Şimdi Ara

Logitech Z2300 - Ana Konu (İnceleme 1.mesajda) (132. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.967
Cevap
8
Favori
206.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

Ben 2 Z2300'ü ses kartına bağlayıp 2 üniteden de sesi yarıya kadar getirip ses ayarlarını bilgisayardan hallediyorum. Bence kablo olaylarına girme.

nasıl bir duygu 2 sini aynı anda dinlemek tek z2300 kıyaslarsan artı ve eksileri nelerdir ?

Nasıl tarif etsem bilemedim ama ufakta olsa bilgi vereceğimi umuyorum.

Öncelikle 2xZ2300 ile daha yoğun bass elde ettim. Özellikle oyunlarda (BF 3'te özellikle silah, bomba seslerinde) çok ayrı bir zevk veriyor. Setin müzik performansında da iyileşme oldu. ( ses kartı sayesinde) Ağustostan beri çift halinde kullanıyorum fakat daha sesi yarıdan fazlasına getiremedim. Odam yaklaşık 12-13 metrekare ve odada durmak baya zorlaşıyor. Hele ki setin başında durmak imkansız... Sesi yükselttiğimde bir kaç defa uyduların masamın arkasına düştüğünü gördüm. Yine bir örnek vereyim; sesi yarıya getirdiğimde aşağı kattaki avizeden kalorifer peteklerinden vız vız (titreme gibi) diye ses geliyordu.

Setin şimdiki halinden çok memnunum. Herkese tavsiye ederim.

• z2300 müthiş olur. Bana yardım edicek bi arkadaş yokmu ? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: uyldz

Arkadaşlar kafamda birşey var bunu konu hakkındaki tecrübeli arkadaşlar için soruyorum;
    Şimdi bende 1 adet z2300 mevcut fakat artık yetmiyor bunun için bir z2300 subu düşünüyorum 1 tane daha buraya kadar herşey normal şimdi gelelim benim problemime
    ben 2 sistemi tek kumanda üzerinden kontrol etmek istiyorum . Sesi windows üzerinden veya 2 kumandadan değilde tek kumandadan kontorl etmek amacım fakat bunu yaparkende sistemin orjinal kabloları ve subun içine dokunmamak istiyorum orjinalini bozmak kesinlikle istemiyorum. Kafamda şöyle bir fikir belirdi 2 adet z2300 müz var , kumandadan suba giden kabloya, aynı kablonun dişi uçlu girişini ve öteki ucunun erkek uçlu olanını ekleyip suba öyle bağlayarak orjinalini bozmamış oluruz. Aynı şekilde diğer z2300 e de aynısını yaptık diyelim sıra ikisi arasında ki bağlantıya geldi, bunu da 2 sistemede sonradan eklemiş olduğumuz kablolar arasında yapmış olsak nasıl bi sonuç ortaya çıkar ? Yani 1. z2300 ün kumanda kablosuna sonradan eklediğimiz kablo ile 2. z2300 ün kumanda kablosuna sonradan ek yaptığımız kabloları birbiryle birleştirmekte nasıl bi sonuç ortaya çıkar? Biliyorum biraz uç noktada bi fikir oldu ama sistemin içini açmak istemiyorum umarım derdimi anlatabilmişimdir. Farklı fikirleri olan varsa o arkadaşlardan da fikirlerini ve deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum.

Biraz masraflı olacak ama şu cihazdan alabilirsin. İyi bir ses kartın varmı bilmioyorum ama bu sayede ses kartında olmuş olur.

2 sistemide buna bağlayıp sesi kontrol edebilirsin.
    Kablo falan uğraşmadan kesin ve kolay çözüm

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=34569#allImages

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .AnasoN. -- 8 Kasım 2011; 20:28:08 >

• Dostlar bende bozuk uydu sorununa çözüm bulamadım. Sistemin sadece subwooferını satın almak isteyenler çıktı fakat şimdi satsam bu ayarda bir sisteme şimdilik bütçem yetmiyor bu yüzden uydu arayışlarına girdim. İkinci el uydu arıyorum 2 adet z2300 yada z5500 uydusu satacak yada satan bir varsa bana ulaşsın.
  • Anason arkadasim onerin icin cok tesekkur ederim gayet mantikli bir cozum uretmissin ama suan 2. Z2300 + ses karti yaklasik 400 lira civari bir rakam tutuyor, farkli temel ihtiyaclarim oldugundan o butceyi suan cikartamam ama ileri bi tarihte yapicam. Benim anlatmak istedigimi anladin sanirim suan icin bu fikrin oluru varmidir ? Yani 2 sistemin kumanda kablolarini kesip birlestirdigimizde tek kumandadan sesi kontrol etmem mumkun mu ?
  • quote:

Anason arkadasim onerin icin cok tesekkur ederim gayet mantikli bir cozum uretmissin ama suan 2. Z2300 + ses karti yaklasik 400 lira civari bir rakam tutuyor, farkli temel ihtiyaclarim oldugundan o butceyi suan cikartamam ama ileri bi tarihte yapicam. Benim anlatmak istedigimi anladin sanirim suan icin bu fikrin oluru varmidir ? Yani 2 sistemin kumanda kablolarini kesip birlestirdigimizde tek kumandadan sesi kontrol etmem mumkun mu ?

2 kumandayı yan yana konumlandır sesleri aynı seviyede tut sesi kısıp açarkende player programını kullan çok zor meşakkatli bir olay değil ki biz de böyle kullanıyoruz yani ne gerek var düz yol varken çevre yolundan dolaşıyosun hem görüntü olarak çift kumanda daha şık bana göre
  • bana göre de öyle :) fakat biraz zevk ve alışkanlık meselesi ses ve bas için elim hemen kumandaya gidiyor hem oyun içinde ses bass ayarlarını seri birşekilde nasıl yapıcam ? kumandadan kontrol etmek şart oluyor benim açımdan. Benim kafamdaki fikirin oluru hakkında hala bir bilgim yok böyle giderse almicaz 2. seti

Birde araştırdım ama bulamadım , creative in usb uzaktan kumandalı ses kartı var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox90 -- 9 Kasım 2011; 14:28:52 >
  • Arkadaşlar sordum araştırdım kabloları paralel bağladığımda yüzde 90 olur yanıtı aldım fakat vazgeçtim daha sağlıklı olması için uzaktan kumandalı usb ses kartı arıyorum hem ses kalitesi artmış olur ama araştırmalarıma göre Türkiye ye uzaktan kumanda gönderilmiyor usb ses kartlarının yanında ne derece doğrudur ? eğer doğruysa 2. el yurt dışından alınmış veya yurt dışından temin edebileceğim bir adres varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

Dostlar bende bozuk uydu sorununa çözüm bulamadım. Sistemin sadece subwooferını satın almak isteyenler çıktı fakat şimdi satsam bu ayarda bir sisteme şimdilik bütçem yetmiyor bu yüzden uydu arayışlarına girdim. İkinci el uydu arıyorum 2 adet z2300 yada z5500 uydusu satacak yada satan bir varsa bana ulaşsın.

Valla bende boşta iki uydu var.Fakat satmıyorum sadece Sub'ını istiyorum. :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: Falkenbach54

quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

Dostlar bende bozuk uydu sorununa çözüm bulamadım. Sistemin sadece subwooferını satın almak isteyenler çıktı fakat şimdi satsam bu ayarda bir sisteme şimdilik bütçem yetmiyor bu yüzden uydu arayışlarına girdim. İkinci el uydu arıyorum 2 adet z2300 yada z5500 uydusu satacak yada satan bir varsa bana ulaşsın.

Valla bende boşta iki uydu var.Fakat satmıyorum sadece Sub'ını istiyorum. :P

elimde 2. bi sistem olsa gözüm kapalı satarım sana

• Merhabalar.

Z2300 için SOLO 7C uydu ve Creative X-Fi Surround USB ses kartı alacağım fakat sormak istediğim birşey var.

Şimdi 2 sistemi ses kartına nasıl bağlayabilirim?Z2300 ü ses kartının SUB çıkışına bağlayıp uyduları kartın Left/Right yazan kısmına bağlasam olurmu?Yoksa Left/Right çıkışını çoklamam mı gerekecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: donyali61

Merhabalar.

Z2300 için SOLO 7C uydu ve Creative X-Fi Surround USB ses kartı alacağım fakat sormak istediğim birşey var.

Şimdi 2 sistemi ses kartına nasıl bağlayabilirim?Z2300 ü ses kartının SUB çıkışına bağlayıp uyduları kartın Left/Right yazan kısmına bağlasam olurmu?Yoksa Left/Right çıkışını çoklamam mı gerekecek?

solo 7 uydusu nedir yahu :) solo kendi başna 2.0 stereo sistemdir zaten neyse şimdi bu karmaşanın içinden kurtulup bi elektronikçiye gitmelisin 2 tl ye stereo çoklayıcı alıp ses kartının çıkışına o aparatı takmalasın sonra bir bakmışın ses kartının tek olan hoparlör çıkışı çiftlenmiş sonra solo 7 ve z2300 iki ana kablosunu o aparata takmalsın tabi z2300 uydularını sökmen lazım ki gürültü olmasın

• Uydu derken SOLO 7,Z2300 için uydu vazifesi görecek o anlamda uydu yazdım.Herneyse ses kartını çoklamak mesele değil o kolay iş ama diğer türlü bağlantıda yani bası ses kartının bas çıkışına solo7 yide left/right(yeşil çıkış)a bağlasam fark olurmu diye merak ediyorum.Yani basstan müzik sesi gelmesini istemiyorum sadece bass gelsin diyorum.Senin dediğin yöntemde acaba böyle bir sorun olurmu?Mesela oto ses sistemlerinde bass a bass amplisi (Mono ampli) yerine stereo ampli bağlandığında sub dan müzik sesi gelebiliyo eğer filtreleme yapılmadıysa.
  • Arkadaşlar uzaktan kumandalı usb ses kartı alıyorum ne şekilde nerden bulabilirim bu konu da bir fikri olan varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox90 -- 12 Kasım 2011; 0:18:51 >
  • quote:

Arkadaşlar uzaktan kumandalı usb ses kartı alıyorum ne şekilde nerden bulabilirim bu konu da bir fikri olan varmı ?

Bildiğim kadarıyla USB ve kumandalı ses kartı Creative X-Fi Surround fakat bu ürünün kumandalı versiyonu Türkiyede satılmıyor.
  • quote:

Uydu derken SOLO 7,Z2300 için uydu vazifesi görecek o anlamda uydu yazdım.Herneyse ses kartını çoklamak mesele değil o kolay iş ama diğer türlü bağlantıda yani bası ses kartının bas çıkışına solo7 yide left/right(yeşil çıkış)a bağlasam fark olurmu diye merak ediyorum.Yani basstan müzik sesi gelmesini istemiyorum sadece bass gelsin diyorum.Senin dediğin yöntemde acaba böyle bir sorun olurmu?Mesela oto ses sistemlerinde bass a bass amplisi (Mono ampli) yerine stereo ampli bağlandığında sub dan müzik sesi gelebiliyo eğer filtreleme yapılmadıysa.

demek istediğini zaten ilk mesajındada anladım oluru olmadığından çoklayıcı yazdım ama biliyomuşun zaten neyse deneme yanılma yöntemi de iyidir zevklidir de
  • quote:

quote:

Arkadaşlar uzaktan kumandalı usb ses kartı alıyorum ne şekilde nerden bulabilirim bu konu da bir fikri olan varmı ?

Bildiğim kadarıyla USB ve kumandalı ses kartı Creative X-Fi Surround fakat bu ürünün kumandalı versiyonu Türkiyede satılmıyor.

Cevabın için teşekkür ederim. Creativin kumandalı versiyonunu bu ülkeye neden göndermez anlamış değilim sırf kumandası için almak istiyorum. Bu ses kartını yurt dışından
    getirtmek istiyorum , bu işi yapan bi mağza bulabilirmiyim ?
  • 2.elde ne kadar eder z2300 ? satmayı düşünmüyorum ama oldu satarsam merak ettim fiyatını
  • quote:

quote:

quote:

Cevabın için teşekkür ederim. Creativin kumandalı versiyonunu bu ülkeye neden göndermez anlamış değilim sırf kumandası için almak istiyorum. Bu ses kartını yurt dışından
    getirtmek istiyorum , bu işi yapan bi mağza bulabilirmiyim ?

Ebay üzerinden alma şansınız var ama ordaki çoğu kullanıcıda Türkiye'ye gönderim yapmıyor.Yani Ebay üzerinden aratın eğer Türkiyeye gönderim varsa bu şekilde alabilirsiniz ancak veya forumun 2.el kısmına bazen düşüyo kumandalı versiyonu o şekildede olabilir şansınız varsa.

@_DIESEL_

Evet haklısınız deneme yanılma yöntemiyle anlayabilirim ancak.Belki deneyen biri olmuştur diye düşündüm ama yok demekki.

• z2300 de sanırsam kronik arızalar büyük olmamakla birlikte sigorta arızası ve multijog kumandanın potansının çızırtı yapması buda işi bilen kişiler potans değiştirebilir yada kontakt spreyle geçici çözümler bulabilir sanırım iyi bir sistem ama midrangleri çok kalitesiz ve vasat
  • 
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.