Şimdi Ara

LOGITECH Z-5500 İNCELEMESİ-SONUÇLAR (FARKLI BİR REVİEW İÇİN BUYRUN) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
1
Favori
47.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha eline geçmedi mi set? Alınca bir izlenimlerini yaz
  • wolverine kardeş sen demişsin giganın subı 8" z5500 10" fakat sen subların teknolojik karesteriklerinden anlamadığın anlaşılıyor zaten yazdığından.
    Çünkü gigaworks tamam bası 8" olabilir fakat onun basında üst üst tree to cover teknolojisine sahip yani üç tane sarılmış bobin mevcut bunun için üç tane 8" bass gücünde çalar(bu da24" e eşit)inanmıyorsan ben sana gigaworksun içinin ve basının resimlerini gönderebilirim.
    ayrıca gigaworksun 700w değeri rms olarak belirtilmiş zaten değilse logitechinde değildir çünkü onun sadece 5 uydu kolonu var(hem de gigaworksun ki gibi titianium tweter de YOK)bu kadar az kolonlu set nasıl gigaworksu geçer.
    sonra demişsin en son seste kesilmeler oluyor bu yazıyı yazarken zaten şu an en son seste dinliyorum ve hiçbir kesilme duyamadım "hani".
    illa idda ediyorsan seninle görüşelim bize gideriz sana nasıl en son seste dinlediğimi ve hiç bir kesilme yapmadığını gösteririm.
    ben sefaköyde oturuyorum beklerim.
    logitechin sub boyutlarını vermişsin eğer ses gücü kabinin boyutları ile doğru orantılı ise ben sana arkadaşımın sunny home theaterını öneririm hem de logitechin 4/1 parasına o zaman o logitech iparçalıyor herhalde hem de hava deliğine bacağım rahat giriyor
    sunny sub boyutları:45x55x38cm o zaman bende sana sunny tavsiye edeyim heheheheheheheh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi styleone -- 18 Mayıs 2005, 18:44:25 >

• tamam sen bana z5500 içini gösteren resmi gönder bekliyorum.ben bir kapıştırayım .
    ayrıca bende biliyorum logitechin s7005+1 den daha güçlü olduğunu
    resimlerini bekliyorum
    bende sana hodri meydan okuyor
    o test mp3lerinden bende 50 farklı değişik müzikleri var ama bass sonda iken hiç gümlemedi
    herhalde senin ki gümlüyor onun için söylüyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi styleone -- 18 Mayıs 2005, 21:18:11 >
  • logitechin içi gerçekten tam bir çöplük gibi gözüküyor.basıda hiç gözükmüyor küçücük herhalde ondan gözükmüyor.
    benim bass şu an hiç arızalanmadı taş gibi maşallah ayrıca istisnalar kaydeyi değiştirmez.ona bakarsan bizim arkadaşın logitech z5500 ü var.aldığından bir ay sonra bassı bozuk çalmaya başladı sen buna ne diyeceksin.
    sana ben gigaworksun basını gönderiyorum bak bakalım üç bobinli bass nasıl olurmuş(anlayana tabii)
    sen anlamzsan teknik bilgisi olan birine göster o anlar bassın ne kadar güçlü olduğunu
    demişsin daha kaliteli daha hesaplı bu nasıl oluyor ben anlamdım çünkü senin dediğin olay ters orantılı

ayrıca mıknatısın çapınada bak bak ta anla giganın ne kadar high sound olduğunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi styleone -- 18 Mayıs 2005, 22:48:04 >

• Styleone arkadaşım,birkaç söyliycem,yanlış anlama diycem ama anlayabilirsinde,yaaa resmen boş konuşuyorsun,sana aynı tarzda devam edersen işlerin buralara geleceğini söylemiştim değilmi!!!Sayfaya ilk girdiğinde ilk ben mesaj attım sana ve işlerin buraya gelmemesi için tatlı bir dille uyarmıştım seni üslubun hakkında...!
    Yok efendim orda,burda vs...teknik serviste çalışmışsın falan filan...BOOOOOOŞŞŞŞŞŞŞŞŞ
    BU HİÇBİRŞEY İFADE ETMEEEEEEEEEZZ...Ben Bowners&Wilkins’ten tut,İnfitiy,Dali,JBL,Pioneer,Bose Acoustmas 10&15 Serisi,Onkyo,Yamaha,Teak’tan tut Premier’e kadar her kapasiteden ürünler dinledim,herbiriyle en az dolu dolu 1 saat demo dinledim,dinlettirdim!!!Amacım yarışmak değil,sadece bilip bilmeden saçmasapan,gereksiz,KOMPLEKSLİ bir şekilde konuşman,bikere en başta BOSE serilerinin Wooferını beğenmemiş bir insan olarak gidip körüden atlaman lazım,haa beğenmemiş olabilirsin,beğenebilecek,farkı anlayabilecek düzeyde profesyonel olmayabilirsin,üstüne gelmeyeyim,arkadaş yuhhh artık yaaaa,yüzlerce ödül almış(woofer ve tizleriye)bir sisteme çamur atıyorsun ya,helllaaaaaaaaaaaalll olsunnnn,büyüksüüüüüüünnnteknik serviste çalışmakla vs...olmaz bu işler,kulağa bakar,İbrahim Tatlıses nota bilmez ama bak adamın yaptığı şarkıları millet deli gibi beğeniyor,yaaa resmen komiksinBose wooferın içi boşmuş falan,doğruduuuuuuuurrr,helaaaaaaaall olsun,arkadaşlar kusura bakmayın,seviyeyi pek düşürmek istemiyorum ama böyle insanlar en iyi bu dilden anlar,forumdaki diğer arkadşlardan mecbur kalıp kullandığım üslubum için özür diliyorum...Bu arada Bethoven da sağırdı ama besteleri...
    ANLADIN SEN ONU ANLADIIIIIIINNN,VAR ONDA BİŞEYYYYY...

• Kont kardeş,hayırlısı olsun,umduğunu hatta fazlasını bulursun umarım,ki keşfettikçe böyle olucak emin ol
    En ufak soracağın birşey olursa,kafanı karıştıran vs...Burdayız Hoşçakal,iyi günlerde kullanman dileğiyle

• affan83 sen çok konuşuyorsun boş konuşuyorsun diyorum ben
  • Stylone akadaşım,hadi hadi yolun açık olsun,bu sayfada fazla barınabileceğini sanmıyorum,bye bye
  • yo ben burdayım bir yere gitmem
  • hayır benim anlamadığım bu kolonu bu kadar niye kötülüyorsunuz.
    gigaworks gerçekten çok mu kötü
  • Ya Styleone,o kolonla ilgili EN UFAK bir yorum dahi yapmadım,keşke yazılarının başından beri böyle konuşsaydın,ne kadar güzel olurdu Sen aynen böyle sorup,Wolverine ve bu seti kullanıp satmış şimdi z-5500 sahibi arkadaşlarla bunu güzelce tartışıp paylaşıyor olucaktın,ama farklı bir dille girdin foruma bir anda
    s-750 kötülenmiyor kiiiiiiiiiii Sadece z-5500'e oranla 1 adım geride kaldığından bahsediliyor,ama sen anlamsız çıkışınca olaylar büyüdü Daha objektif olman dileğiyle,bye

• Styleone şizofreni diye bi hastalık vardır bilirmisin hani olmamış bi olayı olmuş gibi görmek bide paranoyaklık vardır onun biraz ileriki aşaması belkide tabiki konuyla alakası yok ama sana şimdi bize ballandıra ballandıra anlattıgın setle ilgili kim kötümser konuştu?oda iyi bi set logitech te ondan daha iyi bi set ama kimse sana durup durduk yere kötüleyici mesajlar atmadı zaten bu forum öyle bi forum diil burda bilgiyi paylaşırsın kimsenin karakteri hakkında konuşamazsın..bildigin bişey varsa onu adam gibi anlat kimseye igneleyici laflarda bulunma...böyle biyere varamazsın...herkesin yanıldıgı bi taraf olabilir ama bir insanda kanıt varsaki bunu sana affan83 ve wolverine arkadaşlar gayet iyi açıklamışlardır artık susman gerekir yada sende kanıt sunarsın ama şahısa hakaret edemezsin yada sidik yarıştıramazsın...sefaköydeki çocuklarda iyi çocuklardır ya..
  • Evet, bence de styleone arkadaşımız burda daha çoook yeni olduğundan yazı tarzını hala tam olarak kavrayamamış ya da bilerek böyle aşağılayıcı yazıyor.
    Logitech firmasında da çalışmış olmana rağmen z5500le ilgili bazı şeyleri benden öğreniyor olman, 15 yıldır(!) bu işin içinde olduğunu söylemene rağmen sanki 15 yıldır gigaworks inceliyor olman gibi basit ama küçültücü çelişkiler var.
    Ben senin anlattıklarını asla yeterli bulmam. Bak bakalım burda senin anlattıkların mı dinlenecek yoksa ...??
    Bu forumdaki arkadaşların birçoğu benim hoparlör konusunda asla boş yazmadığımı, mutlaka kesin ve net sebeplere dayanarak yazdığımı bilir. O yüzden yazdıklarıma güvenirler. Ben de bunu bildiğimden asla yanıltıcı ifadeler kullanmam. Yanlış bilgi vermem, veremem.
    z5500 toplam ses kalitesinde daha iyi bir üründür gigaworks'e göre. Üstelik decoderi kendindendir, ddts-100 satın alıp olayı dengelesek bile bu sefer 1 milyarı geçen rakamlara malolacak (ben zamanında gigaworks+ddts decodere 1300YTL vermiştim.) peki değer mi, z5500 yokken değerdi, ama z5500ten sonra DEĞMEZ!!
    Ben de alıp sattım aynı ürünlerden, o yüzden burda parasına rağmen gigaworks daha iyidir diyemem, ben Allah'tan korkarım, bu yanlış olur. Çünkü z5500 daha iyi.

Hatta benim zamanında burda jazz 9940b seti satmadan önce kullandığım ve övdüğüm onca yazıya rağmen millet benim yardımlarımla satın alıp memnun kaldığı bu seti şimdi mumla arar oldu.
    O zaman bana jazz 9940b için denmeyen laf kalmadı, ama ben dimdik ayaktayım, laf diyenler yok ortalıkta, çünkü yazdıklarım doğruydu ve onları hala savunurum.
    Ve yine derim ki z5500 gigaworks'tan daha iyi bir settir, daha da güçlüdür. Son seste ne sub, ne de tizler en ufak bir bozulma ve çatlama olmadan ses verir. 188watt sub'ı real power'dır, burst power değildir. Burst power teknolojisi asıl değeri iki katı rakamla abartan bir olaydır. z5500 için 1010watt peak power geçmesine (burst değil) hiçkimse bu peak power'ı referans olarak almaz. z-680 de 505, z5500 de 505 watt olduğu halde z5500 daha güçlü ses veriyorsa ve bu iş watt rakamlarına bakıyorsa ve sen de bunu savunuyorsan boşa geçmiş bu 15 yıl, ben bunu senden çok daha kısa zamanda anladığıma mı sevineyim, senin geçen onca boş yılına mı üzüleyim??? Tekrar söylerim, 10"lik sub başka hiçbir home cinema sisteminde o fiyatlarda yok. Bu da z5500 için büyük bir artı...

Alttaki linlerde benim daha önceki incelemelerim var. Kitlenen megaworks-jazz 9940b ve gigaworks+ddts100-jazz 9940b incelemeleri var. Biz bu incelemeleri saatler süren araştırma ve setleri didik didik ederek yaptık ve yazdık. Ben bu konuda bilimsel alet ve cihazlarım olmasa da kulağıma çok güvenen bir insan oldum. Ve o kulaklar bana z5500 daha sağlam ve daha kaliteli dedi kıyas yaparken... Umarım burda daha paylaşımcı ve yardımcı olma niyetinde yazarsın bundan böyle...

http://forum.donanimhaber.com/m_1080373/mpage_1/key_megaworks%2Cjazz/tm.htm
    (megaworks-jazz 9940b incelemesi, topik bazı arkadaşların ceza alması, rütbelerinin sökülmesi ile ve uyarılara rağmen küfürlü yazışmalar yüzünden kitlenmişti)

http://forum.donanimhaber.com/m_1147370/mpage_1/key_gigaworks//tm.htm#1147370
    (burda kimse bişey yapamadı, çünkü ben yaş tahtaya basmadığımı anladı bazı arkadaşlarımız en nihayet)

• Ispider kardeş gittim jazz satan magazaya telefonunu sana email olarak attım kontrol edersin...9940 modeli vitrindeydi...ama 9940b modeli stoklarda yok şu anda...sen orayı bi ara yinede...
  • Keske creative hoperlor uretiminde soyle iyidir boyle iyidir ama logitech bu ise sonradan girdi falan demeden once biraz arastirsaydiniz.

Creative in pazarlamasini yaptigi megaworks ve gigaworks ses sistemlerini bu forumlari biraz takip edenlerin artik ezberledigi gibi cambridge soundworks firmasi uretmektedir. Creative firmasi nasil oluyorda kendi uretmedigi urunlerle ovuluyor burada anlamis degilim. Evet iyi ses kartlari var ses sistemleri konusunda hic iyi bir isimleri yok cunku kendi urettikleri urunlerin cogu vasatin altinda.

Bu arada ben z-5500 kullanicilarina birkac soru sorayim:

1. Digital baglanti yapabilen oldu mu?
    2. Nasil yaptiniz? Hangi kablo ile? Hangi cihaza?
    3. 24 bit ses karti olmadigi halde 24 bit dinleyen oldu mu?

Seti digital olarak bagladiginizda veriler ses kartinda islenmiyor ve dogrudan ses sisteminde isleniyormus. Bende baska bir 24 bit/ 96 khz ses sistemi var ve digital girisleri var. Bendeki ses karti onboard oldugundan digital baglayabilirsem ses kartini kullanmayacagi icin kalitede epey iyilesme olmasi lazim. Ancak sorun su ki ses karti olmadan digital giris yapamiyorum.
    Ses karti almanin disinda digital baglantiya olanak veren baska ne cozum olabilir? Eger digital baglantiyi yapabilirsem zaten ses kartini kullanmiyorum o durumda. Bu is icin bir pci karti olmasi lazim.

z-5500 96 kHz / 24-bit sesi destekliyor ustelik digital girisleri de var. Bu durumda ses karti 24 bit olmayan veya siradan onboard ses karti kullanan birisi digital baglanti yaparsa ses kartini devre disi birakacagi icin 24 bit ses dinleyebilmesi lazim. Bu durumda z5500 olan birisi digital baglanti yapabiliyorsa bilgisayarina ses karti 24 bit olmasa bile 24 dinleyebilecek demektir. Ornegin 16 bit siradan bir ses karti varsa digital baglanti yapmak zor olmasa gerek.
    4. Peki ya onboard ses karti varsa?

Diyelim z-5500 u dvd player a bagliyorsunuz.
    5. Bunu digital kablo ile yapan oldu mu? Peki dvd player da muzik cd leri dinlediginiz zaman kalite nasildi? Bunu soruyorum cunku okudugum bazi yabanci forumlarla buna benzer uygulamalarla karsilastim.

Logitechin sayfasinda su bilgileri vermis:
    Digital optical for DVD or CD players, PlayStation®2, Xbox®**
    Digital coaxial for DVD or CD players or PC sound cards (requires coaxial cable, sold separately)

6. PC icin Digital coaxial secenegi var sadece ama DVD ve CD player icin Digital optical secenegi de var. Bu iki digital baglanti arasinda bir kalite farki oluyor mu?

7. Ses kartlarinin Digital Optic cikislari yok mu?

8. DVD playera baglayip da her iki secenegi yani (Digital coaxial ve Digital optical) deneyen oldu mu?

9. PC ye baglayip da analog ve Digital coaxial seceneklerini deneyen oldu mu?

10. z-5500 ile 24 bit ses tecrubesi olan var mi?

• Ogrendigim kadariyla piyasada satilan muzik cd leri 24 bit degilmis. 16 bit mis. Peki ya DVD ler?
  • wolverine senin jazz9940b set ile gigaworksu test ettiğinde hangisi üstün çıktı
    kesin sen gine jazz dersin eminim
    işte demişsin 150w a çıkamadı,
    yok 210w hayatta olmaz
    bunu yapan firma senin gibi dinleyipte kulaklarıma güveniyorum deyipte ölçmüyor
    bunu özel aletlerle ölçüyor
    bence bu tutumun yanlış
    ayrıca tamam decodere ayrı para veriyorsun ama o decoder logitechinkinden kat kat üstün bir decoder
    1-3 optik var logitech te 1
    2-3 analog rca jack var logitechte yok
    3-çift kulaklık girişi var logitechte yok
    4-ayrietten kumandası var
    bunları da göz önünde bulundurmalısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi styleone -- 19 Mayıs 2005, 11:39:04 >
  • Styleone,aradığın sorunun yanıtını:http://forum.donanimhaber.com/m_1147370/mpage_1/key_gigaworks//tm.htm#1147370 linkinde bulabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Affan83

Kont kardeş,hayırlısı olsun,umduğunu hatta fazlasını bulursun umarım,ki keşfettikçe böyle olucak emin ol
    En ufak soracağın birşey olursa,kafanı karıştıran vs...Burdayız Hoşçakal,iyi günlerde kullanman dileğiyle

sağol Affan83 kardeş biraz geç oldu kusura bakmayın fazla ilgilenemedim ama bir kaç deneme yaptım şunu söylemeliyim gerek ses kalitesi gerek işçiliği 1 numara jazla arasında ses netliği ve işçilik kalitesi olarak çok fark var dediğin gibi bağlantıyı yaptım problem yok prologic 2 modunda 5+1 ses alabildim play stationda denedim optik ve analog olarak tv den film izlemek bile zevk verdi tizler jazzın tizlerinden biraz daha fazla z-5500 ün subu jazzınkiyle hemen hemen aynı büyüklükte ama o hoparlör ne öyle hiç bunu beklemiyordum jazzın 2 katına yakın bende bir deniyim dedim hava deliğine kolum yarıya kadar girdi görüntü çok şık hakikaten z-5500 bana jazzdan daha çok keyif verdi henüz bilgisayarda performansını denemedim onunla uğraşmak istemiyorum çok zahmetli olur salona kuduğum için.z-5500ü almaya karar vermeme yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim
    yalnız şu gece modu olayını çözemedim nerdedir bu birde arkada bir svich var yandan analog girişte 6 ch directmi olacak stereo 1-3 temi olacak

• Affan83 arkadaşımızın verdiği linki ben de yukarda vermiştim. Orda sonuçlar var.
    Bana burst power nedir açıklar mısın? z5500 için 505watt deniyor, ama burst power değil, 1010 watt peak power da deniyor ama yine burst değil.
    Giga için 700watt, mega için 500watt burst power deniyor, nedir bu burst power sence kardeş?
    Bu setlerin burst power olmadan ki çıkışları kaç watt'tır? Bak z5500 için Logitech ne güzel açıklamış işte, 505watt diye..
    ddta-100 decoder, z5500ün decoderinden daha fazla özelliği var, ama z5500ün decoderinde olup da ddts'de olmayanlar da var.
    Demişsin ki, ddts'nin ayriyetten kumandası var, e z5500ün de kumandası var, şimdi ddts için bu fazladan bir artı değil ki...
    Ayrıca z5500ün dijital lcd göstergeli bir decoderi var, ddts'de dijital gösterge yok, led ışıklar var. Bu da z5500ün decoderinde o anda hangi sesin çözüldüğünü uzaktan da bakıp, karanlıkta da görüp okumayı kolaylaştırıyor, ama ddts'de o anda hangi sesin çözüldüğünü anlamak için karanlık olmaması lazım ve iyice decodere sokulup okumak gerekiyor led'in yerini.
    z5500de stereo x2 gibi süper bir olay var. Bu da stereo sesin 2.1 değil 4.1 kanala dağıtılması demek. Yani en güzel müzik keyfini sadece 2.1 kanal değil 4.1 dinleyebilmek anlamına geliyor. Bu özellik ddts'decoderde yok malesef.
    z5500ün decoderi dts audio 24/96 çözebiliyorken ddts'de bu özellik yok. ddts decoder dts audio çözemiyor.
    Sen şimdi kalkıp ddts'nin dts-es ve discrete çözdüğünü, z5500ün çözemediğini söyleyerek büyük bir hata da yaparsın. Neden mi? Çünkü dts-es ve discrete zaten 6.1 ve 7.1 setlerde vardır. Ama z5500 5.1...
    ddts decoder şu an 350YTL civarında satılıyor. z5500ün decoderi ayrı satılsa eminim daha ucuza satılırdı. Çünkü creative sadece isimden kazanıp çok pahalı ürünler imal ediyor ama boş ürünler..
    Phil arkadaşın da dediği gibi creative'in değil cambridge ürünüdür mega ve giga. Hatta ben çok daha önemli birşey söyliyim.
    Megaworks'un sub+uydular cambridge ürünüdür, creative damgası taşımazlar.
    Ama giga'nın sub cambridge olduğu halde uydular creative'dir yani cambridge değildir. Bu yüzden mega'nın uyduları giga'nınkilere göre daha dayanıklıdır. Sanırım siz hiç mega ile giga'da aynı anda son seste müzik dinlemediniz. Mega'daki müzik keyfi son seste mükemmel derecededir. Ama giga'da sorun çıkar, seste arızalar başlar, o kadar yüksek tiz sese dayanamaz sub ve uydular. Ben zamanında mega'nın uydularını giga'nın sub'a taktığımda son seste kısmi düzelme olduğunu görmüştüm. Ama giga'nın sub'ının yüksek seste sorun çıkarttığını mega'nın uydularını giga'ya taktığımda son seste yine seste problem çıkmasıyla anladım. Yani son seste giga sorun çıkaran bir set, ama ne mega, ne jazz 9940b ve ne de z5500 son seste hiçbir arızalı ses vermeyen bir ürünlerdir.
    z5500ün decoderinde thx sertifikası vardır, ama ddts'de thx sertifikası yoktur, bu da büyük bir eksi ddts için, büyük bir artı z5500 için.
    Sanırım bu kadar yeterli değil mi styleone kardeş...
    quote:

Orjinalden alıntı: styleone

wolverine senin jazz9940b set ile gigaworksu test ettiğinde hangisi üstün çıktı
    kesin sen gine jazz dersin eminim
    işte demişsin 150w a çıkamadı,
    yok 210w hayatta olmaz
    bunu yapan firma senin gibi dinleyipte kulaklarıma güveniyorum deyipte ölçmüyor
    bunu özel aletlerle ölçüyor
    bence bu tutumun yanlış
    ayrıca tamam decodere ayrı para veriyorsun ama o decoder logitechinkinden kat kat üstün bir decoder
    1-3 optik var logitech te 1
    2-3 analog rca jack var logitechte yok
    3-çift kulaklık girişi var logitechte yok
    4-ayrietten kumandası var
    bunları da göz önünde bulundurmalısın

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.