Şimdi Ara

LOGITECH Z-5500 İNCELEMESİ-SONUÇLAR (FARKLI BİR REVİEW İÇİN BUYRUN) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
641
Cevap
1
Favori
47.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abi gittim bu gün.....z-680 almaya büyk bir sevinçle........açtırdım kutuyu.......Allahım gördüğüme inanamadım.....hoparlörlerden birisinin kabini çatlak..hay kahretsin dedim....sonra adama abi bune.....?..adam yapacağımız bir şey yok...?.basbaya iade gelmiş kusu paramparça......hay s.çım dedim..çıktım hemen dışarı............BU SES SİTEMİ OLAYINI NAPACAAAAAAAAAAAMMMM..?.......ya arkadaşlar.....logıtech z-5300 bulabilirsem alsam bunda OPTİK/KOAKSİYEL giriş varmı....?.ses kalitesinin cok cok süper olmasına gerek yok...sistemi 25 metre kare salonda kullanacam..zira 1900 artık yavan geliyor.......z-5300 ün ses çıkış gücü 280 watt gercek ses çıkış gücümü bilmiyorum ama,bana gerçek 200 watt versin yeterde artar bile basları,tizleri nasıl bunu alsam optik liyse..............?...........bu arada kont kardeş......dün erken çıkmam gerekti cevap yazamadım.....bende microlab mc-1900 var prologıc falan yok ama stereo bağlantıdan 5 hoparlörden ses alınabiliyor.......9941b de böyle olmasın......?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @RİF_D -- 16 Mayıs 2005, 18:14:33 >

• tüh abiya baktım..z-5300 analog...almayacam ulan ses sistemi falan,çıldıracam ya..........
  • acaba...creatıve gd 580 mü alsam dekoderi var ama ses çıkış gücü düşük bunun....of...of

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @RİF_D -- 16 Mayıs 2005, 19:17:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ıspider

abi gittim bu gün.....z-680 almaya büyk bir sevinçle........açtırdım kutuyu.......Allahım gördüğüme inanamadım.....hoparlörlerden birisinin kabini çatlak..hay kahretsin dedim....sonra adama abi bune.....?..adam yapacağımız bir şey yok...?.basbaya iade gelmiş kusu paramparça......hay s.çım dedim..çıktım hemen dışarı............BU SES SİTEMİ OLAYINI NAPACAAAAAAAAAAAMMMM..?.......ya arkadaşlar.....logıtech z-5300 bulabilirsem alsam bunda OPTİK/KOAKSİYEL giriş varmı....?.ses kalitesinin cok cok süper olmasına gerek yok...sistemi 25 metre kare salonda kullanacam..zira 1900 artık yavan geliyor.......z-5300 ün ses çıkış gücü 280 watt gercek ses çıkış gücümü bilmiyorum ama,bana gerçek 200 watt versin yeterde artar bile basları,tizleri nasıl bunu alsam optik liyse..............?...........bu arada kont kardeş......dün erken çıkmam gerekti cevap yazamadım.....bende microlab mc-1900 var prologıc falan yok ama stereo bağlantıdan 5 hoparlörden ses alınabiliyor.......9941b de böyle olmasın......?

önemli değil canın sağolsun z-5300 olayına üzüldüm.9941b meselesine gelince bunun prologic özelliği vardı kumandada tuşuda vardı zaten olmayan şeyi neden koysunlarki bir daha izah edeyim ayrıntılı olarak ben gördüğümü iddia ederim bu 9941b 9940b ile aynı çıkış watları haricinde hiçbir farkı yok ha şu olabilir 9941b prologic 1 dirde 9940b prologic 2 dir şimdi merkez hoparlörününde bulunduğu bir kontrol merkez kutusu var bunun digital ekranıda var merkez kutusuna stereo giriş yaptıktan sonra cihazı ilk açtığımda ses gelmiyordu (modu seçmem gerekiyor)kumandadan stereo tuşuna bastığımda ses ön sağ sol ve subdan ses geliyordu kumandada coaxiel optikal,prologic,theater 1-2-stadium tuşları mevcut diğerlerini saymıyorum ekrandada ön sağ sol ve sub bunların aktif olduğunu gösteren işaretler beliriyordu bu esnada prologic tuşuna bastığımda tümünden ses geliyordu ve ekranındada tüm hoparlörlerin aktif olduğunu gösteren işaretler beliriyordu bunların sesinide tek tek ayarlıyabiliyordum.theater modlarındada aynı tüm hoparlörlerden ses geliyordu tabi daha fazla baslı olarak yani daha yıkıcı zaten ben stereodan dolby ses olacağını iddia etmiyorum sanırım sanal olarak stereo sesi tüm hoparlörlere dağıtıyor dolby hissi yaratıyor.yanıtlıyan arkadaşlara teşekkür ederim biraz sıktım galiba

• Arkadaşlar, yapmayın, jazz 9940 b ile 9941 b arasında çok fark var. Sadece ses çıkışları ve kolonların tipi yeterli bunun için.
    jazz 9940b çok daha başka, çok daha baba bir üründür. z5500e kullandığım ses sistemleri içinde en yakın olanıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 16 Mayıs 2005, 22:31:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Arkadaşlar, yapmayın, jazz 9940 b ile 9941 b arasında çok fark var. Sadece ses çıkışları ve kolonların tipi yeterli bunun için.
    jazz 9940b çok daha başka, çok daha baba bir üründür. z5500e kullandığım ses sistemleri içinde en yakın olanıdır.

aynı demedik zaten girişler ve kumanda özellikleri aynı sanırım tabiki ses gücü daha fazla birde ön kolonlar orjinal ayaklı sub büyüklüğüde aynı sanırım Wolverine kardeş yukarıda yazılanlara bir açıklık getirebilirmisin sen bizden daha bilgilisin prologic konusunda
  • yok ben duvara sadece center'ı monte ettim o da tam monitörün üstünde durduğu için sağa sola çevirmem gerekmiyor dediğin gibi maalesef yön ayarı yapılmıyor tasarım iyi değil bu anlamda. Bu arada sen woofer ses seviyesini kaçta tutuyorsun toplam 9 a kadar çıkıyor woofer ben 5-6 arasında tutuyorum surroundlar 7'de ve center ise 8'de sende nasıl ayarlar?
    quote:

Orjinalden alıntı: Affan83

Bu arada wolverine,Magesuko ve diğer tüm z-5500 sahibi arkadaşlar,aranızda hiç sistemi duvara monte eden varmı?Yada etmeye çalışan?Ben sesi daha iyi ve yukardan aşağıya doğru versin ve surround çok iyi anlaşılsın diye hoparlörleri odanın en köşelerine monte ettim,ettim ama ömrümü yediiiiiii!!!
    Sistemin belkide tek negatif yanı budur herhalde,yani adamlar hiç düşünmemiş"yaa kardeşim insanlar bunu alıyor ama belki bunu duvara monte ederler" diye Yaaa,hoparlörlerin hepsi saat yönünün tersine dönüyor Yani hoparlörlere göre siz ortada kalacağınızdan normal olarak,sağdaki hoparlörün bu yöne dönmesi iyi,tamam,gayet güzel,ama ne aksidir ki,sola konan hoparlörde sadece o yönde dönebildiğinden,hoparlör bana değilde dışarı ses verebilmek için tasarlanmış sanki bende napayım,öyle açılarla,ters,düz,yamuk vs...yerleştirdimki hoparlörleri ses direk bana gelsin diye,adamları sadece bu konuda kınıyorum resmen,bu düşünülmezmiiiiiii...

• quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Yazdıklarınızı okudum, dedikleriniz doğru, ne diyim ki başka??
    prologic I'de center çalışmaz. Ses kaynağı 4.1 kolona dağıtılır.
    prologic II'de ses 5.1 kanala dağıtılır. Ama bu cmss'ten farklıdır.

teşekkür ederim
  • Wolverine sagol ...kardeş...
  • yazıcıoğlunda 1 adet z-5500 buldum 380$+kdv 627 ytl henüz almadımda bir yerde takıldım kontrol merkezinin arkasında coaxiel optik girişler mevcut birde stereo 1-2-3 şeklinde girişler var adam üçünüde aynı anda kullanmam gerektiğini söyledi nasıl olacak anlamadım gerçekten alıpta pişman olmak istemiyorum ben bunu kesinlikle bilgisayarda kullanmıycam tv için alıcam şimdi tv nin arkasında extra stereo ses çıkışı mevcut önde 3 adet giriş olurya sarı kırmızı beyaz sarı videodur arkadaki çıkışlar şekil olarak aynı kırmızı beyaz sağ sol hoparlör kontrol merkezinin arkasına nasıl giriş yapıcam çözemedim bir tanesi yeterli ise iyi ozamanda 5+1 ses alabilirmiyim yoksa bu sistemi almıycam çünkü adam o şekilde olmaz 3 çıkışlı ses kartları için dedi tekinden stereo girerek olmazsa kötü siz ne diyorsunuz bu konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kont -- 17 Mayıs 2005, 17:39:01 >
  • valla kont kardeş bende merak ettim bunu................
  • wolverine kardeş bir sorum olacak.............hoparlörlerden dvd film izlerken fıssss diye bir ses geliyorya...........işte bu fısssss sesi optik bağlantıyla aşılmış durumdamı...........yoksa anaog dıgıtal fark etmiyor fısss sesi dvd film in kendisinde olduğu için iki bağlantıdada canımızı sıkmaya devammı ediyor..................eğer fark etmiyorsa ben 5.1 analog girişli 9940 yada z-5300 alacam....birde av alıcımı alsam ama baya pahalılar........optikt e fıss sesi aşılmış durumdaysa mecbur alacaz optikli birşey....tavsiyen varmı diyede can sıkıcı bir soru sorayım.....
  • Kont kardeş,elimden geldiğince aydınlatmaya çalışayım seni,ekstra birşey eklemek isteyen olursa eklesin.Eğer sen bu sistemi TV'ye bağlayacaksan,tek kablo(Coaxial,optik)ile TV'ye bağlaman mümkün değil eğer TV'de sarı,kırmızı ve beyaz çıkışların dışında extra dijital çıkış yoksa,ki yoktur muhtemelen.Bu yüzden,TV'den bayaa stereo çıkış yapıp,z-5500'deki decoderin yanındaki(BU GİRİŞ,DIŞARDAN,HİÇ ZAHMETSİZ,TV,DİSCMAN,RADYO,WALKMAN VS...TAKILSIN DİYE YAPILMIŞ VE İNANILMAZ PRATİK) tekli girişe takman yeterli,arkasındaki 6 channel direct kısmına takmana bile gerek kalmadan,,decoderdeNDE stereo,stereox2,Dolby Prologic 2 Music veya Dolby Prologic 2 Movie(hangisi hoşuna giderse?)seçeneklerinden birini seçerek isteğin hallolmuş olucak ama ayrıca decoderin arkasındaki 6 channel direct kısmına takarakta istediğini elde edebilirsin,ki zaten sistemi alınca kullanma kılavuzunda nasıl bağlayacağını gösteriyor! Umarım biraz olsun aydınlatmışımdır

• Magesuko kardeş,ben aslına bakarsan şarkısına göre center ve woofer ayarı yapıyorum,ama surroundları dediğin gibi aynı civardaki ayarda tutuyorum,çünkü aksi halde,sistemin komple sesini değilde,yalnızca surroundları açınca frontlardaki sesi bastırıyor!Ama müzik dinlerken DP2 konumuna getirince surroundları full açıyorum,çünkü sesi centerada verdiğinden,hem önden hem arkadan sesi dengeliyorum...!Ama centerı duruma göre 5-6 da tutuyorum,çok açınca bu sefer sanki sırf önden ses çıkıyormuş gibi oluyor Ama film izleyeceğim zaman surroundları full açıyorum...Hoşçakal

• quote:

Orjinalden alıntı: Affan83

Kont kardeş,elimden geldiğince aydınlatmaya çalışayım seni,ekstra birşey eklemek isteyen olursa eklesin.Eğer sen bu sistemi TV'ye bağlayacaksan,tek kablo(Coaxial,optik)ile TV'ye bağlaman mümkün değil eğer TV'de sarı,kırmızı ve beyaz çıkışların dışında extra dijital çıkış yoksa,ki yoktur muhtemelen.Bu yüzden,TV'den bayaa stereo çıkış yapıp,z-5500'deki decoderin yanındaki(BU GİRİŞ,DIŞARDAN,HİÇ ZAHMETSİZ,TV,DİSCMAN,RADYO,WALKMAN VS...TAKILSIN DİYE YAPILMIŞ VE İNANILMAZ PRATİK) tekli girişe takman yeterli,arkasındaki 6 channel direct kısmına takmana bile gerek kalmadan,,decoderdeNDE stereo,stereox2,Dolby Prologic 2 Music veya Dolby Prologic 2 Movie(hangisi hoşuna giderse?)seçeneklerinden birini seçerek isteğin hallolmuş olucak ama ayrıca decoderin arkasındaki 6 channel direct kısmına takarakta istediğini elde edebilirsin,ki zaten sistemi alınca kullanma kılavuzunda nasıl bağlayacağını gösteriyor! Umarım biraz olsun aydınlatmışımdır

evet şu an tv ye scart ile vcd play station ve digital uydu alıcısı takılı durumda ben stereo sesi direk tv nin arka kısmındaki extra stereo çıkışından alacağım için tak sök olayı olmayacak play stationı belki optik bağlayabilirim z-5500 kontrol cihazının arkasında 3 adet stereo 1-2-3 şeklinde girişlerde mevcut yani bunlardan herhangi birine bağlasam fark etmiycek diyorsun prologic özelliği ile 5+1 ses kesin alırım diyorsun yanlış anlamadıysam.teşekkürler

• Kont kardeş demek istediğim,şu an sana fotoğrafını gönderdiğim,decoderin yanındaki girişlerden alttakine sadece tek giriş yaparak,yada arkadaki girişleri(Bu daha zahmetli,gerek yok)kullanarak,evet 5+1 ses alabilirsin,radyodan bile ben öyle yapıyorumBirde bağlantı yapabileceğin kablonunda fotosunu gönderiyorum

• anladım bir tek stereo giriş var bunda şimdi hatırladım o girişleri görmüştüm ama ne işe yaradıklarını anlamamıştım arkadaki 3 stereo giriş gerçekten bilgisayar içinmi bak yarın alıcam aksilik olmazsa resimdeki alttaki stereo girişten 5+1 ses almazsam başını ağrıtırım sağol teşekkür ederim başka soru işareti kalmadı gibi
  • BENDE DE GİGAWORKS VAR BU SİTEDEKİ YAZILANLARI HİÇ DOĞRU BULMUYORUM.
    1-BASSI LOGİTECH İN DAHA İYİ DEMİŞLER AMA LOGİTECH 188W GİGAWORKS 210W BU NASIL BİR HESAPLAMA BANA ANLATABİLİSENİZ SEVİNİRİM
    2-GİGAWORKSUN UYDULARI TOPLAM 490W LOGİTECHİN İSE 317W ARADA DAĞLAR KADAR FARK VAR.
    3-GİGAWORKSTA TİTİANİUM TWETER VAR LOGİTECHTE TWETER YOK
    4-GİGAWORKS 7+1 SURROUND LOGİTECH İSE 5+1 SURROUND
    YANİ HER KOŞULDA LOGİTECHİ BASTIRIYOR ZATEN O LOGİTECH GİGAWORKSTAN DAHA İYİ DİYENLER KENDİLERİNDE OLDUĞU İÇİN ÖYLE DİYORLAR.
    MESELA ONLARDA 2 TANE DANDİK KOLON BİLE OLSA ÖVERLER
    YANİ GÖRMEMİŞİN BİR LOGİTECHİ OLMUŞ GİTMİŞ BABA "GİGAWORKSLA" KAPIŞTIRMIŞ DERİM BEN.
    CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi styleone -- 17 Mayıs 2005, 22:40:47 >

• Stylone,madem sayfaya yeni geldin,öncelikle"SELAM"denir!!! Ayrıca,o senin başkaları diye kastetiğin insan,Creative S-750 de kullanıp satmış ve bu foruma ve bilgi paylaşmak isteyen arkadaşlara çok yararı dokunmuş insan,peki sen Logitech z-5500 kullandın mı?Biliyor musun?Bende var ve kullanıyorum,inanılmaz başarılı buluyorum ve farkındaysan herhangi bir dengi sistemle karşılartırmıyorum çünkü creative s-750 hakkında bir bilgim yok,kullanmadım,dinlemedim,ve youmlarıma hiç katmadım,belki s-750 daha iyi,belki 5500,bilemem,ama senin gibi,bilmeden,dinleyip tecrübe etmeden burda kimse böyle iddialı konuşmuyor,konuşma tarzını kınıyorum Söylenenlerin aksi düşündüğün birşey varsa,oturur bizimle paylaşırsın düzgünce,neden senin düşündüğünün aksi düşünülüyor,niçin Logitech üstün tutuluyor,tartışırız,sorularına cevap bulursun yada bulamazsın,bence daha iyi bir dille devam etmelisin yazılarına,böyle seviyeli,saygılı bir paylaşım ortamına gölge düşürülmemeli!

• Kont kardeş,KESİN SÖYLÜYORUM,İÇİN RAHAT OLSUN,arkadaki stereo girişleride harici TV,Discman vs...ile kullanabilirsin,"nasıl yapacağın kullanma kılavuzunda yazıyor"dan kastım,arkadaki stereo bağlantılarla ilgili ayrıntılardı!Yani ister bilgisayarını coaxial bağlayıp stereo girişleri harici sisteme bağla,ister sadece bilg.bağla,ister sadece TV,DVD,...İçin rahat olsun,şimdiden hayırlısı olsun,eğer sistemin gücünü görmek istiyorsan,www.logitech.com adresinden z-5500'ü inceleme kısmından"DEMO"yazısına tıklayıp izle,esprili bir dille anlatmışlarr

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.