Şimdi Ara

Logitech z5500 mü - 2 adet Solo 7 mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
2.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dost..:)

quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

Sevgili @dost
    Benim kalite anlayışıma güvenmiyorsunuz madem ben neden size solo7 e rakip ürün göstereyim ki, bak bu daha iyi desem onuda eleştiriceksiniz begenmiceksiniz. Siz solo7 yi begenmişsin zaten, hayırlı uğurlu olsun onu kullanmaya devam edin de yanlış yönlendirdiğiniz diger arkadaşlara acıyorum.

Aşağıdaki alıntıyıda biraz açıklarmısınız lütfen, ben bu konuda biraz cahilim kusuruma bakmayın, nedir burn-in olayı felan (Sistemin oturması açılması durumumu, motoru açmak gibi bişimi?)
    quote:

...çok güzel tizleri var bassları ilk başta sert ama üzerinden 2 ay geçtikten sonra açılıyor basslar midler daha iyi oluyor buna kısaca burn-in diyoruz...

yani öyle konuşuyorsunuz ki karşınızda eziliyorum... burn in olayınıda gerçekten bilmiyorsanız anlatayım kısaca hoparlör uzun süre ileri geri hereketinin sonucu bir süre sonra bobinin açılıp hassaslaşması ve böylece daha kaliteli bir ses alınması yani kutudan yeni çıkan bir solo7yle 2-3 ay yüksek bass ta kullanılmış solo7 bir değildir burn in yapılmış solo7 yi dinledikten sonra paketinden yeni çıkmış solo7 nin sesi size çok kötü geleblir ve arada gerçekten çok fark oluyor

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: dost..:)

quote:

Sevgili @dost
    Benim kalite anlayışıma güvenmiyorsunuz madem ben neden size solo7 e rakip ürün göstereyim ki, bak bu daha iyi desem onuda eleştiriceksiniz begenmiceksiniz. Siz solo7 yi begenmişsin zaten, hayırlı uğurlu olsun onu kullanmaya devam edin de yanlış yönlendirdiğiniz diger arkadaşlara acıyorum.

Aşağıdaki alıntıyıda biraz açıklarmısınız lütfen, ben bu konuda biraz cahilim kusuruma bakmayın, nedir burn-in olayı felan (Sistemin oturması açılması durumumu, motoru açmak gibi bişimi?)
    quote:

...çok güzel tizleri var bassları ilk başta sert ama üzerinden 2 ay geçtikten sonra açılıyor basslar midler daha iyi oluyor buna kısaca burn-in diyoruz...

yani öyle konuşuyorsunuz ki karşınızda eziliyorum... burn in olayınıda gerçekten bilmiyorsanız anlatayım kısaca hoparlör uzun süre ileri geri hereketinin sonucu bir süre sonra bobinin açılıp hassaslaşması ve böylece daha kaliteli bir ses alınması yani kutudan yeni çıkan bir solo7yle 2-3 ay yüksek bass ta kullanılmış solo7 bir değildir burn in yapılmış solo7 yi dinledikten sonra paketinden yeni çıkmış solo7 nin sesi size çok kötü geleblir ve arada gerçekten çok fark oluyor

• arkadaşlar benım z5500 coaxsiyel le zs ye baglı.yablız ses gelmıyor ve dekoder tuslar falan donuyor.ama coax baglantıyı ayırınca dekoder duzelıyor.
    acaba ses kartından kaynaklanan bır problemmı var.farklı bır sınyalmı karısıyor.elektiriksel kacak olabılırmı..
  • Elımde Z5500 de var Solo7'de Muzık ıcın Solo7 Fılm ıcın Z5500!
    Uzak durun fılan denmıs 200ytl ye alınacak en ıyı 2.0 buna ıtırazı olan varsa lutfen bır sey yazmasın gulerım!..Ayrıca verdıgım 200YTL yı sonuna kadar hakedıyor Solo7 memnunum.On yargılarınızdan kurtulun Artık
  • yorumlarınız icin tesekkur ederim arkadaslar

ben film izlemeyi cok severim her haftasonu 2-3 film izlerim ama müzik dinlemeyide cok seviyorum. Sizce film + müzik + oyun için z5500 mü yoksa 2 adet solo 7 mi alsam 2 adet almamın nedeni filmlerde sorround u yakalamak birde yüksek ses benim için cok onemli yani setin yüksek seste bozma yapmaması lazım.
  • 2 adet Solo7 nasıl performans verır tam bılemıyorum ama Stereo ses sıstemlerı bolumunde Solo7 baslıgında bır arkadasta 2adet mevcut ona ulasıp sorabılırsın.O 2adet solo7 nın yanında bırde aktıf sub-woofer kullanıyordu en son!Aldıgımdan berı yuksek ses kullanmaktayım sesın %90dan sora her sarkıda degıl ama bır kac sarkılarda bozma yapıyor oda bass seslerde.Ha sunuda ekleyım Z5500 de mevcut bende o bıle bazen yarısına getırdıgımde bıle bozulma yapıyor fılm ızlerken buda sınır bozucu oluyor.Dostum karar senın kullanmakta oldugum z5500 de var solo7 de.Solo7 yı cok sevdım ben ama kalıtesı mıcrolabtan beklenmeyecek kadar ıyı kı kotu yorum yapan arkadasların yorum sebeblerıde fırma ısmının on yargısı oldugunu dusunuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R`meRt -- 15 Şubat 2008; 22:35:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batmanbegins

yorumlarınız icin tesekkur ederim arkadaslar

ben film izlemeyi cok severim her haftasonu 2-3 film izlerim ama müzik dinlemeyide cok seviyorum. Sizce film + müzik + oyun için z5500 mü yoksa 2 adet solo 7 mi alsam 2 adet almamın nedeni filmlerde sorround u yakalamak birde yüksek ses benim için cok onemli yani setin yüksek seste bozma yapmaması lazım.

Film ve oyun için 5.1 set olan Z-5500 çok daha uygundur, karşılaştırmak bile hata olur (sırf bu set için demiyorum, genel olarak 5.1)... Distortion'a gelince, Z-5500'ün sesini şu ana kadar hiç bozamadım, çünkü sesi o kadar açabilmek nasip olmadı Kısacası 2 adet Solo 7 ile surround film ve oyun keyfi yaşayamazsınız, neden derseniz center hoparlörünüz olmamış olacak... Ama müzik için hep stereo sistemleri daha çok sevmişimdir. Bu bakımdan Solo 7 de alınabilir bir model. Karar size kalmış...

@mertyeldan
    Hocam seti yarı seste distortiona sokabiliyorsanız bu ya kullanım hatasıdır ya da teknik bir problemdir... Equalizer ayarlarınızda ya da kullandığınız yazılımda doğru olmayan bişeyler olduğunu düşünüyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: CWaRRioR

@mertyeldan
    Hocam seti yarı seste distortiona sokabiliyorsanız bu ya kullanım hatasıdır ya da teknik bir problemdir... Equalizer ayarlarınızda ya da kullandığınız yazılımda doğru olmayan bişeyler olduğunu düşünüyorum

@CWaRRioR

kardeş çok haklısın kesin bir problem var büyük ihtimalle de yazılımsaldır yoksa Z5500 canavar gibi set distorsiyona girmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 15 Şubat 2008; 23:07:06 >
  • Z-5500 ün en çok sevdiğim yanı düşük distorsiyon oranıdır yani o sistemin yarı seste distorsiyon yapması mümkün değil. Eğer eq vb ayarlar ile aşırı yüklenme yapmadıysanız asla yarı seste ses bozulması ile karşılaşmassınız.
  • 2 defa servise gitti bi hata bulamadılar ses kaynagımda vestelin coax cıkıslı bı dvd sı artık ben usandım servıse gıtmekten yarı seste bozulma devam edıyor hemde pc ye baglasam bıle.

VESTEL DVD 6500B Progressive DivX Player cihaz bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R`meRt -- 16 Şubat 2008; 9:42:23 >
  • tabiki Z-5500 tam bir multimedya set solo 7 bence orta seviye bir makine üstelik yapsınıa beğenmedim :( kişisel görü
  • @dost kardeşimiz, senin logitech setlerin adı geçtiğinde kapıldığın bu yersiz ve anlamsız öfkene bir anlam veremiyorum. Ben bu forumda herkesi çok iyi biliyorum, kim ne yorum yapıyor, neyi ne kadar takip ediyor, neyi seviyor, neyi sevmiyor çok iyi izliyorum ama sana bir türlü inanamıyorum.. bana değişik düşünceler hissettiriyorsun.. sanki bir yerlerde hata var.. öte yandan z5500 ile solo 7 yi kıyaslayıp burda z5500ü daha geride bırakacak bir yorum yapacaksan bunu gerekçeleriyle ve haklı olduğun yönlerle ıspatlaman gerekir. Neden sadece sana yükleniyorum çünkü sen bir logitech antipatiksin ve şu topicte solo yu savunan ısrarla sadece sensin.. bize savunduğun setle ilgili kendini haklı çıkaracak nedenler göster.. yoksa inandırıcı olamazsın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

@dost kardeşimiz, senin logitech setlerin adı geçtiğinde kapıldığın bu yersiz ve anlamsız öfkene bir anlam veremiyorum. Ben bu forumda herkesi çok iyi biliyorum, kim ne yorum yapıyor, neyi ne kadar takip ediyor, neyi seviyor, neyi sevmiyor çok iyi izliyorum ama sana bir türlü inanamıyorum.. bana değişik düşünceler hissettiriyorsun.. sanki bir yerlerde hata var.. öte yandan z5500 ile solo 7 yi kıyaslayıp burda z5500ü daha geride bırakacak bir yorum yapacaksan bunu gerekçeleriyle ve haklı olduğun yönlerle ıspatlaman gerekir. Neden sadece sana yükleniyorum çünkü sen bir logitech antipatiksin ve şu topicte solo yu savunan ısrarla sadece sensin.. bize savunduğun setle ilgili kendini haklı çıkaracak nedenler göster.. yoksa inandırıcı olamazsın..

Ne güzel yazmışsın.

• quote:

@dost kardeşimiz, senin logitech setlerin adı geçtiğinde kapıldığın bu yersiz ve anlamsız öfkene bir anlam veremiyorum. Ben bu forumda herkesi çok iyi biliyorum, kim ne yorum yapıyor, neyi ne kadar takip ediyor, neyi seviyor, neyi sevmiyor çok iyi izliyorum ama sana bir türlü inanamıyorum.. bana değişik düşünceler hissettiriyorsun.. sanki bir yerlerde hata var.. öte yandan z5500 ile solo 7 yi kıyaslayıp burda z5500ü daha geride bırakacak bir yorum yapacaksan bunu gerekçeleriyle ve haklı olduğun yönlerle ıspatlaman gerekir. Neden sadece sana yükleniyorum çünkü sen bir logitech antipatiksin ve şu topicte solo yu savunan ısrarla sadece sensin.. bize savunduğun setle ilgili kendini haklı çıkaracak nedenler göster.. yoksa inandırıcı olamazsın..

bana kalırsa da solonun müzik performansı z5500 den iyi ben de dinledim.

• bende bunu anlatmaya calısıyorum Z5500un fılm performansı ne kadar ıyı ıse solo7'nın muzık performansıda o kadar ıyı.Bunu ıkı sıstemıde kullanmıs bırı olarak soyluyorum.Ama konu okadar degısık boyutlara geldıkı herkez sevdıgı markayı savunmaya basladı.Sozun ozu mıcrolab kendınden beklenmeyecek f/p oranı ıyı olan kalıtelı bır urun cıkardı.Sonuna kadar fıyatını hakedıyor solo7é
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertyeldan

bende bunu anlatmaya calısıyorum Z5500un fılm performansı ne kadar ıyı ıse solo7'nın muzık performansıda o kadar ıyı.Bunu ıkı sıstemıde kullanmıs bırı olarak soyluyorum.Ama konu okadar degısık boyutlara geldıkı herkez sevdıgı markayı savunmaya basladı.Sozun ozu mıcrolab kendınden beklenmeyecek f/p oranı ıyı olan kalıtelı bır urun cıkardı.Sonuna kadar fıyatını hakedıyor solo7é

@mertyeldan, yazdıklarımı yanlış yorumlamışsın.. ben bugüne kadar sayısı ona yakın üst düzey multimedya home cinema seti kullandım.. z5500 savunucusu değil, kalite savunucusuyum. Ama kıyası yapılan setin z5500den üstün olduğu söylenirse bunun burda kişisel olmayan gerçek yönleriyle ıspatlanması gerekir. "Bence" demeden anlatabildiklerimiz gerçeklerdir ama bence siyerek yazılanlar kişisel yorumlardır ve bu ise kişiden kişiye değişir. Ben mesela şu an ses kartımın güzelliklerini kullanarak z5500 ile analog bağlantıda müzik dinliyorum ve mest oldum, hem de slow şarkılar- öyle bass sesi içermeyen ve sadece şarkıcının duygu-hislerinin anlatıldığı şarkılar dinliyorum.. önemli olan sesin kaynağıdır.. ses kartının önemi çok.. bu nedenle solo 7 ile z5500ü kıyaslayacaksanız tek bir yönüyle ele alıp diğerini alçaltmak olmaz.. Sen her iki seti de kullanan biriysen burda tabii ki senin tecrübelerin çok önemlidir. Yani sadece bir yönüyle bir seti diğerine daha üstündür demek hata olur ama sadece bir yönüyle de bir seti diğerine daha üstün getirmek de hata olur.. Bu arada asla unutmamak lazım, müzik kavramı, çok görecelidir, tarzı değil, sesin kalitesi anlamında söylüyorum.. Ben mesela creative setlerdeki aşırı tiz sesi sevmeyen biriyim.. ama şu an tiz ses seviyesi %65te ve acoustic ayarı yaptım, neden, z5500deki müzik tiz eksiğini böyle kapatıyorum ama bu ayarı film izlerken kısıyorum, oyun oynarken kısıyorum, çünkü bu sefer tizler rahatsız ediyor.. Kısaca söylemek gerekirse, genel gerçekler, ufak tefek kayıplara karşı üstündür.. olay bu..
    saygılar kardeşim..

• quote:

ben logitech sette kullandım creatıve de microlab da ama ben solo7 nin z5500 den iyi derken tizlerde midlerde ayrıntılarda vs. yani müzik performansının z5500 den bariz iyi olduğunu söylüyorum z5500 ise film ve oyun için biçilmiş kaptan sonuçta biri film için biri müzik için ben logitech karşıtı olsam ileride salonuma z5500 almayı düşünmezdim bu arada aklınızda olsun

• @wolverine

Sevgili dostum Ben hıc bır zaman Z5500 un solo7den ustun yada Solo7 nın Z5500'den ustun oldugunu solemedım burda anlasalım.Yazımıda dıkkatlı okursan katagorılerınden bellı fıyat aralıklarında nasıl bır tatmın sunduklarını yazdım tekrar edıyorum Fılm,Oyun canavarıdır Z5500 bunu boyle gormesem salonumda halen kullanmamSolo7 ıse Pc'de kullandıgım ve verdıgım 200ytl'nın hakkını veren muzık dınleme aracım.Muzık kalıtesı gercekten cok ıyı daha 1 haftalık bı Audigy Value sahıbıyım ılk defa ses kartı kullanmaktayım.Z5500'ude bagladım kullandım Solo7'de.Ben Solo7'nın muzık kalıtesını begendım.Ama asla gıdıpte Z5500den boyle bır muzık kalıtesı beklemem tıpkı solo7'den de fılm,oyun kalıtesı beklemeyecegım gıbı.

Buarada Z5500 yarı seste bozulma yapıyor.Bu sebepten dolayı 2defa servıse verdım ama bır sonuc cıkmadı.Default ayarlarda bıle seste bozulma oluyor bı onerısı fıkrı olan varmı?

• Neyi tartışıyosunuz ki? Zaten setler kıyaslanabilecek durumda değiller. Kaldı ki aynı seti veya ses kartını kullanan iki kişinin elde ettiği ses bile farklılık gösterir.
    Mesela @mertyeldan'ın söylediği Z-5500de yarı seste distortiona giriyor ifadesi, sete yönelik olamaz, çünkü hemen elimin altında aynı set var ve bırakın yarı seste bozulmayı, zorlanmıyor bile... mertyeldan'ın yaşadığı durumu, setin bağlı olduğu cihazın yetersizliğine bağlıyorum. Ama aynı set bende olmasa bu yorumdan sonra setin yarı seste çatlak sesler verdiğini düşünürdüm, çünkü bunu kullanıcı söylüyor. Garip değil mi? Benzer şekilde x-fi kartın, eski serilere göre (audigy 2'den filan da bahsetmiyorum, daha da alt modeller) fark yaratmadığı iddialarıyla da karşılaştım... Olucak şey mi bu?

Kimse üzerine alınmasın lütfen ama kullanıcı hatası, bilgi eksikliği ya da gözden kaçırılan bazı şeyler nedeniyle yanlış yönlendirme yapıldığını düşünüyorum. Sonuçta ses çok göreceli bir kavram... Şöyle düşünün, ses sistemi ve ses kartı için binlerce farklı kombinasyonda ayar yapılabilir ve her değişim sesi etkiler. Aynı set ve kartı kullananlar bile farklı ses elde ederler... Bu durumda kim, hangi sete, hangi karta, ne için, hangi durumda kötü diyorsa açıklamasını da yapsın lütfen. Bence güzel-kötü diyerek bu iş yürümez gerçekten. Yoksa bu iş ya tartışmaya gidiyor ya da fanatikliğe dönüyor bildiğiniz gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 16 Şubat 2008; 15:28:42 >

• quote:

@mertyeldan, yazdıklarımı yanlış yorumlamışsın.. ben bugüne kadar sayısı ona yakın üst düzey multimedya home cinema seti kullandım.. z5500 savunucusu değil, kalite savunucusuyum. Ama kıyası yapılan setin z5500den üstün olduğu söylenirse bunun burda kişisel olmayan gerçek yönleriyle ıspatlanması gerekir. "Bence" demeden anlatabildiklerimiz gerçeklerdir ama bence siyerek yazılanlar kişisel yorumlardır ve bu ise kişiden kişiye değişir. Ben mesela şu an ses kartımın güzelliklerini kullanarak z5500 ile analog bağlantıda müzik dinliyorum ve mest oldum, hem de slow şarkılar- öyle bass sesi içermeyen ve sadece şarkıcının duygu-hislerinin anlatıldığı şarkılar dinliyorum.. önemli olan sesin kaynağıdır.. ses kartının önemi çok.. bu nedenle solo 7 ile z5500ü kıyaslayacaksanız tek bir yönüyle ele alıp diğerini alçaltmak olmaz.. Sen her iki seti de kullanan biriysen burda tabii ki senin tecrübelerin çok önemlidir. Yani sadece bir yönüyle bir seti diğerine daha üstündür demek hata olur ama sadece bir yönüyle de bir seti diğerine daha üstün getirmek de hata olur.. Bu arada asla unutmamak lazım, müzik kavramı, çok görecelidir, tarzı değil, sesin kalitesi anlamında söylüyorum.. Ben mesela creative setlerdeki aşırı tiz sesi sevmeyen biriyim.. ama şu an tiz ses seviyesi %65te ve acoustic ayarı yaptım, neden, z5500deki müzik tiz eksiğini böyle kapatıyorum ama bu ayarı film izlerken kısıyorum, oyun oynarken kısıyorum, çünkü bu sefer tizler rahatsız ediyor.. Kısaca söylemek gerekirse, genel gerçekler, ufak tefek kayıplara karşı üstündür.. olay bu..
    saygılar kardeşim..

Kusura bakma ama eğer Z-5500 ile müzik dinleyip (analog ya da dijital) mest oluyorsan gerçekten daha kaliteli ses dinlemediğindendir.

Z-5500 ü istediğin müzik kaynağına bağla, orta frekansta ayrıntı çok düşüktür, ürettiği vokaller ve enstrumans sesleri doğallıktan çok uzaktır, woofer mid-bass üretmez, bunun yerine sadece güçlü vuruşlar vardır.

Yani Solo 7 yi dinlemedim, hakkında hiç yorum yapmayacağım yalnız Z-5500 ün, müzikten birazcık anlayan için sesine katlanılamayacak bir set olduğunu söyleyebilirim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.