Şimdi Ara

Logitech Z2300 - Ana Konu (İnceleme 1.mesajda) (110. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.967
Cevap
8
Favori
206.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kolphacı

ya arkadaşlar siz bu sistemde sesi ne kadar açabiliyorsunuz ki ön ızgaraya vuruyor yahu
    ben saat 12 yönünü daha geçemedim ortalık inliyor gibi hisssediyorum onu bunu bırakayım beni bile rhatsız ediyor o kadar ses.bu kadar güçlü olduğunu bilmiyordum ama insanın z2300 gibi bir ses sistemi olduğundada ayrı bir havası olmuyor değil yahu

Vuruyor mu vurmuyor mu şüphe. :) Çıkan ses aşırı distorsiyon seside olabilir.Fakat nette izlediğim bir videoda vuruyordu.Bir videoda ise ızgara sökülmüş ve bir bass testte o kadar esniyor ki inanamazsınız değil şimdiki ızgara 2 kat uzunu olsa vurur. :) Ayrıca 12 yönünde tam anlamıyla inletmeye başlıyor.2 yönünde ise maksimuma ulaşıyor genel anlamıyla.Sonra bozulma başlıyor ( Onboard ses kartı ile ) Daha fazla ses için ben pc'den kısıyorum biraz.Çünkü kumanda biraz dengesiz 2 - 3 yönünde sesi aşırı yükseltmeye başlıyor ve distorsiyona giriyor.Biraz pc'den kısarak önüne geçiliyor.Banada yetmemeye başladı artık.Normalde çok ses veriyor gerçekten ama kulak alışıyor belli bir süre sonra.uzun süre saat 2 yönünde dinleyip tam %50'ye alınca sesi duymuyor gibi oluyorum. :) Birde solo 7 almayı düşünüyorum.O zaman tadından yenmez işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: Falkenbach54

quote:

ya arkadaşlar siz bu sistemde sesi ne kadar açabiliyorsunuz ki ön ızgaraya vuruyor yahu
    ben saat 12 yönünü daha geçemedim ortalık inliyor gibi hisssediyorum onu bunu bırakayım beni bile rhatsız ediyor o kadar ses.bu kadar güçlü olduğunu bilmiyordum ama insanın z2300 gibi bir ses sistemi olduğundada ayrı bir havası olmuyor değil yahu

Vuruyor mu vurmuyor mu şüphe. :) Çıkan ses aşırı distorsiyon seside olabilir.Fakat nette izlediğim bir videoda vuruyordu.Bir videoda ise ızgara sökülmüş ve bir bass testte o kadar esniyor ki inanamazsınız değil şimdiki ızgara 2 kat uzunu olsa vurur. :) Ayrıca 12 yönünde tam anlamıyla inletmeye başlıyor.2 yönünde ise maksimuma ulaşıyor genel anlamıyla.Sonra bozulma başlıyor ( Onboard ses kartı ile ) Daha fazla ses için ben pc'den kısıyorum biraz.Çünkü kumanda biraz dengesiz 2 - 3 yönünde sesi aşırı yükseltmeye başlıyor ve distorsiyona giriyor.Biraz pc'den kısarak önüne geçiliyor.Banada yetmemeye başladı artık.Normalde çok ses veriyor gerçekten ama kulak alışıyor belli bir süre sonra.uzun süre saat 2 yönünde dinleyip tam %50'ye alınca sesi duymuyor gibi oluyorum. :) Birde solo 7 almayı düşünüyorum.O zaman tadından yenmez işte.

Katılıyorum... Kumanda biraz dengesiz. Uzun süre yüksek seste dinledikten sonra %50 civarına getirince azalma oluyor ama belki biz insanlardan kaynaklanan sorundur. Mesela konserden çıktığımız zaman çoğu şeyi duyamayabiliriz.

• quote:

quote:

test parçalarınında alenen vuruyor sesi alabilirsiniz. dist. sesi değil duyabilirseniz anlarsınız. yanı tırnağınla ızgaraya vur aynı onun gibi oluyor. tek sorun kıyamayıp kısıyosunuz sesi :D 20hz lik bi parça bulabilirsen saat 1 yönünde vurdugunu anlarsın, hatta ızgarayı sökmüşsen birkere silikonlu değilse alıp atıyor ızgrayı :D evde olmuyorum video koyarım yoksa da :)

• Beyler yoğun araştırmalarım sonucu vurmayacağı yönünde karara vardım :P :).Tabii istisnalar olabilir. %80-90 seviyesinde derin basslarda. ( Okadarda açılmaz zaten alet kendini kaybeder. ) Ama o ızgara sesi gibi birşeyi ben arkadan duyuyormuşun.Vidalardan falan geliyor büyük ihtimalle.Özellikle biraz sert basslarda arka tarafa bağlantılara eğildiğimde ordan geliyor ses.Ayrıca bu aleti gerçekten bu kadar hırçın yapan şu portu.Özellikle derin basslarda bütün iş o portta.Ayrıca kokusu benim çok hoşuma gidiyor.Özellikle sıfır alınan arabanın kokusuna çok yakın.Oda hoşuma gidiyordu buda çok hoşuma gitti.Arada bir porta eğilip kokluyorum.Anlatılanın aksine çok iyi geldi bana.
  • Arkadaşlar elimde 4,5 aylık çok az ve temiz kullanılmış logitech z2300 var z5500 aldığım için satmak istiyorum.. [Forumdan Diesel Adlı Arkadaşa SATILDI]

kutusu faturası herşeyi mevcut 20 ay garantisi var.. Değil çizik tozu bile yok kutusunda duruyor.

Eğer ilgilenen olursa yanında "Creative Audigy ZS 2" ses kartıda satılıktır. ikisi tam bir uyum içerisindedir. [HALA SATILIK]

Özelden ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koçibey -- 10 Ocak 2011; 21:15:09 >
  • Beyler 35 metrekare tam kare boş prefabrik mekanda nasıl ses verir bu ?
  • quote:

Beyler 35 metrekare tam kare boş prefabrik mekanda nasıl ses verir bu ?

Tam aradığım mekan tipi (prefabrik olması dışında) aynı şartlarda beton arme yapı için konuşursam inanlmaz güzel alt ses yankıları oluşur (bass frekansları) bu yönde pozitif etki sağlar fakat bununla birlikte bu mid ve tiz seslerin olduğundan fazla yankıya mağruz kalması sesin netliğini bozmasına neden olur eğer oda tamamen boş ise bunlar geçerli fakat odayı kesinlikle doldurur güç açısından soruyorsan.Fakat belirteyim prefabrik yapı çok farklı daha önce denemedim farklı sonuçlar meydana gelmesi muhtemeldir.

Bu arada 2 z2300 o mekanda deli iş yapar elimde öyle bir mekan olsa ilk yapacağım şey olurdu bu aleti çiftleyip sürmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

quote:

Tam aradığım mekan tipi (prefabrik olması dışında) aynı şartlarda beton arme yapı için konuşursam inanlmaz güzel alt ses yankıları oluşur (bass frekansları) bu yönde pozitif etki sağlar fakat bununla birlikte bu mid ve tiz seslerin olduğundan fazla yankıya mağruz kalması sesin netliğini bozmasına neden olur eğer oda tamamen boş ise bunlar geçerli fakat odayı kesinlikle doldurur güç açısından soruyorsan.Fakat belirteyim prefabrik yapı çok farklı daha önce denemedim farklı sonuçlar meydana gelmesi muhtemeldir.

Bu arada 2 z2300 o mekanda deli iş yapar elimde öyle bir mekan olsa ilk yapacağım şey olurdu bu aleti çiftleyip sürmek.

Masalar falan var işte.Arkadaş dinledi evde , öttürür dedi idare edelim.Dedim mekandan mekana değişir.Prefabrik çok mu kaçırır acaba sesi.Birde ortaya mı konumlandıralım yoksa duvar köşesi falan mı ? Subwoofer'dan şiddetli ses elde etmek için ?

• Allah izin ederse 3-4 ay snra z2300 yanına ya 1 tane daha z2300 yada z5500 alacağım..tam 1 seneden beri onboard ses kartıyla kullanıorum buna rağmen sistemin bassları süper..2-3 hafta içnde 2.el creative x-fi surround almayı düşünüyorum..bakalm o haliyle sistem nasl olacak..bu hali bile fazlasyla yetiyor:)
  • quote:

quote:

quote:

Masalar falan var işte.Arkadaş dinledi evde , öttürür dedi idare edelim.Dedim mekandan mekana değişir.Prefabrik çok mu kaçırır acaba sesi.Birde ortaya mı konumlandıralım yoksa duvar köşesi falan mı ? Subwoofer'dan şiddetli ses elde etmek için ?

Mekan geniş ise ortaya konumlandırın tabi odanın ortası değil duvarın ortasına

• quote:

quote:

quote:

quote:

Mekan geniş ise ortaya konumlandırın tabi odanın ortası değil duvarın ortasına

Bu cuma deniyecez bakalım nasıl sonuç alacaz.İnşallah rezil olmayız. :)

• Şöyle birşey okumuştum bu forumda bu işi bilen birisinden.Duvar köşesinde subwooferlar +3DB daha şiddetlenirmiş duvar köşesinde titreşim arttığı için.Buda azımsanmıyacak bir miktarmış doğrumudur acep.Bu kadar etkilimi duvar köşesi.
  • quote:

Şöyle birşey okumuştum bu forumda bu işi bilen birisinden.Duvar köşesinde subwooferlar +3DB daha şiddetlenirmiş duvar köşesinde titreşim arttığı için.Buda azımsanmıyacak bir miktarmış doğrumudur acep.Bu kadar etkilimi duvar köşesi.

Evet bende aynı olayı duymuştum ki bu bilinen genel bir kanı fakat oda boyutlarına ve sizin oturduğunuz konuma göre bazen şiddetin artmasından ziyade önemli olan hissedilen frekansların yoğunluğu onun da ötesinde bu yoğunluğun toplandığı merkezdir artan şiddet belkide size zıt bir noktada toplanabilir bu da olumsuz yönde etkiler ki anlattığın mekanda sabit bir noktada oturup dinlemeyeceğini varsayarak ve odanın ortalarında konumlanacağınızı düşünerek duvar ortasını önerdim.

Fazla karmaşık ve teorik oldu sanırım fakat bu işlerde kesin kan yok maalesef o nedenle her iki ihtimali deneyerek test ederseniz ve sonuçları bizimle paylaşırsanız herkes için yararlı olacağı kanısındayım.

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _DIESEL_ -- 3 Ocak 2011; 0:46:42 >

• Ben sub'ı odanın köşesine koydum fakat şöyle bir olay var. Sub'in tam karşısına 6-7 adım uzakliktayken basslar güzel gelmiyorken sub'a 3-4 adım yaklaşınca çok güzel basslar duyuyorum. Çok ilginç. Başka koyacak yerimde yok ki.
  • arkadaşlar lcd tvye bağlamak için konnektör aldım tek parça olan bir tarafı dişi 3,5mm orda soktum çıkışları yani erkek uçlarıda tv nin L R kısmına girdim.tv dende harici hoperlörü seçtim ama ses alamadım,bu sorunu yaşayan varmı..kulaklık çıkışından bağlayınca herhangi bir sorun yok düzgün çalışıyor..ama diğer türlü ses alamadım.tv 46c530 yardımcı olursanız sevinirim.
  • DostLar ben bu sistemden cok ama cok memnunum bi sorum olucak ..Bu 2 uydunun kablosu bana cok kısa gelior bunları uzatma imkanımız var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkingfb
    arkadaşlar lcd tvye bağlamak için konnektör aldım tek parça olan bir tarafı dişi 3,5mm orda soktum çıkışları yani erkek uçlarıda tv nin L R kısmına girdim.tv dende harici hoperlörü seçtim ama ses alamadım,bu sorunu yaşayan varmı..kulaklık çıkışından bağlayınca herhangi bir sorun yok düzgün çalışıyor..ama diğer türlü ses alamadım.tv 46c530 yardımcı olursanız sevinirim.

kulaklık cıkısı varsa baska cıkıslarla ugrasmana gerek yok verecegı ses aynı.. Ben uzun suredır tv ye baglı olarak kullanıyorum ses muhtesem
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkingfb

arkadaşlar lcd tvye bağlamak için konnektör aldım tek parça olan bir tarafı dişi 3,5mm orda soktum çıkışları yani erkek uçlarıda tv nin L R kısmına girdim.tv dende harici hoperlörü seçtim ama ses alamadım,bu sorunu yaşayan varmı..kulaklık çıkışından bağlayınca herhangi bir sorun yok düzgün çalışıyor..ama diğer türlü ses alamadım.tv 46c530 yardımcı olursanız sevinirim.

dostum tv markan samsung bende de aynı sıkıntı var sistem bağlamak için verdikleri çıkış dijital "digital audio output" yazıyo ses sitemi bağlayacaksan dijital girişi olacak yani hiç görmedim ama pahalı olduğunu biliyorum yoksa normal kulaklık girişi olan 2.1 bağla benim gibi :)
  • arkadaşlar şu anda z2300 ' üme bir çift mtx(amerikan) marka 4 ohm koaksiyel hoparlör bağladım.Sonuç müthiş.Kesinlikle tavsiye ederim.Alt ve orta sesler mükemmel.Tiz sesler eskisine oranla mükemmel.Sistemin anfi kalitesi gerçekten iyiymiş.Orjinal hoparlörlerinde tiz sürücüsü olmadığı için ses kalitesi %100 düşüyormuş.Megaworks sateliteleriyle hiç uğraşmayın.Kaliteli bir markanın( Pioneer,Kicker,Mtx,Sony,İnfinity,jbl vs.) rms 30-40 watt verebilen
    alt seri olmayan bir çift koaksiyel hoparlörleriyle çok iyi sonuç alacaksınız.Yalnız vat değerlerine dikkat.Şu anda hiç ton ve frekans alt ses,orta ses kaybı olmadan mükemmel bir müzik deneyimi sunuyor.Şiddetle tavsiye edilir.SAYGILAR
  • arkadaşlar bende samsung R522 fs03tr var laptoptan dinliyorum bu şekilde de tatmin edici bi ses kalitesi var fakat harici bi ses kartı alsam ses kalitesinde bariz bi fark olur mu acaba ve önerdiğiniz modeller nelerdir cevaplarınız için teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.