Şimdi Ara

Logitech Z2300 - Ana Konu (İnceleme 1.mesajda) (113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.967
Cevap
8
Favori
206.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Shift41

quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

quote:

Orijinalden alıntı: ALi

Gaz vermeyin şu sedata ne ustası ya yemişim senin ustalığını sedoooo kardeşimsin

Bilmukabile kardeşim...

Aynen müziğimi açıp keyfime bakarım teknik yönünden ne anlarım yahu

Biraz müzik tavsiyesinde bulunun da kulaklarımızın pası silinsin. :)

Busta rhymes - I got bass

Das bo - Turlich turlich

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _DIESEL_ -- 20 Ocak 2011; 0:59:38 >

• Das bo - Turlich turlich nasıl bir kliptir woofer ı unuttum bile
  • benim iyice kafam karıştı.....ben aşırı yüksek bi bass sesi istemiyorum orta seviyede olsa olur fakat bende bass seslerinin tatlı olmasını istiyorum z2300 ü alsam mı ne yapsam bilemedim altech felan fiyatı fazla geldi 500 civarında.... vereceğim max 300
  • uydu kablosunu uzatan var mı ,nasıl yaptınız?
  • @WrongWay00
    Merhaba,
    Öncelikle Altec Lansing FX 5051 gibi kaliteli A.L. ürünlerini şu an piyasada bulabilmeniz pek mümkün değil.
    Düşük seslerde derinden ve tatlı bass veren Klipsch,Bose gibi markaların ürünlerine de bahsettiğiniz fiyat aralıklarında Türkiye'de ulaşabilmeniz mümkün değil.
    Kaliteli bir ses kartı ile Z2300'den istediğinize yakın performansı alabilirsiniz diye düşünüyorum.Ancak ses sistemleri seçiminde asıl önceliğin kullanıcı yorumlarından çok kulağınızda olduğunu unutmayınız.

@feelulive
    Merhaba,
    Uydu kablolarını uzatırken 3 farklı yol deneyebilirsiniz.

*Jacka en yakın noktadan(bağlantı yapılabilecek kadar kablolama ve sarma payı bırakılarak) kabloyu keser,kaliteli bir kablo ile bağlantı yapar ve elektrik bandı ile sarabilirsiniz.

*Uyduları açarak lehimleri söker ve benzer-uzun bir kablo ile tekrar lehimleme yapabilirsiniz.

*Kablo uzatma aparatları-ara kablolar kullanabilirsiniz.En basit ve en garanti yoldur.Seste kayıplar az olur ve orijinal kablolara zarar vermemiş olursunuz.
    Malum mağazalarda bu kablolara ulaşabilirsiniz.

• Rihanna-Rude Boy

O ne tatlı bass öyle.Aynı şekilde Kesha - Blah Blah Blah
  • quote:

Orijinalden alıntı: Falkenbach54
    Rihanna-Rude Boy

O ne tatlı bass öyle.Aynı şekilde Kesha - Blah Blah Blah

Rihanna nın şarkısında harbiden çok tatlı bass var:)bide bu şarkıda volumeyi saat 3 yönüne aldım yinede şarkıda bi gram bozulma yok..gerçi z5500 uydusuyla kullanıyorum ama bazı şarkılarda saat 3 yönünde bozulma yaparken bu şarkıda seste gram bozulma yok:)
  • Kendi uydularıda yapmıyor bozulma.O/B ile bu şarkıda.

Cuma günü alıyorum büyük ihtimalle Audigy 2 ZS bakalım o zaman nasıl olacak alet.
  • ustalar selam.ben z2300 e altec lansing fx4021 uydusu taksam sorun çıkar mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Falkenbach54

Kendi uydularıda yapmıyor bozulma.O/B ile bu şarkıda.

Cuma günü alıyorum büyük ihtimalle Audigy 2 ZS bakalım o zaman nasıl olacak alet.

Edit:Yapıyormuş saat 2 yönünü geçip 3 e yaklaşmaya başlayınca.
  • beyler bende şöyle bi sorun var; sesi yavaş yavaş açarken önce sağ uydunun sesi artıyo daha sonra sol uydunun çok hassaslaştı kumanda. fazla rahatsız edicek bi durum değil ama yinede sizde de var mı aynı sorun?daha önce böyle bi sorun varmıydı hatırlamıyorum doğrusu sistem 3 yaşını doldurdu.
  • @trapspeed

Kumandanın hassaslaşması bende de mevcut ancak uydular arası ses yükselme farklılıkları söz konusu değil.
    Farklı bir kumanda ile değiştirmeniz çözüm olur mu bilemem ama deneyebilirsiniz.

@black_eagle1988

FX 4021 uyduları 11W 4 Ohm değerine sahip.
    Z2300 uyduları ise 40W 8 Ohm değerine sahip.

Başta güç farklılığı olmak üzere ohm sorunu mevcut.
    Düşük ses değerlerinde kullanılabilir ancak ses yükseldikçe FX 4021 uyduları sorun çıkartacak,ses kalitesi bozulacak ve yanacaktır.
    Z2300 amfisine zarar vermesi de söz konusu.

Kullanmamanız daha doğru olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

@trapspeed

Kumandanın hassaslaşması bende de mevcut ancak uydular arası ses yükselme farklılıkları söz konusu değil.
    Farklı bir kumanda ile değiştirmeniz çözüm olur mu bilemem ama deneyebilirsiniz.

@black_eagle1988

FX 4021 uyduları 11W 4 Ohm değerine sahip.
    Z2300 uyduları ise 40W 8 Ohm değerine sahip.

Başta güç farklılığı olmak üzere ohm sorunu mevcut.
    Düşük ses değerlerinde kullanılabilir ancak ses yükseldikçe FX 4021 uyduları sorun çıkartacak,ses kalitesi bozulacak ve yanacaktır.
    Z2300 amfisine zarar vermesi de söz konusu.

Kullanmamanız daha doğru olur.

yorumun için çok teşekkürler

• beyler yine bir sorun fakettim sesi %70 falan açınca sağ uydu cızırtı yapıyor ama sol normal.sebep ne olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALi

Arkadaşlar elimde 4,5 aylık çok az ve temiz kullanılmış logitech z2300 var z5500 aldığım için satmak istiyorum.. [Forumdan Diesel Adlı Arkadaşa SATILDI]

kutusu faturası herşeyi mevcut 20 ay garantisi var.. Değil çizik tozu bile yok kutusunda duruyor.

Eğer ilgilenen olursa yanında "Creative Audigy ZS 2" ses kartıda satılıktır. ikisi tam bir uyum içerisindedir. [HALA SATILIK]

Özelden ulaşabilirsiniz.

• ben de forumdan sıfır z2300 aldım. ancak garanti belgesini arakadaş dış naylona koyduğu için kargocular poşeti yırtınca belge de kaybolmuş,garantisiz sıfır cihazım oldu yani.

salonda stereo sistemim var zaten, multimedya setlere de ilgim olduğundan bir de z2300 ı deneyeyim dedim, 3 kez z5500 aldım kullandım ve sattım, ayrıca microlab solo 7 var, belki z2300 ile çok karşılaştırılmıştır ama ben de birkaç şey ekleyeyim.

öncelikle şunu söyleyeyim z2300 ve solo 7yi test ettiğim tek cihaz ipod mp3 player:) arada sırada salondaki dizi saatlerinde diğer odaya gidip ipodu takıp müzik dinliyorum. sonuç; solo 7 mid ve tiz konusunda z2300ın önünde, solo7 ise bas konusunda z2300ın gerisinde. z5500 ın basının oturması aylar alırken z2300ün bası ise kendini aylarca kullanılmış gibi belli ediyor.
    z2300 ın basını sıfırlama şansı yok,bas ayarı min. olsa bile bas duyuluyor. iyi bir ses kartı ile kullanılsa bu solo7 ve z2300ın eksiklikleri büyük ölçü de tolere edilebilir diye düşünüyorum ancak dediğim gibi ben sadece mp3 player ile kullanıyorum şu an.

ben de solo7 + z2300 ı aynı anda kullanma fantezisini denemeyi düşünüyorum bakalım nasıl oluyormuş.
    aslında z2300 geldiğinde solo7 yi satmayı düşünüyordum ama ne zararı var,kalsın diyorum şimdi , ayrıca salona sinema sistemi kurunca uydu alıcısı için solo 7yi kullanmayı düşünüyorum,böylece sinema amfisini çok yormamış olurum.

• @feelulive

Z2300'ünüz öncelikle hayırlı olsun,güle güle kullanmanız dileğiyle.
    Garanti belgesi olarak çoğu zaman fatura yetmekte.Faturanız varsa,garanti belgesine gerek kalmayacaktır.

Tespitleriniz tamamıyla doğru ancak iPod ile kullanılırken Z2300'de tam verim alabilmek pek mümkün değil.Dediğiniz gibi,kaliteli bir ses kartı ile Z2300 biraz daha iyileşiyor ancak yine de eksikleri yok değil.

Solo 7 ve Z2300'ü müzik dinlerken aynı anda kullanmanızı pek önermem.Tınılar farklı olduğu için kalite kaybı yaşanıyor.Ancak Z2300 subwooferı ve Solo 7 güzel bir uyum oluşturuyor.
    Filmlerde çevresel ses için,biraz olsun efekt alabilmek için Z2300 uyduları kullanılabilir.
  • quote:

@feelulive

Garanti belgesi olarak çoğu zaman fatura yetmekte.Faturanız varsa,garanti belgesine gerek kalmayacaktır.

Tespitleriniz tamamıyla doğru ancak iPod ile kullanılırken Z2300'de tam verim alabilmek pek mümkün değil.Dediğiniz gibi,kaliteli bir ses kartı ile Z2300 biraz daha iyileşiyor ancak yine de eksikleri yok değil.

Solo 7 ve Z2300'ü müzik dinlerken aynı anda kullanmanızı pek önermem.Tınılar farklı olduğu için kalite kaybı yaşanıyor.Ancak Z2300 subwooferı ve Solo 7 güzel bir uyum oluşturuyor.
    Filmlerde çevresel ses için,biraz olsun efekt alabilmek için Z2300 uyduları kullanılabilir.

2300 ve solo 7 uyum oluşturmuyor maalesef bir kaç farklı kombinasyon denedim ;

z2300 uydu+sub aktif / solo aktif aynı kaynağa sürdüğüm vakit inanılmaz bir gürültü ses karmaşası kulağı yoran kirli bir ton pek anlatmaya gerek yok..

diğer kombinasyon ise z2300 sub / solo 7 bu kombinasyon ilkine nazaran daha başarılı fakat uzun vadede kesinlikle hüsran şöyle ki solo 7 full range stereo sistem yani bass-mid-tiz kanalları mevcut özellikle bass kanalında z2300 subuyla ciddi anlamda karmaşaya yol açıyor 2300 sub karakteristiği yumuşak ve derin bassları oluştururken solo 7 daha gerçekçi sert karakteristikli bass frekansları ürettiği için tonu bir türl tutturamıyorsunuz bunun dışında her iki sistem arasındaki ses düzeylerini tutturabilmek de ayrı işkence her seferinde her şarkıya göre farklı bir ses ayarı istiyor bu mod

Kısacası her iki sistem kendinden amfili ve karakteristikleri amfi yapısı frekanslara tepkisi çok farklı ses yüksekliği arzu ediyorsanız 2300 + solo 7 belki tatmin edebilir ama kalite arıyorsanız hiç gerek yok paranıza yazık z2300 sahibiyseniz sistemin çıkış gücü aralığında kaliteli bir çift uydu takviyesi yaparak solo 7 dahili bir z2300 den çok daha fazla zevk alacaksanız buna emin olabilirsiniz bunun yanında maddi anlamda çok daha cazip ve ergonomi açısından çok daha üstün bir ikili elde edersiniz

Solo 7 sahibiyseniz bass eksikliği hissediyorsanızda piyasada bulunan köklü markaların aktif sublarını ilave edebilirsiniz bu çok daha akıllı br seçim olacağı kanaatindeyim

• quote:

@feelulive

teşekkürler ROME

bugün 2 tane 3.5luk çıkışı olan aparattan aldım.

z2300 ın uydularını çıkardım, solo7nin bas ayarını minumum yaptım.

iki cihazı ipoda bağladım ve sonuç;

logitech z2300 ın bası+ solo 7nin mid ve tizi = müzik keyfi

solo7 yi satıyordum ancak vazgeçtim,hem bu kombinasyonu sevdiğim için,hem de belki solo7 yi başka bir odaya kurarım diye.

_DIESEL_ dediğin gibi solo7 için kaliteli bir aktif sub olsa çok daha iyi sonuç alınabilir,ancak onun için de mesala 25cmlik bir sub için en az 800lira kadar harcamak gerek,sinema sistemimi tamamladıktan sonra solo 7 için aktif sub düşünmüyor değilim,
    ancak yine de solo 7nin basını kısınca z2300un subı ile çok çok iyi olmasa da tatmin edici sonuç aldım diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi live2lift -- 29 Ocak 2011; 19:37:26 >

• z2300 için s750 uydusu alırsak nasıl bağlayabiliriz,s750 uyduları klipsli galiba
  • 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.