Şimdi Ara

Logitech Z2300 - Ana Konu (İnceleme 1.mesajda) (114. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.967
Cevap
8
Favori
206.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: feelulive

quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

@feelulive

Z2300'ünüz öncelikle hayırlı olsun,güle güle kullanmanız dileğiyle.
    Garanti belgesi olarak çoğu zaman fatura yetmekte.Faturanız varsa,garanti belgesine gerek kalmayacaktır.

Tespitleriniz tamamıyla doğru ancak iPod ile kullanılırken Z2300'de tam verim alabilmek pek mümkün değil.Dediğiniz gibi,kaliteli bir ses kartı ile Z2300 biraz daha iyileşiyor ancak yine de eksikleri yok değil.

Solo 7 ve Z2300'ü müzik dinlerken aynı anda kullanmanızı pek önermem.Tınılar farklı olduğu için kalite kaybı yaşanıyor.Ancak Z2300 subwooferı ve Solo 7 güzel bir uyum oluşturuyor.
    Filmlerde çevresel ses için,biraz olsun efekt alabilmek için Z2300 uyduları kullanılabilir.

teşekkürler ROME

bugün 2 tane 3.5luk çıkışı olan aparattan aldım.

z2300 ın uydularını çıkardım, solo7nin bas ayarını minumum yaptım.

iki cihazı ipoda bağladım ve sonuç;

logitech z2300 ın bası+ solo 7nin mid ve tizi = müzik keyfi

solo7 yi satıyordum ancak vazgeçtim,hem bu kombinasyonu sevdiğim için,hem de belki solo7 yi başka bir odaya kurarım diye.

_DIESEL_ dediğin gibi solo7 için kaliteli bir aktif sub olsa çok daha iyi sonuç alınabilir,ancak onun için de mesala 25cmlik bir sub için en az 800lira kadar harcamak gerek,sinema sistemimi tamamladıktan sonra solo 7 için aktif sub düşünmüyor değilim,
    ancak yine de solo 7nin basını kısınca z2300un subı ile çok çok iyi olmasa da tatmin edici sonuç aldım diyebilirim.

Düzelteyim piyasada 200-250 tl civarı fazlasıyla iş görecek aktif sub bulabilirsin özellikle sony bu segmentte kaliteli ürünleri mevcut yani 800 lira uçuk bir rakam hi-fi sistemler için kullanılan sublar o fiyattan satılıyor.

Tabi herkesin müzikten beklentileri yada müziğe bakış açısı farklıdır sen memnunsan kombinasyondan gerisi pek önemli değil...

Müzikle kalın...

• @feelulive

S750 uydularının subwoofer bağlantı noktaları klipsli değil hocam.Z2300 ile aynı bağlantı noktalarına sahip.Ancak dediğiniz gibi S750 uydularının arkası klips şeklinde.
    BURADAN Gigaworks S750 başlığına ulaşabilir ve sistem fotoğraflarını görebilirsiniz.
  • sağol ROME,
    z2300 ile s750 uyduları iyi olur gibi, bulabilirsem almayı düşünüyorum,

_DIESEL_ hifi alanında sony ürünlerini pek beğenmiyorum,
    genel olarak aktif subların ucuzları uğultudan başka birşey vermiyor,
    aklımda jamo sub 250 var ama önce salondaki sinema sistemini toparlamam gerek
  • quote:

@feelulive

S750 uydularının subwoofer bağlantı noktaları klipsli değil hocam.Z2300 ile aynı bağlantı noktalarına sahip.Ancak dediğiniz gibi S750 uydularının arkası klips şeklinde.
    BURADAN Gigaworks S750 başlığına ulaşabilir ve sistem fotoğraflarını görebilirsiniz.

bir yerde s750 uydusuna bağlanan kablonun ucunun kırmızı ve siyah renkte kodlandığını gördüm sanki,subtan çıkış tek olduğuna göre uydulara takılan kablo uçlarının kodlanmasını anlamadım
  • Ben z2300 de kullandığım z5500 uydularıda rome arkadaşın dediği gibi uyduların arkası klips şeklinde ama subwoofer bağlantı noktası o şekilde değil..
  • @feelulive

Logitech Z2300 - Ana Konu (İnceleme 1.mesajda)

Fotoğrafta görülen girişler sinyal hattı hocam.

Subwooferda,her kanal için ayrı bir çıkış var ancak hoparlöre tek kablo halinde iletilmiyor.Hoparlörün çalışabilmesi için iki klipse de bağlantının yapılması lazım.

• dediğimi anlamadınız,
    hoparlöre elbet çift girş yapılacak ta kablo uçları kırmızı ve siyah olarak kodlanmış gördüm,
    subwooferdan tek çıkış yapıldığına göre ha kırmızı kodlu kablo ucunu siyah klipse, siyahı da kırmızıya bağlamışsın ne farkeder diyorum,
    sonuçta subwooferdan tekli çıkış alıyoruz.
  • @feelulive

Kusura bakmayın hocam,yanlış anlamışım,özür dilerim.

Subwoofer bağlantısı jack ile yapıldığı için,subwooferdan jackın bağlantısına göre(K+,S-) güç gelmekte.
    Ters bağlanması halinde hoparlör yanabilir.

Umarım yine yanlış anlamamışımdır.
  • hocam yıllardır bir çok ses sistemi kullandım,hepsi de ya klipsli ya da vidalı idi, + nın + ya -nin eksiye bağlanması gerektiğini biliyorum,
    ben anlatamıyorum,özür dilenecek birşey yok

z2300 ile s750 uydusunun bağlanmasında durum farklı,sonuçta z2300dan bir hoparlörün bağlantısı için + ve - çıkış almıyoruz,
    jack ile tek çıkış alıyoruz,bu durumda s750 uydusuna bağlantıda + ve - nin ne önemi kalıyor,

ya da şu şeklide sorayım

s750 uydusu aldık diyelim elimizde z2300 a bağlamak için uygun kablomuz yok
    ve bir ucu jacklı 2 ucu çıplak olan bir kablo yaptırdık diyelim, hangi ucuna + hangi ucuna - diyeceğiz ,bunu nasıl belirleyeceğiz?
  • @feelulive

Hocam aslında aynı şeylerden bahsediyoruz fakat ben de anlatamıyorum.

Z2300'den aslında + ve - çıkış alıyoruz.

Yanlış hatırlamıyorsam,RCA jackta uzun kısım +,dış çevre - olarak geçmekte.

Yani bu durumda uzun parçaya giden kabloyu + olarak,diğer kabloyu - olarak belirleyeceğiz ve S750 uydularına bağlayacağız.

Ki S750 uyduları ile Z2300'e bağlanabilecek uygun kablo geliyor.Direkt olarak açık kablolara ekleme yapabilirsiniz.Kablo gelmese bile,bir RCA kablosunu soyarak bağlama yapabilirsiniz.

• birbirimizi anlamaya başladık

şimdi verdiğin resimdeki y kablonun sarı jakını z2300 e takıp, kırmızı jakı olan kablonun jakını kesip s750nin kırmızı klipsine,
    beyazlı olanı da siyah klipse bağlıyoruz,doğru mudur? kırmızı jaklı kablonun +, beyazlının da - olduğunu farzederek
  • @feelulive

Fotoğraftan anlatayım hocam;
    Fotoğrafta 3 tane jack var.Ben rastgele 2 tanesini seçtim.Daha kolay anlatabilmek için.

Z2300'de bildiğiniz üzere bu tarz jacka uygun 2 adet çıkış var.(Sarı-L,Siyah-R)

Fotoğraftaki jacklardan her bir tanesini bir uydu için kullanacaksınız.
    Örneğin beyaz jackı bağlantı için seçtiniz.Kabloyu arkasından soymaya başladığınız zaman dış sarmalın içinden 2 adet daha sarmal çıkacak.Bunlardan en az bir tanesi ya siyah yada kırmızıdır.Sadece bir kablonun renginin olması yeterli.
    Soyulan kabloyu renklere uygun olarak S750 uydusuna bağlayacaksınız.
    Diğer uydu için de aynı işlemi uygulayacaksınız.

Örnek foto;
    RCA kablonun soyulmuş hali.

• quote:

@feelulive

Fotoğraftan anlatayım hocam;
    Fotoğrafta 3 tane jack var.Ben rastgele 2 tanesini seçtim.Daha kolay anlatabilmek için.

Z2300'de bildiğiniz üzere bu tarz jacka uygun 2 adet çıkış var.(Sarı-L,Siyah-R)

Fotoğraftaki jacklardan her bir tanesini bir uydu için kullanacaksınız.
    Örneğin beyaz jackı bağlantı için seçtiniz.Kabloyu arkasından soymaya başladığınız zaman dış sarmalın içinden 2 adet daha sarmal çıkacak.Bunlardan en az bir tanesi ya siyah yada kırmızıdır.Sadece bir kablonun renginin olması yeterli.
    Soyulan kabloyu renklere uygun olarak S750 uydusuna bağlayacaksınız.
    Diğer uydu için de aynı işlemi uygulayacaksınız.

Örnek foto;
    RCA kablonun soyulmuş hali.

tamam şimdi oldu,rca kabloyu soyunca renk kodlu bir kablo çıkıyor demek,one göre + , - belirliyoruz.

yalnız üstteki 3 renkli kablo örneği yanlış olmuş,çünkü ortadaki sarı diğer kırmızı ve beyazın birleştiği 2 erkek - 1 erkek şeklinde y kablo olsa gerek (sarı daha kalın )

neyse tekli rca kablonun bir ucu soyulunca olay çözülüyor demek ,teşekkürler.

• z2300 un uyduları suba göre oldukça zayıf kalıyor, sub min. de olmasına rağmen uyduları bastırıyor, yakında s750 uydusu alacağım bakalım onlarla sonuç nasıl olacak
  • @feelulive

Uyarınız ile fark ettim hocam,dediğiniz gibi sarı kablo biraz daha kalın.(Birleşim kablosu olduğu gibi görüntü kablosu da olabilir.)
    Uzun uğraşlar sonucunda anlaşabildik.Rica ederim.
    İyi akşamlar,
    Saygılar.

Ekleme;

Dediğiniz gibi uydular biraz zayıf,özellikle ses %50 civarlarına geldiği zaman uydular etkisini kaybediyor.
    Ev içerisinde,sistemin olduğu oda haricindeki bir yerde müzik dinlemek istersem basstan başka ses neredeyse alamıyorum.
    Farklı odadaki arkadaşımın laptopundan çıkan ses,daha belirgin geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0ME -- 31 Ocak 2011; 0:01:10 >
  • bugün z2300 a creative gigaworks s750 uydularını taktım ve kısa süreli bir dinleti yaptım,

solo 7+ z2300 sub uyumu kadar olmasa da kendi uydularına göre daha iyi bir sonuç çıktı ortaya,
    z2300 ın kendi uyduları subwooferın gücü yanında eziliyor,creative uyduları solo 7 kadar olmasa da subla bir miktar denge sağlamayı başarıyor, midler daha detaylı oluyor ancak solo 7 kadar tane tane belirgin tiz duymak creative uydularının tiz sürücülerine rağmen mümkün olmuyor,bunun nedeni z2300 ın amfisi olsa gerek,

sonuç olarak z2300 a creative s750 uydusu takmak ile midler ve tizlerde bir miktar iyileşme oluyor ama solo 7+z2300 sub ı kadar keyifli müzik dinlemek yine mümkün değil.

ayrıca ilk açılışta s750 uydularından pop sesi geldi nedeni ne olabilir acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi live2lift -- 3 Şubat 2011; 19:17:45 >
  • z2300 + solo 6 mükemmel bir ikili oluşturabilir ...

Solo 6 müzikal açıdan solo 7 den daha ilerde olduğunu belirtmek isterim
  • beyler sesi yarıdan sonra açınca sağ uydu cızırtı yapıyor bu sorunu yaşayan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 4 Şubat 2011; 13:53:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

beyler sesi yarıdan sonra açınca sağ uydu cızırtı yapıyor bu sorunu yaşayan var mı?

Sorun büyük ihtimalle kumandadan kaynaklanıyordur çevrende başka z2300 kullanan varsa farklı bir z2300 kumandasıyla dene sorun hala devam ediyorsa iki seçenek kalıyor ya uydunun kendisinde yada amfi çıkışında sorun vardır bunu da öğrenmenin yolu sağ ve sol uydunun yerini değiştir hala sağ uydu sorun çıkarıyorsa sorun amfidedir ki bu en kötü ihtimal maalesef bu setleri tamir edebilen pek tamirci yok umarım garantisi bitmemiştir setin

Geçici olarak çözüm arıyorsan kumandanın cızırtı yapmadığı ses noktalarını dene ve volumü o noktaya sabitlemeye çalış bazen bendede sağ yada sol dan daha az ses geldiğini farkediyorum ve kumandanın üstündeki yuvarlak zımbırtıya baskı uyguluyorum yada farklı bir noktada dengeyi yakaladığım yerde sabitliyorum sanırım kumanda problemi kronik bu setlerde..

• Az önce subwoofer ızgaraya vurdu galiba. Cız cız diye ses geldi ızgaradan.
  • 
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.