin açıklamasını bekliyorum 2 nedir bu 2 kusura bakmayın ben bu cevaplardan tatmin olmadım dediğim gibi bana mantıksız geliyor
  • Arkadaşımkusura bakmıyorumda,sen bunu Afrika'da bile sorsan bu böyledir,Amerika'dada,Fransa'dada,Mısır'dada!!!Yani Dolby prologic ön sol,merkez ve ön sağdan ses verir,Dolby Prologic 2 ise,ön sol ve sağ,arka sol ve sağ ve merkezden ses verir!!!Sen Dolby Prologic 1 bir sistemden 5+1 ses alıyorsan,bu sadece software yardımıyla olur,mesela creative ses kartlarındaki "CMSS(Creative Multi Speaker Surround")olayı gibi,zaten software yardımıyla yapınca,hiçbirzaman decoder ile elde edilen sonuçl elde edilemez!!!Yani DOLBY PROLOGİC 1 İLE 5+1 SES ALMAN MÜMKÜN DEEEEĞİLLLL Mesela decodersiz bir sistemden,AUİDGY 2 ZS ses kartıyla dijital ses alman mümkün!!!Yani bu,kullandığın ses kartı,software ile de ilgili!!!

• teşekkür ederim son bir şey daha peki prologic özelliği olmayan bir sistemde hangilerinden ses gelir prologic özelliği ozaman benim anladığım sadece merkezden ses alınması içinmi eklenmiş.birde sen bu sistemi kullanıyorsun kısık seste bas peformansı nasıl mesela akşam sesi fazla açmadan bası net hissedebiliyormusun bu çok önemli teşekkürler
  • Hiç prologic özelliği olmayan bir sistemde,ki bunlar oldukça eski sistemler(multimedya değil ev sinema sistemleri için söylüyorum)sadece stereo müzik dinlenebilir,ama multimedya sistemlerde,yani Logitech,Creative,Jazz,vs...tarzı sistemlerde,decoder var ise ve Dolby Prologic destekliyorsa zaten Prologic 1 ve 2 algılanabilir,ama decodersiz,yalnızca kendinden amfili normal multimedya sistemler için(Böyle olanlarda,sadece hoparlörlerin DP1 ve 2 verme olanağı olamayacağından zaten Dolby Prologic'ten bahsedilmez) Bu durumda,5 hoparlör ve 1 woofer var ise,bilgisayara bağlanıp ses kartı yada harici decoder ile,piyasadaki değier DOLBY DİJİTAL,DTS,DTS96/24,DOLBY PROLOGİC 1&2 sesler elde edilir,yani bu decodersiz multimedya sistemleri alıp bir radyo,disc man a bqağladığında yalnızca stereo dinleyebilirsin,ama decoderli bir sistemi radyo,discman vs...bağladığında Dolby Prologic 1&2 ile ses kanalını çoğaltman mümkün!Yani anlaşıldığı üzere,elinde pek üstün olmayan bir sistem var ise,iş ASIL KAYNAĞA BAĞLI(Decoder,ses kartı,vs...)

• Kont kardeş,bu arada 2 sorunu atlamışım,cevap vereyim hemen,EVET,Prologic 1 ayrıca birde centerdan ses versin diye tasarlanmış eskiden!Ayrıca,Logitech setler,bunu Wolverine de bilir,kısık seste de iyi bass vermesiyle bilinir!Mesela z-5300 ses sistemi de kısık seste oldukça başarılı basslar verir,ki z-5500 daha ileri,senin takdirine bırakıyorum
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.