Şimdi Ara

Logitech Z2300 - Ana Konu (İnceleme 1.mesajda) (122. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.967
Cevap
8
Favori
206.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Flood olacak ama arkadaşlar birşey soracam.Sistemi kullandıkça performansının düşmesi söz konusumu.Yani ilk sıfır aldığım zaman ki hali ile şimdi ki hali ile sanki fark var.Distorsiyon daha fazla oluşuyor gibi aynı ses seviyelerinde.Yoksa ilizyon falan mı ?
  • @Falkenbach54

Subwoofer'da bulunan ve subwooferın atım ve çekimini sağlayan körükler zamanla,özellikle hava koşullarına bağlı olarak sertleşebiliyor.
    Bunun sonucunda itim ve çekim,subwooferın ilk günkü performansını gösterememesine neden oluyor.
    Ancak ev koşullarında bu körüğün kısa süre içerisinde yıpranması söz konusu değil.Yine de körük bakımı yapmak için,zeytinyağı ve pamuk vasıtasıyla pansuman yapar gibi körüğün etrafından geçebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

@Falkenbach54

Subwoofer'da bulunan ve subwooferın atım ve çekimini sağlayan körükler zamanla,özellikle hava koşullarına bağlı olarak sertleşebiliyor.
    Bunun sonucunda itim ve çekim,subwooferın ilk günkü performansını gösterememesine neden oluyor.
    Ancak ev koşullarında bu körüğün kısa süre içerisinde yıpranması söz konusu değil.Yine de körük bakımı yapmak için,zeytinyağı ve pamuk vasıtasıyla pansuman yapar gibi körüğün etrafından geçebilirsiniz.

Bahsettiğiniz körk yıpranmasının meydana gelmesi için aradan 25-30 yıl geçmesi lazım normal şartlarda ev ortamında ki zaten hoparlör teknolojisi gelişti artık lastik körükler kullanılıyor bu da daha uzun ömür anlamına geliyor kaldı ki devamlı oda içinde kullanılan hava faktörü özellikle güneş ışığına mağruz kalmadığı için böyle bir sorun söz konusu değil bu konuda tek ihtimal evdeki çocukların çeşitli bir maddeyle hoparlöre zarar vermesi dışında kendiliğinden oluşmaz.

Arkadaşın sorunu ise tamamen kulak aşinalığı bu sistemi kullanmadan önce daha düşük bir sistemden geçiş yapılmışsa ilk zamanlar sistem kulağa çok tatlı gelecek ve performans üst seviyede seyredecektir sonraları ise kulak aşinalığı dediğimiz olay sistemi monoton hale getirecektir kullanıcı daha fazla sistemin eksiklerini görmeye başlayacak bu süre zarfında daha üst düzey sistemleride dinledikçe kullandığı sistem hakkında daha fazla önyargılar oluşup zamanla eksikliği hissedecektir sonra daha üst düzey sisteme geçme gereksinimi oluşacak ki bu işin doğası da bu zaten gayet normal olması gereken bir durum ben 5 tl lik hoparlörle başlamıştım sonrası onlarca çeşit multimedya sistem şu an hi-fi sistem kurma arifesindeyim

Bunlar dışında sistemin yerini değiştirmişseniz yada odaya farklı eşyalar koymuşsanız bu da akustiğe performansa direkt etki eder.

• Aynı durum sanki bende de olmaya başladı.
  • 16 aydan beri kullanıyorum gayet memnunum..bende ilk creative 2.1 le başladım bu serüvene 4 ay sonra bezdim ve sattım..daha sonra x530 a geçtim,bass olarak güzeldi ama bana yetmiyordu ve onuda 9 ay kullandıktan sonra sattım..şimdi z5500 uydulu z2300 ümle yola devam ediyorum..:)hatta arkadaş sat diye yalvarıyordu bana bi aralar ben satmadım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 53anzerli53 -- 8 Mayıs 2011; 20:14:31 >
  • yeni modeller çıkmıyor ki geçiş yapalım z5500 e geçecem gibi görünüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

quote:

@Falkenbach54

Bahsettiğiniz körk yıpranmasının meydana gelmesi için aradan 25-30 yıl geçmesi lazım normal şartlarda ev ortamında ki zaten hoparlör teknolojisi gelişti artık lastik körükler kullanılıyor bu da daha uzun ömür anlamına geliyor kaldı ki devamlı oda içinde kullanılan hava faktörü özellikle güneş ışığına mağruz kalmadığı için böyle bir sorun söz konusu değil bu konuda tek ihtimal evdeki çocukların çeşitli bir maddeyle hoparlöre zarar vermesi dışında kendiliğinden oluşmaz.

Arkadaşın sorunu ise tamamen kulak aşinalığı bu sistemi kullanmadan önce daha düşük bir sistemden geçiş yapılmışsa ilk zamanlar sistem kulağa çok tatlı gelecek ve performans üst seviyede seyredecektir sonraları ise kulak aşinalığı dediğimiz olay sistemi monoton hale getirecektir kullanıcı daha fazla sistemin eksiklerini görmeye başlayacak bu süre zarfında daha üst düzey sistemleride dinledikçe kullandığı sistem hakkında daha fazla önyargılar oluşup zamanla eksikliği hissedecektir sonra daha üst düzey sisteme geçme gereksinimi oluşacak ki bu işin doğası da bu zaten gayet normal olması gereken bir durum ben 5 tl lik hoparlörle başlamıştım sonrası onlarca çeşit multimedya sistem şu an hi-fi sistem kurma arifesindeyim

Bunlar dışında sistemin yerini değiştirmişseniz yada odaya farklı eşyalar koymuşsanız bu da akustiğe performansa direkt etki eder.

Hocam sende olmasan varya. :) Ama dediğim gibi 140 Metrekare alanda bass nasıl bir performans sergiledi inanamazsınız.Şahinciler gelip soruyordu ''Hocam bu kaç BİNLİK'' diye. :D Bende 125'lik diyordum şaşırıyorlardı. :) En kısa zamanda 2. Z2300'ü almayı düşünüyorum 4 tanede megawork uydusu bulmaya çalışacam.Bu arada @_DIESEL_ Hi-Fi sistem diyorsunuz,eğer satma gibi bir durum olursa talip olabilirim Z2300'e :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorod -- 9 Mayıs 2011; 11:53:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Falkenbach54

quote:

quote:

@Falkenbach54

Hocam sende olmasan varya. :) Ama dediğim gibi 140 Metrekare alanda bass nasıl bir performans sergiledi inanamazsınız.Şahinciler gelip soruyordu ''Hocam bu kaç BİNLİK'' diye. :D Bende 125'lik diyordum şaşırıyorlardı. :) En kısa zamanda 2. Z2300'ü almayı düşünüyorum 4 tanede megawork uydusu bulmaya çalışacam.Bu arada @_DIESEL_ Hi-Fi sistem diyorsunuz,eğer satma gibi bir durum olursa talip olabilirim Z2300'e :)

Dostum şu an yurtdışındayım ama öyle bir durum olursa siteye ilan veririm ve önceliğim bu topikte insanlar olur zaten maksat değer bilen ve bu sistemi seven insana gitsin

Onun dışında z623 topiğindede yazdığım gibi ;

Merhaba arkadaşlar creative audigy 2zs ses kartı var win7 sisteme geçince malum dikiş tutturamadık driverlar yüzünden fakat xp kullanıcısıysanız kesinlikle bariz derecede farkı hissettiri zamanının en iyi kartıdır ki hala bana göre doğal ses verme açısından yeri doldurulamaz günümüz çipleri genelde sesi sunileştirip önümüze sunar bir çok efektle fakat bu da müzikaliteden ödün verir bazı frekanslar kırpılır gölgelenir vs..fakat bu kartta seste doğallık esas ve enstrumental müziklerde tane tane ayırabiliyorsunuz onboardda özellikle rock clasic vs..sesler birbirine girer bu da hoş olmayan bir durum kısaca xp kullanıyorsanız ve logitech üst düzey stereo sisteminiz varsa (z2300-z623) bu kart size ilaç gibi gelir ve bu fiyata daha iyisini bulmanız imkansız ihtiyacı olan birine çok uygun fiyatla vermey düşünüyorum düşünenler pm yoluyla bana ulaşsınlar

• Eger satma gibi bir durum olursa haber verirseniz cok makbule gecer.
  • Baktımki bütün z2300'cüler burada Var mı arkadaşlar bu cihazı satan arkadaş? 2.el kısmında yaklaşık 1 aydır çabalıyorum bir türlü bulamadım bu aleti. Belki burdan bir arkadaş çıkarda hayrına bana satar diye düşündüm
  • arkadaşlar ben bu uydunun içini nasıl açabilirim? Sağ uydudan sesi yarıdan çok açınca çok cızırtı geliyor, garantisi bittiği için bi bakmak istiyorum.
  • içini açmak için vida yok sanırım sistemi zedlemek istemiyorum. 2. el z5500 uydusu nerede bulabilirim arkadaşlar.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

arkadaşlar ben bu uydunun içini nasıl açabilirim? Sağ uydudan sesi yarıdan çok açınca çok cızırtı geliyor, garantisi bittiği için bi bakmak istiyorum.

uydudaki ön ıszgarayı çıkarınca üst ve alt köşelerde 4 tane yuvarlak lastik göreceksin onları tornavida yardımıyla çıkarınca altındaki saklı vidaları bulabilirsin sonra bu 4 vidayı sök sonra kurşuni ön plakayı bağlı olduğu siyah gövdeden ince bir şeyle sağlı sollu tırnaklarından ayırmayı dene

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

arkadaşlar ben bu uydunun içini nasıl açabilirim? Sağ uydudan sesi yarıdan çok açınca çok cızırtı geliyor, garantisi bittiği için bi bakmak istiyorum.

uydudaki ön ıszgarayı çıkarınca üst ve alt köşelerde 4 tane yuvarlak lastik göreceksin onları tornavida yardımıyla çıkarınca altındaki saklı vidaları bulabilirsin sonra bu 4 vidayı sök sonra kurşuni ön plakayı bağlı olduğu siyah gövdeden ince bir şeyle sağlı sollu tırnaklarından ayırmayı dene

eyvallah hocam açtım baktım,görünürde anormal bişey yok tamirden ziyade 2. el z5500 uyduları alıcam heralde.

• z2300 uydularından memnun olmayan tweeter eklemek isteyen arkadaşlar için bir yol olacağına inandığım bir yöntemi sizlerle paylaşmak istiyorum öncelikle şunu belirteyim en güzeli z2300 uydularını aynı ohmaj ve voltaj değerinde kaliteli uydular bulup değiştirmek fakat bu yola sıcak bakmıyorsanız yapacağınız en güzel şey kaliteli bir çift tweeter almak sonrasını resimlerle anlatayım ;

Resimde görüldüğü üzere uyduyu açtıktan sonra siyah portvar şeyin diğer ucunun kapalı olduğunu farkedeceksiniz işte tam orası tweeterinizi gömeceğiniz yer portun kapalı ucunu bir alet yardımıyla açmanız gerekecek ve tweeterin sivri burnunun açtığınız gediğe oturtmanız gerekecek bu tür sivri burunlu horn tweeterlar piyasada bolca mevcut

Logitech Z2300 - Ana Konu (İnceleme 1.mesajda)

Sonrasında ise tweeter + - kutupları doğru koumlanacak şekilde uydunun girişlerine paralel olarak bağlayacaksınız

Tweeterinizi sabitlemek için etrafını bantla çevirebilirsiniz yada alternatif yöntemler kullanabilirsiniz..

Bu da son hali uydunuzu kapatınca kesinlikle görünmez rahtsız etmez ve sırıtma kendi içinde ahenkle çalışır bildiğiniz gibi nrmalde ekleyince kablo karmaşası yada görüntü kirliliği oluşuyordu bu şekilde gerçekten güzel oluyor tabi ben şu an megaworks uydularıyla kullandığm için boştalar sadece aklıma geldi ve düşünen arkadaşlar için yol gösterici olur diye paylaştım kolay gelsin

• usta bildiğin tweeter varsa linkini gönder alayım dediğin yoldan takmaya çalışacam tizlerde üst düzey bir iyileşme oluyor mu ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMatador2 -- 23 Mayıs 2011; 15:37:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMatador2

usta bildiğin tweeter varsa linkini gönder alayım dediğin yoldan takmaya çalışacam tizlerde üst düzey bir iyileşme oluyor mu ??

Tizlerde iyileşme tabi ki oluyor ama bu tamamen kullandığın tweeter kalitesine bağlı olarak doğru orantılı yani piyasada satılan 5-10 tl tweeterlar maalesef çok iğrenç bir tiz veriyor ve çok sivri bir tonu var rahatsız edici o nedenle bilindik 40-50 tl tweeterlar bulursanız memnun eder tabi modlama işine düşkünseniz ve sonuçlarına katlanabilirseniz mesala bu benim hobim takarım eklerim bozarım ama mutlu olurum sonuçta tweeter için sahibinden de alpine pioneer jbl gibi markaların tweeterların aratn 8 ohm gücünde ve kendinden filtreli tweeterlar var onları bulmaya çalışın

Ayrıca subwoofer içine cam elyafı döşerseniz bass seslerinde toklaşma meydana gelir bu da ek olarak aklınızda bulunsun tabi bu elyafı fazla fazla koyarsanız bu seferde seste azalma olur ayarlamak lazım

• Arkadaşlar bu üründen almak isteyen varsa,yolu Eskişehir'e düşen veya burada oturanlar,Eskişehir Neo Avm'deki Teknosa'da bir adet mevcuttur. Z5500 uydulu Z2300'dür.Fiyatı 199 TL'dir. Neden Z5500 uydulu diye sorduğumda bu ürün kutudan o şekilde çıktığını söylediler. Yaklaşık 2 yıldır o ürün orada satılmadı alan çıkmadı,ilgilenenlere bilgi olsun
  • 2 yıllık teşir ürününü kim ne yapsın satılmaz tabi :)
  • Arkadaşlar bende z2300 kullanıcısıyım üründen sonuna kadar memnunum,fakat uydular biraz hafif kaçıyor bassa göre,ses konusunda hiçbir sıkıntım yok istediğim kadar açabiliyorum ama z2300 ve z5500 ürünleri açık alan veya geniş bir odada kullanılması gerekir,bende vatan bilgisayarda dinledim felekat bir sesi vardı gidip yanına bakdım yarıda idi sesi ve çok etkilenmiştim evde biraz sönük kalıyor bahçede denedim böyle bir ses yok arkadaslar varsa dısarda bi deneyin ;)

bu arada z2300ün uydularını değiştirmek istesem ne tür bişiler takabilirim aklınızda marka model varsa fiyat önemli değil belirtirseniz sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.