Şimdi Ara

Logitech Z2300 - Ana Konu (İnceleme 1.mesajda) (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.967
Cevap
8
Favori
206.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bazı müziklerde basslar okadar tatlı ki anlatamam.Ama bazılarında aşırı uğultulu gibi.Kafa şişiriyor.Bu müzikle , kaliteyle mi ilgili.Yoksa Z2300 bazı frekanslarda çok iyi geri kalanlarda ise uğultulu mu ? Ayrıca ses kartlı halini tahmin etmek istemiyorum. :) Bir soru daha ; henüz önündeki ızgarayı sökmedim.Malum gelen giden olur çocuklar parmaklar birşey yaparlar diye.Driver'ın körüğe vurma gibi bir durumu var mı ? A milli şarkısında abim biraz zorlamış aleti %75'e kadar distorsiyon sesimi körük sesimi tam çözemedim.Ama biraz acılı bir sesti. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Falkenbach54
    Arkadaşlar bazı müziklerde basslar okadar tatlı ki anlatamam.Ama bazılarında aşırı uğultulu gibi.Kafa şişiriyor.Bu müzikle , kaliteyle mi ilgili.Yoksa Z2300 bazı frekanslarda çok iyi geri kalanlarda ise uğultulu mu ? Ayrıca ses kartlı halini tahmin etmek istemiyorum. :) Bir soru daha ; henüz önündeki ızgarayı sökmedim.Malum gelen giden olur çocuklar parmaklar birşey yaparlar diye.Driver'ın körüğe vurma gibi bir durumu var mı ? A milli şarkısında abim biraz zorlamış aleti %75'e kadar distorsiyon sesimi körük sesimi tam çözemedim.Ama biraz acılı bir sesti. :)

Duyduguma gore distorsiyon olayi yokmus. Bende cok zorladigimda izgaraya vuracak diye korkuyorum ama olmuyormus. Bende su siralar ses karti almayi dusunuyorum da dolar arttigi icin beklemedeyim. :) eminim ses kartiyla cok daha guzel ses verecek.

• Nasıl yokmuş yav ? Sesi %50-60 seviyesinin üstüne getirince bozulma aşırı şekilde hissediliyor.Bass'lar acayip değişiyor.Bass'ın yaptığı etkiyi saçlarımda , kıyafetimde hissederken tam tersi oluyor.Ses duymaya başlıyorum.Bu arada sağ uydudan bazen bazı seslerde cızırtı geliyor.Oda genelde youtube'deki videolarda.320 kbps şarkılarda öyle bir durum olmuyor.Garantilik bir durum var mı acep ? Yoksa uğraşmamı dersiniz.Yakın zamanda megaworks uydusu almayı düşünüyorum zaten.

Çok ufak odada kullanıyorum.6,5 metrekare.Basslar uğultu şekilde odanın sol arka köşesinde , çok tatlı olarak sol yanımda.Normal olarakta oturduğum yerde oluşuyor.Üst katta 16 metre kare oda var oraya taşınmayı düşünüyorum ? Taşımak daha mı uygun olur ?
  • en iyisi sol yana oturun
  • @Falkenbach54

Merhaba
    Öncelikle şunu belirtmek istiyorum,bu tür sistemler direkt olarak üretimden çıkıp,piyasaya sürülmez.Belirli bir test aşamasından geçirilip,satışa sunulur.
    Subwooferın,ızgaraya çarpması gibi bir durumun söz konusu olacağını düşünmüyorum.Subwoofer uzun atımlı fakat,ızgara subwooferın maksimum atım noktasından mutlaka daha ileridedir.

Müzikler,boyuttan kazanılmak için küçültülürken bir takım frekanslar kayba uğrar.Z2300 sistem verilerine göre 35Hz-20KHz frekans aralığını desteklemektedir.Yani çoğu bass test parçasını zorlanmadan kaldırabilecek niteliklere sahiptir.Ancak dinlediğiniz müziğin kalitesine göre bass kalitesinde düşüş yada artış yaşanabilir.Ancak ses kartı bass kalitesindeki en önemli etkenlerden birisidir.Çok kaliteli bir kaynak sesiniz,çok kaliteli bir ses sisteminiz olsa bile,ses kartınız kaliteli değilse diğer iki etkenin pek önemi kalmayacaktır.

Ses kartı ile beraber kullandığınız zaman,distorsiyona girme olayı %50-%60 düzeylerinde değil,%75-%80 düzeylerinde görülecektir.

Uydulardaki cızırtı,internet videolarında genel olarak görülmekte.Ancak bazı durumlarda,Z2300 kumandasından ses sonuna kadar açıkken,kaynak ses düşük ölçüde iken de görülebilmektedir.Garanti kapsamına girebilecek bir sorun değil.

Şu an kullanmakta olduğunuz 6,5 metrekarelik oda,Z2300 için yetersiz kalmakta.Bir de odada eşyaların olduğu düşünülürse,Z2300'ün uğultu yapıp,odayı doldurması gayet normal.Bu durumda taşımanız daha uygun olacaktır.

Edit;Harf hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0ME -- 24 Kasım 2010; 21:03:05 >

• @Tibitermo

Tavsiyen için çok sağol . :D Fakat kapı var.Birisi kafamızı gözümüzü şişirir.Ayrıca ters kalıyor.

@R0ME

Çok sağol.Aslında odada hiç eşya yok.Sadece bir tane koltuk var keyif için. :) Demek %75 , 80 düzeylerine çıkıyor.Kesin bavulumu verirler o zaman. :) Ev müstakil çok rahatım fakat sağolsun anne tarafından yoğun tehditlere maruz kalıyorum.Audigy 2 ZS düşünüyorum.Arkadaş aldı win7 ile sıkıntı yaşadı.50-60 liraya alacam.Uzun zaman Xp'den ayrılma gibi bir düşüncem yok.Ayrıca millet bıraksın yok tizleri yok midleri kötü işlerini.Basslar hayvan gibi olunca tabii sönük kalıyor .Alıyorum %50 veya daha düşük bir seviyeye.Realtek Ekolayzerdende rock moduna alıyorum.Yeterli geliyor.Zaten sistemin metal müzik veya diğer enstrümantal müzikler için üretilmediği ortada.Elektronik müziği sevdiğim için aldım.Anlatıldığı kadar kötüyse metal müzik için kulaklığı takıp devam etmeye razıydım ama yetti gerek kalmadı.

• 2 gün önce metrocity bimeks teknoporttan 280 tl ye Z2300 mü aldım hayırlısıyla gittim eve kurdum ve mükemmel bir bass kalitesi var.Odam 9 metrekare olduğu için tizler de yetiyor bana Şu anda S-Link SL-61 ses kartını kullanıyorum.Yakın zamanda creative soundblaster 5.1 ses kartına geçicem.Acaba ses kalitesinde bir fark olurmu olumlu yönde ? Bir şey daha soracağım equalizer ayarını nasıl yaptınız acaba kaliteli ses almak için şu anda ben winamp ile birlikte dfx eklentisi kullanıyorum.Biraz tizler cırtlak gibi çıkıyor ya da bana öyle geliyor tam bilmiyorum.Aşağıda sistemin konumlandırması var konumlandırma yı da yorumlarsanız sevinirim arkadaşlar

Resimler

Logitech Z2300 - Ana Konu (İnceleme 1.mesajda)

• quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

@Falkenbach54

Merhaba
    Öncelikle şunu belirtmek istiyorum,bu tür sistemler direkt olarak üretimden çıkıp,piyasaya sürülmez.Belirli bir test aşamasından geçirilip,satışa sunulur.
    Subwooferın,ızgaraya çarpması gibi bir durumun söz konusu olacağını düşünmüyorum.Subwoofer uzun atımlı fakat,ızgara subwooferın maksimum atım noktasından mutlaka daha ileridedir.

Müzikler,boyuttan kazanılmak için küçültülürken bir takım frekanslar kayba uğrar.Z2300 sistem verilerine göre 35Hz-20KHz frekans aralığını desteklemektedir.Yani çoğu bass test parçasını zorlanmadan kaldırabilecek niteliklere sahiptir.Ancak dinlediğiniz müziğin kalitesine göre bass kalitesinde düşüş yada artış yaşanabilir.Ancak ses kartı bass kalitesindeki en önemli etkenlerden birisidir.Çok kaliteli bir kaynak sesiniz,çok kaliteli bir ses sisteminiz olsa bile,ses kartınız kaliteli değilse diğer iki etkenin pek önemi kalmayacaktır.

Ses kartı ile beraber kullandığınız zaman,distorsiyona girme olayı %50-%60 düzeylerinde değil,%75-%80 düzeylerinde görülecektir.

Uydulardaki cızırtı,internet videolarında genel olarak görülmekte.Ancak bazı durumlarda,Z2300 kumandasından ses sonuna kadar açıkken,kaynak ses düşük ölçüde iken de görülebilmektedir.Garanti kapsamına girebilecek bir sorun değil.

Şu an kullanmakta olduğunuz 6,5 metrekarelik oda,Z2300 için yetersiz kalmakta.Bir de odada eşyaların olduğu düşünülürse,Z2300'ün uğultu yapıp,odayı doldurması gayet normal.Bu durumda taşımanız daha uygun olacaktır.

Edit;Harf hatası.

ilk cümlenize cevap vermek istiyorum. evet aslında bunlar denenir bana görede ancak ben yaşadım 20hz lik bir ses dosyasını sesi %80 açtıgınızda ızgaraya çatır çatır vuruyor önceden olmaz öyle şey dedim ama incelediğimde gerçekden de vuruyordu. hatta ızgaranın silikonunu koparttıysanız yani ızgara söküldüyse 2-3 kere ızgarayı fırlatır oldu :)) ondan sonrada yapmadım birdaha yanaklarına zeval gelmesin diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Falkenbach54

Nasıl yokmuş yav ? Sesi %50-60 seviyesinin üstüne getirince bozulma aşırı şekilde hissediliyor.Bass'lar acayip değişiyor.Bass'ın yaptığı etkiyi saçlarımda , kıyafetimde hissederken tam tersi oluyor.Ses duymaya başlıyorum.Bu arada sağ uydudan bazen bazı seslerde cızırtı geliyor.Oda genelde youtube'deki videolarda.320 kbps şarkılarda öyle bir durum olmuyor.Garantilik bir durum var mı acep ? Yoksa uğraşmamı dersiniz.Yakın zamanda megaworks uydusu almayı düşünüyorum zaten.

Çok ufak odada kullanıyorum.6,5 metrekare.Basslar uğultu şekilde odanın sol arka köşesinde , çok tatlı olarak sol yanımda.Normal olarakta oturduğum yerde oluşuyor.Üst katta 16 metre kare oda var oraya taşınmayı düşünüyorum ? Taşımak daha mı uygun olur ?

bozulma, kullanılan pc ye göre değişir (ses kartsız) . Ben saat 3 yönüne kadar açabiliyorum %80 e denk gelir sanırsam ses kartım yok. başka pclerde sesde azalmalar felan gördüm. bunun sistemlik bir durumu yok. ayrıca evde bi anneniz yaşıyosa ayrıca psikolojik sorunlarınız olmaya başlıyor bu sistemle. yani sen ses % 50 yapıosun ama sanki içerden annem bağırıyor gibi geliyor bağırmasa bile :)

• Ben ses düzeyini saat 11 yönüne doğru çevirdiğimde camlar titremeye başlıyor bile
  • şeffaf silikon sıktım kapının camlarına :) cızırtı kafamı bozmuştu artık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: johan_06

şeffaf silikon sıktım kapının camlarına :) cızırtı kafamı bozmuştu artık :)

bi yerden sonra kafa açıyor zaten basslar
  • benim z2300 sisteminin 2 hoparlöründen ses gelmiyordu..bir hoparlör daha önce bozulmuştu tek hoparlörle idare ediyordum ama oda bozulunca sistemi garantiye yolladım..sanırım hep son ses dinlediğim için hoparlörler dayanamadı ve bozuldu:)2 hafta önce sistemi garantiye verdim bugün sistem garantiden geldi ve bozuk olan kolonların yerine z5500 hoparlörü verdiler..ses cok güzel cıkıyor..z2300 ve z5500 kolonları arasında harbi bayağı bi fark varmış..bide diğer hoparlöre göre bu hoparlörden daha fazla ve daha net ses cıkıyor..bu haliyle sistem 1 numara oldu...artık bu yeni haliyle sisteme z2500 mü demeliyim:DD
  • Garantiye yolladım derken? Logitech'e mi yolladınız yoksa ürünü aldığınız yere mi gönderdiniz? Ben hepsiburadadan aldım ürünü. Oldu ki hoparlörlerden biri arıza çıkardı. Bu sorunla kim ilgilenecek? Hepsiburada ile mi iletişime geçeceğim yoksa Logitech ile mi?
  • Ben ürünü teknosadan aldığım için direk oraya getirdim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 53anzerli53 -- 26 Kasım 2010; 0:07:35 >
  • @Falkenbach54

Windows 7 ile birlikte gelen sorunların en başında ses yazılımı uyumsuzluğu geliyor.
    Eğer dediğiniz gibi Windows XP ile beraber kullanacaksanız Audigy 2ZS gayet ideal bir seçim olacaktır.Elbet daha iyi ses kartları var ancak 2ZS fiyat/performans açısından oldukça iyi bir kart.

@mertinyakis

Odanızın,kapı girişinden itibaren fotoğrafını çekip,koyarsanız,sisteminizin yerleşimi konusunda daha iyi yardımcı olabilirim.
    Ses kartınız,usb model mi?PCI model mi?
    Gerçi ne model olursa olsun,Creative'ye geçtiğiniz zaman ses kalitesindeki farkı rahatlıkla hissedebilirsiniz.
    Genel olarak,sesin orijinal sesten uzaklaşmaması için equalizer ayarları ile oynanmaz.Ancak bazı müziklerde,belirtmiş olduğunuz gibi Winamp eklentileri ile tizler yükseltilebilir veya azaltılabilir.
    Winamp Enhancer gayet küçük ve yeterli bir çözüm olacaktır.

@johan_06

Ben hala subwooferın,ızgaraya vurmayacağını düşünüyorum.
    Izgara sandığınızdan daha da ileride duruyor.En basit deneme olarak,ızgaranın bulunduğu yeri göz kararı ile kestirdikten sonra ızgarayı çıkartıp,subwooferın o noktaya kadar ulaşıp,ulaşmadığını görebilirsiniz.

@paşa_53

Öncelikle geçmiş olsun,ardından da hayırlı olsun.
    Dediğiniz gibi Z2500,sizin sisteminizin tanımı için şu an en uygun olanı.
    Güle güle kullanmanız dileğiyle.

• Sağolasın kardeşim tşk ederm..bide bişe sormak istiyorum.bu uydular z2300 subwooferı için bi sorun teşkil edrmi? yani çıkış yerlernde bi sorun olur mu? bildiğinz üzere eski uydularla arasnda watt farkı var.
  • @paşa_53

Rica ederim.
    Aradaki watt farkından çok amfiyi yoran,yani asıl sorun teşkil edebilecek unsur empedans sorunudur.
    Ancak Z5500 ve Z2300 uyduları eşit empedansa yani 8 ohm'a sahip.
    Z5500 uydusu 62W,Z2300 uydusu 40W.Yani toplamda 44W'lik bir güç farkı var.Sistem aşırı zorlanmadığı sürece Z2300 amfisi bu güç farkını kaldırabilecektir ancak uzun süreli,yüksek güçte kullanımı amfinin daha fazla ısınmasına,subwoofer performansının düşmesine neden olabilir.
  • Cevap için tekrardan tşk ederim..
  • @ROME resimleri çektim enhancer i indirip ayarları yaptım değerlendirirsen sevinirim

Fotoda çıkmamış ama sağ tarafta pc masam var solda da dolap var kenarı çıkmış sadece tam gözükmüyor
    Subwoofer ı biraz daha sola kaydırdım portun önü daha çok açıldı eskisine göre
    Subwoofer üstten görüntüsü
    Bu da equlaizer ayarlarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertinyakis -- 26 Kasım 2010; 12:51:59 >

• 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.