Şimdi Ara

LOGITECH Z-5500 İNCELEMESİ-SONUÇLAR (FARKLI BİR REVİEW İÇİN BUYRUN) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
641
Cevap
1
Favori
47.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: styleone

BENDE DE GİGAWORKS VAR BU SİTEDEKİ YAZILANLARI HİÇ DOĞRU BULMUYORUM.
    1-BASSI LOGİTECH İN DAHA İYİ DEMİŞLER AMA LOGİTECH 188W GİGAWORKS 210W BU NASIL BİR HESAPLAMA BANA ANLATABİLİSENİZ SEVİNİRİM
    2-GİGAWORKSUN UYDULARI TOPLAM 490W LOGİTECHİN İSE 317W ARADA DAĞLAR KADAR FARK VAR.
    3-GİGAWORKSTA TİTİANİUM TWETER VAR LOGİTECHTE TWETER YOK
    4-GİGAWORKS 7+1 SURROUND LOGİTECH İSE 5+1 SURROUND
    YANİ HER KOŞULDA LOGİTECHİ BASTIRIYOR ZATEN O LOGİTECH GİGAWORKSTAN DAHA İYİ DİYENLER KENDİLERİNDE OLDUĞU İÇİN ÖYLE DİYORLAR.
    MESELA ONLARDA 2 TANE DANDİK KOLON BİLE OLSA ÖVERLER
    YANİ GÖRMEMİŞİN BİR LOGİTECHİ OLMUŞ GİTMİŞ BABA "GİGAWORKSLA" KAPIŞTIRMIŞ DERİM BEN.
    CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM

Öncelikle aleyküm selam Doğru söylüyorsun watt olarak giga daha fazla bir kere fazladan 2 uydusu var ancak unutmamalısın ki herşey watt değil giga dinlemedim ama kesin iyidir ona bir diyeceğim yok yalnız aradaki çok önemli bir farkı unutuyorsun o da Z-5500 dijital gigaworks ise analog ayrıca fiyatı bir decoderi olmamasına rağmen çok fazla eğer bir gigaworks alırsan birde decoder alman gerekiyor ki bu setin fiyatının 1 milyar civarına gelmesi anlamına geliyor ve buna göre fiyat performans açısından Z-5500 daha iyi diyebilirim. Bass gücüne gelince watt'ın yanında wooferin çapı kullanılan malzeme kalitesi ve kabin tasarımıda çok önemli zaten arada çok büyük bir wat farkıda yok. Wolverine giganın baslarını biliyor daha önce kullandı o bir karşılaştırma yaparsa iyi olur. Tizlere gelince Z-5500'de tweeter yok ama onun yerine tek driverda birleştirilmiş phase plug denen bir tasarım var normal drivera bu plug'ı eklemişler yani tweeter görevi görüyor tabii ben two way olan (gigaworks) dizaynı yeğlerdim ama okuduğum reviewlarda tizlerde bir sorun olmadığı kanatinde inceleyenler bende onlara katılıyorum.

• AFFAN83 BU YAZI SANA;
    KUSURA BAKMAYIN AMA SİZİN ÖMRÜNÜZ BOYUNCA GÖRMEDİĞİNİZ DUYMADIĞINIZ SİSTEMLER KURDUM TEST ETTİM.
    1-CREATİVE SES SİSTEMLERİ KONUSUNDA KİM NE DERSE DESİN 1.DİR.
    2-SEN DEMİŞSİN YOK LOGİTECH GÖRDÜN MÜ BEN 3 SENE KADIKÖYDEKİ LOGİTECH TEKNİK SERVİSİNDE DE ÇALIŞLTIM HİÇ ÖYLE SİZLERİN ANLATTIĞI CİNSTEN BİR SES GÖRMEDİM
    3-GİGAWORKS LOGİTECH Z5500DEN ÇOK ÜSTÜN BİR KOLONDUR BUNU KABUL EDİN
    MAGESUKA;
    1-SEN DEMİŞSİN YOK WATT ÖNEMLİ DEĞİL KABİNİN TASARIMI DEMİŞSİN GİGANIN KABİNİ LOGİTECHİN KABİNİNDEN HEM DAHA KALIN VE SAĞLAM HEM DE DAHA TASARIM OLARAK DUAL PORT ÇIKIŞI DAHA İYİ BİR NOKTAYA YERLEŞTİRİLMİŞ
    2-AYRICA BU KONULARI BEN SİZDEN Mİ AKIL ALICAM BEN 15 YILDIR SES SİSTEMLERİ İŞİNDE ÇALIŞIYORUM BİR ÇOK SERVİSTE ÇALIŞTIM.
    3-BENİ TEORİYE SOKTURTMAYIN GİGAWORKSUN BASINA 3 AYRI GÜÇ SİNYALİ GİDER.YANİ ÜÇ BOBİNLİDİR BU DA GÜCÜN 3 KAT ARTMASIDIR YANİ ÜÇLÜ PATLAMALIDIR LOGİTECH İSE TEK PATLAMALIDIR.AYRICA BİR KOLON ANALOGTA OLSA DİGİTALDE OLSA BELLİ BİR KAPASİTESİ VARDIR SANMAYIN Kİ DİGİTALDEN BAĞLAYINCA SES İKİ KAT ARTIYOR SADECE SESİN KHZ FREAKANSI FARKLI AKTARILIR SES GÜCÜ GİNE AYNIDIR.

• Sen yazdıklarımı okumamışın sanırım ben Z-5500 daha iyi demedim fiyatla kıyaslarsan Z-5500 fiyat oranına göre daha makul demek istedim ayrıca bende biliyorum dijitalda sesin iki katına çıkmadığını zaten öyle birşeyde yazmadım sen niye durup dururken ortalığı karıştırmaya çalışıyorsun ki? Mesajının tamamını büyük harf ile yazmışın dikkat mi çekmek istiyosun? Ben giganın decoderle birlikte 1 milyara yaklaşan bir fiyatı var dedim ve bu birçok kimse için çok fazla oysa Z-5500 650 YTL civarı ve ses kalitelerinin çok farklı olduğunu sanmıyorum en azından aradaki 350 Ytl ye değecek kadar değildir. Ayrıca ben kabin tasarımı malzeme ve woofer çapı derken giganın wooferina atıfta bulunmadım demek istediğim çok güçlü watt a sahip ancak malzeme kalitesi kabin tasarımı ve woofer çapı nedeniyle kötü wooferlar olabileceğini watt'ın herşey olmadığını anlatmaya çalıştım güzel kardeşim. Ayrıca yukardaki mesajında "cevaplarınızı bekliyorum" diyorsun ikinci mesajında ise "ben sizden mi akıl alıcam 15 senedir bir çok serviste çalıştım" diyorsun bir çelişki yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaGeSuKo -- 18 Mayıs 2005, 1:33:02 >

• Styleone eger o set logitech ten daha iiyse sen heralde creative fabrikasında çalışan bi kızla çıkıyosun başka bişi düşünemiyorum....logitech inceleme sayfasına hoşgeldin bu arada....
  • Bu arada sizin ömrünüz boyu görmediginiz sistemler kurdum dememelisin burda kimin naptını nerde yaşadıgını neler test ettigini kaç cm.(santim) oldugunu bilmiyosun öle atıp tutmak çok kolay...kötüleyerek bi yere varamazsın....
  • Ayrıca hem ömrünüz boyu görmegidiniz sistem denedim diyosun hemde creativi 1. seçiyosun...heralde ömrün boyu sadece creative test ettin...bose,dali gibi markaları sayarım bende creative onlardan daha iyi anlattıgına göre en iyisi....walla helal olsun kardeşim millet boşuna milyarlık setler alıyo al bitane creative geç dimi....
  • Ayrıca burdaki kimseye görmemiş diyemezsin bilmem kaç yıl logitech teknik servisinde çalıştıgına göre heralde hiçbişeyden anlamadıgın için işten atılmış olma olasılıgın çok yüksek görmemiş olarak burda senide sayabiliriz...burda kimsenin logitech takıntısı olgudunu zannetmiyorum...burası onun inceleme sayfası ve bende zannettigin gibi z5500 sistem yok...öle ses manyagı bi adamda diilim...sidik yarıştırmayalım kimseyede saygısızlık etmeyelim bu creativedende logitechtende daha önemli...herşeyden önce insan olmak gerek...logitechi olan görmemişler bence senden daha fazla insanlık görmüşler diyorum ve sıradaki şarkıyı 7+1 surround eşliginde sana armagan ediyorum....saygılar sevgiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnjoyTheSilence -- 18 Mayıs 2005, 2:54:42 >
  • enjoy the silence tamam yaw sakin ol , geçti . Ne bu fanatizm abi bi de birbirinize girin isterseniz creative daha iyi logitech daha iyi diye ; yaşasın dandik , üzerinde 20000 watt gibi PMPO değerleri olan eskiden severek kullandığımız beyaz stereo speakerlarımız
  • civilcivil avatarına bayıldım yaw nerden buldun
  • magesuko;
    Hayır yazdıklarının hepsini okudum.ayrıca sen logitechin üstüne basa basa digital olduğundan bassediyorsun.ben onun için öyle yazdım.
    sen hala aynı şeyleri bantan gibi sarıyorsun.basın malzeme kalitesi son derece yüksek bir kalitede yapılmış.
    logitech hoparlör sistemleri konusunda yeni bir firma, sizler tutupta yıllardır bu işte tecrübesi olan creative ile kıyaslayamazsınınz logitech klavye,mouse,joisticte çok iyiy bir marka fakat hoparlörde creative e yaklaşamaz bile.
    wolverine;
    1-sen gigaworksu nasıl bir sistem olarak kurdun;
    2-kolonlarının her birini benim gibi duvar monte ettin mi
    3-nasıl bir bağlantı kurdun(kesin decodersiz direk girmişsindir)
    4-bilgisayara bağladıysan nasıl bir ses kartı vardı.
    eğer sen uyduların her birini konumlarına göre yaymayıp kullanırsan zaten bir ses alamazsın
    5-BEN ŞU AN CREATIVE GİGAWORKSU ddts-100 decoder ve audigy 4 pro ile kullanıyorum ve müthiş bir ses var bütün evdeki camlar zangır zangır sallanıyor evdeki sesten kulaklarım patlıyacak
    6-sen bu parçaları alıp bir test et sonra gel konuş logitechten daha iyi olduğunu göreceksin(eğer göremezsen zaten bu işten pek anlamıyorsun sayarım)
    enjoy the silince
    bose nin lifestyle serisini kurdum.
    1-gigaworksun fiyat performansı düşük diyorlar adamlar bir kolon yapmış sesi gigaworks kadar bile değil fiyatı 1600€
    2-müthiş bir uzunluğu var basının ama içi boş herhalde bir ses alamadık.
    3-kurduğum müşteri bile beyenmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi styleone -- 18 Mayıs 2005, 9:20:46 >

• styleone kardeş, öncelikle tarzın çok yanlış, burda senin gibi podoslamadan dalıp benim babam senin babanı döver şeklinde konuşup hoparlör savunan sonra rezil olan çok arkadaş gördük. Daha sakin yazmalısın. Burası bilgi paylaşma yeri, o yüzden seni önce ağırbaşlılığa davet ediyorum.
    Demişsin ki şu kadar yıl ben bu işin içindeyim, ben de sana diyorum ki o kadar sene sadece gigaworks'u mu inceledin? Engin tecrübelerine rağmen z5500 ile gigaworks'u nasıl karşılaştıracağını bile bilmiyorsun. Ben creative dtt 2200, inspire 6600, inspire 5700, logitech z-640, jazz 9940b, creative megaworks, creative gigaworks + ddts-100, logitech z5500 satın almış, kullanmış, satmış birisiyim. Bu anlattıklarımı sadece 2 yıl içinde yaptım, bende bu iş hobi olmuş. z5500 satın almadan önce yabancı review'lerde okumadığım yazı kalmamıştır. İngilizce bildiğim için şu an hala katıldığım z5500 review'ları da var ve yazıştığım kişiler bu işin ustaları. O açıdan sana diyeceğim şudur ki, giga'nın sub'ı 8", z5500ün sub'ı ise 10"tir. Sen eğer bu işi gerçekten biliyor olsaydın 210watt demezdin giga için. Çünkü o rakam burst power'dır. Yani gerçek değer değildir. giga'nın sub'ı mega'dan daha güçlüdür ama z5500den malesef güçsüzdür. Ben yukarda bahsettiğim ses sistemlerini su gibi ezbere biliyorum, yedim içtim ve yorumunu yapıyorum dersem beni anlarsın umarım. affan83'ün bahsettiği tiz teknolojisi ile z5500ün tizleri eski modeli olan z-680den daha iyi hale gelmiştir. Ben en ince ve iyi tizleri giga'da buluyorum doğru, ama sıkıysa son seste mp3 dinle bakalım dayanabiliyor mu, yoksa sesi kesiyor mu gigaworks? Son sese dayanan ve hiç hata yapmayan sadece bikaç set biliyorum, onlar da megaworks (o bile yükses tiz seslerde çatlama yapabiliyor) jazz 9940b ve z5500dür. Gerisi hikaye bana göre. Bu işler watt'a bakmaz, hala bu kafada senin gibi biri de düşünüyorsa vay halimize! Sen artık burda bu işe hiç başlamadan bırak istersen. Neden mi? Logitech z-680 de 188watt sub'la birlikte toplam 505 watt güce sahip z5500 de aynı öyle. Peki neden z5500 çıktığı günden beri hep z-680den daha güçlü deniyor? Oysaki watt miktarları aynı? Çünkü kolonlar için ayrı bir dizayn kullanılmış, arkalarında hava çıkışı var, tiz için farklı bir teknoloji kullanılmış ki one-way olmasına rağmen two-way'e yakın tiz sesi veriyor. Peki neden sub'ı daha güçlü? Çünkü 8 değil 10" ve boyutları z-680e göre daha büyük!!! Dur istersen giga-jazz ve z5500ün sub boyutlarını yazayım da sub'ın ne kara büyük olursa o kadar güçlü olacağını daha iyi anla. Bu iş öyle kablolara veya deliklerin yerleşim yerine bakmıyor o kadar, sen, ben bunu imal eden adamlardan daha iyi bilemeyiz.
    gigaworks sub boyutları: 32x36x35cm.
    z5500 sub boyutları : 33x39x34cm.
    jazz9940b sub boyutları: 33x41x33cm.
    Bu rakamların birbirine yakın olduğuna bakma, çünkü ortadaki rakam sub'ın yerden yüksekliğidir. Ve doğrudan genişliğiyle de alakalıdır. z5500 ile giga'nın boyutları farkı ortada.
    Ayrıca sub olarak z5500ün sub'ı daha güçlü olduğunun başka kanıtlarını da sunayım, 10" ses çıkışı olması en önemli fark. Ayrıca hava çıkış deliğine bir insan kolu rahatlıkla girebilecek kadar büyük, öyle ki ben sub'ın taban ve tavanına elimle ulaşabiliyorum. Büyük hava deliği güçlü bass seslerini verirken hiç zorlanmaz. Ama j9940b'nin hava deliği bile giga'dan daha büyük. Bir diğer faktör hava çıkış deliğinin mümkün olduğu kadar kısa olmasıdır. Uzun hava deliği mega ve giga'da var. jazz 9940 serilerinde ve z5500deki hava deliği çok kısa ve geniştir.
    Bu yazdıklarımın güçlü bir ses sistemine doğrudan etkisi vardır. Ben kulağımın duyduğuna inanırım. z5500 şu ana kadar kullandığım setler iiçinde en güçlü ve kaliteli sese sahip olan settir. Dijital olduğu halde analog olan giga'ya göre fiyatının çok daha uygun olması da cabası. Ben giga'yı ddts decoderle de kullandım. decoderi 1 ay sonra sattım. Çok kaliteli bir decoder ama lüksten başka birşey değil. Gigaworks+ddts decodere şu an toplam 1milyar verip alacağım ses kalitesi nerde z5500e 630 milyon verip alacağım ses kalitesi nerde? Bana kimse masal okumasın? Ben bu setlerin hepsini kendi paramla alıp kullandım ve sattım. Zararına da olsa. O yüzden son cümlem, z5500 her türlü uygulamada giga'dan daha güçlü, kaliteli bir settir.
    Not: İmzamda da yazılı olduğu gibi audigy2 kullanıyorum ve zs'ye hacklidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 18 Mayıs 2005, 11:33:51 >

• Civilcivil kardeş fanatizmden diil sadece burda bi dostluk ortamı ve saygı çerçevesinde bi modelin incelemesi yapılıyo arkadaş bizimle fikirlerini paylaşacağına siz görmemişsiniz siz bilmemnesiniz die psikolojik nedenlerden olsa gerek durduk yere arı kovanına çomak sokuyo...
  • z-5500ü aldım abi bugün eve attım işe geri döndüm akşam bakıcam artık kutudan hoparlörün birini çıkarttım bununda kablosu sabit değil kıstırmalı şeklinde darısı henüz almamış olanların başına
  • Evet, yeni modellerde böyle, yani daha iyi omuş. Hayırlı olsun.
    z5500 alan herkese güle güle kullanın diyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: kont

z-5500ü aldım abi bugün eve attım işe geri döndüm akşam bakıcam artık kutudan hoparlörün birini çıkarttım bununda kablosu sabit değil kıstırmalı şeklinde darısı henüz almamış olanların başına
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Evet, yeni modellerde böyle, yani daha iyi omuş. Hayırlı olsun.
    z5500 alan herkese güle güle kullanın diyorum.
    quote:

z-5500ü aldım abi bugün eve attım işe geri döndüm akşam bakıcam artık kutudan hoparlörün birini çıkarttım bununda kablosu sabit değil kıstırmalı şeklinde darısı henüz almamış olanların başına

teşekkür ederim Wolverine stereo kabloyu aldığım yer bir şey söyledi biraz moralim bozuldu Affan83 arkadaşım izah etti ama adam öyle söyleyince moralim bozuldu bitraz tv nin çıkışı kuvvetlidir yandaki analog stereo girişe takarsan sistemi yorar bozulur falan dedi endişe etmelimiyim
    akşam gidince bağlıycam tereddütte kaldım gerçekten tv nin çıkışı çokmu yüksek zarar verirmi

• quote:

Hayırlı olsun kardeş...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

quote:

Hayırlı olsun kardeş...

teşekkür ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Valla bendeki z5500den hiç tsss sesi gelmiyor. Sesi çok açarsan ve hiçbir şey yapmazsan hangi ses sistemini kullanırsan kullan o sesi duyarsın.
    Ama ben öyle bir ses duymuyorum. Şu da var ki ses kartına coaxial kabloyla bağladığım decoder ile coaxial bağlantıda hiç tsss sesi duymuyorum.
    Bu konuda çok titiz bir insanım. Ama z5500 bu konuda da iyi gerçekten..
    z5500almaya niyetliysen fiyatını göze alıp alacaksın arkadaş! Diğerlerine göre çok başka bir ürün. Megaworks, gigaworks ve jazz 9940b'den de daha iyi bir ürün.
    Öyle z5300 lere veya jazz 9940a felan dönme tekrar.
    quote:

Orjinalden alıntı: ıspider

wolverine kardeş bir sorum olacak.............hoparlörlerden dvd film izlerken fıssss diye bir ses geliyorya...........işte bu fısssss sesi optik bağlantıyla aşılmış durumdamı...........yoksa anaog dıgıtal fark etmiyor fısss sesi dvd film in kendisinde olduğu için iki bağlantıdada canımızı sıkmaya devammı ediyor..................eğer fark etmiyorsa ben 5.1 analog girişli 9940 yada z-5300 alacam....birde av alıcımı alsam ama baya pahalılar........optikt e fıss sesi aşılmış durumdaysa mecbur alacaz optikli birşey....tavsiyen varmı diyede can sıkıcı bir soru sorayım.....

tamam wolverine kardeş...yanlız hiç bir şey yapmasan demişsin bunu..."ses siteminde hiç bir şey dinlemeden direk olaraka sesi verince tıss sesi gelir şeklinde anlıyorum".........ya bendeki durum şu optik/koaksiyel bir ses sitemi alacam ama z-5500 cok fazla gibi gelecek bana,hem ses gücü olarak hemde fiyat olarak......,z-680 alayım dedim şans yok çatlak çıktı....artık hangi gariban alırsa......optik girişli ses sitemleri var piyasada fiyatları da uygun ama kaliteli sistemler olduklarını sanmıyorum...dur sana bir link vereyim....denox enjoy 2000 diye amfili bir sistem var...prologıc te var bunda hoş......http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryd=151917&productid=evdenoxenjoy2000........bu sistem iyi gibi geldi bana ne dersin optikli alayımmı bunu.................yoksa optik girişi olmasada kaliteli ve güçlü ses verdiği için jazz 9940 mı alayım.......zaten beni dvdp .prologıc i destekliyor......ps2 yede analog stereo bağlasam benim microlab 1900 5 kanaldan ses geliyor,ama bunda pek sanmıorum heralde 5 kanaldan ses gelemez......denox u alma dersen 9940 bulup alacam............................bunuda bulamazsam.....z-5300 alacaz............ sarpuli kardeşin forumunda 9940 la z-5300 kıyaslamışsın benim kalbimde 9940 tan yana............... ...................şimdi şunu merak ediyorum z-5300 de thx sertifikası var ben thx destekli örneğin star wars ları izlesem thx keyfi yaşayabilirmiyim.....ilerde dekoderde alabilirim buna..fiyatıda uygun....denoxmu..z-5300 mü..?....çok garip bir soru oldu tabiki z-5300 ama optik yok... valla senide yordum arkadaşım napiyim...insan işte..... anladın beni sen..!......bukadar soruyu kim sorar................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @RİF_D -- 18 Mayıs 2005, 18:05:22 >

• kont kardeş z-5500 almışsın....geçmiş olsun kardeş,bu piyasadaki fırtınadan dışarı atabilidin kendini........darısı olmayanların başına..................hayırlı olsun.......
  • quote:

Orjinalden alıntı: ıspider

kont kardeş z-5500 almışsın....geçmiş olsun kardeş,bu piyasadaki fırtınadan dışarı atabilidin kendini........darısı olmayanların başına..................hayırlı olsun.......

sağol Ispider kardeş eksik olma inşallah umduğumu bulurumda hayal kırıklığına uğramam sende tez zamanda alırsın inşallah
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.