eskı z2300cu olarak sana bnmde tavsıyelerım olucak. 12 m2 odamda Her sekılde denedım z2300u ve dedıgım gbı yaparsan z2300den ck daha iyi verım alırsın.
once sub un arkasındakı sehpayı kaldır . tarıf ettıgım gbı kablolar yetısmeyebılır. Masayı once sola kaydır bıraz. masanın arkasındakı kıcıntılı kose hizasına kadar cek.
Subu da sehpayı kaldırdıgın yere tam koseye.woofer masaya bakacak sekılde koy.
Bu sekılde yaparsan Subdan en iyi verım alacagını dusunuyorum. Sub lar her zman kosede daha sarsıcı Vurur. Boyle yapmanı tavsıye ederm
quote:
Orijinalden alıntı: WonLt
eskı z2300cu olarak sana bnmde tavsıyelerım olucak. 12 m2 odamda Her sekılde denedım z2300u ve dedıgım gbı yaparsan z2300den ck daha iyi verım alırsın.
once sub un arkasındakı sehpayı kaldır . tarıf ettıgım gbı kablolar yetısmeyebılır. Masayı once sola kaydır bıraz. masanın arkasındakı kıcıntılı kose hizasına kadar cek.
Bu sekılde yaparsan Subdan en iyi verım alacagını dusunuyorum. Sub lar her zman kosede daha sarsıcı Vurur. Boyle yapmanı tavsıye ederm
woofer masaya bakacak şekilde derken wooferı yan mı çevircem yani yandaki port bana mı bakacak ?
quote:
Orijinalden alıntı: mertinyakis
quote:
Orijinalden alıntı: WonLt
woofer masaya bakacak şekilde derken wooferı yan mı çevircem yani yandaki port bana mı bakacak ?
yok port u demiyor. bildiğimiz şu kımıldayan tarafını diyor :)
quote:
Orijinalden alıntı: R0ME
@Falkenbach54
Windows 7 ile birlikte gelen sorunların en başında ses yazılımı uyumsuzluğu geliyor. Eğer dediğiniz gibi Windows XP ile beraber kullanacaksanız Audigy 2ZS gayet ideal bir seçim olacaktır.Elbet daha iyi ses kartları var ancak 2ZS fiyat/performans açısından oldukça iyi bir kart.
@mertinyakis
Odanızın,kapı girişinden itibaren fotoğrafını çekip,koyarsanız,sisteminizin yerleşimi konusunda daha iyi yardımcı olabilirim. Ses kartınız,usb model mi?PCI model mi? Gerçi ne model olursa olsun,Creative'ye geçtiğiniz zaman ses kalitesindeki farkı rahatlıkla hissedebilirsiniz. Genel olarak,sesin orijinal sesten uzaklaşmaması için equalizer ayarları ile oynanmaz.Ancak bazı müziklerde,belirtmiş olduğunuz gibi Winamp eklentileri ile tizler yükseltilebilir veya azaltılabilir. Winamp Enhancer gayet küçük ve yeterli bir çözüm olacaktır.
@johan_06
Ben hala subwooferın,ızgaraya vurmayacağını düşünüyorum. Izgara sandığınızdan daha da ileride duruyor.En basit deneme olarak,ızgaranın bulunduğu yeri göz kararı ile kestirdikten sonra ızgarayı çıkartıp,subwooferın o noktaya kadar ulaşıp,ulaşmadığını görebilirsiniz.
@paşa_53
Öncelikle geçmiş olsun,ardından da hayırlı olsun. Dediğiniz gibi Z2500,sizin sisteminizin tanımı için şu an en uygun olanı. Güle güle kullanmanız dileğiyle.
nasıl tarif edilir bilemedim şimdi ama şöyle diyim, tırnağınla ızgraya vurdugunda tin tin ediyor ya aynı sesi dediğim işlemi yapınca da duyuyorsam sencede vurmuş olmuyormu ? sesi çat diye kıs tinnnnn diye duyabiliyorsun yani.
Off moralim o kadar bozuldu ki.Bu aleti kare bir 6-7 metrekare odanız varsa ve oda boşsa hiç bir yere taşımayın.17 metrekare odaya taşıdım.Oda biraz yanlamasına ve 2 yatak var.Bir dolap bide kitaplık var.O kadar yerleşim yapmama rağmen bass hep dolapla kitaplığın arasına yığılıyor.Oturduğum yerde bass'ı hissedemez oldum.6,5 metrekare odada ağzım açık izlediğim sisteme şimdi küfür ediyorum. :( Eski yerine taşıma gibi bir ihtimalimde kalmadı.Pfff
Bir sorun olacak.İlk olarak gelecek günlerde z2300 almayı düşünüyorum ve burada okuduğum yorumlarda bazılarınız için tizler iyi bazılarınız için yetersiz olduğunu gördüm.Şu an kullandığım 17 watt gücündeki logitech s220 nin yani bazı 60 tl değerindeki hoparlörlerden şu an 500-600 lira diye bildiğm z5500 'ün kadar ses bekleyen insanların inadına aldığım sistem yeterince mutlu etti beni.Eğer 2*4watt lık s220 uyduları bass ile güzel bir denge oluşturuyorsa 2*40 watt lık uydulardan beklediğimin çok üstünü alacağım gibi geliyor.Fakat bazı arkadaşlarımız uyduların güçsüz olduğunu söylemişler.Bir kaç yoorumda ise 120 watt lık uyduyu mono olarak kullanılabileceğini söylemiş.Uyduların güçsüz olduğu bir durumda 40watt*2 gücünde başka bir uydu bağlayabilme şansımız varmı?Eğer uydular bana yeterli gelirse (ki öyle düşünüyorum.) sistemi olduğu gibi kullanacağım
Ornegin megaworks uydusu baglayabilirsiniz. Baya iyi oldugu soyleniyor. Ama ben olsam oyle yapmam. Nasil yaparim diye sorarsan. Giderim kaliteli bir ses karti alirim pasalar gibi de kullanirim. :)
quote:
Orijinalden alıntı: Shift41
Ornegin megaworks uydusu baglayabilirsiniz. Baya iyi oldugu soyleniyor. Ama ben olsam oyle yapmam. Nasil yaparim diye sorarsan. Giderim kaliteli bir ses karti alirim pasalar gibi de kullanirim. :)
+1
arkadaşlar şu enhancer eklentisinde de tam oturtamadım şu eq ayarını bi yardımcı olurasanız sevinirim.Çok trable açmıyorum ama bazı şarkılarda "s" ler "ş" ler çok tizli çıkıyor
Gigaworks uydusu tavsiye ederim tweter'ı var sesler tane tane
quote:
Orijinalden alıntı: papa het
Gigaworks uydusu tavsiye ederim tweter'ı var sesler tane tane
gerek yok ya ayarladım büyük bi ihtimalle equalizer ı şarkıya göre değişiyor sesler mesela ebru gündeşin şarkılarında çok çıkıyor "s" ler "ş" ler çok tiz oluyor ancak bi çelik ya da yüksek sadakat şarkısında çok iyi tiz ile bass dengesi
quote:
Orijinalden alıntı: mertinyakis
arkadaşlar şu enhancer eklentisinde de tam oturtamadım şu eq ayarını bi yardımcı olurasanız sevinirim.Çok trable açmıyorum ama bazı şarkılarda "s" ler "ş" ler çok tizli çıkıyor
İşte bu sorunun çözümünü ses kartında Hem tiizleri gayet düzgün, basslarıda yumuşatıyor
x-fi titanium ses kartı windows 7 de nasıl biliyormusunuz ?? kötü falan diye duydum da kullanan varsa yorumlarını alabilirmiyim...
quote:
Orijinalden alıntı: diyar_21
x-fi titanium ses kartı windows 7 de nasıl biliyormusunuz ?? kötü falan diye duydum da kullanan varsa yorumlarını alabilirmiyim...
Hiç bir sorunu yok. Gayet başarılı. Birde Z2300 felaket :)
ben x-fi titaniun fatal1ty kullandım en ufak bir sorun görmedım w7 64 bit üstelik ...birde sitesinden güncel driver ve uygulamaları indirirsen daha iyi olur iyi akşamlar...
Merhaba,geçen gün Vatan'dan bu modeli alarak ben de aranıza katıldım. :) hayırlısı ile yarın elimde olacak fakat yeni sistem gelinceye kadar laptopa bağlayıp test edebilir miyim ? Hani kolonlarda falan bir arıza var mı diye ? test etmek için ne önerirsiniz ne yapmalıyım ?
----
yakında gelecek sistemim ise şu :
inventus'tan : 730 TL
COOLER MASTER RC-692-KWP3 CM 690 II Pencereli Güç kaynaksız kasa linki :http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2981 kasa güzel,büyük bayağı..ama nasıl kurucam bilmiyorum MICROSOFT GFC-00222 Windows 7 Home Premium 32bit/64bit Türkçe KUTU KINGSTON KHX1333C7D3K2/4GX HYPERX XMP 4GB(2x2GB) DDR3-1333MHz, Cas7, 1.65V DVD yazıcı SONY AD-7241S-0B 24X Siyah, Light Scribe, Kutusuz Ses Kartı CREATIVE Sound Blaster Audigy Value 7.1 24-Bit PCI bu kart geldiği gibi İADE olacak bu ses kart..uyumsuzmuş
hepsiburada'dan : 1498 TL
Gigabyte GA-890GPA-UD3H AMD 890GX DDR3 1866(OC) USB 3.0 Soket AM3 Anakart AEG Protect A-1000 Ups sırf monitör için.. Akasa 60CM Mavi Uv-reaktif SATA-ıı Kablosu SATA2-60-BLUV SONY AD-7241S-0B 24X Siyah, Light Scribe, Kutusuz AMD Phenom II X6 1090T (3.2GHz,9MB,125W,AM3) Box Black Edition HDT90ZFBGRBOX Digitus 15Pin SATA Power Kablosu AK-SATA-PC 015 Digitus Seri Ata 150 Kablosu 0,5M AK-SATA-SP-050 Gelid Tranquillo CPU Soğutucu Universal Xilence XP800 800W 135MM Fan Gaming Serisi 80+ Bronze Powersupply Western Digital Caviar Black 500GB 3.5'' SATA 7200RPM Sabit Disk WD5001AALS